Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

foore sporočil: 12.753
[#882809] 03.08.10 13:39 · odgovor na: anon-221950 (#882805)
Odgovori   +    1
[mattyy]
> [Klaus09]
> Ne pozabt, da so Lublani vzel dnar tkole: U parlamentu je pou županou drugih mest in so jasn glasval za to, da se ga Lublani vzame pa da njim. Od takrat naprej ma Lublana blazne težave z dnarjem.
>
> Sam tko lohk glasujejo tudi o tem, da je treba Lublančane dvakrat obdavčt al karkol. Kolk je to nedemokratičn pa nepošten, mi ni treba razlagat, ker tisti, k to ve, tko ve. Tisti zaslepleni pa tisti kradlivci, k bi radi drugim dnar jemal pa sami nč delal, pa tko navjo hotl razumet.

Stari, na kateri jezik naj nastavim v google translate?
Pisanje in jezik Xitos te pa nič ne moti...tam so pa še žalitve in norčevanje iz Slovencev....tam pa res rabiš prevajalca......
anon-72235 sporočil: 914
[#882810] 03.08.10 13:39
Odgovori   +    2
Ali tale kreten pod psevdonimom "finja" pozna trideset slovenskih besed? Če bi bil pismen, bi si morda lahko kaj prebral o mafiji (literatura obstaja).
Sicer me pa resno zanima, ali smatrajo novinarji in komentatorji Financ, da Ljubljana in Slovenija potrebuje štadion ali da ga ne potrebuje? Ali morda mislite, da so tranzitne ceste kar zadiosti?
[#882817] 03.08.10 13:45 · odgovor na: anon-214372 (#882699)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: foore 03.08.2010 13:51
[naporen]
Sploh nisem idealist, in takega kavbojskega načina vladanja župana sploh ne odobravam. Ampak ker sem realist, hodim po Ljubljani in vidim spremembe, ki jih prej 30 let nisem. Na boljše, vključno s Stožicami, ki Ljubljani po mojem mnenju pritičejo.

In realno so me nič več nič manj kradli tudi njegovi predhodniki, samo naredili niso nič.
Potem priznavaš, da se krade, se pravi priznaš, da se dela napačno in dela kazniva dejanja.....

Če se ni nič kradlo oziroma enako, potem ni nič napačno, če se je dalo vsem občinam tudi ljubljanski enake zneske na prebivalca.....

Glede objekta pa, ali si siguren, da drugi ta isti objekt ne bi napravili precej ceneje..če drugega ne, ta objekt je dražji za ogromne zakonsko zamudne obresti....kdo jih bo plačeval podizvajalcem....

Koliko malih telovadnic bi se po OS in sredjnih šolah napravilo samo z denarjem, ki jih je dal Lukšič....(recimo sigurno okoli 22), bi bil večji efekt in tudi bilo bi zadovoljnih veliko otrok in njihovih staršev.....

Za osnovno šolo Grad na Štajerskem samo za zamenjavo azbestne kritine, ki bi stalo v celoti 3 milj pa ni denarja.....
anon-218663 sporočil: 271
[#882820] 03.08.10 13:47 · odgovor na: anon-200699 (#882587)
Odgovori   +    0
firbec 3...kar zadeva vstop na ta objekt sva že najmanj dva.
anon-195846 sporočil: 3.006
[#882844] 03.08.10 14:12 · odgovor na: anon-221950 (#882805)
Odgovori   +    6
Stari, na kateri jezik naj nastavim v google translate?
Poskusi z jankovščino. To je tisto, kar se da razumeti samo na pol - govorjeno ali pisano.
anon-167067 sporočil: 3.637
[#882850] 03.08.10 14:14 · odgovor na: anon-195846 (#882755)
Odgovori   +    0

V letih 2006 do 2008 je država še imela. Takrat je odobrila tudi 10 milijonov za Stožice.
Takrat je tudi Delta še imela.
Takrat smo tudi pri nas doma še imeli. Zdaj imamo precej manj, zato smo oklestili stroške, ker pač nimamo tujega tiča, s katerim bi po koprivah opletali.
Po drugi strani je res, kar je eden prej napisal: ko je investicija že v teku, je ne moreš kar sredi zaustaviti. Mimogrede, nisem velik fan stadionov in navijanja. V to debato sem se vključil bolj zaradi dvojnih meril.
anon-195846 sporočil: 3.006
[#882863] 03.08.10 14:24 · odgovor na: anon-167067 (#882850)
Odgovori   +    4
Po drugi strani je res, kar je eden prej napisal: ko je investicija že v teku, je ne moreš kar sredi zaustaviti. Mimogrede, nisem velik fan stadionov in navijanja. V to debato sem se vključil bolj zaradi dvojnih meril.
No, pa dajmo to bolj na mikro, osebni nivo. Recimo: Leta 2007 si začel graditi hišo. Leta 2008 si ostal brez službe. Imaš že kredit za nakup parcele. Žena je na minimalcu. Imaš dva šoloobvezna otroka.
Po Jankovićevo bi bilo takole: jedli boste, ko bodo boljši časi, položnice naj počakajo, saj se da brez elektrike tudi čisto dobro shajati, nič hudega, če mulce čevlji tiščijo - kar naj se naučijo potrpeti. Bajta über alles!
anon-221126 sporočil: 1.113
[#882883] 03.08.10 14:49 · odgovor na: anon-190414 (#882656)
Odgovori   +    3
zarad takih kot si ti gremo hudiču v rit. ko ne boš mel nč več za žrt,ko boš tud ti totalno v riti, kar srčno upam, se ti bo pregnojl, da so ti to tvoji rdečkarji skuhal in noben drug!! Beda možganska! Vleč v prepad sebe in tvoje, druge pa pr mir pust!
anon-117115 sporočil: 829
[#882912] 03.08.10 15:20
Odgovori   +    2
Seveda Ljubljana potrebuje stadion! Vprasanje je le:
kaksnega, kako dragega in kdo bo zanj placal. Tega, novega, v Stozicah, ne potrebuje! Dovolj bi bil - privatno! - obnovljen stadion za Bezigradom! Naj mi nekdo pove, kaj bo zdaj z bezigrajsko razvalino? Bo okras Ljubljani, kot je Kolizej? Drzavni denar bi moral iti za bolnice, vrtce, ceste in pod.
anon-103458 sporočil: 201
[#882926] 03.08.10 15:33 · odgovor na: anon-72235 (#882810)
Odgovori   +    4
Legitimna pravica ljudi je, da si ogledujejo športne in druge prireditve. Vendar naj zato plačujejo le ti, ki si želijo tega ogleda. Zato bi stadioni morali biti financirani iz zasebnega denarja in ne davkoplačevalskega, ker z mojim trdo prisluženim denarjem nimam namena nekomu plačevati ogleda nogometnih tekem (in podobnih). Zadnjič je na TV bil prispevek o tem, kako v enem delu Slovenije nimajo v 21. st. tekoče vode (vodovoda). Pa me zanima, kaj je pomembnejše? Tam bi bilo govora o solidarnosti, ker pač vsi ne živijo v mestih. Če pa ne moreš brez nogometa, si pa igrico FIFA kupi. Bo vsaj kvaliteten nogomet. Pa ne narobe razumet! Tudi športni objekti so pomembni. Vendar tisti za REKREACIJO državljanov.
Javi, ko boš v prostem času na Stožicah brcal žogo!
anon-103458 sporočil: 201
[#882929] 03.08.10 15:36
Odgovori   +    2
Za grechg: Legitimna pravica ljudi je, da si ogledujejo športne in druge prireditve. Vendar naj zato plačujejo le ti, ki si želijo tega ogleda. Zato bi stadioni morali biti financirani iz zasebnega denarja in ne davkoplačevalskega, ker z mojim trdo prisluženim denarjem nimam namena nekomu plačevati ogleda nogometnih tekem (in podobnih). Zadnjič je na TV bil prispevek o tem, kako v enem delu Slovenije nimajo v 21. st. tekoče vode (vodovoda). Pa me zanima, kaj je pomembnejše? Tam bi bilo govora o solidarnosti, ker pač vsi ne živijo v mestih. Če pa ne moreš brez nogometa, si pa igrico FIFA kupi. Bo vsaj kvaliteten nogomet. Pa ne narobe razumet! Tudi športni objekti so pomembni. Vendar tisti za REKREACIJO državljanov.
anon-44718 sporočil: 2.730
[#882934] 03.08.10 15:39
Odgovori   +    3
Pustimo moje strinjanje ali bolje nestrinjanje s politiko ljubljanskega župana Jankovića ob strani.

Stadion je tukaj. Skoraj dokončan. Najavljene so že prve prireditve. Zaradi Ljubljane upam, da bo stadion zaživel.

Upam, da denar, ki ga je župan zvito uspel ugrabiti drugim športnim projektom, ne bo končal pri "projektantih", ali še slabše za plačilo kakšnih "bančnih obresti". Srčno upam da ga bo Janković izplačal tistim, ki so se dan in noč, v dežju ali snegu in v sončni pripeki trudili da bi stadion do roka zgradili. Pa čeprav si mogoče župan s tem dejanjem oz. na ta račun obeta le kakšen glas ob volitvah. Mojega kljub temu ne bo dobil. Si ga je zapravil že v prvih dveh letih županovanja.
anon-232918 sporočil: 29
[#882972] 03.08.10 16:09 · odgovor na: anon-200699 (#882587)
Odgovori   +    1
[firbec3]
Vsi tisti, ki pravite da je projekt korekten in da se ne bo napajal iz davkoplačevalskih žepov, potem ustanovite sklad in stvar financirajte, jaz se mu ne bom pridružil in podpišem, da nikoli ne bom stopil na področje tega objekta, niti ne bom gledal televizijskih prenosov od tam, če je to premelo vam zagotovil, da se bom temu področju vedno izognil vsaj za 5km. Dejstvo je da je takšen spomenik megalomanski in v trenutnih razmerah ne potreben, se pa strinjam, da nj se postavi iz privatnega denarja in naj se potem tudi vzdržuje na čisto kemercialen način, takšna je namreč praksa v normalnih ureditvah, tako kot to delamo pri nas pa delajo samo še v S.Koreji in državam z podobnimi ureditvami. Žalostno je, da je prinas večina volovinega telesa z razmišljanjem še v obdobju oktobrske revolucije.... ovce so pač ovce.
glede na tvoje uvodno razmišljanje: če si z ovco mislil nase, si zadel (upam, da ovce ne bodo užaljene)
[#882978] 03.08.10 16:12 · odgovor na: anon-200682 (#882657)
Odgovori   +    0
[mocah1]
Nerentabilne projekte ukinjajo v spodobnih državah. Tudi podiranje infrastrukture je opcija.
si mislil tu na projekt kot na primer UKC (univerzitetni klinični center)?
[#882981] 03.08.10 16:14 · odgovor na: anon-200682 (#882673)
Odgovori   +    1
[mocah1]
Kaj pa če je vse "zasrala" MOL - Ljubljana sama? Pečečnik je z svojim denarjem hotel graditi pa mu Pavijanković ni dal. Tudi ostala infrastruktura se ni gradila in obnavljala, ker je Zorangutan vse stavil samo na ta projekt!!!
ovca bi morala malo na sprehod po Ljubljani in bi mogoče spregledala...
anon-230038 sporočil: 2.499
[#882987] 03.08.10 16:21
Odgovori   +    1
in s katero damo bo predsednik države prišel na slavnostno otvoritev
[#882994] 03.08.10 16:29 · odgovor na: anon-218663 (#882820)
Odgovori   +    0
[Rheinmann]
firbec 3...kar zadeva vstop na ta objekt sva že najmanj dva.
verjamem, da sta zelo žalostna, ker sta obe tekmi že razprodani in zato ne moreta vstopiti v objekta...
anon-214486 sporočil: 299
[#883013] 03.08.10 16:58
Odgovori   +    2
Štadion bo zaživel, in to maximalno, župan Janković bo ponovno zmagal volitve v prvem krogu in to s prepričlivimi 68% glasovi ljubljančank in ljubljančanov, Mermal bo malce pušnil (saj si on upa upravljati samo v sigurnem malem mestu btc, kjer je dobil v dar 100.000m2 površin, parkirnih mest in kupce), malce bo pušnil TC Rudnik, itn, ...,

Štadion bo okrepil športno in kulturno dogajanje v glavnem mestu, ponudba bo vsako leto boljša in boljša, vsi nevoščljivci in pa vsi tisti, ki se norčujete iz dobro zastavljenega projekta in se samo zaradi maščevanja ali škodoželnosti spravljate na župana, ga žalite, zmerjate in mu želite samo vse najslabše, pa se pripravite, ker vam bodo (zaradi vaše skodoželnosti, ker je projekt tako uspešen) zrasli DOOOLGI nosovi.

Bravo župan, moj glas podpore!
anon-214372 sporočil: 3.048
[#883016] 03.08.10 16:59 · odgovor na: foore (#882817)
Odgovori   +    3
Krade se, krade, se strinjam. Za v arest. Samo pod prejšnimi župani se je kradlo v enaki meri, v Ljubljani se pa nič ni poznalo. Kradlo se je za v arest tudi na državni ravni, pod ćrnimi in rdečimi.

In v danih razmerah, ki omogočajo krajo, je po mojem mnenju Janković naredil največ outputa za Ljubljančane - več kot ostali ob enakem razmerju pokradenega.

In strinjam se, da bi se dalo ceneje, ampak bom še enkrat povedal, MOL je "dal" 80 mio + bo najbrž dal še 21 mio. Teh 80 je zemlja ovrednotena po 426 eur za kvadrat. Najbrž se je ne da dražje prodati, vsaj ne tako velike. Torej Ljubljano to teoretično stane 101 mio, od tega 21 mio v denarju. Državo stane zaenkrat 1,4 mio. V kešu (ki ga v likvidnostnem krču ni) skupaj 22-23 mio. To pa ni veliko.

Male telovadnice so se naredile preden je Ljubljana prišla na vrsto. Za Ajdovščino sem dal primer, zgoraj je dal nekdo primer za ostale

forum.finance.si/?m=...661#882661

v sosednji temi sem dal primer za Ruše, ker je tip, ki je glasen, pač iz Ruš

forum.finance.si/?m=...612#882612

Država jim je financirala 42% projekta!

Zamenjava azbestne kritine bi morala biti po mojem prioriteta, tu je krivo ministrstvo.

Okoli ukradenega denarja pa tule copy paste iz starejše teme
[naporen]
No, da ne bomo na pamet o ukradenem denarju:

Skladno s 23. členom prej veljavnega Zakona o financiranju občin je občinam pripadalo 35% dohodnine in sicer v razmerju med odmerjeno dohodnino zavezancev, ki imajo stalno prebivališče v občini in odmerjeno dohodnino v državi

8. člen novega zakona o financiranju občin odpravlja davčne vire kot samostojen, lasten vir financiranja občin. Po novem zakonu gre ta denar v proračun in nato se to deli nazaj občinam po genialnem izumu

PPi = (0,61 + 0,13*Ci + 0,06*Pi + 0,16*Mi + 0,04*Si)*P*Oi

Kjer so simboli v formuli tipa dolžina cest in podobno. Končni rezultat je ta, da je prej Ljubljana iz naslova dohodnine dobila npr. 147 mio (2007), po novem pa 95 mio (2007). Razlike je 35 % (nekdo ima smisel za humor)

Torej je po starem sistemu pisalo na obračunu plač

Ljubljančan: Akontacija dohodnine 500 EUR; od tega gre tvoji občini (Lj.) 175 EUR
Neljubljančan: Akontacija dohodnine 200 EUR; od tega gre tvoji občini 70 EUR

Zdaj pa piše
Ljubljančan: Akontacija dohodnine 500 EUR; od tega gre tvoji občini (Lj.) 114 EUR, 61 EUR gre pa v sosednjo občino
Neljubljančan: Akontacija dohodnine 200 EUR; od tega gre tvoji občini 70 EUR (ampak nič bat, smo Ljubljani vzeli)
anon-190292 sporočil: 2.667
[#883021] 03.08.10 17:06 · odgovor na: anon-190414 (#882788)
Odgovori   +    4
[Klaus09]
Ne pozabt, da so Lublani vzel dnar tkole: U parlamentu je pou županou drugih mest in so jasn glasval za to, da se ga Lublani vzame pa da njim. Od takrat naprej ma Lublana blazne težave z dnarjem.

Sam tko lohk glasujejo tudi o tem, da je treba Lublančane dvakrat obdavčt al karkol. Kolk je to nedemokratičn pa nepošten, mi ni treba razlagat, ker tisti, k to ve, tko ve. Tisti zaslepleni pa tisti kradlivci, k bi radi drugim dnar jemal pa sami nč delal, pa tko navjo hotl razumet.
Butec osojski ! Ljubljana ima kljub večnemu jamranju še najmanj težav z denarjem , največ jih ima z nastopaštvom, klientelizmom, korupcijo , oblastnostjo, ozkosrčnostjo , nerazgledanostjo in funkcionalno nepismenostjo . Našteto porazdeli med občane kakor veš in znaš in tudi na sebe ne pozabi !
anon-202033 sporočil: 1.876
[#883022] 03.08.10 17:08
Odgovori   +    6
Naporen: " MOL je vložil 80 mio z zemljiščem (ovrednoteno po 426 EUR za m2! kar je, roko na srce, fenomenalna cena)"...
Morda si že slišal za krizo v Ameriki, ki so jo povzročili managerji Jankovićevega kova, ki so nerealno ovrednotili nepremičnine, zemljo, na podlagi katerih so od bank pridobili nerealno visoke kredite....in prišlo je do kolapsa finančnega sistema. In kaj počne ta blesavi čefur? Popolnoma isto, pa še hvali se s tem idiotskim transakcijami!.... in vsi z Gasparijem in Križaničem so tiho, kot da se jih to ne tiče.
anon-190292 sporočil: 2.667
[#883025] 03.08.10 17:16
Odgovori   +    5
Za prvo tekmo v Stožicah je bilo prodanih 7000 kart , stadion pa ima 16.000 sedežev , ali to pomeni, da je devet tisoč kart bilo razdelejenih med povabljence ?
anon-190414 sporočil: 709
[#883042] 03.08.10 17:34
Odgovori   +    1
Zakva pa nben ne peni čez univerzijado u Mariboru? Sam naj en reče, da je to pa bol finančn utemeljen projekt.
anon-9939 sporočil: 17.846
[#883044] 03.08.10 17:36 · odgovor na: anon-190414 (#883042)
Odgovori   +    3
[Klaus09]
Zakva pa nben ne peni čez univerzijado u Mariboru? Sam naj en reče, da je to pa bol finančn utemeljen projekt.
..ker noben resen na Univerzijado v MB niti ne računa.
anon-190414 sporočil: 709
[#883046] 03.08.10 17:43 · odgovor na: foore (#882804)
Odgovori   +    0
[Klaus09]Ne pozabt, da so Lublani vzel dnar tkole: U parlamentu je pou županou drugih mest in so jasn glasval za to, da se ga Lublani vzame pa da njim.
Ne glasovali so, da se da vsem občinam glede na prebivalca enak znesek..To je pošteno, saj imamo vsi enako velike želodce in potrebe....
Prej je blo tko, da je vsaka občina dobila tolk dnarja, kt ga je zaslužla. Pa so se spomnl župan, da ta čist ekonomska pravična logika ne sme veljat, ker oni pa nimajo tolk tovarn, pa so se spomnl, kako bi dnar uzel unm, k ga delajo. To je čist balkanska logika, čist nepoštena. Totaln dvojna merila so tud neoliberalcou, k bi moral zagovarjat, da je dnar od tistga, k ga nardi, ne pa od unga, k se je spomnu način delitve, da je njemu fajn.

Moj dialekt je pa Lublanski. Ne vem, če Google ve zanga, očitn pa velik kao Slovencou tud ne.
anon-159859 sporočil: 668
[#883063] 03.08.10 18:01
Odgovori   +    4
Hvala Financam za podporo.

Ivan Janša
anon-9391 sporočil: 129
[#883064] 03.08.10 18:03
Odgovori   +    1
Novinar flanc, Gaj ni v Mariboru, ampak na Pragerskem, torej del občine Slovenska Bistrica.
[#883080] 03.08.10 18:16 · odgovor na: anon-103458 (#882929)
Odgovori   +    1
[1977mala]
Za grechg: Legitimna pravica ljudi je, da si ogledujejo športne in druge prireditve. Vendar naj zato plačujejo le ti, ki si želijo tega ogleda. Zato bi stadioni morali biti financirani iz zasebnega denarja in ne davkoplačevalskega, ker z mojim trdo prisluženim denarjem nimam namena nekomu plačevati ogleda nogometnih tekem (in podobnih). Zadnjič je na TV bil prispevek o tem, kako v enem delu Slovenije nimajo v 21. st. tekoče vode (vodovoda). Pa me zanima, kaj je pomembnejše? Tam bi bilo govora o solidarnosti, ker pač vsi ne živijo v mestih. Če pa ne moreš brez nogometa, si pa igrico FIFA kupi. Bo vsaj kvaliteten nogomet. Pa ne narobe razumet! Tudi športni objekti so pomembni. Vendar tisti za REKREACIJO državljanov.
Kot prvo športni objekti se gradijo z državnim denarjem po celem svetu, ne izumljat tople vode, naši klubi pa si komercialnih najemnin, v kolikor bi to gradili zasebniki ne bi mogli privoščiti. Pod isto logiko država ne bi gradila kulturnih objektov, parkov, muzejev,.. Športniki so eni največjih promotorjev države, če ne bi imeli super štadiona v MB se nikoli ne bi kvalificirali na Svetovno prvenstvo. Veliko hodim po svetu in skoraj ni človeka, ki mu omenim, da sem iz Slovenije, da ne bi omenil nogometašev. Posebej mladi športniki za vztrajanje pri športu potrebujejo idole in to doma, ti pa za vrhunske rezultate potrebujejo vrhunske objekte. Objekta sta v lastništvu MOL, narejena za potrebe nekaj desetletij, s javno zasebnim partnerstvom pa sta bila zgrajena praktično z zasebnimi sredstvi.
[#883098] 03.08.10 18:57 · odgovor na: anon-190414 (#883046)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: foore 03.08.2010 18:59
[Klaus09]
>[Klaus09]Ne pozabt, da so Lublani vzel dnar tkole: U parlamentu je pou županou drugih mest in so jasn glasval za to, da se ga Lublani vzame pa da njim.

>Ne glasovali so, da se da vsem občinam glede na prebivalca enak znesek..To je pošteno, saj imamo vsi enako velike želodce in potrebe....

Prej je blo tko, da je vsaka občina dobila tolk dnarja, kt ga je zaslužla. Pa so se spomnl župan, da ta čist ekonomska pravična logika ne sme veljat, ker oni pa nimajo tolk tovarn, pa so se spomnl, kako bi dnar uzel unm, k ga delajo. To je čist balkanska logika, čist nepoštena. Totaln dvojna merila so tud neoliberalcou, k bi moral zagovarjat, da je dnar od tistga, k ga nardi, ne pa od unga, k se je spomnu način delitve, da je njemu fajn.

Moj dialekt je pa Lublanski. Ne vem, če Google ve zanga, očitn pa velik kao Slovencou tud ne.
Ne mi rečt, da je v Ljubljani več tovarn.....da pa denar delajo javne ustanove oz. javna dela oprosti me ne boš prepričal,čeprav vem da so potrebna.....Vsak ve,da če imaš na kupu srednje šole, univerze, bolnišnico, kulturne ustanove, sodišča, inšpekcijske službe, druge institucije, da tega male občine nimajo....in zato ima občina v velikem mestu prednost, ker ima tudi možnost večjega zaposlovanja.......in s tem tudi večjega dohodka......
[#883107] 03.08.10 19:06 · odgovor na: anon-200682 (#882652)
Odgovori   +    0
[mocah1]

V tvoji opisu je par napak. Prvo kje je pogodbena kazen od Delte, ki bi jo morala plačati?
Drugo ali ni občinski denar denar davkoplačevalcev? Mar misliš da so občine podjetja? Tretje ali ni občinska zemlja 190.000m2 tudi valuta? Torej, davkoplačevalci damo precej več v ta projekt, kot si predstavil.
Po objavah v medijih je bil glede kazni vložen sodni spor. Verjetno je g5lede občine odgovarjal na očitke, da bo za štadion plačala država, kar zame ni sporno, ker ta objekta pa res nista samo v dobro Ljubljane. res je, da davkoplačevalci damo tudi zemljišče, vendar ali bi bilo možno, da ti nekdo naredi objekta v vrednosti 8o mio in ti jih podaril. Ali bi ti to naredil?

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9