Zasebnost

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Nad konkurenco z ročno izdelanim sirom

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-123270 sporočil: 159
Ja ima poseben vonj,ampak ravno taki siri v Švici na Apenzell-u dosegajo še dvakrat višje cene - ravno zaradi intenzivnega vonja, z intenzivnostjo vonja sorazmerno s časom zorenja je šla tud cena v višave cca x2... siru ne dodajajo glih kakega Chanel al pa Dolce nd Gabana parfuma, niti kakih umetnih razdišalcev.Me je iz tiste švicarske trgovine s sirom malone zabrisalo ven tako je kao "smrdelo", ampak če veš, da je pristno, sploh ni debate, pa vzameš manj zorjenega, mal potrpiš,plačaš in greš. Vsak mojster svojaga foha , ki nekaj dela, izdeluje , počne, ima kot rokodelec pač vonj po materialu, ki ga obdeluje:mlekar,sirar,konjar,čevljar,mehanik, hlevar, lekarnar, kozmetik, arhivar.... Vse npr sire, ki jih naredijo človeške roke z večstoletnim znanjem obdelave, pridelave, pa je vredno spoštovati in ceniti ravno zaradi čistosti sestavin- beri brez dodanih umetnih arom, barv,dodatkov proti kvarjenju ipd razan morda zelišč drobnjak,poper, plemenitih plesni ipd. Konc koncev tud mleko izpod krav ne smrdi/diši kot industrijsko obdelano mleko, ki ga popolnoma osiromašijo vseh vitaminov, razbijejo mašč.celice, da se ne nabirajo na stenah, pol pa dobimo belo vodo, ki jo mastno plačamo po +/- 10centov na 86 centov: za ta denar dobim liter polnomastnega mleka, po enem tednu imam cca 400g smetane, iz tega naredim cca 350 g masla al pa odcejenih ocvirkov (odlični so na makaronih ali mlincih) in masla za cvretje jajc, drobtin. Vonj je intenziven, in navadili smo se ga, tko kot bučnega ali olivnega olja, ki marsikomu ne gre in mu smrdi- vse je stvar promocije,propagande od zdravstvene,farmacevtske do alternativcev, ki se ciklično ponavljajo za ali proti - vsak svoje zagovarja. Ni ga čez peciva, ne kruha, ne jajc, ki ne bi bili pečeni ali ocvrti na tem maslu- ničesar ne zavržemo, pa zaradi tega nima nihče ne holesterola, ne pritiska, otroci so zdravi, kri tudi, kosti imajo močne. Sire pa kupujemo, vse vrste, tudi bolj močnih vonjev, sicer jih pa ne moreš jesti na kile, po rezinah, še nihče ni zbolel zarad kake plesni , pa smo tud že plesniv sir postrgali, oprali pa tud driske ni blo...ja, podpiramo slov-proizvode -dokler bo le kak evro v denarnici... in poraba zmerno po pameti in v skladu s fizično aktivnostjo...

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen