Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Rad grem v Hofer, še rajši pa na Amazon

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

sopranos sporočil: 9.583
[Glavni forum] Tema: Rad grem v Hofer, še rajši pa na Amazon
[#2748573] 18.12.18 07:25 · odgovor na: bacco979 (#2748314)
Odgovori   +    3
[bacco979]
Jah, načeloma klasični trgovci ne morejo konkurirati diskontom s cenami. Razen če drastično poslabšajo kvaliteto izdelkov. Prednost klasičnih trgovcev naj bi bila v večjem asortimanu, postrežnih linijah, kvaliteti postrežbe... in v tujini to še vedno nekako funkcionira, kljub temu da diskonti povečujejo tržni delež.

V Sloveniji pa je situacija malo bolj specifična. Zaradi majhnosti trga, se rast diskontov precej bolj pozna pri ostalih trgovcih, poleg tega imamo prav nenormalno gostoto trgovskih površin. Za povrh pa s(m)o Slovenci pri hrani še škrti... in imajo/imamo neko čudno percepcijo, da diskonti ponujajo nizke cene in super kvaliteto.

Kar se tiče pa Amazona, pa se ni ravno za bati, da bo v kratkem prišel do nas. Sploh pa ne s svežimi živili. Še precej večje države od Slovenije pokriva kar lepo iz Nemčije.
Nismo Slovenci škrti, ampak imamo majhno kupno moč. To pa imamo zato, ker se fokusiramo na reveže, fizično delo in visoke davke.

Kar trgovce začasno rešuje je majhen trg in zelo razpršena poselitev. Ampak tudi to se počasi spreminja. Da to poteka tako počasi, je posledica dejstva, da nimamo neke resne prostorske politike.

Glede na to, da se bodo plače v trgovini v naslednjih 2 letih povišale tudi do 30%, bo to povzročilo, da bo zlasti Mercator prisiljen zapreti, prodati ali oddati kar nekaj svojih manjših trgovin. Verjetno tudi Tuš. In kar nekaj, neodvisnih malih trgovcev. No, ali pa bodo morali delati precej več kot sedaj, da bodo preživeli.

Potem je tukaj še Pošta Slovenije, kjer 50 let stare gospe klofajo hitreje po tipkovnici, kot je računalnik sposoben sprocesirati. Toliko o digitalizaciji v Sloveniji. Ravno danes članek na to temo na siol.net.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen