Zasebnost

Izbrani forum: Odklop

Izbrana tema: Vprašanje za stare poslovne mačke

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-213866 sporočil: 888
[Odklop] Tema: Vprašanje za stare poslovne mačke
[#2191308] 12.08.13 10:00 · odgovor na: anon-154083 (#2191272)
Odgovori   +    0
Imaš prav, po svoje, ne pa gledano z mojega zornega kota. Pri nas se ne more ničesar pripraviti brez registrirane firme. Ne da se in pika. Imamo zaostalo podjetniško zakonodajo s katero se ne da zagnati podjetja, sploh pa ne brez velikih stroškov. Ne mislim vlagati v nekaj, kar bodo drugi uporabili za polnjenje svojih žepov.
Nikakor se ne mislim seliti sem in tja zaradi firme. Če ne bo šlo drugače, bom odprla firmo v tujini, vendar tega v tem trenutku še nočem. Še vedno mislim, da se da zadevo urediti drugače. Žal v Sloveniji ne poznam primernih ljudi, vsak že ima kaj svojega. Če hočem zaposliti primeren kader, pa ga brez firme ne morem niti legalno iskati. Skratka, komplikacije na vsakem koraku.

Državni organi spijo, če pa že kdo miga, nima pojma. Sploh pa so mnenja, da vse lepo piše v zakonih, samo prebrati jih je treba. Za dejstvo, da ima vsak vpliven pravnik v Sloveniji za isti zakon drugačno razlago, so slepi.

Morda res izgleda, da si kompliciram življenje, vendar sem mnenja, da je bolje porabiti leto dni za raziskovanje, kot pa se zaleteti. Podjetniška zakonodaja je spisana tako, da zajebe malega človeka, ki bi želel pošteno delati, in da prosto pot vsem manipulantom, da ne napišem kaj hujšega. Zakaj bi se moral nekdo, ki šele začenja, zaposliti v lastni firmi, ko nima niti še vsega pripravljenega za poslovanje. Potencialni podjetnik pri nas ne zasluži še niti dinarja, a bi moral že plačevati v požrešno davčno blagajno. Ne bo šlo. Z moje strani že ne. In mislim, da nisem edina, ki tako misli.

Po drugi strani, pa lahko nekateri nekaznovano pošiljajo denar v tujino, preko tako velikega števila firm, kot se jim slučajno zljubi. Poglej primer DC FINANCE d.o.o..

Hvala, da si skušal pomagati.

Vse ocene tega sporočila:

Ni nobene :(