Zasebnost

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Komunisti, neoliberalisti, isti

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-343346 sporočil: 396
Če gledamo na problem LUKE iz vidka nadmudrivanja vidimo, da se v ozadju skriva posem druga zgodba, ki z borbo za razvoj luke nima popolnoma nič.
NAmreč kot je že sam avtor povedal v začetku je slika pokazala smer z t.i. prekernimi delavci. Namreč kdor vsaj malo spremlja to področje vidi, da je v interesu vsheh, da še zraven malo zaslužijo. Tako je svetu delavcev v interesu, da se sprejmejo takšna pravila, da lahko gojijo korupciji in pristavijo lončke za svojo korist. Upravi in MATIČU je tudi v interesu, da si pristavijo lončke in tako zaslužijo malo še za svojo korist. Potem pa imamo vodje teh ISP-jev, kateri tudi rabijo del denarja za sebe. Posledično se zgodi, da delavcu ostane minimalac in ostali si razdelijo ti kriminalci.

Ko pa pogledamo politiko vidim predsednika CERARJA, ki je bil naiven in je gledal na LUKO kot strateško za gospodarstvo, kar je povsem pravilno in pozitivno. Vendar je naredil pravilno potezo, da je udaril v kriminalno združbo, katera je še naprej hotela z pomočjo izrabe pravnega reda si polniti žepe. Ko so videli, da bodo razkrinkani pa so vsi skočili v zrak in začeli širiti dezinformacije, da bo CERAR LUKO prodal. Z tem bi avtomatično bil uničen dodatni kanal za krajo denarja. VSi opozarjajo, da so stroški dela previsoki in sočasno ugotavljamo, da imamo veliko prekarnih delavcev. Že sama matematika potrdi, kar sem napisal v začetku.

Zato se ne čudim, če so sedaj skočili po konci, k ose jih je dobilo kako so goljufali sindikati kar preko prekarnih delavcev. To je pokvarjenost do konca in podlo početje. Če pa gledamo drugi tir si lahko mirne duše priznamo, da nihče nebo vlagal v drugi tir svojega denarja, če nebo nič dobil nazaj. Kdor misli koga nadmudriti tako se je zmotil. Če v LUKI kalkulirajo na takšen način so luko dolgoročno potopili. Sam mislim, da tisti, ki bo vlagal v izgradnjo drugega tira mora dobiti koncesijo v LUKI. Žal pa vidim, da ti peljejo SLovenijo v propad in sočasno še LUKO KOPER. Z zastavami so to celo javno potrdili.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen