Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Rusija zasedla vse vojaške objekte na Krimu

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

rx170 sporočil: 4.253
[Glavni forum] Tema: Rusija zasedla vse vojaške objekte na Krimu
[#2358306] 27.03.14 00:44 · odgovor na: tekavec (#2358302)
Odgovori   +    0
[tekavec]
> [bc123a]
> > [tekavec]
> > > [bc123a]
> > > > [tstih]
> > > > Brzezinski predlaga, da se Ukrajini pošlje /po domače/ žive ščite in stingerje in javeline iz NATO skladišč po Evropi. Poudarek na takoj. tinyurl.com/pbmxh89
> > >
> > > These U.S. and alliance actions constitute a red line that depicts Kiev on the outside and on its own. This must be deeply disillusioning for Ukrainians who in recent months have so courageously expressed their desire for freedom and a place in Europe
> > >
> > > Odlicno opazanje. Ukrajinci so se nabili ne na ruskega (on je itak v standbyu) ampak na dvojni, evropsko-ameriski dildo. Brez vazelina. Prevec resno so vzeli EU/US sluzavce, ki so jih hujskali, naj zacnejo fajt z rusijo.
> >
> > Based on evidence such as:
>
> Obiski evropskih politikov na majdanu.
> Opogumljanje ukrajincev s strani ameriskih politikov.
>
> In se N stvari ki verjetno javnosti niso znane, so se pa verjetno odvijale za kulisami "priblizevanja Ukrajine EU" ali kako so temu ze rekli.
>
> Ja, Ukrajina bo vstopila v EU. Samo vprasanje je, ali bo tisti del, ki bo vstopil velik kot Madzarska, Avstrija ali pa celo Slovenija.

Hujskati = obiskati = opogumljati... zanimiva izmenljivost glagolov. Plus standardni, eee, ne vem, the truth is out there. Se mi je kar zdelo.

Kakorkoli, Ukrajina ima samo tri možnosti - vstopiti v EU + NATO, vstopiti v Putinovo neo SSSR ali biti nevtralna.

Zadnja opcija je finančno neizvedljiva, ker nikoli ali zelo zelo dolgo ne bodo imeli sredstev za vojaško moč, ki bi bila vsaj primerljiva, še bolje pa precej večja od ruske ("We Russians might not understand financial puts and calls, but we do understand tanks").

Za drugo moraš biti prekleto nor, da to narediš prostovoljno, kaj takega so sposobni samo popolni idioti, ki si prav tako prostovoljno pustijo prati mozak od RT & Co.

Se pravi, edina feasible opcija je prva, kot tudi sam predpostavljaš. Folk glede tega tam dejansko ni enoten (V + J del je preživel večino zadnjih stoletij pod Rusi, preostali del je bolj navezan na Z sosede, približno po tem vzorcu je porazdeljena tudi relativna razlika med kolektivisti in indidualisti), ampak nič manj kot kakšna članica EU.

Nedavni Putinov anšlus je samo snel maske in s tem blazno prevesil javno mnenje v korist prve opcije. Če je včasih lahko prilezel na oblast ruski podtaknjenec, ki je blejal proti obema zahodnima povezavama, zdaj nima šans, da dobi večino. V trenutni obliki ali ne, Rusija bo tudi na tej meji fasala NATO direktno pred prag, obratno sorazmerno od velikosti končne Ukrajine v EU+NATO pa bo doživela tudi padec BDP ter si posledično zmanjšala možnosti financiranja vojaškega aparata. Geopolitični ugled jim je pa itak zdrknil na raven junk, z izjemo kubanskih, argentinskih in seveda slovenskih rating "agencij" (ta forum included), ki ga ocenjujejo na AAA. Short term gain for long term pain press.
www.rtvslo.si/svet/u...kov/333109

Vse ocene tega sporočila:

Ni nobene :(