Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Katarina Kresal prestala drugo interpelacijo
sporočil: 2.807
Zmaga in poraz za KK hkrati. Interpelacija sicer ni uspela, pa
vendar, le 40 glasov proti interpelaciji iz koalicijskih vrst
marsikaj pove...
Morda bi moral kdo o čem razmislit.
Morda bi moral kdo o čem razmislit.
sporočil: 17.846
[tmatej]Na lizing nepremičnin DDV-a ni (44.čl. ZDDV-1), razen, če se lizingodajalec in lizingjemalec o tem ne dogovorita (45.čl.).
> [jani639]
>
> najemnina podleže davkom ker je pridobitniška dejavnost..
DDV je tudi na financni leasing in ce dodane vrednosti prakticno ni, tudi davka ni. Dobicek bi se v tem trenutku ustvarjal skozi kapital (nepremicnino), za katero pa predvidevam, da bo do trenutka poplacila leasinga ze zamortizirana.
edit: ampak to so vse spekulacije. mediji so postregli z dosti premalo informacijami, da mi o tem lahko vsaj priblizno resno debatirali. lahko da slucajno, lahko iz nevednosti, lahko pa tudi cisto z namenom, da se kregamo okoli oslovske sence...
sporočil: 4.098
[0219K21]
In ti mislis da se niso? Poglej si malo Ram-ovo poslovanje.
Na lizing nepremičnin DDV-a ni (44.čl. ZDDV-1), razen, če se lizingodajalec in lizingjemalec o tem ne dogovorita (45.čl.).
[tmatej]Me ne zanima.
> [0219K21]
>
> Na lizing nepremičnin DDV-a ni (44.čl. ZDDV-1), razen, če se lizingodajalec in lizingjemalec o tem ne dogovorita (45.čl.).
In ti mislis da se niso? Poglej si malo Ram-ovo poslovanje.
sporočil: 10.224
[NavadniNimda]Saj ti tudi ne laskam in se ti tudi nimam namena prikupovati.
> V kaj si me hotel prepričati, je popolnoma nerelevantno. Sem te že prebral.
Z laskanjem se mi ne boš zlepa prikupil. ;)
Pa, da ne bo nesporazumov. Prebral sem tebe - tisto, kar si pa napisal, je pa nerelevantno.
sporočil: 128
Bravo Pahor, sedaj jo imaš na vrvici. Ko bo še kaj pisnila, jo boš
zategnil kot psička. Nisi ti tako neumen. Janša je imel tudi vse
pod kontrolo, samo je do tega prišel na lažji način.
sporočil: 7.885
[jani639]
najemnina podleže davkom ker je pridobitniška dejavnost..V skladu z 2. točko 44. člena Zakona o davku na dodano vrednost - ZDDV-1 (Uradni list RS, št. 117/06, 52/07 in 33/09) je plačila DDV oproščen najem oziroma zakup nepremičnin (vključno z leasingom), razen:
*
nastanitev v hotelih ali podobnih nastanitvenih zmogljivostih, vključno z nastanitvijo v počitniških domovih, počitniških kampih ali na prostorih, namenjenih kampiranju;
*
dajanja v najem garaž in površin za parkiranje vozil;
*
dajanja v najem trajno instalirane opreme in strojev;
*
najema sefov.
Eto tako bi morala biti z DDV obdavčeno oddajanje opreme v najem (ker kolikor sem slišal naj bi bili prostori opremljeni in pa parkirišč.
Najemnina za prostore pa je oproščena DDV. Drugi davek pa je konec leta davek na dobiček podjetja, če ga ta ima.
[fiston]S svojim zmerjaškim odgovorom sporočaš, da si zaslepljen bebo kvečjemu ti.
Ne zastopim, kako moraš biti tako zaslepljen bebo.
Seveda je treba raziskati večjo svinjarijo, ne pa izgubljati časa z iskanjem nekoga, ki je svinjarijo razkril.
Preveč je prišlo v javnost, da bi verjel zagrizenim levakom, kot si ti, da je bil tam Baričevič sam in da je šlo zgolj za nesrečo.
Policiji je že uspelo vso zadevo prikriti in zraven uničiti dokaze.
[NavadniNimda]Glede na to, da imaš zadevo za identično, bi moral to utemeljiti ti. Je pa Matetova bajta ugodnejša kar precej, e le 25 centov.
Ne vem zakaj se levaki niso pritoževali takrat. To moraš vprašati njih.
sporočil: 82
Da super ali ne ? Kakor za koga ???
Aha ne glede na to kaj kdo misli, da zame je dobro, da je tako ostalo in pustimo času čas, da vidimo nadaljevanje zgodbe............
Aha vsak politik ima,tako kot tukaj, tudi drugje svoje privržence in nasprotnike ........
Aha tudi SDS ima veliko preveč greha in nihče ne meče takšna polena pod noge...........
Aha počakajmo na volitve in vsak bo imel možnost da glasuje po svoji vesti, a vseeno upam, da le ne bo potem še slabše..........
Aha ne glede na to kaj kdo misli, da zame je dobro, da je tako ostalo in pustimo času čas, da vidimo nadaljevanje zgodbe............
Aha vsak politik ima,tako kot tukaj, tudi drugje svoje privržence in nasprotnike ........
Aha tudi SDS ima veliko preveč greha in nihče ne meče takšna polena pod noge...........
Aha počakajmo na volitve in vsak bo imel možnost da glasuje po svoji vesti, a vseeno upam, da le ne bo potem še slabše..........
Da super ali ne ? Kakor za koga ???
[NavadniNimda]Seveda je relevantno.
Iz mojega pisanja si me prečital, ampak je irelevantno...
Uporabljaš še eno metodo, ki je značilna za zagrizene levake. Če si že drzneš kritizirati levaka, moraš nujno vsaj toliko kritizirati tudi desnico.
Zdaj je na oblasti levica in čas je, da sprejme odgovornost za svoje početje.
Iz tega lahko sklepaš, da nisem levakarIz tega lahko sklepam, da si ti želiš narediti vtis nekega absolutnega objektivneža. Pa ti ne rata.
sporočil: 4.404
>jebo te DDV...kdo ga je omenju??????
> najemnina podleže davkom ker je pridobitniška dejavnost..
Pa ne DDV-u (glej 44. čl. Zakona o davku na dodano vrednost, ZDDV-1-UPB2, Ur.l.RS, št.10/2010).
DAVEK NA DOHODEK IZ ODDAJANJA PREMOŽENJA V NAJEM
Povzetek vsebine zakona, ki se nanaša na oddajanje nepremičnine.
PRAVNE PODLAGE
- Pravilnik o obrazcih za napovedi za odmero akontacije dohodnine in o obrazcih za napovedi za odmero - dohodnine od dohodka iz kapitala (Uradni list RS, št. 138/06)
- Zakon o davčnem postopku - ZDavP-2 (Uradni list RS, št. 117/06)
- Zakon o dohodnini - ZDoh-2 (Uradni list RS, št. 117/06)
- Pravilnik o obrazcu zahtevka za zmanjšanje davčne osnove od dohodka iz oddajanja premoženja v najem zaradi uveljavljanja dejanskih stroškov vzdrževanja premoženja, ki ohranja uporabno vrednost premoženja (za nerezidente) (Uradni list RS, št. 138/06)
- Zakon o davčnem postopku - ZDavP-2 (Uradni list RS, št. 117/06)
- Zakon o dohodnini - ZDoh-2 (Uradni list RS, št. 117/06)
Dohodek iz oddajanja premoženja v najem po tem poglavju je dohodek, dosežen z oddajanjem nepremičnin v najem, za kar se šteje:
1. vsako oddajanje nepremičnine na podlagi pogodbe ali na drugi pravni podlagi, s katerim najemodajalec prepusti najemniku nepremičnino v rabo, najemnik pa mu je zato dolžan plačati ustrezno najemnino ali drugo nadomestilo;
2. drugi primeri rabe nepremičnine, kadar tisti, katere nepremičnino rabi nekdo drug ali ima pravico do rabe nepremičnine nekdo drug ali ima nekdo drug pravico, da od njega zahteva opustitev določenih dejanj, ki bi jih imel sicer pravico izvrševati na svoji nepremičnini, prejme ustrezno nadomestilo, če ni s tem zakonom drugače določeno.
Kot dohodek iz oddajanja nepremičnine v najem se obdavčuje najemnina in druga nadomestila v zvezi z oddajanjem premoženja v najem, ki vključujejo zlasti :
1. obveznosti in storitve, za katere se je zavezal ali jih je opravil najemnik, razen obratovalnih stroškov, ki jih za najeto premoženje plačuje najemnik;
2. premije, nadomestila, odškodnine in podobne dohodke, ki ne predstavljajo dohodka iz 1. točke tega odstavka.
Dohodnine se ne plačuje od :
1. materialnih vlaganj najemnika, ki ohranjajo uporabno vrednost kmetijskega ali gozdnega zemljišča,
2. dohodka preživljanca po pogodbi o dosmrtnem preživljanju,
3. dohodka za odstop prostora za izvedbo volitev ali referenduma na državni ali lokalni ravni, izvedenih v skladu z zakonom, če dohodek ne presega 42 eurov.
Davčna osnova je dohodek iz oddajanja nepremičnine v najem, zmanjšan za normirane stroške v višini 40% od dohodka, doseženega z oddajanjem premoženja v najem. Zavezanec lahko namesto normiranih stroškov uveljavlja dejanske stroške vzdrževanja nepremičnine, ki ohranja uporabno vrednost nepremičnine (v nadaljnjem besedilu: dejanski stroški vzdrževanja), če jih v času oddajanja nepremičnine v najem za navedeno nepremičnino plačuje sam.
Dejanski stroški vzdrževanja se priznajo na podlagi računov. Zavezanec lahko kot dejanske stroške vzdrževanja uveljavlja tudi dejansko porabljena sredstva rezervnega sklada za vzdrževanje večstanovanjske stavbe.
Zavezancu se prizna znesek njemu pripisanih porabljenih sredstev rezervnega sklada, ki so bila vplačana v zvezi z nepremičnino, oddano v najem, in sicer na podlagi obvestila upravnika, ki nastale stroške vzdrževanja porazdeli med etažne lastnike po vnaprej določenih kriterijih in sestavi razdelilnik oziroma obračun teh stroškov.
Davčna osnova od dohodka, ki ga zavezanec doseže z oddajanjem kmetijskega ali gozdnega zemljišča v najem, je dosežen dohodek.
Davčna osnova od dohodka, ki ga najemnik doseže z oddajanjem premoženja v podnajem, je dohodek, dosežen na podlagi podnajema, zmanjšan za najemnino in drugo nadomestilo, ki ga navedeni najemnik plačuje za najem tega premoženja.
Akontacija dohodnine od dohodka iz oddajanja premoženja v najem se izračuna in plača v višini 25% od davčne osnove.
[joj5]Zdaj jim ne morejo, ko so v opoziciji. Ko pa so bili na oblasti, so dobivali polena, kot jih levica ni nikoli.
[jani639]PA te je nesel. Nasedel si mu pri preusmerjanju pozornosti.
jebo te DDV...kdo ga je omenju??????
sporočil: 166
za mišjo dlako, ob tretji adijo lepotica.in lepo pozdravi
zver.osebno te mam vrh glave sej si navadna cenena punčara brez
stila in vsebina.popleskan pravniški blef,v slovenji je vsaj
1.000.000 bab k so babe, ne pa napleskan blef.upam,da tretjič
končno greš.
sporočil: 1.104
No, tako, zdaj pa vsak lepo pobrat svoje lopatke in ajmerčke in
gremo...umit zobke in ninat. Lepo ste se igrali, plidni pubeci in
pupike.
Kaj zdaj, jutri, boste začeli tudi kaj delati, ali...?
Kaj zdaj, jutri, boste začeli tudi kaj delati, ali...?
[NavadniNimda]...da je treba vedno obvezno pošimfati še desnico - vsaj v toliki meri kot levico, če si že drznemo šimfati levico.
Identičnost je v tem,
[NavadniNimda]Tvoja kritičnost vse preveč preseže to upravičenost in sledi logiki, da, če šimfaš levico, moraš vsaj v enaki meri pošimfati še desnico.
Seveda mi ne rata - ker sem v svoji pregovorni objektivnosti včasih upravičeno kritičen tudi do SDS.
Ti ne moreš biti arbiter tule, saj si strankarsko pristranski.Jaz nisem čisto nič bolj strankarsko pristranski kot ti. Oziroma sem manj. Ti si še vedno zatreskan v Kresalko. Jaz pa nisem čustveno navezan na nobeno stranko.
Meni se gre pa le za korist Slovenije, kot vedno.Lastna hvala, cena mala.
[depersin]misliš?kle so bile ven vržene neke cifre in nobenga joka zarad davkov..men je to zanimiv..a res miš da se to neb splačal raziskat?
> [jani639]
> jebo te DDV...kdo ga je omenju??????
PA te je nesel. Nasedel si mu pri preusmerjanju pozornosti.
[NavadniNimda]V bistvu gre samo na malo bolj kreativen način prikazovanja bistva.
Do sedaj te še nisem zalotil trganja iz kontexta in insinuiranja. Do sedaj, poudarjam!
Ti zaradi mene lahko pišeš karkoli, ampak me boš težko prepričal v svojo absolutno objektivnost.
[NavadniNimda]
> [depersin]
> > [NavadniNimda]
> > Iz mojega pisanja si me prečital, ampak je irelevantno...
>
> Seveda je relevantno.
>
> Uporabljaš še eno metodo, ki je značilna za zagrizene levake. Če si že drzneš kritizirati levaka, moraš nujno vsaj toliko kritizirati tudi desnico.
>
> Zdaj je na oblasti levica in čas je, da sprejme odgovornost za svoje početje.
>
> > Iz tega lahko sklepaš, da nisem levakar
>
> Iz tega lahko sklepam, da si ti želiš narediti vtis nekega absolutnega objektivneža. Pa ti ne rata.
Seveda mi ne rata - ker sem v svoji pregovorni objektivnosti včasih upravičeno kritičen tudi do SDS. Ti ne moreš biti arbiter tule, saj si strankarsko pristranski. Meni se gre pa le za korist Slovenije, kot vedno.
objektiven?tmle pluvaš mateta ker ga pasja princesa pluva...kurc,če ma pička kj konkretnega,aparat ma na voljo in ga voljno uporablja kot je že dokazala,torej je to njen problem ne tvoj...tvoj pa je verodostojnost...in tega se sploh ne zavedaš...
[NavadniNimda]ti si k super hik...orgazmiraš ko bogati še bolj bogatijo in to predvsem na račun davkoplačevalcev..
> [depersin]
> > [NavadniNimda]
> > Do sedaj te še nisem zalotil trganja iz kontexta in insinuiranja. Do sedaj, poudarjam!
>
> V bistvu gre samo na malo bolj kreativen način prikazovanja bistva.
>
> Ti zaradi mene lahko pišeš karkoli, ampak me boš težko prepričal v svojo absolutno objektivnost.
Nikakor ne pričakujem poceni pozitivnih točk zaradi leporečja in populizma. Grem raje po težji, a moralno pravilnejši poti!
sporočil: 16.531
Ta najem sploh ni problem Kresalove, pa če je dober, ali
slab.
To je problem nikogaršnje države brez lastnika, ki dopušča vladi, da lahko tako pomembno službo namešča z vsemi instalacijami vred v prostore, katerih ni lastnik.
To je problem nikogaršnje države brez lastnika, ki dopušča vladi, da lahko tako pomembno službo namešča z vsemi instalacijami vred v prostore, katerih ni lastnik.
[jani639]
> >
> > najemnina podleže davkom ker je pridobitniška dejavnost..
>
> Pa ne DDV-u (glej 44. čl. Zakona o davku na dodano vrednost, ZDDV-1-UPB2, Ur.l.RS, št.10/2010).
jebo te DDV...kdo ga je omenju??????
DAVEK NA DOHODEK IZ ODDAJANJA PREMOŽENJA V NAJEM
Povzetek vsebine zakona, ki se nanaša na oddajanje nepremičnine.
PRAVNE PODLAGE
Jebo tebe.. Pojma nimaš. Citiraš mi zakone, ki se nanašajo na fizične osebe. Podjetja niso zavezanci za dohodnino.
Aha preživela bo tudi tretjo in četrto ali šesto interpelacijo, da
kakor poznam bo sedaj malo hujše za predlagatelje ..........
Aha Katarina Kresal bo in ostala do konca vlade in razkrilo se bo še marsikaj tudi v zvezi z hm- orožjem in še nekaj veliko hujšega, da le čas in stvari bodo kmalu znane kaj in kako...........
Aha ne glede na to, da nekoga sovražiš, da tisto sovraštvo obdrž doma in se malo vzem v roke in mogoče boš lažje živel.........
Aha Katarina Kresal bo in ostala do konca vlade in razkrilo se bo še marsikaj tudi v zvezi z hm- orožjem in še nekaj veliko hujšega, da le čas in stvari bodo kmalu znane kaj in kako...........
Aha ne glede na to, da nekoga sovražiš, da tisto sovraštvo obdrž doma in se malo vzem v roke in mogoče boš lažje živel.........
Aha preživela bo tudi tretjo in četrto ali šesto interpelacijo, da
kakor poznam bo sedaj malo hujše za predlagatelje ..........
[jani639]Govorim o kontekstu debate na tem forumu. Vse o tem je napisano v tem članku.
misliš?kle so bile ven vržene neke cifre in nobenga joka zarad davkov..men je to zanimiv..a res miš da se to neb splačal raziskat?
www.finance.si/27764...oga%E8arju
Ostalo je preusmerjanje pozornosti in manipuliranje, kar Bulat kot bodoči pravnik dobro obvlada.
sporočil: 16.531
[NavadniNimda]Ta najem sploh ni problem Kresalove, pa če je dober, ali slab.
> [jani639]
>
> objektiven?tmle pluvaš mateta ker ga pasja princesa pluva...kurc,če ma pička kj konkretnega,aparat ma na voljo in ga voljno uporablja kot je že dokazala,torej je to njen problem ne tvoj...tvoj pa je verodostojnost...in tega se sploh ne zavedaš...
Jaz sem kritičen do SDS (Mate je bil le ubogljiv izvajalec), ker je zgradila "pri svojih gradbenikih" uno bajto brez razpisa. Sedanja ministrica pa je kritizirana, ker je vzela v najem bajto brez razpisa. Jaz tule nisem omenjal nobene povezave med enimi in drugimi, samo identičnost početja sem poudaril. Torej ne podtikaj!