Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-452834 sporočil: 2
čas vnosa: 21.11.17 11:10
Prinas ni problemov, situacija je zelo jasna že 25let. Uradniki in direktorji niso strokovno niti približno usposobljeni za načrtovanje in upravljanje informatizacije državne uprave. Nimajo pojma o tehnoloških in konceptualnih trendih, ne znajo upravljati s partnerji, dobavitelji, nimajo širšega pogleda na dolgoročni vpliv njihovih odločitev, predvsem pa jim ni jasno kaj je njihova naloga: zagotoviti dolgoročen in trajnosten razvoj informatizacije. Običajno jih en drek briga za kakovost rešitve in ekonomsko upravičenost, saj je sploh ne znajo oceniti.
V tej točki se delijo na tiste, ki so načeloma nesposobni in se obesijo za vrat in poročijo s prvim prijaznim IT ponudnikom s katerim najdejo skupno kemijo in za katerega se jim zdi, da jim bo s svojimi rešitvami in storitvami branil uradniško rit.
V drugi skupini so tisti, ki so sicer strokovno nesposobni, so pa pokvarjeni in korumpirani do obisti. V svoji določevalski moči iščejo potešitev svojih častihlepnih nagibov - slikanja in nazivanja s Chief Digitalisation Officer in finančno - kariernih interesov. Denarci iz JN se pretakajo v zasebne in strankarske žepe. Takšni iščejo in najdejo partnerje - dobavitelje, ki razumejo njihove težnje, način delovanja in jih znajo brez moralnih in poslovnih norm poservisirati.

Vse ocene tega sporočila:

Ni nobene :(