Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

FIN-311684 sporočil: 18.758
[gobim]
> [FIN-311684]
>

> Če bi banke še naprej ostale v državni lasti, kakšno je zagotovilo, da se zgodovina ne bo ponovila in bo ponovno namesto 1,5 milijardne sanacije v bančno luknjo vrženih novih 5 milijard iz katerih se bo financirala nova kraja državljanov?...

Problem ni državno lastništvo, problem je kvaliteta politične elite. Če nimaš politične elite, ki ima voljo in znanje, da zaščiti nacionalne interese (zaradi nacionalnih interesov država sploh obstaja) ti tudi odsotnost državnega kapitala ne bo nič pomagala. Nasprotno še huje je, ko začne državo pleniti privatni kapital.
V sosednjem članku piše, da so v DUTB znana še dva nova šefa. Kaj ta imenovanja, razrešitve ali siljenja v odstop kažejo o kvaliteti politične elite v Sloveniji? Politična elita, ki osvoji oblast se ne spreminja, iz volilnih zmagovalcev po sklenitvi koalicijske pogodbe postanejo plenilci in jim za nacionalne interese dol visi. Poglej le Bratuškovo, ki je tebi nič meni nič, zaradi lahkotnosti vladanja uničila državne banke, ker ni premogla politične modrosti in poguma, in rekla "ne".

Če se vrneva na državni DUTB, ki mu je koalicija po kadrovski križanki določila dva nova šefa in potegneva vzporednico z npr. Fraportom, ki je v državni, deželni in občinski lasti si ne moremo niti zamisliti, da bi po vsakokratnih državnih, deželnih, občinskih ali bohsigavedi kakšnih nemških volitvah prišlo do zamenjav vodilnih delavcev pri upravljavcu našega brniškega letališča. Za spremembo slovenske plenilske politične kulture bodo potrebne generacije.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen