Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Pred nadzorniki SDH odločitev o prodaji Abanke

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

FIN-311684 sporočil: 19.164
[Glavni forum] Tema: Pred nadzorniki SDH odločitev o prodaji Abanke
[#2780221] 19.06.19 10:30 · odgovor na: borj (#2780196)
Odgovori   +    3
[borj]
Izjemno bistro razmišljanje v smislu:

»Gospodar ima vse in razpolaga z vsem. Ampak, če mu bo šlo v prihodnosti kaj narobe, bo že videl hudiča. Za vsako rit raste palica. Tudi za Gospodarjevo.

Takrat se bomo pa mi veselili ob Gospodarjevi zagati in uživali, ker smo tako pametni, da smo se znebili bremena lastnine že prej.«

Hlapec je temelj gospodstva. Ko bo morda Gospodar izžeto in zavoženo lastnino opustošil in zapustil, jo bo hlapec, ki nima kam, obnovil z ekstremnim odrekanjem in enormnimi napori.

Nato pa - »hajd«, v iskanje novega Gospodarja, da se mu podredi in preda pravkar obnovljeno.

Podpis: Vedno zvesti in ponižni
Naš problem je samo naš. Leta 1991 smo v samostojno državo prinesli vse, naše je bilo vse, banke in podjetja, bili smo gospodarji na naši zemlji. Veliko nas je imelo občutek, da bomo pokupili tričetrt podjetjih in bank v nekdanji državi, da bomo še ostali oz. postali njihovi finančni gospodarji, potem je nekaj krenilo narobe. Namesto, da bi mi kupovali po Balkanu je Balkan poiskal nas. Sicer, nihče nas ni silil npr. v prodajo Leka (lahko bi se združila Krka in Lek), Tobačne, Droge, Mercatorja, Pivovarne Laško...Odločitev je bila naša, samo naša, preprosto smo želeli gospodarja na naši zemlji. Torej, nihče nas ni silil v prodajo podjetij ali bohnedaj državnih bank, le nespametna predsednica vlade, ki jo je v določenem času kot najbolj modro in pametno naplavila politika, je v imenu države dala neskončne obljube o prodaji bank, torej naše državne banke je sanirala tako da po večmilijardni dokapitalizaciji več niso ali ne bodo naše.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen