Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

anon-6533 sporočil: 5.777
[#797787] 05.05.10 13:53 · odgovor na: (#797648)
Odgovori   +    3
[rename]
> [mataj]
> > [rename]
> > Oprane slovenske glave pa te EU deklaracije niso sposobne niti dojeti, kaj šele sprejeti, zato so vkopani v obrambnih vrstah tekovin krvave revolucije.
>
> Ti pa nisi sposoben dojeti, da vzhodnoevropske sovjetske travme niso in ne smejo biti naša stvar.

Od kdaj pa EU parlament sprejema deklaracije zgolj o vzhodnoevropskih zadevah?

Povojni komunistični režim v Jugoslaviji je bil nedemokratičen, enostrankarski, policijsko-vojaški režim. Partija je na oblast prišla z nasiljem in z nasiljem je oblast tudi vzdrževala.
Pri tem je bilo fizično nasilje dejansko manjši problem.
Največje zlo predstavlja uničenje podjetniškega in svobodomiselenga duha, kar so dosegli s poneumljanjem v šolskem sistemu in rezultat tega so /oziroma smo/ povojne generacije, ki so živele v zmotni lagodnosti manjših ali malo manj majhnih privilegijev, časteč vodilne klavce tekovin revolucije zaradi česar je postopoma prišlo do razvrednotenja etičnih in moralnih norm in zato danes še vedno jokcajo za diktatorjem.
Eto vidiš to je moj glavni očitek.
Moj tudi.
anon-521 sporočil: 5.625
[#797795] 05.05.10 13:59 · odgovor na: anon-74826 (#797730)
Odgovori   +    2
[Viviana]
> [lukav]
> > [mimoidoci]
> > > [lukav]
> > > druga svetovna vojna v Sloveniji se še kar nadaljuje, na forumu se počutim kot v filmu groundhog day :)
> > >
> > > lep dokaz, da farško-komunistična indoktrinacija večino ljudi pohabi za vedno.
> >
> >
> > Lukav meni si ti v teh prepirih neskončna inspiracija, ker se delaš tako nedolžno nevtralnega, takorekoč usi glih hladnega kot špricer. Darko in mataj sta vsaj indoktrinirana butla, ki to rada pokažeta, ti pa tukaj nekaj slalomiraš. Ne vem sicer kje živiš, a verjetno imaš zelo priprte oči, ko kot Groundhog day doživljaš tale skromni forum in kao ponavljajoče debate na njem, spregledaš pa bataljone pacientov (praporščakov in jurišnih odredov omladincev) v partizanskih uniformah s puškami in z mitraljezi, ki ti vsako leto od srede aprila do sredine maja (in potem še nekajkrat od maja do naslednjega aprila) paradirajo po raznih antifašističnih zborih in proslavah in reklamirajo vrednote revolucije, maščevanja in betoniranja v rudniških jaških.
> >
> > Kar se pa tvoje "pohabljenosti za vedno" tiče. 300.000 pohabljenih trupel v jaških ima še vedno v nevednosti živeče svojce, tisto eno in edino s kirurško odstranjeno nogo, ima pa vernike in ogromno obeležje v marmorju. Kdo je torej zate - intelektualec lukav - mentalno pohabljen? Usi glih ali zgolj tisti ki trdijo, da je spomin in iskanje resnice za več stotisočev pobitih provokacija, obujanje krvave preteklosti in zgodovinsko preveč oddaljen dogodek, malikovanje njihovega rablja pa aktualna zgodvinska vrednota, ki naj traja? A ti res misliš da je intelektualni duh tu v kakšni dilemi?
>
> Mislim, da je ta poza - tudi tvoja - lažna, saj dejansko nihče ničesar ne naredi - edini v Sloveniji, ki je kaj v zvezi s poboji naredil, je žal Ivan Zidar, saj je SCT edini, ki je poskrbel za primeren pokop trupel, odkopanih tam nekje pri Mariboru. Nihče od politikov ali forumskih dušebrižnikov ni storil prav nič. In to v deželi, kjer skupaj zbobnaš 200K ljudi za pobiranje smeti. Prazno nakladanje brez akcije pa je na ravni Türkovih komentarjev.
>
> Ogorčenje je sicer upravičeno, vendar me grize sum, da ni ravno iskreno in da vse skupaj služi predvsem politikom (črnim komunistom in kot obramba rdečim komunistom) za mobilizacijo ovc. Kazenski pregon očitno nima več smisla, trupel nihče nima namena spodobno pokopati, kaj naj si torej mislim?
>
> Pa še za nasvet prosim: v WW2 moji predniki kakšnih grozodejstev niso utrpeli (toliko kot vsi drugi, ki so preživeli pač). So pa Nemci v WW1 dedku požgali vas, pobili vse moške, ženske in otroke pa odpeljali. Naj se zaradi tega sekiram, naj traumiram po forumih, naj prvega Hansija, ki ga vidim, užgem na gobec?
>
> Ja, moj odgovor je move the fuck on. V najboljšem primeru so pobiti nekomu samo še dedki ali prababice, ki jih niso nikoli spoznali, saj je minilo že 65 let. Žalostno, ampak preživeti se pa da. Če bo šlo tako naprej, bomo kmalu začeli traumirati še zaradi vseh ljudi, ki so jih pobili Turki.

Zakaj bi se pa ti sekiral? Zločini Nemcev so javno obsojeni, komunistov pa v Slo še ne! Vprašaj pa tiste dedke in babice (saj so to tudi omembe in spoštovanja vredni ljudje - ali ne), ki še nosijo bolečino zaradi pomorov in otroke s Petrička in njim podobne žrtve, ki še danes nosijo travmo! Njih vprašaj, ne monstrumov brez sočutja!!!!!
gotovo, se strinjam. in verjemi, da bi to bolečino dobro razumel, če bi se pogovarjal z njimi.

ampak se ne, pogovarjam se s priložnostnimi politikanti, ki se jim zdi, da mi morajo zaradi pobojev nabijati kolektivno krivdo, česar pa ne sprejemam.
anon-54454 sporočil: 4.098
[#797798] 05.05.10 14:01 · odgovor na: anon-35163 (#797759)
Odgovori   +    3
[mataj]
Dovoli, da te še 131313-tič ponižno spomnim na malenkostno razliko med paktom in okupacijo, ki se nam, komunajzarjem zdi precej bistvena. Vzrok so verjetno naši oprani možgani, a vseeno...
Komu torej pripisujes legitimnost?

Cetnikom, ki so sicer pakrirali s Hitlerjem, pa vendar legitimno branili svojo domovino?

Komunistom, ki so najprej paktirali z Rusi in Hitlerjem proti legitimni oblasti in zaveznikom, nato pa pod prisego Rusom na silo in s politicnim genocidom prevzeli oblast nad lastnim narodom?
mimoidoci sporočil: 6.307
[#797799] 05.05.10 14:01 · odgovor na: anon-35163 (#797740)
Odgovori   +    5
Zadnja sprememba: mimoidoci 05.05.2010 14:09
[mataj]
> [mimoidoci]
> Torej kaj si hotel povedat s tem ponavljajočim citiranjem Rodeta?

Poglej Vivianin post.

forum.finance.si/ind...738&single

Nisi odgovoril ali v kontekstu Rodetovih blodenj in povojnih pobojev zate še vedno velja:

Tebi se jebe za zločin, za žrtve in za svojce in ta dogodek relativiziraš in pomanjšuješ njegov zločinski pomen. Dogodek se te ne tiče, te ne prizadane, ti je doumljiv in logičen, te ne zavezuje in te ne bremeni. Ga ignoriraš, ideološko opravičuješ, želiš ga zbrisati iz spomina in ga celo zabanalizirati s krilatico o preštevanju kosti. Nisi se pripravljen izločiti iz slovenskega občestva he, he in zdi se ti da ne teptaš svoje človečnosti.

P.S.: Jaz pravim, da je tule zgoraj podan dober opis kdo je mataj. In vidim v tem threadu, da Over & Out ni tvoj način delovanja. Torej? Pljuni istini u oči.
anon-9939 sporočil: 17.846
[#797803] 05.05.10 14:05 · odgovor na: anon-54454 (#797798)
Odgovori   +    2
[tmatej]
> [mataj]

> Dovoli, da te še 131313-tič ponižno spomnim na malenkostno razliko med paktom in okupacijo, ki se nam, komunajzarjem zdi precej bistvena. Vzrok so verjetno naši oprani možgani, a vseeno...

Cetnikom, ki so sicer pakrirali s Hitlerjem, pa vendar legitimno branili svojo domovino?

Komunistom, ki so najprej paktirali z Rusi in Hitlerjem proti legitimni oblasti in zaveznikom, nato pa pod prisego Rusom na silo in s politicnim genocidom prevzeli oblast nad lastnim narodom?
Evo, vsaj nekdo, ki še ceni prispevek v protihitlerjevski koaliciji, če že domači izdajalci tega ne cenijo..

www.dnevnik.si/novic...1042357248
anon-35163 sporočil: 30.643
[#797807] 05.05.10 14:08 · odgovor na: anon-54454 (#797798)
Odgovori   +    2
[tmatej]
To je popolnoma akademsko vprašanje.
anon-54454 sporočil: 4.098
[#797814] 05.05.10 14:20 · odgovor na: anon-35163 (#797807)
Odgovori   +    6
Ni akademsko vprasanje.
Je odgovor na vprasanje, ali je pri nas sploh slo za upor proti okupatorju, ali pa za navadno drzavljansko vojno s strahovitimi posledicami.

Boju proti okupatorju bi legitimnost dale le demokraticne volitve ob koncu vojne. Namesto njih pa se je zgodil genocid, ki je proporcionalno vecji od tistega, ki so ga povzrocile sile osi in ki ga danes obsoja cel svet.

EU je prepovedala celo uporabo simbolov, ki to zlo predstavljajo in kriminalizirala zanikanje obstoja holokavsta, mi pa se pogovarjamo o tem, ali bi po predstavnikih nase, proporcionalno mnogo bolj krvave zgodovine, poimenovali ulice.
[#797819] 05.05.10 14:25 · odgovor na: anon-54454 (#797814)
Odgovori   +    1
[tmatej]
Ni akademsko vprasanje.
Je odgovor na vprasanje, ali je pri nas sploh slo za upor proti okupatorju, ali pa za navadno drzavljansko vojno s strahovitimi posledicami.

Boju proti okupatorju bi legitimnost dale le demokraticne volitve ob koncu vojne. Namesto njih pa se je zgodil genocid, ki je proporcionalno vecji od tistega, ki so ga povzrocile sile osi in ki ga danes obsoja cel svet.

EU je prepovedala celo uporabo simbolov, ki to zlo predstavljajo in kriminalizirala zanikanje obstoja holokavsta, mi pa se pogovarjamo o tem, ali bi po predstavnikih nase, proporcionalno mnogo bolj krvave zgodovine, poimenovali ulice.
Dokler je Heineken v EU v prosti prodaji me ne skrbi za simbole. upload.wikimedia.org...n_logo.svg
anon-202104 sporočil: 4.404
[#797825] 05.05.10 14:33 · odgovor na: anon-35163 (#797387)
Odgovori   +    4
[mataj]
> [rename]
> Meni ga niso hoteli podaljšati dobro leto pred odhodom v vojsko. Zato tudi nisem mogel iti na priprave v tujino.

Na začetku 1980tih niso težili s tem, sam nikoli nisem imel takih problemov. Možno pa je, da se je proti koncu 1980tih zaostrilo, ampak takrat je bilo itak že vse v kurcu. Na poziv na vojaške vaje sem se takrat odzval samo enkrat, toliko da sem dobil zastonj škornje za na vrt, potem pa se za pozive nisem več zmenil. Klicali so me 2x, 3x, potem so še nekaj grozili, na koncu pa obupali.

> [rename]
> > [mataj]
> > Pa kaj še :)) Pa ja ne misliš, da je Udba dejansko lazila za vsakim luzerjem in ga kontrolirala.
>
> Po mojem so pa kar pridno lazili in zbirali dosjeje.
> Na udba.net sem preveril pet ali šest očetovih znancev in prijateljev. Preprosti ljudje kmečkega porekla, vsi so imeli dosje s šifro nadziranih.

Čudno. Od ljudi, ki jih poznam ni not niti enega, pa so bili politično kar precej aktivni. Fotra so zdrkali skupaj s Kavčičem, pa ga kljub temu ni not. Je bil kar malo razočaran, ko je to zvedel.

nakladaš...mene so k sodniku za prekrške klical in oglobil ker sem samo zmudu mal..

in ko je sdv mene matrala..čez letla leta so si frendi upal povedat da so bli tud pr njih..

v glavnem,serješ ...
[#797827] 05.05.10 14:34 · odgovor na: anon-202104 (#797825)
Odgovori   +    1
[jani639]
> [mataj]
> > [rename]
> > Meni ga niso hoteli podaljšati dobro leto pred odhodom v vojsko. Zato tudi nisem mogel iti na priprave v tujino.
>
> Na začetku 1980tih niso težili s tem, sam nikoli nisem imel takih problemov. Možno pa je, da se je proti koncu 1980tih zaostrilo, ampak takrat je bilo itak že vse v kurcu. Na poziv na vojaške vaje sem se takrat odzval samo enkrat, toliko da sem dobil zastonj škornje za na vrt, potem pa se za pozive nisem več zmenil. Klicali so me 2x, 3x, potem so še nekaj grozili, na koncu pa obupali.
>
>
> > [rename]
> > > [mataj]
> > > Pa kaj še :)) Pa ja ne misliš, da je Udba dejansko lazila za vsakim luzerjem in ga kontrolirala.
> >
> > Po mojem so pa kar pridno lazili in zbirali dosjeje.
> > Na udba.net sem preveril pet ali šest očetovih znancev in prijateljev. Preprosti ljudje kmečkega porekla, vsi so imeli dosje s šifro nadziranih.
>
> Čudno. Od ljudi, ki jih poznam ni not niti enega, pa so bili politično kar precej aktivni. Fotra so zdrkali skupaj s Kavčičem, pa ga kljub temu ni not. Je bil kar malo razočaran, ko je to zvedel.

nakladaš...mene so k sodniku za prekrške klical in oglobil ker sem samo zmudu mal..

in ko je sdv mene matrala..čez letla leta so si frendi upal povedat da so bli tud pr njih..

v glavnem,serješ ...
Trdiš, da te je sodnik za prekrške oglobil neupravičeno?
anon-74826 sporočil: 1.680
[#797835] 05.05.10 14:40 · odgovor na: anon-521 (#797795)
Odgovori   +    3
[lukav]
> Zakaj bi se pa ti sekiral? Zločini Nemcev so javno obsojeni, komunistov pa v Slo še ne! Vprašaj pa tiste dedke in babice (saj so to tudi omembe in spoštovanja vredni ljudje - ali ne), ki še nosijo bolečino zaradi pomorov in otroke s Petrička in njim podobne žrtve, ki še danes nosijo travmo! Njih vprašaj, ne monstrumov brez sočutja!!!!!

gotovo, se strinjam. in verjemi, da bi to bolečino dobro razumel, če bi se pogovarjal z njimi.

ampak se ne, pogovarjam se s priložnostnimi politikanti, ki se jim zdi, da mi morajo zaradi pobojev nabijati kolektivno krivdo, česar pa ne sprejemam.
Lukav - poglej film Otroci s Petrička - se moraš osebno z njimi srečati, da začutiš njihovo bolečino? Pa dokumentacijo o pobojih po vsej Slo - se moraš srečati z žrtvami, da začutiš njihovo trpljenje?
In nihče nedolžnim ne "nabija krivde" - Slo pa mora obsoditi take zločine in sisteme, če se prišteva med kultivirane narode! In ne more podpirati, niti dovoljevati, poveličevanja morilcev in morilskega sistema! Zaenkrat pa tega še nismo doživeli! To je posmeh vseh trpečim in stotisočim pobitim! In nam, ki si ne želimo, da bi se še kdaj kaj takšnega zgodilo.
XTAXA sporočil: 2.304
[#797839] 05.05.10 14:42 · odgovor na: anon-521 (#797696)
Odgovori   +    2
A je en forumaš dovolj, da ovrže to tvojo trditev?

l.p.
Robert
[#797840] 05.05.10 14:45 · odgovor na: anon-54454 (#797814)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: anon-35163 05.05.2010 14:47
[tmatej]
Ni akademsko vprasanje.
To je drugo vprašanje. Pravzaprav to sploh ni vprašanje. Upor vedno potegne za sabo državljansko vojno, to dvoje gre vedno skupaj. Državljanski vojni se je mogoče izogniti samo v primeru, da je okupator preneumen, da bi zganjal "divide et impera", kar pa ponavadi ni.

[tmatej]
Boju proti okupatorju bi legitimnost dale le demokraticne volitve ob koncu vojne.
Demokratične volitve dajejo legitimnost šele od začetka 1990tih, ko so človekove pravice in demokracijo začeli uporabljati kot izgovor za napadalne vojne.

[tmatej]
EU je prepovedala celo uporabo simbolov, ki to zlo predstavljajo
Zločinska traparija. Prepoved simbolov še ne pomeni prepovedi zla. Naciji so se pač evakuirali v Zdužene narode in svojo raboto nadaljujejo pod simbolom boja proti podnebnim spremembam ipd.

[tmatej]
in kriminalizirala zanikanje obstoja holokavsta,
Še hujša traparija. Človek se mora dejansko vprašati, če se je holokavst res zgodil. Čemu bi sicer potrebovali prepoved? Zakonska prepoved zanikanja holokavsta je v bistvu zanikanje holokavsta.

[tmatej]
mi pa se pogovarjamo o tem, ali bi po predstavnikih nase, proporcionalno mnogo bolj krvave zgodovine, poimenovali ulice.
Kakšno pa je merilo krvavosti zgodovine? Hektoliter?
[#797841] 05.05.10 14:46 · odgovor na: anon-74826 (#797835)
Odgovori   +    2
[Viviana]
> [lukav]
> > Zakaj bi se pa ti sekiral? Zločini Nemcev so javno obsojeni, komunistov pa v Slo še ne! Vprašaj pa tiste dedke in babice (saj so to tudi omembe in spoštovanja vredni ljudje - ali ne), ki še nosijo bolečino zaradi pomorov in otroke s Petrička in njim podobne žrtve, ki še danes nosijo travmo! Njih vprašaj, ne monstrumov brez sočutja!!!!!
>
> gotovo, se strinjam. in verjemi, da bi to bolečino dobro razumel, če bi se pogovarjal z njimi.
>
> ampak se ne, pogovarjam se s priložnostnimi politikanti, ki se jim zdi, da mi morajo zaradi pobojev nabijati kolektivno krivdo, česar pa ne sprejemam.

Lukav - poglej film Otroci s Petrička - se moraš osebno z njimi srečati, da začutiš njihovo bolečino? Pa dokumentacijo o pobojih po vsej Slo - se moraš srečati z žrtvami, da začutiš njihovo trpljenje?
In nihče nedolžnim ne "nabija krivde" - Slo pa mora obsoditi take zločine in sisteme, če se prišteva med kultivirane narode! In ne more podpirati, niti dovoljevati, poveličevanja morilcev in morilskega sistema! Zaenkrat pa tega še nismo doživeli! To je posmeh vseh trpečim in stotisočim pobitim! In nam, ki si ne želimo, da bi se še kdaj kaj takšnega zgodilo.
Jaz pa mislim, da je najbolje, da prizadeti ne gojijo in ne ohranjanjo svojih negativnih čustev (stiske, bolečine, itn).
[#797842] 05.05.10 14:46 · odgovor na: XTAXA (#797839)
Odgovori   +    1
[XTAXA]
A je en forumaš dovolj, da ovrže to tvojo trditev?

l.p.
Robert
ja, ampak drugačna obravnava velja samo zate.
XTAXA sporočil: 2.304
[#797845] 05.05.10 14:47 · odgovor na: anon-521 (#797842)
Odgovori   +    0
Drugič uporabi besede kot so (večina, skoraj vsi, 99%,....) ne pa vsi!

pa lep pozdrav.
[#797847] 05.05.10 14:50 · odgovor na: anon-74826 (#797835)
Odgovori   +    1
[Viviana]
> [lukav]
> > Zakaj bi se pa ti sekiral? Zločini Nemcev so javno obsojeni, komunistov pa v Slo še ne! Vprašaj pa tiste dedke in babice (saj so to tudi omembe in spoštovanja vredni ljudje - ali ne), ki še nosijo bolečino zaradi pomorov in otroke s Petrička in njim podobne žrtve, ki še danes nosijo travmo! Njih vprašaj, ne monstrumov brez sočutja!!!!!
>
> gotovo, se strinjam. in verjemi, da bi to bolečino dobro razumel, če bi se pogovarjal z njimi.
>
> ampak se ne, pogovarjam se s priložnostnimi politikanti, ki se jim zdi, da mi morajo zaradi pobojev nabijati kolektivno krivdo, česar pa ne sprejemam.

Kolikor vem, sta se Šuštar in Kučan enkrat v začetku 90ih šla spravo? A to ni dovolj, moramo imeti spravo vsako leto, morda kar permanentno?
[#797849] 05.05.10 14:51 · odgovor na: anon-202104 (#797825)
Odgovori   +    1
[jani639]

v glavnem,serješ ...
Čakaj, v čem je sedaj problem- sodnik za prekrške, ali SDV? Hočeš reči, da te je Udba zalezovala in ti delala težave, ker si pijan peljal 20km/h preveč in zamudil k sodniku za prekrške?
[#797854] 05.05.10 14:52 · odgovor na: anon-521 (#797847)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: anon-35163 05.05.2010 14:54
[lukav]
Kolikor vem, sta se Šuštar in Kučan enkrat v začetku 90ih šla spravo?
Tisto ni bila prava sprava, ker se Kučan ni dovolj kesal.
[lukav]
A to ni dovolj, moramo imeti spravo vsako leto, morda kar permanentno?
Ja kwa pa misliš :)) A veš koliko ljudi ne bi imelo več kaj počet, če bi se spravili?
[#797856] 05.05.10 14:53 · odgovor na: (#797844)
Odgovori   +    2
[gsavli]
> [lukav]
>
> Pa še za nasvet prosim: v WW2 moji predniki kakšnih grozodejstev niso utrpeli (toliko kot vsi drugi, ki so preživeli pač). So pa Nemci v WW1 dedku požgali vas, pobili vse moške, ženske in otroke pa odpeljali. Naj se zaradi tega sekiram, naj traumiram po forumih, naj prvega Hansija, ki ga vidim, užgem na gobec?
>

Ja, jaz tud pogrešam več debat o avstrijcih in italijanih v WW1. Tudi mojo familijo neprimerno bolj prizadeva WW1 kot WW2 in al je blo nekaj 90 al pa 70 let nazaj je čist isti q. :-)

Tole z domobranci in partizani je boring, jaz živim npr pod Škabrijelom, familija pa je iz soške doline - zame je WW1 precej bolj zanimiv stuff.
Ja, saj to je moj point, še malo, pa bomo pri turških vpadih in debatah o tem, kakšni prasci so Turki. No, moj dedek je tudi is tistega konca - Strmec pod Predelom/Mangrtom, zato tudi mene WW1 bolj zanima.
[#797858] 05.05.10 14:53 · odgovor na: anon-35163 (#797420)
Odgovori   +    2
[mataj]
> [rename]
> Vsak ima svoje izkušnje,

Ja, kake statistike pa tudi ni.

> [rename]
> verjetno odvisne od zagretosti lokalnih aparatčikov.

Aparatčiki so po celem svetu enaki. Tudi ZDA v tistih časih glede udbašenja bile kaj boljše. McCarthy, COINTELPRO, največja notranjepolitična svinjarija pa je bila verjetno MKULTRA. Hemingway je zaradi takih fint celo naredil samomor. V Jugi kaj bistveno slabše ni bilo- če sploh kaj.

Opažam, da ti gre JNA precej na jetra, do česar imaš seveda vso pravico. Ampak misli si o njej kar hočeš- nikomur se ni bilo treba iti streljat v kak Vietnam.
jp,McCarthy...ampak njega so storpediral in ravno v tem je velika,bistvena razlika..da lahko norca storpediraš,ane?!

hemingway?ti kr tko od oka iz časovne odaljenosti 50 let veš zakaj si je s puško osdstrelu glavo..revež ni mogu prenašat ameriških svinjarij in se je nazadnje preselu v idaho

Other members of Hemingway's immediate family also committed suicide: his father Clarence Hemingway; his sister Ursula; and his brother Leicester.[147] During his final years, Hemingway's behavior was similar to his father's before he committed suicide.[148] Hemingway's father may have had the genetic disease haemochromatosis, in which the inability to metabolize iron culminates in mental and physical deterioration.[149] Medical records made available in 1991 confirm that Hemingway's haemochromatosis had been diagnosed early in 1961.[150] Added to his physical ailments was the additional problem that Hemingway had been a heavy drinker for most of his life

to da je bil sovjetski plačanc in pijandura niti ni važen pri vsem tem

in kdo govori o jna..hahaha..tm se hval kako se ja še pijank,imenovanih orožne vaje izogibu,po drugi strani pa pozablja kaj je bila jla v 80ih na kosovu...okupatorska vojska...

major đikić je zaukazal: ako dođe do problema,do pucanja,prvo pucajte na miliconere,oni imaju 100% oružje..a onda može dalje
[#797862] 05.05.10 14:57 · odgovor na: anon-202104 (#797858)
Odgovori   +    1
[jani639]
hemingway?
Postavili so mu diagnozo da je paranoik, ampak kasneje se je izkazalo, da je FBI dejansko udbašil okoli njega.

[jani639]
to da je bil sovjetski plačanc
Sedaj si pa povedal.
[#797866] 05.05.10 14:59 · odgovor na: anon-9939 (#797841)
Odgovori   +    3
[0219K21]
> [Viviana]
> > [lukav]
> > > Zakaj bi se pa ti sekiral? Zločini Nemcev so javno obsojeni, komunistov pa v Slo še ne! Vprašaj pa tiste dedke in babice (saj so to tudi omembe in spoštovanja vredni ljudje - ali ne), ki še nosijo bolečino zaradi pomorov in otroke s Petrička in njim podobne žrtve, ki še danes nosijo travmo! Njih vprašaj, ne monstrumov brez sočutja!!!!!
> >
> > gotovo, se strinjam. in verjemi, da bi to bolečino dobro razumel, če bi se pogovarjal z njimi.
> >
> > ampak se ne, pogovarjam se s priložnostnimi politikanti, ki se jim zdi, da mi morajo zaradi pobojev nabijati kolektivno krivdo, česar pa ne sprejemam.
>
> Lukav - poglej film Otroci s Petrička - se moraš osebno z njimi srečati, da začutiš njihovo bolečino? Pa dokumentacijo o pobojih po vsej Slo - se moraš srečati z žrtvami, da začutiš njihovo trpljenje?
> In nihče nedolžnim ne "nabija krivde" - Slo pa mora obsoditi take zločine in sisteme, če se prišteva med kultivirane narode! In ne more podpirati, niti dovoljevati, poveličevanja morilcev in morilskega sistema! Zaenkrat pa tega še nismo doživeli! To je posmeh vseh trpečim in stotisočim pobitim! In nam, ki si ne želimo, da bi se še kdaj kaj takšnega zgodilo.

Jaz pa mislim, da je najbolje, da prizadeti ne gojijo in ne ohranjanjo svojih negativnih čustev (stiske, bolečine, itn).
Oprosti - še nikoli nisi srečal človeka, ki bi trpel? Če so pred teboj zaklali tvojo mater in si bil žrtev izrojenih vodij Petrička, pa sedaj trpiš - je to pestovanje bolečine ali nezaceljena rana? Oropan si bil za materino roko in srce, za očetovo varstvo in za sobivanje s sestrami in brati, za dom! To je grozen primanjkljaj, ki ga ne moreš nadomestiti s svojo voljo! Ni magične paličice, ki bi ozdravila tvojo rano! Lahko jo potisneš v podzavest, vendar še vedno skeli, le da se ne zavedaš več! In skeli, ker je opljuvano ime tvoje matere, ki je bila zaklana, čeravno ničesar kriva - samo nekomu ni bila všeč, njeno prepričanje je motilo morilce ali pa je morda imela kaj premoženja. Beri zgodbe preganjanih! Opravičilo bi dalo vsaj malo zadoščenja in omililo bolečino in osvobajalo! Vrnilo bi dostojanstvo vsem mučenim, zlorabljenim, ubitim, preganjanim, zaničevanim, krvavečim skratka! Za spravo ni tablet - človek mora biti zanjo samo Človek s čutom za Sočloveka!
macon sporočil: 12.861
[#797868] 05.05.10 15:01 · odgovor na: anon-127452 (#797745)
Odgovori   +    4
[Valuk]
> [macon]
> > [Valuk]
> >
> > Vsekakor si pa več spoštovanja zasluži slab zmagovalec, kot pa luzer in še izdajalec povrhu.
>
> Baraba, ki je zmagala z barabijami, si ne zasluži spoštovanja, zmagovalec gor ali dol. Več barabij, manj spoštovanja.
>
> Izdajalec koga ali česa?

Izdajalci slovenskega naroda, saj so prisegli zvestobo Hitlerju.Se boš spet sprenevedal okoli tega?

Komunajzarsko mantro o izdajalcih slovenskega naroda si nekam vtakni.

Menim, da so beli s prisego zajebali in tudi najebali, komunajzarji pa so bili navaden gnoj. Ob alternativi "z nami ali proti nam", ki so jo vsilili in jih civilne žrtve niso zanimale, je bil boj proti njim zame legitimna izbira.

Nacionalni odpor je bil ob naci sranju normalna zadeva, komunajzarji pa so dodali svojo prašičjo revolucionarno komponento, ki nam je ogromno škodila.
[#797870] 05.05.10 15:02 · odgovor na: anon-521 (#797847)
Odgovori   +    2
[lukav]
> [Viviana]
> > [lukav]
> > > Zakaj bi se pa ti sekiral? Zločini Nemcev so javno obsojeni, komunistov pa v Slo še ne! Vprašaj pa tiste dedke in babice (saj so to tudi omembe in spoštovanja vredni ljudje - ali ne), ki še nosijo bolečino zaradi pomorov in otroke s Petrička in njim podobne žrtve, ki še danes nosijo travmo! Njih vprašaj, ne monstrumov brez sočutja!!!!!
> >
> > gotovo, se strinjam. in verjemi, da bi to bolečino dobro razumel, če bi se pogovarjal z njimi.
> >
> > ampak se ne, pogovarjam se s priložnostnimi politikanti, ki se jim zdi, da mi morajo zaradi pobojev nabijati kolektivno krivdo, česar pa ne sprejemam.
>
> Lukav - poglej film Otroci s Petrička - se moraš osebno z njimi srečati, da začutiš njihovo bolečino? Pa dokumentacijo o pobojih po vsej Slo - se moraš srečati z žrtvami, da začutiš njihovo trpljenje?
> In nihče nedolžnim ne "nabija krivde" - Slo pa mora obsoditi take zločine in sisteme, če se prišteva med kultivirane narode! In ne more podpirati, niti dovoljevati, poveličevanja morilcev in morilskega sistema! Zaenkrat pa tega še nismo doživeli! To je posmeh vseh trpečim in stotisočim pobitim! In nam, ki si ne želimo, da bi se še kdaj kaj takšnega zgodilo.

Kolikor vem, sta se Šuštar in Kučan enkrat v začetku 90ih šla spravo? A to ni dovolj, moramo imeti spravo vsako leto, morda kar permanentno?
Sprava pomeni, da se obsodi zločinski sistem in morilce in se opraviči žrtvam. Kolikor vem, se doslej to ni zgodilo!
[#797876] 05.05.10 15:07 · odgovor na: anon-74826 (#797866)
Odgovori   +    1
[Viviana]
> [0219K21]
> > [Viviana]
> > > [lukav]
> > > > Zakaj bi se pa ti sekiral? Zločini Nemcev so javno obsojeni, komunistov pa v Slo še ne! Vprašaj pa tiste dedke in babice (saj so to tudi omembe in spoštovanja vredni ljudje - ali ne), ki še nosijo bolečino zaradi pomorov in otroke s Petrička in njim podobne žrtve, ki še danes nosijo travmo! Njih vprašaj, ne monstrumov brez sočutja!!!!!
> > >
> > > gotovo, se strinjam. in verjemi, da bi to bolečino dobro razumel, če bi se pogovarjal z njimi.
> > >
> > > ampak se ne, pogovarjam se s priložnostnimi politikanti, ki se jim zdi, da mi morajo zaradi pobojev nabijati kolektivno krivdo, česar pa ne sprejemam.
> >
> > Lukav - poglej film Otroci s Petrička - se moraš osebno z njimi srečati, da začutiš njihovo bolečino? Pa dokumentacijo o pobojih po vsej Slo - se moraš srečati z žrtvami, da začutiš njihovo trpljenje?
> > In nihče nedolžnim ne "nabija krivde" - Slo pa mora obsoditi take zločine in sisteme, če se prišteva med kultivirane narode! In ne more podpirati, niti dovoljevati, poveličevanja morilcev in morilskega sistema! Zaenkrat pa tega še nismo doživeli! To je posmeh vseh trpečim in stotisočim pobitim! In nam, ki si ne želimo, da bi se še kdaj kaj takšnega zgodilo.
>
> Jaz pa mislim, da je najbolje, da prizadeti ne gojijo in ne ohranjanjo svojih negativnih čustev (stiske, bolečine, itn).

Oprosti - še nikoli nisi srečal človeka, ki bi trpel? Če so pred teboj zaklali tvojo mater in si bil žrtev izrojenih vodij Petrička, pa sedaj trpiš - je to pestovanje bolečine ali nezaceljena rana? Oropan si bil za materino roko in srce, za očetovo varstvo in za sobivanje s sestrami in brati, za dom! To je grozen primanjkljaj, ki ga ne moreš nadomestiti s svojo voljo! Ni magične paličice, ki bi ozdravila tvojo rano! Lahko jo potisneš v podzavest, vendar še vedno skeli, le da se ne zavedaš več! In skeli, ker je opljuvano ime tvoje matere, ki je bila zaklana, čeravno ničesar kriva - samo nekomu ni bila všeč, njeno prepričanje je motilo morilce ali pa je morda imela kaj premoženja. Beri zgodbe preganjanih! Opravičilo bi dalo vsaj malo zadoščenja in omililo bolečino in osvobajalo! Vrnilo bi dostojanstvo vsem mučenim, zlorabljenim, ubitim, preganjanim, zaničevanim, krvavečim skratka! Za spravo ni tablet - človek mora biti zanjo samo Človek s čutom za Sočloveka!
Viviana, gojenje negativnih čustev ima negativne posledice najprej za nosilca teh čustev. Naprej pa se iz teh reči ne zgodi nič dobrega. Prej nasprotno.
najobj sporočil: 32.777
[#797882] 05.05.10 15:11 · odgovor na: (#797844)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 05.05.2010 15:17
[gsavli]
> [lukav]
>
Ja, jaz tud pogrešam več debat o avstrijcih in italijanih v WW1. Tudi mojo familijo neprimerno bolj prizadeva WW1 kot WW2 in al je blo nekaj 90 al pa 70 let nazaj je čist isti q. :-)

Tole z domobranci in partizani je boring, jaz živim npr pod Škabrijelom, familija pa je iz soške doline - zame je WW1 precej bolj zanimiv stuff.

... ja, meni je tudi hecno, ko vsi tukaj prisotni "obsojevalci" zločinov v WWII v glavnem "preštevajo" žrtve, češ da je "kvantiteta" zelo pomemben "atribut" pri ocenjevanju "kvalitete" zločina pred 70 leti ... ob tem pa mirno "spregledajo" in nimajo sploh nobenih "problemov" s še bistveno "boljšimi" številkami v WWI izpred 90 let ... čeprav so se te "boljše" številke zgodile istemu narodu na istem prostoru ...

... shit, samo 20 let razlike v času, pa takšna razlika v odnosu ... zdaj pa razumi, kdor more ...

P.S.: nekatere ekonomske kategorije sem uporabljal namerno, da ne bo pomote ... in sicer zgolj zato, da bi poudaril prav perverzno dvoličnost aktualnih "ocenjevalcev" naše polpretekle zgodovine ... z "obeh" strani, da se razumemo ...
[#797884] 05.05.10 15:11 · odgovor na: macon (#797868)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-35163 05.05.2010 15:13
[macon]
> [Valuk]
> Izdajalci slovenskega naroda, saj so prisegli zvestobo Hitlerju.Se boš spet sprenevedal okoli tega?

Komunajzarsko mantro o izdajalcih slovenskega naroda si nekam vtakni.

Menim, da so beli s prisego zajebali in tudi najebali, komunajzarji pa so bili navaden gnoj. Ob alternativi "z nami ali proti nam", ki so jo vsilili in jih civilne žrtve niso zanimale, je bil boj proti njim zame legitimna izbira.

Nacionalni odpor je bil ob naci sranju normalna zadeva, komunajzarji pa so dodali svojo prašičjo revolucionarno komponento, ki nam je ogromno škodila.
Kaj pa roftarska psihoanaliza? Joj, kakšne manire! Ko ti zmanjka teksta za sprenevedanje, moraš najprej psihoanalizirati, potem pa šele preideš na direktno zmerjanje in rentačenje.
najobj sporočil: 32.777
[#797891] 05.05.10 15:16 · odgovor na: anon-35163 (#797854)
Odgovori   +    1
[mataj]
> [lukav]
> Kolikor vem, sta se Šuštar in Kučan enkrat v začetku 90ih šla spravo?
Tisto ni bila prava sprava, ker se Kučan ni dovolj kesal.
... ja, pa še oni komunajzar Kocijančič je imel roke v žepih ... alzo, storno ...
[#797902] 05.05.10 15:22 · odgovor na: anon-35163 (#797862)
Odgovori   +    0
[mataj]
> [jani639]
> hemingway?

Postavili so mu diagnozo da je paranoik, ampak kasneje se je izkazalo, da je FBI dejansko udbašil okoli njega.

> [jani639]
> to da je bil sovjetski plačanc

Sedaj si pa povedal.
čudn da ga je un peder od fbi-ja kontroliral,aaa?

www.guardian.co.uk/b...ed-kgb-spy

eh,ko bi bil sam ernest..

Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15