Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Prejeli smo: Športni center Stožice - vzorčen primer napačnega načina pomoči
Strani: 1 2
sporočil: 509
Devet miljonov za nekakšno ogrevalno dvorano na katero so pozabili
pri načrtovanju ??? WTF
sporočil: 4.590
A tisti, ki živimo v Ljubljani, pa nismo izigrani, ali kaj? Pa saj
ne hodimo vsi na nogometne tekme!
sporočil: 5.314
Ostali Slovenci, ki ne živimo v Ljubljani se tako počutimo izigraneKo bi ti vedel, kako se ljudje v mestih počutimo izigrane, ko vaše podeželske občine dobivajo davkoplačevalski denar za "primerno porabo".
sporočil: 2.063
"Vsi se namreč zavedamo, da bo objekt prinašal določen dobiček, ki
pa bo ostajal samo v Ljubljani."
right :)
right :)
sporočil: 1.518
A samo zaradi tega... Ljubljankoviči so nam zakuhali to kurčevo
vlado... jaz se zaradi tega počutim izigranega.
sporočil: 89
Pa to koliko "neljubljančanov" si služi denar v Ljubljani pa ne
pišete?
Al pa to kakšne zastoje povzročajo "vozači"?
Al pa to kakšne zastoje povzročajo "vozači"?
sporočil: 3.048
Da te ni sram, baraba grabežljiva.
Občina Ruše je na podlagi pogodbe št. O-05-74 uspešno realizirala odobrena sredstva v višini 20.000.000 SIT za investicijo "Prizidek k športni dvorani v Rušah". Omenjena občina ima tudi v letošnjem letu odobrena sredstva v višini 10 mio SIT. Svet je na podlagi poročila ugotovil, da so bila sredstva porabljena namensko in da delež fundacije ne presega 30% celotne vrednosti investicije. Investicija prizidka je končana in pridobljeno uporabno dovoljenje. Ocenjena predračunsak vrednost investicije je znašala 139 mio SIT. Poleg Fundacije (skupaj l. 05 in 06 je 30 mio SIT , Ministrstva (27,4 mio SIT) in ŠD Ruše (13,5 mio SIT) je največ sredstev zagotovila občina sama (56 mio SIT). Do sedaj so v investicijo vložili 134,7 mio SIT; delež fundacije predstavlja 22%.
22% je dala fundacija, 20% ministrstvo, skupaj 42%.
42% !!!
Spet so najbolj glasni tisti, ki bi morali biti najbolj tiho.
Občina Ruše je na podlagi pogodbe št. O-05-74 uspešno realizirala odobrena sredstva v višini 20.000.000 SIT za investicijo "Prizidek k športni dvorani v Rušah". Omenjena občina ima tudi v letošnjem letu odobrena sredstva v višini 10 mio SIT. Svet je na podlagi poročila ugotovil, da so bila sredstva porabljena namensko in da delež fundacije ne presega 30% celotne vrednosti investicije. Investicija prizidka je končana in pridobljeno uporabno dovoljenje. Ocenjena predračunsak vrednost investicije je znašala 139 mio SIT. Poleg Fundacije (skupaj l. 05 in 06 je 30 mio SIT , Ministrstva (27,4 mio SIT) in ŠD Ruše (13,5 mio SIT) je največ sredstev zagotovila občina sama (56 mio SIT). Do sedaj so v investicijo vložili 134,7 mio SIT; delež fundacije predstavlja 22%.
42% !!!
sporočil: 443
Tako se dela v naši deželi že od osamosvojitve naprej. Na državnem
proračunu se pasejo najrazličnejše mafijske družine in paraziti.
Prirejanje javnih razpisov točno določenemu kupcu je že splošno
sprejeta praksa, kako krasti slovenske davkoplačevalce na legalen
način. Korupcija in izkoriščanje slovenskega naroda je v polnem
razmahu. Nadzorne institucije in sodstvo so že zdavnaj
onesposobljene. Mafjia uživa v zaščiti s strani politikov, ti pa
dobijo za nagrado provizije v tujini. UPam, da bom kdaj dočakal
resnično osvoboditev Slovenije vseh brezvestnih parazitov.
sporočil: 530
Mislim,da ne gre za hujskaški članek le ,da bi ta denar ;če že,
dali malo bolj intelegentno.Tudi meni bi prišla prav nepovratna
sredstva(lahko tudi prirejenega razpisa).
sporočil: 7.885
[gogi1]Ej ti, da bi sedaj glavno mesto prestavili drugam, potem bi mi ostali dajali denar za "primerno porabo" ampak ne podeželju, ampak močvirju, ker bi se LJ spremenila nazaj v močvirje :)
>Ostali Slovenci, ki ne živimo v Ljubljani se tako počutimo izigrane
Ko bi ti vedel, kako se ljudje v mestih počutimo izigrane, ko vaše podeželske občine dobivajo davkoplačevalski denar za "primerno porabo".
Pa jaz sem lepo rekel, zakaj rabimo samostojno Slovenijo, prej nam je kradel Beograd, zdaj nam nam Ljubljana, jaz pa zato nisem nič bolj srečen :) No ja zdaj smo malo manj samostojni, pa je lonček še Bruselj pristavil...
Lahko bi LJ kot glavno mesto ukinili, pa imeli glavno mesto Bruselj, potem bi bil en manj, ki bi kradel :)
sporočil: 17.846
[fiston]Hlapec. Za hlapca rojen, za hlapca vzgojen.
> [gogi1]
> >Ostali Slovenci, ki ne živimo v Ljubljani se tako počutimo izigrane
>
> Ko bi ti vedel, kako se ljudje v mestih počutimo izigrane, ko vaše podeželske občine dobivajo davkoplačevalski denar za "primerno porabo".
Ej ti, da bi sedaj glavno mesto prestavili drugam, potem bi mi ostali dajali denar za "primerno porabo" ampak ne podeželju, ampak močvirju, ker bi se LJ spremenila nazaj v močvirje :)
Pa jaz sem lepo rekel, zakaj rabimo samostojno Slovenijo, prej nam je kradel Beograd, zdaj nam nam Ljubljana, jaz pa zato nisem nič bolj srečen :) No ja zdaj smo malo manj samostojni, pa je lonček še Bruselj pristavil...
Lahko bi LJ kot glavno mesto ukinili, pa imeli glavno mesto Bruselj, potem bi bil en manj, ki bi kradel :)
sporočil: 20
[naporen]točno tako, plus to da vsaka mal vas mora biti samostojan občina, da lahko cuzajo € iz vsepovsod
Da te ni sram, baraba grabežljiva.
42% !!!
sporočil: 201
Če še ne veste raja. Tako se dela pri vseh razpisih. Najprej je
ideja kaj naredit. Potem nabaviš LOBISTA kot je Gregor Golobič. Ta
prepriča sekretarja na vladi, da je to potrebno. Ker sekretar POJMA
NIMA, podtalno vrne razpisno dokumentacijo predlagatelju. Ta se pa
že potrudi, da so razpisni pogoji takšni, da je na razpisu edina
konkurenca. Cena pa je odvisna od tega kolikšen proračun ima resor.
Tako se to počne v večini primerov kot so javni razpisi za
zdravstvo, šolstvo javno upravo itd. Zato sem za to, da je večina
teh inštitucij samostojnih in da svoj dobiček prelivajo v naložbe.
Ti javni razpisi so pa za v zgodovinske knjige kako se ne sme
delat.
sporočil: 144
[Rac]Kako? A ni da vsi ljubljančani malikujete vašega župana in njegova veličastna dela v dobrobit vseh? :)))
A tisti, ki živimo v Ljubljani, pa nismo izigrani, ali kaj? Pa saj ne hodimo vsi na nogometne tekme!
sporočil: 12.861
[0219K21]Hlapec komunajzarski. Za hlapca komunajzarjem rojen, za hlapca komunajzarjev vzgojen.
> [fiston]
> > [gogi1]
> > >Ostali Slovenci, ki ne živimo v Ljubljani se tako počutimo izigrane
> >
> > Ko bi ti vedel, kako se ljudje v mestih počutimo izigrane, ko vaše podeželske občine dobivajo davkoplačevalski denar za "primerno porabo".
>
> Ej ti, da bi sedaj glavno mesto prestavili drugam, potem bi mi ostali dajali denar za "primerno porabo" ampak ne podeželju, ampak močvirju, ker bi se LJ spremenila nazaj v močvirje :)
>
> Pa jaz sem lepo rekel, zakaj rabimo samostojno Slovenijo, prej nam je kradel Beograd, zdaj nam nam Ljubljana, jaz pa zato nisem nič bolj srečen :) No ja zdaj smo malo manj samostojni, pa je lonček še Bruselj pristavil...
> Lahko bi LJ kot glavno mesto ukinili, pa imeli glavno mesto Bruselj, potem bi bil en manj, ki bi kradel :)
Hlapec. Za hlapca rojen, za hlapca vzgojen.
sporočil: 459
če raja ne ve, se je tako obnovil predvsem ljudski vrt v mariborui
in pe kaj pod prejšnjo vlado, pod predprejšno,.. hvala bogu samo,
da je prišel čas, ko smo na to bolj občutljivi. Abotno, ruralno (je
včeraj spisal Urban V.) in hudo manipulativno je izpostavljati
Ljubljano, ki je bila tako opeharjena zaradi tega, ker so meščani
(in to ne vsi, pa so bili predvsem ti najbolj kaznovani) volili
napačno komunistično opcijo.
največkrat so bili izigrani ljubljančani, še najbolj pa vsi, ki se pustimo na ta način pisunom manipulirati (Finance, Žurnal 24 in ostali brezplačniki, svet na kanalu A in podobne vele cvetke svetovnega novinarstva) in še zmeraj živimo v iluziji, da miniaturna državica lahko funkcionira na račun anarhistične decentralizacije, ki jo upravljajo lokalni šerifi, ki se imenujejo župani (tukaj je doma vsa korupcija, klientalizem, netransparentnost in nepotizem). najprej ponovno zagotoviti centralno vlado, ki odloča (deniimo sprejema prostorske plane in se lokalni skupnosti pšrepusti podeljevanje gradbenih dovoljenje, kot je to na celem planetu, le na balkanu ne) in potem tovrstnih stvari ne bo več. In frakcije KP SFRJ ne bodo svojevoljno kaznovale mesta samo zaardi nepravilnega izzida na volitvah.
največkrat so bili izigrani ljubljančani, še najbolj pa vsi, ki se pustimo na ta način pisunom manipulirati (Finance, Žurnal 24 in ostali brezplačniki, svet na kanalu A in podobne vele cvetke svetovnega novinarstva) in še zmeraj živimo v iluziji, da miniaturna državica lahko funkcionira na račun anarhistične decentralizacije, ki jo upravljajo lokalni šerifi, ki se imenujejo župani (tukaj je doma vsa korupcija, klientalizem, netransparentnost in nepotizem). najprej ponovno zagotoviti centralno vlado, ki odloča (deniimo sprejema prostorske plane in se lokalni skupnosti pšrepusti podeljevanje gradbenih dovoljenje, kot je to na celem planetu, le na balkanu ne) in potem tovrstnih stvari ne bo več. In frakcije KP SFRJ ne bodo svojevoljno kaznovale mesta samo zaardi nepravilnega izzida na volitvah.
sporočil: 17.846
[macon]Ah no, nisi resen.
> [0219K21]
> > [fiston]
> > > [gogi1]
> > > >Ostali Slovenci, ki ne živimo v Ljubljani se tako počutimo izigrane
> > >
> > > Ko bi ti vedel, kako se ljudje v mestih počutimo izigrane, ko vaše podeželske občine dobivajo davkoplačevalski denar za "primerno porabo".
> >
> > Ej ti, da bi sedaj glavno mesto prestavili drugam, potem bi mi ostali dajali denar za "primerno porabo" ampak ne podeželju, ampak močvirju, ker bi se LJ spremenila nazaj v močvirje :)
> >
> > Pa jaz sem lepo rekel, zakaj rabimo samostojno Slovenijo, prej nam je kradel Beograd, zdaj nam nam Ljubljana, jaz pa zato nisem nič bolj srečen :) No ja zdaj smo malo manj samostojni, pa je lonček še Bruselj pristavil...
> > Lahko bi LJ kot glavno mesto ukinili, pa imeli glavno mesto Bruselj, potem bi bil en manj, ki bi kradel :)
>
> Hlapec. Za hlapca rojen, za hlapca vzgojen.
Hlapec komunajzarski. Za hlapca komunajzarjem rojen, za hlapca komunajzarjev vzgojen.
sporočil: 4.450
" Vsi se namreč zavedamo, da bo objekt prinašal določen dobiček, ki
pa bo ostajal samo v Ljubljani."
Definiraj Ljubljano. Če je z Ljubljano mišljena MO Ljubljana, gre za hudo napako - prav gotovo pa je nekaj denarja že ostalo v Ljubljani oz. se ga je prek Cipra v Ljubljano vrnilo.
Definiraj Ljubljano. Če je z Ljubljano mišljena MO Ljubljana, gre za hudo napako - prav gotovo pa je nekaj denarja že ostalo v Ljubljani oz. se ga je prek Cipra v Ljubljano vrnilo.
sporočil: 476
Ne bi nič rekel, če bi država imela denarja na pretek in ne bi
vedla kam z njim. Ko pa se že ves mandat ukvarja s tem komu omejiti
in koga obdavčiti (nove trošarine, podaljševanje delovne dobe,
...), pa je malo čudno, da vlaga v nekaj kar ne ustvarja novega
denarja, pač pa ga troši. Po moje bi se morali zamisliti tudi
tisti, ki se jim sedaj lepo smeji.
sporočil: 4.590
[indiraghandix]Ne, ga ne. Meni osebno gre na jetra, sicer iz drugih razlogov, kot je stadion, ki me stanejo precej več.
> [Rac]
> A tisti, ki živimo v Ljubljani, pa nismo izigrani, ali kaj? Pa saj ne hodimo vsi na nogometne tekme!
Kako? A ni da vsi ljubljančani malikujete vašega župana in njegova veličastna dela v dobrobit vseh? :)))
Sem že tukaj napisal en predlog rešitve, pa mi je gustl pobrisal post ]:)
sporočil: 6.084
Vsi se namreč zavedamo, da bo objekt prinašal določen dobičektukaj sem nehal brati :)
Strani: 1 2