Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Kako ustaviti Asada?

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

FIN-311684 sporočil: 18.492
[Glavni forum] Tema: Kako ustaviti Asada?
[#2707652] 15.04.18 18:12 · odgovor na: mimoidoci (#2707649)
Odgovori   +    18
Zadnja sprememba: FIN-311684 15.04.2018 18:15
[mimoidoci]
> [FIN-311684]
> Kako ustaviti Asada je napačno vprašanje, ki ne bo pripeljalo miru v Sirijo podobno kot ga ni pripeljala »ustavitev« Sadama v Irak ali »ustavitev« Gadafija v Libijo. Prava vprašanja so kako podpreti Asada, da čim prej prinese mir v Sirijo? Kako pomagati Trumpu, da izpolni obljubo in umakne ameriško vojsko iz Sirije? Kako pomagati Francozom, da prisilijo Macrona na umik iz Sirije? Kako prisiliti Angleže, da ukinejo teroristični Filmski studio Bele čelade?


S plusom sem se zmotil, ker sem hotel klikniti odgovor, ne pa plus. In odgovor, kako podpreti Asada, se glasi: V Sirijo pripeljati čim več Rusov. Ruska prisotnost je bila vedno garant hitre demokratizacije države.

baltik, kavkaz, ukrajina, afganistan, sirija press
Rusi niso v Siriji zaradi Asada, so zaradi sebe, ker so Američani želeli, da njihova Islamska država osvoji Sirijo in Irak ter z juga udari na južne muslimanske države nekdanje Sovjetske zveze in počasi pride do Moskve, destabilizira Rusijo, ki bi razpadla na nekaj delov in bi veliki azijski z rudninami bogati del Rusije bil pod kontrolo ZDA (pač nastavili bi svojega ruskega Cerarja ali Pahorja). Putin je predvidel strategijo ZDA in se genialno odločil, da bo ZDA in njeno Islamsko državo raje ustavil v Siriji kot v Moskvi, po domače Putin v Siriji brani Rusijo...in se bo po Asadovi zmagi verjetno umaknil iz Sirije.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen