Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Brez sramu

Strani: 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

najobj sporočil: 32.748
[#724504] 24.02.10 08:46 · odgovor na: macon (#724196)
Odgovori   +    1
[macon]
> [najobj]
>
>
> ... hja, praviš ... "Izgnali, ne strpali v taborišča." ... aha, prav ... v taborišča so pa šli kar sami, a ne ? ... ali kako je zdaj s tem ? ...
>
> ... in še si napisal ...
>
> ... "Velika večina se je vrnila." ... aha, še enkrat ... zelo velikodušno, moram priznati ... aja, in zakaj že so se vrnili ? ... ha ? ... a so bili tam le na izletu, kot pravi naš italijanski prijatelj Silvio, pa so se ob koncu izleta vrnili ? ... ali pa so se vrnili le zato, ker so jih Nemci dobili po pički ? ... drugače pa bi tam ostali za vedno ? ... ker je prav tako, da takšni ne "onesnažujejo" slovenske zemlje ... ha ? ...
>
>
> ... eh, ko smo že pri jebanju ... jebiga, nima smisla ...
>
>
> ... aja, še nekaj ... vidim, da imaš ti dokaj ... khmm, kako naj rečem ? ... "svoboden" pogled na WWII pri nas ... pa napisal si tudi "Beli in rdeči se mi zdijo podobno sranje" ...
>
> ... čuj, a si ti upaš tukaj napisati, da je bil Barbarin rov čisto "higienična" zadeva ? ... kot praviš, da je bila za komuniste v taboriščih ... saj so tiste v tistem rovu menda vse z apnom posipali, pa še zazidali so ga ... kaj praviš ? ... a si upaš ? ... ha ? ... da vidim, če imaš jajca ...

Izgnali v Srbijo in so bili nastanjeni po družinah. Ja, večina, v vojnah se vsi ne vračajo iz con spopadov, tudi če niso udeleženi.

Sicer so zame vsi vojni mesarji in totalitarci isto sranje. Komunisti so se še bolj spakovali o svojem svetem poslanstvu kot vsi ostali udeleženi.
Upam si zapisati, da nimaš pojma in nekaj brezveze onaniraš. Higienično je bilo pospraviti trumo ekstremistov teroristov komunistov glede na svetli vzor početja CCCP po 1918.

... čuj, še nekaj malega o onaniranju ... namesto da te je delal, bi bilo boljše, da je onaniral ... tvoj stari, se razume ...
macon sporočil: 12.861
[#724514] 24.02.10 08:52 · odgovor na: najobj (#724504)
Odgovori   +    1
[najobj]

... čuj, še nekaj malega o onaniranju ... namesto da te je delal, bi bilo boljše, da je onaniral ... tvoj stari, se razume ...
Vsaj manjšega siroteja v glavi je naredil kot tvoj, se razume.
anon-76887 sporočil: 18.121
[#724527] 24.02.10 08:59 · odgovor na: anon-178479 (#723806)
Odgovori   +    1
[Aleister]
> [0219K21]
> > [jani639]
> > > [depersin]
> > > > [misho1]
> > > > Nimaš točnega podatka. Izbris se je zgodil za časa DEMOSA - 16.2.1992.
> > >
> > > Seveda imam točen podatek. Takrat je Demos že razpadel, Peterleta so odstavili in postavili gor Drnovška.
> > >
> > > Sicer je šlo pa le za tehnično napako. Obvestili so jih le preko medijev, ne pa po odločbah. Nič hudega se jim ni zgodilo.
> >
> >
> > kokr se jaz spomnim je debelakov slavc povedu drugo zgodbo...vsem so bila poslana vabila da naj status uredijo do dne tega in tega..drugače sledi izbris
> >
> > no,zdej pa ti probi ne odgovorit na uradno pošto..pa da vidiš vraga
> >
> > izbris je pravno mogoč(pod določenimi pogoji) še dandanes,tako da je US usralo tako kvačko da ni res..
>
> Taki kot si ti bi izbrisane najraje kar pobili, ker nočejo umret naravne smrti in pustiti to grozljivo zgodbo v pozabo.
>
> Pa da te spomnim. Čez tri dni, 26.2.1992 bo 18 let od zočinskega izbrisa čez 18 tisoč prebivalcev Republike Slovenije iz registra stalnega prebivalstva.

Zelo si prizadet ob izbrisanih in čisto nič ob povojnih pobojih. Hinavska morala.
Berem po vrsti.
Zdaj bo verjetno prišel očitek o inkviziciji in SKD oziroma N.SI.

Pozicija: še vedno trdim, da si je lahko vsak uredil papirje. In večina si jih tudi je.
Razen tistih, ki so špekulirali, da bodo dobili pohvalo in nagrado po zmagi agresorske JLA.
Slovenski uradniki pa so bili tako nesposobni, da niti teh postopkov niso znali pravilno narediti (priporočeno s povratnico in tako dalje) in zaradi tega bodo sedaj vsi od Aksentijevića naprej slej kot prej iztožili odškodnino.
[#724533] 24.02.10 09:03 · odgovor na: anon-9939 (#723846)
Odgovori   +    5
[0219K21]

Nekdo je danes celo omenil, da je Slovenija bila v nekakšni vojni (jaz se ne spomnim, da bi leta 1992 okrog vozili tanki ali da bi pokalo, a sem mogoče kaj prespal.). Če bi primerjali časovno oddaljenost izbrisa (26.2.1992) od konca "desetdnevne vojne" (uradno končala 7.7.1991) z dolžino te vojne (10 dni, od 27.6.-7.7.) se je izbris zgodil 234 dni po koncu osamosvojitvene vojne.
Baraba pokvarjena manipulantska!!!
Povej to v obraz otrokom in družinam padlih teritorialcev in policistov!

Ja, ti si prespal in molil svojega komunajzarskega boga da zmaga JLA in potem bi se tvoja kariera bleščeče nadaljevala.
Pokvarjenec nesramni, ti boš pridigal o pravni državi in demokraciji!?!
anon-9939 sporočil: 17.846
[#724538] 24.02.10 09:04 · odgovor na: anon-76887 (#724527)
Odgovori   +    2
[0902ISXdX]
> [Aleister]
> > [0219K21]
> > > [jani639]
> > > > [depersin]
> > > > > [misho1]
> > > > > Nimaš točnega podatka. Izbris se je zgodil za časa DEMOSA - 16.2.1992.
> > > >
> > > > Seveda imam točen podatek. Takrat je Demos že razpadel, Peterleta so odstavili in postavili gor Drnovška.
> > > >
> > > > Sicer je šlo pa le za tehnično napako. Obvestili so jih le preko medijev, ne pa po odločbah. Nič hudega se jim ni zgodilo.
> > >
> > >
> > > kokr se jaz spomnim je debelakov slavc povedu drugo zgodbo...vsem so bila poslana vabila da naj status uredijo do dne tega in tega..drugače sledi izbris
> > >
> > > no,zdej pa ti probi ne odgovorit na uradno pošto..pa da vidiš vraga
> > >
> > > izbris je pravno mogoč(pod določenimi pogoji) še dandanes,tako da je US usralo tako kvačko da ni res..
> >
> > Taki kot si ti bi izbrisane najraje kar pobili, ker nočejo umret naravne smrti in pustiti to grozljivo zgodbo v pozabo.
> >
> > Pa da te spomnim. Čez tri dni, 26.2.1992 bo 18 let od zočinskega izbrisa čez 18 tisoč prebivalcev Republike Slovenije iz registra stalnega prebivalstva.
>
> Zelo si prizadet ob izbrisanih in čisto nič ob povojnih pobojih. Hinavska morala.

Berem po vrsti.
Zdaj bo verjetno prišel očitek o inkviziciji in SKD oziroma N.SI.

Pozicija: še vedno trdim, da si je lahko vsak uredil papirje. In večina si jih tudi je.
Razen tistih, ki so špekulirali, da bodo dobili pohvalo in nagrado po zmagi agresorske JLA.
Slovenski uradniki pa so bili tako nesposobni, da niti teh postopkov niso znali pravilno narediti (priporočeno s povratnico in tako dalje) in zaradi tega bodo sedaj vsi od Aksentijevića naprej slej kot prej iztožili odškodnino.
Niso niti mogli izdati kakršne koli odločbe o izbrisu oz. o odjavi stalnega prebivališča, saj za to ni bilo nobene pravne podlage.
[#724539] 24.02.10 09:05 · odgovor na: anon-76887 (#724533)
Odgovori   +    2
[0902ISXdX]
> [0219K21]
>
> Nekdo je danes celo omenil, da je Slovenija bila v nekakšni vojni (jaz se ne spomnim, da bi leta 1992 okrog vozili tanki ali da bi pokalo, a sem mogoče kaj prespal.). Če bi primerjali časovno oddaljenost izbrisa (26.2.1992) od konca "desetdnevne vojne" (uradno končala 7.7.1991) z dolžino te vojne (10 dni, od 27.6.-7.7.) se je izbris zgodil 234 dni po koncu osamosvojitvene vojne.
>

Baraba pokvarjena manipulantska!!!
Povej to v obraz otrokom in družinam padlih teritorialcev in policistov!

Ja, ti si prespal in molil svojega komunajzarskega boga da zmaga JLA in potem bi se tvoja kariera bleščeče nadaljevala.
Pokvarjenec nesramni, ti boš pridigal o pravni državi in demokraciji!?!
Povej ime in priimek, lepo prosim.
philips sporočil: 6.715
[#724583] 24.02.10 09:21 · odgovor na: anon-9939 (#724539)
Odgovori   +    2
[0219K21]
> [0902ISXdX]
> > [0219K21]
> >
> > Nekdo je danes celo omenil, da je Slovenija bila v nekakšni vojni (jaz se ne spomnim, da bi leta 1992 okrog vozili tanki ali da bi pokalo, a sem mogoče kaj prespal.). Če bi primerjali časovno oddaljenost izbrisa (26.2.1992) od konca "desetdnevne vojne" (uradno končala 7.7.1991) z dolžino te vojne (10 dni, od 27.6.-7.7.) se je izbris zgodil 234 dni po koncu osamosvojitvene vojne.
> >
>
> Baraba pokvarjena manipulantska!!!
> Povej to v obraz otrokom in družinam padlih teritorialcev in policistov!
>
> Ja, ti si prespal in molil svojega komunajzarskega boga da zmaga JLA in potem bi se tvoja kariera bleščeče nadaljevala.
> Pokvarjenec nesramni, ti boš pridigal o pravni državi in demokraciji!?!

Povej ime in priimek, lepo prosim.
Morda bi lahko podatke dobil od admina? Ali pa kar vložil ovadbo zaradi razžalitve zoper neznanega storilca, pa bo.
[#724594] 24.02.10 09:26 · odgovor na: philips (#724583)
Odgovori   +    3
[philips]

Morda bi lahko podatke dobil od admina? Ali pa kar vložil ovadbo zaradi razžalitve zoper neznanega storilca, pa bo.
Vedno znova mi je žal, da se pustim sprovocirati.
Nisem jaz več za te štose, pa že tolikokrat sem si rekel, da ne smem padati na njegove provokacije.
Takšnih ljudi, kot je on, se vsaj jaz bojim. Zelo bojim.
[#724611] 24.02.10 09:32 · odgovor na: anon-76887 (#724594)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-9939 24.02.2010 09:39
[0902ISXdX]
> [philips]
>
> Morda bi lahko podatke dobil od admina? Ali pa kar vložil ovadbo zaradi razžalitve zoper neznanega storilca, pa bo.

Nisem jaz več za te štose, pa že tolikokrat sem si rekel, da ne smem padati na njegove provokacije.
Zapisal si:

"Ja, ti si prespal in molil svojega komunajzarskega boga da zmaga JLA in potem bi se tvoja kariera bleščeče nadaljevala."

Ker sem celotno obdobje osamosvojitvene vojne prebival in delal v centru Ljubljane in pomagal komaj ustanovljeni STA (Slovenski Tiskovni Agenciji, ki je tedaj delovala iz prostorov na Cankarjevi) v tem, da po modemskih linijah vzpostavlja povezave in odpošilja v svet novice o osamosvojitveni vojni se ob tvojih besedah čutim zelo prizadet.

Nekatere osebe, ki bi najbolj osebno lahko pričale o mojem tedanjem delovanju so že pokojne. Eden izmed teh je pok. Borut B. Lavrenčič (www.imt.si/dvts/1996...00dpi.pdf) med ostalim tudi eden izmed ustanoviteljev predhodnice današnje SDS.

Živ pa je ustanovitelj STA in njen tedanji direktor, Dejan Verčič. Za svoje tedanje delovanje pa imam tudi potrdilo STA.

Zahtevam zadoščenje na kar, navsezadnje imam tudi pravico. Naredil si mi hudo krivico.
[#724621] 24.02.10 09:37 · odgovor na: anon-9939 (#724611)
Odgovori   +    2
[0219K21]
> [0902ISXdX]
> > [philips]
> >
> > Morda bi lahko podatke dobil od admina? Ali pa kar vložil ovadbo zaradi razžalitve zoper neznanega storilca, pa bo.
>
> Vedno znova mi je žal, da se pustim sprovocirati.
> Nisem jaz več za te štose, pa že tolikokrat sem si rekel, da ne smem padati na njegove provokacije.
> Takšnih ljudi, kot je on, se vsaj jaz bojim. Zelo bojim.

Zapisal si:

"Ja, ti si prespal in molil svojega komunajzarskega boga da zmaga JLA in potem bi se tvoja kariera bleščeče nadaljevala."

Ker sem celotno obdobje osamosvojitvene vojne prebival in delal v centru Ljubljane in pomagal komaj ustanovljeni STA (Slovenski Tiskovni Agenciji, ki je tedaj delovala iz prostorov na Cankarjevi) v tem, da po modemskih linijah vzpostavlja povezave in odpošilja v svet novice o osamosvojitveni vojni se ob tvojih besedah čutim zelo prizadet.

Zahtevam zadoščenje na kar, navsezadnje imam tudi pravico. Naredil si mi hudo krivico.
Če je to res, se ti vsekakor opravičujem.
Ne razumem pa, kako si lahko tako negativno nastrojen do osamosvojitve in odcepitve od SFRJ v vseh svojih komentarjih, kjer beseda nanese na to?
Torej si se boril za slovensko državo, čeprav se z odcepitvijo nisi strinjal?
Tega preprosto ne razumem.
[#724637] 24.02.10 09:50 · odgovor na: anon-76887 (#724621)
Odgovori   +    3
[0902ISXdX]
> [0219K21]
> > [0902ISXdX]
> > > [philips]
> > >
> > > Morda bi lahko podatke dobil od admina? Ali pa kar vložil ovadbo zaradi razžalitve zoper neznanega storilca, pa bo.
> >
> > Vedno znova mi je žal, da se pustim sprovocirati.
> > Nisem jaz več za te štose, pa že tolikokrat sem si rekel, da ne smem padati na njegove provokacije.
> > Takšnih ljudi, kot je on, se vsaj jaz bojim. Zelo bojim.
>
> Zapisal si:
>
> "Ja, ti si prespal in molil svojega komunajzarskega boga da zmaga JLA in potem bi se tvoja kariera bleščeče nadaljevala."
>
> Ker sem celotno obdobje osamosvojitvene vojne prebival in delal v centru Ljubljane in pomagal komaj ustanovljeni STA (Slovenski Tiskovni Agenciji, ki je tedaj delovala iz prostorov na Cankarjevi) v tem, da po modemskih linijah vzpostavlja povezave in odpošilja v svet novice o osamosvojitveni vojni se ob tvojih besedah čutim zelo prizadet.
>
> Zahtevam zadoščenje na kar, navsezadnje imam tudi pravico. Naredil si mi hudo krivico.

Ne razumem pa, kako si lahko tako negativno nastrojen do osamosvojitve in odcepitve od SFRJ v vseh svojih komentarjih, kjer beseda nanese na to?
Preberi še enkrat moj predhodni prispevek v zvezi z utemeljitvijo oz. dokazili o mojem tedanjem delovanju.

Okrog osamosvojitve ali odcepitve (kar ti je ljubše) sem venomer imel zelo realističen in nikakor ne romantičen pogled. Zame je država Slovenija bila ustanovljena z Ustavo SRS iz leta 1974 in tega dejstva nobena osamosvojitev ne more spremeniti. 1. člen Ustave SRS to jasno ima zabeleženo.

Imel sem in imam svoje mnenje o osamosvojitvi, ki nasprotuje večinskem mnenju zgolj in samo zato, ker uveljavljam svojo pravico do lastnega mnenja, ker ne sprejmem, da je pred letom 1990 vse bilo zanič in da se novo štetje let začelo šele osamosvojitvi.

Ker sem mnenja, da je vsaka diskontinuiteta slaba že sama po sebi in je ni treba poslabševati še z ignorantskim odnosom do vsega pozitivnega kar je bilo prej.

Ker na načelni ravni nimam odklonilnega mnenja do vojske oz. še raje koncepta oboroženega ljudstva, toda vsaka vojna se mi zdi grozljiva zadeva, ker najprej dehumanizira nasprotnika, potem tudi vsakega posameznika. Ker družba potrebuje precej časa, da se po vojni opomore (Slovenija se še ni, pa je vojna trajala le deset dni. Še danes vlačimo neke paralele in prispodobe iz osamosvojitvene vojne, je celo malikujemo in dvigujemo v epske višave).

Predvsem pa sem zavračal to, da nam bo nekdo v neki nacional(istič)ni evforiji prodajal na eni strani samostojnost, na drugi pa nas bo oropal človeškega dostojanstva.

Pustiva ob strani dejstvo, da je slovenija danes dražja kot je bila l. 1990, saj teh rečeh ni mogoče primerjati. Pa vendar, velika večina niti ne ve, da so danes carine izvirni prihodek EU (tako, kot so bile do leta 1990 prihodek SFRJ, oz. federacije) in da Slovenija dobi le 10% na ozemlju slovenije pobranih carin na račun administrativnih stroškov.

EU je vsekakor boljša družba od SFRJ, a je zame krvava morija, ki je sledila slovenski osamosvojitvi nekaj česar ni mogoče pozabiti. Tedaj je učinek domin bil napovedan.
anon-185535 sporočil: 481
[#724642] 24.02.10 09:52 · odgovor na: anon-9939 (#724538)
Odgovori   +    2
seveda ni bilo pravne podlage, ker je ni smelo biti, dokler ni denar bil varno naložen za kasnejše garancije...
[#724648] 24.02.10 09:57 · odgovor na: anon-76887 (#724621)
Odgovori   +    2
[0902ISXdX]
> [0219K21]
> > [0902ISXdX]
> > > [philips]
> > >
> > > Morda bi lahko podatke dobil od admina? Ali pa kar vložil ovadbo zaradi razžalitve zoper neznanega storilca, pa bo.
> >
> > Nisem jaz več za te štose, pa že tolikokrat sem si rekel, da ne smem padati na njegove provokacije.
>
> Zapisal si:
>
> "Ja, ti si prespal in molil svojega komunajzarskega boga da zmaga JLA in potem bi se tvoja kariera bleščeče nadaljevala."
>
> Ker sem celotno obdobje osamosvojitvene vojne prebival in delal v centru Ljubljane in pomagal komaj ustanovljeni STA (Slovenski Tiskovni Agenciji, ki je tedaj delovala iz prostorov na Cankarjevi) v tem, da po modemskih linijah vzpostavlja povezave in odpošilja v svet novice o osamosvojitveni vojni se ob tvojih besedah čutim zelo prizadet.
>
> Zahtevam zadoščenje na kar, navsezadnje imam tudi pravico. Naredil si mi hudo krivico.

Drugače pa opravičilo sprejeto.

Želim si le, da bi lahko debatirali nekoliko bolj strpno. Če gre gre, če ne se lahko tudi umaknem.
anon-116591 sporočil: 2.641
[#724661] 24.02.10 10:06 · odgovor na: anon-76887 (#724594)
Odgovori   +    6
[0902ISXdX]
> [philips]
>
> Morda bi lahko podatke dobil od admina? Ali pa kar vložil ovadbo zaradi razžalitve zoper neznanega storilca, pa bo.

" Nekdo je danes celo omenil, da je Slovenija bila v nekakšni vojni.."
Na tole je treba reagirat in imaš lahko čisto vest pa če gre do Bruslja!!
[#724662] 24.02.10 10:06 · odgovor na: anon-9939 (#724637)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: anon-76887 24.02.2010 10:14
[0219K21]
Preberi še enkrat moj predhodni prispevek v zvezi z utemeljitvijo oz. dokazili o mojem tedanjem delovanju.
Ne rabiš mi to dokazovati, saj ti verjamem. Poznam tvojo zgodovino in prispevek k razvoju BBS in interneta in kalvarijo, ki si jo dal skozi z borbo proti Telekomu.
Okrog osamosvojitve ali odcepitve (kar ti je ljubše) sem venomer imel zelo realističen in nikakor ne romantičen pogled. Zame je država Slovenija bila ustanovljena z Ustavo SRS iz leta 1974 in tega dejstva nobena osamosvojitev ne more spremeniti. 1. člen Ustave SRS to jasno ima zabeleženo.
Se nisem nikoli spuščal tako nazaj v ustavne vode.
Očitno JLA ustave iz leta 74 ni tako razumela. In tudi ne zvezni izvršni svet in predsedstvo sfrj ne. Zato je prišlo do agresije na Slovenijo.
Imel sem in imam svoje mnenje o osamosvojitvi, ki nasprotuje večinskem mnenju zgolj in samo zato, ker uveljavljam svojo pravico do lastnega mnenja, ker ne sprejmem, da je pred letom 1990 vse bilo zanič in da se novo štetje let začelo šele osamosvojitvi.
Pred letom 1990 smo živeli v nedemokratični državi. Pika.
Odcepitev od SFRJ je rezultat večinske volje ljudstva.
Ker sem mnenja, da je vsaka diskontinuiteta slaba že sama po sebi in je ni treba poslabševati še z ignorantskim odnosom do vsega pozitivnega kar je bilo prej.
O tem bi lahko na dolgo in široko diskutiral. Včasih je pač treba narest črto, rez in začeti znova.
Ohlapna asimetrična federacija in razne kombinacije, ki so jih vrteli takratni politični decision makerji bi na koncu pripeljala po vsej verjetnosti do istega rezultata. Sem preveč dobro poznal gospodarske razmere v sfrj, da bi me lahko prepričal v nasprotno.
Ker na načelni ravni nimam odklonilnega mnenja do vojske oz. še raje koncepta oboroženega ljudstva, toda vsaka vojna se mi zdi grozljiva zadeva, ker najprej dehumanizira nasprotnika, potem tudi vsakega posameznika. Ker družba potrebuje precej časa, da se po vojni opomore (Slovenija se še ni, pa je vojna trajala le deset dni. Še danes vlačimo neke paralele in prispodobe iz osamosvojitvene vojne, je celo malikujemo in dvigujemo v epske višave).
Tu se strinjam, vendar vsaj pri meni ne boš našel epskih višav in malikovanja.
Predvsem pa sem zavračal to, da nam bo nekdo v neki nacional(istič)ni evforiji prodajal na eni strani samostojnost, na drugi pa nas bo oropal človeškega dostojanstva.
Nacionalizem absolutno zavračam, ampak mi gre na živce tudi to, da se nenehno poudarja nacionalizem Slovencev kadarkoli je vprašanje mednarodnih odnosov, da tako rečem.

Pustiva ob strani dejstvo, da je slovenija danes dražja kot je bila l. 1990, saj teh rečeh ni mogoče primerjati. Pa vendar, velika večina niti ne ve, da so danes carine izvirni prihodek EU (tako, kot so bile do leta 1990 prihodek SFRJ, oz. federacije) in da Slovenija dobi le 10% na ozemlju slovenije pobranih carin na račun administrativnih stroškov.
To poznam, vendar sem prepričan, da je vstop v EU (predvsem pa v prevzem eura) največji garant za bodoči demokratični razvoj Slovenije. Anomalije so povsod, vendar je pomemben trend.

EU je vsekakor boljša družba od SFRJ, a je zame krvava morija, ki je sledila slovenski osamosvojitvi nekaj česar ni mogoče pozabiti. Tedaj je učinek domin bil napovedan.
Da bo morija smo lahko vedeli vsi, ki smo poznali razmere v sfrj.
Ampak enkrat je črto treba potegniti.
Jaz sem vsekakor zadovoljen, da se je to zgodilo 1990 in ne 2000 ali 2010.
Še raje pa bi videl, da bi se to zgodilo vsaj 1974, če že 1945 ni šlo, saj bi to pomenilo, da bi imel tudi jaz osebno boljše pogoje za življenje.
anon-119197 sporočil: 9.214
[#724670] 24.02.10 10:09 · odgovor na: anon-9939 (#724648)
Odgovori   +    3
Hmm, a potem tvoje mahanje s tozbo ni bilo resno? Sam si sploh ne znam predstavljati, da bi me lahko kdorkoli sprovociral do meje, da bi ga sel tozit ali zahtevati opravicilo. Vidim pa, da se nekateri morda naslajajo nad taksnimi variantami, sploh, ce ne gre za mainstream volilce.
[#724675] 24.02.10 10:11 · odgovor na: anon-116591 (#724661)
Odgovori   +    0
[NICKNAME]

On je imel v mislih leto 1992, jaz pa 1991.
[#724679] 24.02.10 10:14 · odgovor na: anon-116591 (#724661)
Odgovori   +    1
[NICKNAME]
> [0902ISXdX]
> > [philips]
> >
> > Morda bi lahko podatke dobil od admina? Ali pa kar vložil ovadbo zaradi razžalitve zoper neznanega storilca, pa bo.
>
> Vedno znova mi je žal, da se pustim sprovocirati.
> Nisem jaz več za te štose, pa že tolikokrat sem si rekel, da ne smem padati na njegove provokacije.
> Takšnih ljudi, kot je on, se vsaj jaz bojim. Zelo bojim.

Dne. 26.2.1992, na dan izbrisa čez 18 tisoč oseb iz registra stalnega prebivalstva, Republika Slovenija NI bila v vojni. Debata je tekla o tem datumu.
anon-116591 sporočil: 2.641
[#724689] 24.02.10 10:19 · odgovor na: anon-9939 (#724679)
Odgovori   +    6
[0219K21]
> [NICKNAME]
> > [0902ISXdX]
> > > [philips]
> > >
> >
>
> " Nekdo je danes celo omenil, da je Slovenija bila v nekakšni vojni.."
> Na tole je treba reagirat in imaš lahko čisto vest pa če gre do Bruslja!!

Dne. 26.2.1992, na dan izbrisa čez 18 tisoč oseb iz registra stalnega prebivalstva, Republika Slovenija NI bila v vojni. Debata je tekla o tem datumu.
forum.finance.si/?m=...088&single

Mene tudi toži, ker mi gredo t.i. izbrisani tako na kurac da ti ne morem povedati!
anon-76481 sporočil: 949
[#724708] 24.02.10 10:26 · odgovor na: (#724698)
Odgovori   +    6
[janezpizdek]
Veš kaj je dokaz da drži, da je Bog Velik?

To, da je njegova komunajzer kamarilja ustvarila takšno sprdačino od sodnije in celotnega sistema pravne države, da tudi takrat ko kao razžaljeni komunajzarski pizdek gre na sodišče iskati nadomestek za njemu silno manjkajoči člen 133, verbalne delikte ipd. , ter seveda surogate za UDBO in ves zločinski aparat, ki je Njih - kompartijsko nomenklaturo, njih sorodnike in oprode preferiral, ščitil in mazilil, pač tudi njih pojebajo leni, nesposobni, inkapacitivni, insuficientni doživljenjski kao-sodniki. Ker tudi njih jebajo v postopkih dolgih 15 let. hahahahaha!

Allahu Akbar, pubeci moji in pupe moje drage, InshAllah!
By Dob: Je Damjan Murko anagram za Darko Bulat ?
anon-166829 sporočil: 5.290
[#724715] 24.02.10 10:30 · odgovor na: (#724698)
Odgovori   +    7
Zadnja sprememba: anon-166829 24.02.2010 10:48
Bedarija! Kaj se iz primera Baričevič nisi nič naučil?
anon-166829 sporočil: 5.290
[#724717] 24.02.10 10:30 · odgovor na: (#724698)
Odgovori   +    5
Zadnja sprememba: anon-166829 24.02.2010 10:47
Kako veste, kdaj odvetnik laže? Ustnice se mu premikajo.

Dober odvetnik je pripravljen narediti vse, da bi zmagal. Celo govoriti resnico.
najobj sporočil: 32.748
[#724718] 24.02.10 10:31 · odgovor na: anon-76887 (#724662)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: najobj 24.02.2010 10:34
[0902ISXdX]
> [0219K21]

> Preberi še enkrat moj predhodni prispevek v zvezi z utemeljitvijo oz. dokazili o mojem tedanjem delovanju.

Ne rabiš mi to dokazovati, saj ti verjamem. Poznam tvojo zgodovino in prispevek k razvoju BBS in interneta in kalvarijo, ki si jo dal skozi z borbo proti Telekomu.

> Okrog osamosvojitve ali odcepitve (kar ti je ljubše) sem venomer imel zelo realističen in nikakor ne romantičen pogled. Zame je država Slovenija bila ustanovljena z Ustavo SRS iz leta 1974 in tega dejstva nobena osamosvojitev ne more spremeniti. 1. člen Ustave SRS to jasno ima zabeleženo.
>
Se nisem nikoli spuščal tako nazaj v ustavne vode.
Očitno JLA ustave iz leta 74 ni tako razumela. In tudi ne zvezni izvršni svet in predsedstvo sfrj ne. Zato je prišlo do agresije na Slovenijo.

> Imel sem in imam svoje mnenje o osamosvojitvi, ki nasprotuje večinskem mnenju zgolj in samo zato, ker uveljavljam svojo pravico do lastnega mnenja, ker ne sprejmem, da je pred letom 1990 vse bilo zanič in da se novo štetje let začelo šele osamosvojitvi.
>
Pred letom 1990 smo živeli v nedemokratični državi. Pika.
Odcepitev od SFRJ je rezultat večinske volje ljudstva.

> Ker sem mnenja, da je vsaka diskontinuiteta slaba že sama po sebi in je ni treba poslabševati še z ignorantskim odnosom do vsega pozitivnega kar je bilo prej.
>
O tem bi lahko na dolgo in široko diskutiral. Včasih je pač treba narest črto, rez in začeti znova.
Ohlapna asimetrična federacija in razne kombinacije, ki so jih vrteli takratni politični decision makerji bi na koncu pripeljala po vsej verjetnosti do istega rezultata. Sem preveč dobro poznal gospodarske razmere v sfrj, da bi me lahko prepričal v nasprotno.

> Ker na načelni ravni nimam odklonilnega mnenja do vojske oz. še raje koncepta oboroženega ljudstva, toda vsaka vojna se mi zdi grozljiva zadeva, ker najprej dehumanizira nasprotnika, potem tudi vsakega posameznika. Ker družba potrebuje precej časa, da se po vojni opomore (Slovenija se še ni, pa je vojna trajala le deset dni. Še danes vlačimo neke paralele in prispodobe iz osamosvojitvene vojne, je celo malikujemo in dvigujemo v epske višave).
>
Tu se strinjam, vendar vsaj pri meni ne boš našel epskih višav in malikovanja.

> Predvsem pa sem zavračal to, da nam bo nekdo v neki nacional(istič)ni evforiji prodajal na eni strani samostojnost, na drugi pa nas bo oropal človeškega dostojanstva.
>
> Pustiva ob strani dejstvo, da je slovenija danes dražja kot je bila l. 1990, saj teh rečeh ni mogoče primerjati. Pa vendar, velika večina niti ne ve, da so danes carine izvirni prihodek EU (tako, kot so bile do leta 1990 prihodek SFRJ, oz. federacije) in da Slovenija dobi le 10% na ozemlju slovenije pobranih carin na račun administrativnih stroškov.
>
To poznam, vendar sem prepričan, da je vstop v EU (predvsem pa v prevzem eura) največji garant za bodoči demokratični razvoj Slovenije. Anomalije so povsod, vendar je pomemben trend.

> EU je vsekakor boljša družba od SFRJ, a je zame krvava morija, ki je sledila slovenski osamosvojitvi nekaj česar ni mogoče pozabiti. Tedaj je učinek domin bil napovedan.
Da bo morija smo lahko vedeli vsi, ki smo poznali razmere v sfrj.

Ampak enkrat je črto treba potegniti.
Jaz sem vsekakor zadovoljen, da se je to zgodilo 1990 in ne 2000 ali 2010.
Še raje pa bi videl, da bi se to zgodilo vsaj 1974, če že 1945 ni šlo, saj bi to pomenilo, da bi imel tudi jaz osebno boljše pogoje za življenje.

... ker vidim, da ste še vedno pri zgodovini Slovenije, imam eno rahlo provokativno vprašanje ...

... kako misliš, da bi izgledala zgodovina Slovenije (pazi ! Slovenije v taki obliki, kot je danes), če ne bi bilo pri nas nobenega odpora okupatorju ? ... vprašanje je seveda retorično ...

... in naj ob tem tebe (in mogoče še koga) spomnim na eno kruto (?) dejstvo ... pred začetkom WWII pri nas je bila zadnja (!) legalna (!) državna tvorba Kraljevina Jugoslavija s kraljem Petrom II. Karađorđevićem ... pa ne pozabi(te) na kraljevske povezave v tistem času in na njihov vpliv na svetovno politiko ...

... in mogoče še nekaj znanosti na to temo ... khmm, za pomoč ... www.arhivsko-drustvo...zontar.PDF
anon-15715 sporočil: 6.084
[#724728] 24.02.10 10:36 · odgovor na: anon-202104 (#724318)
Odgovori   +    2
[jani639]
> [nadabos]
> sej niso sam južnih bratov brisal, ampak domače ljudi...

a ni ravno to lepo...kako bi zgledal če se npr na menjavo vozniških dovoljenj ne bi odzvalo recmo 10000 ljudi ki jim je vseeno, kaznovali bi pa po narodnosti?
nepoznavanje zakona te ne odreši odgovornosti..al naj to velja za vse al pa za nobenega..tu stoji in pade pravna država!pri nas pada vsakodnevno,za nekatere zakoni in predpisi veljajo,za druge pa jih brihtni odvetniki in sodniki tolmačijo malo po svoje...
Čeprav je nesprejemanje slovenskega državljanstva pri delu prebivalstva odprlo vprašanje ureditve njihovih "vozniških dovoljenj" , to nikjer ni bilo IZRECNO povedano-predpisano.
Najbolj bizarne zgodbe so zgodbe slovencev, ki pred 1992 niso bili v evidencah vpisani kot državljani Slovenije in so končali med tujci z neurejeni papirji.

Fer in korektno bi bilo, če bi vsak prebivalec s stalnim ali začasnim bivališčem v Sloveniji takrat dobil obvestilo o svojem statusu in vabilo, da naj sprejme državljanstvo, ali vloži zahtevek za dovoljenje za bivanje tujca , za katerega so potrebni naslednji dokumenti 1....2....3...... ane ? Pri vozniških dovoljenjih ni nobene nejasnosti, točno vemo kaj potrebujemo in kaj se zgodi, če tega nimamo.

lp
[#724751] 24.02.10 10:47 · odgovor na: anon-15715 (#724728)
Odgovori   +    2
[Dudek]
> [jani639]
> > [nadabos]
> > sej niso sam južnih bratov brisal, ampak domače ljudi...
>
> a ni ravno to lepo...kako bi zgledal če se npr na menjavo vozniških dovoljenj ne bi odzvalo recmo 10000 ljudi ki jim je vseeno, kaznovali bi pa po narodnosti?
> nepoznavanje zakona te ne odreši odgovornosti..al naj to velja za vse al pa za nobenega..tu stoji in pade pravna država!pri nas pada vsakodnevno,za nekatere zakoni in predpisi veljajo,za druge pa jih brihtni odvetniki in sodniki tolmačijo malo po svoje...

Čeprav je nesprejemanje slovenskega državljanstva pri delu prebivalstva odprlo vprašanje ureditve njihovih "vozniških dovoljenj" , to nikjer ni bilo IZRECNO povedano-predpisano.
Najbolj bizarne zgodbe so zgodbe slovencev, ki pred 1992 niso bili v evidencah vpisani kot državljani Slovenije in so končali med tujci z neurejeni papirji.

Fer in korektno bi bilo, če bi vsak prebivalec s stalnim ali začasnim bivališčem v Sloveniji takrat dobil obvestilo o svojem statusu in vabilo, da naj sprejme državljanstvo, ali vloži zahtevek za dovoljenje za bivanje tujca , za katerega so potrebni naslednji dokumenti 1....2....3...... ane ? Pri vozniških dovoljenjih ni nobene nejasnosti, točno vemo kaj potrebujemo in kaj se zgodi, če tega nimamo.

lp
Predvsem ni dopustno ljudem odvzeti državljanstvo.
[#724752] 24.02.10 10:47 · odgovor na: anon-9939 (#723846)
Odgovori   +    9
[0219K21]

Nekdo je danes celo omenil, da je Slovenija bila v nekakšni vojni (jaz se ne spomnim, da bi leta 1992 okrog vozili tanki ali da bi pokalo, a sem mogoče kaj prespal.). Če bi primerjali časovno oddaljenost izbrisa (26.2.1992) od konca "desetdnevne vojne" (uradno končala 7.7.1991) z dolžino te vojne (10 dni, od 27.6.-7.7.) se je izbris zgodil 234 dni po koncu osamosvojitvene vojne.

Za primerjavo ponujaš tisoče pobitih nesporno nemudoma po koncu druge svetovne vojne, ki je trajala (uradno) med 6.4.1941 do 9.5.1945, torej 1494 dni.

Če bi povojni poboji nastopili čez 23,4-kratnik trajanja vojne na katero se, baje, nanaša bi se zgodili veš kdaj? 24.1.2041!!!
Tole je bolano sori. Je pa nekaj drugega vredno omeniti. Po moji oceni je takrat ( tudi danes je tako ) v javni upravi delovalo veliko neslovencev, pravzaprav veliko srbov, ki so od vekomaj cepljeni na takšne službe. Žene oficirjev JLA so bile takrat zakon. Torej, nekaj vpliva so zagotovo imeli in bi lahko odgovorne in slovensko javnost takrat pravočasno in na ustrezen način vsaj opozorili, da nekaj s temi postopki ni v redu. Moje izkušnje pravijo, da so si omenjeni takrat lepo zrihtali državljanstva in so kasneje zelo radi povedali , da so tisti (njihovi sonarodnjaki ) špekulanti in lopovi. Slišal na lastna ušesa precejkrat.

Tako, da vsi ki primerjate pokole sonarodnjakov, vojnih ujetnikov in ideoloških in potencialnih političnih nasprotnikov s tem izbrisov se postavite v čakalno vrsto pri kakšnem psihijatru.

lp
anon-119197 sporočil: 9.214
[#724760] 24.02.10 10:50 · odgovor na: anon-9939 (#724751)
Odgovori   +    4
Odvzem zivljenja in/ali premozenja je?
[#724767] 24.02.10 10:54 · odgovor na: anon-9939 (#724751)
Odgovori   +    4
[0219K21]
> [Dudek]
> > [jani639]
> > > [nadabos]
> > > sej niso sam južnih bratov brisal, ampak domače ljudi...
> >
> > a ni ravno to lepo...kako bi zgledal če se npr na menjavo vozniških dovoljenj ne bi odzvalo recmo 10000 ljudi ki jim je vseeno, kaznovali bi pa po narodnosti?
> > nepoznavanje zakona te ne odreši odgovornosti..al naj to velja za vse al pa za nobenega..tu stoji in pade pravna država!pri nas pada vsakodnevno,za nekatere zakoni in predpisi veljajo,za druge pa jih brihtni odvetniki in sodniki tolmačijo malo po svoje...
>
> Čeprav je nesprejemanje slovenskega državljanstva pri delu prebivalstva odprlo vprašanje ureditve njihovih "vozniških dovoljenj" , to nikjer ni bilo IZRECNO povedano-predpisano.
> Najbolj bizarne zgodbe so zgodbe slovencev, ki pred 1992 niso bili v evidencah vpisani kot državljani Slovenije in so končali med tujci z neurejeni papirji.
>
> Fer in korektno bi bilo, če bi vsak prebivalec s stalnim ali začasnim bivališčem v Sloveniji takrat dobil obvestilo o svojem statusu in vabilo, da naj sprejme državljanstvo, ali vloži zahtevek za dovoljenje za bivanje tujca , za katerega so potrebni naslednji dokumenti 1....2....3...... ane ? Pri vozniških dovoljenjih ni nobene nejasnosti, točno vemo kaj potrebujemo in kaj se zgodi, če tega nimamo.
>
> lp

Komu je takrat bilo odvzeto državljanstvo ?

lp
anon-54454 sporočil: 4.098
[#724773] 24.02.10 10:57 · odgovor na: anon-9939 (#724751)
Odgovori   +    8
[0219K21]
Ni dopustno? Mogoce zate. V USA bi, na primer, ti s tvojimi izjavami ze zdavnaj ostal brez njega.

Sploh pa nikomur, razen drzavljanom RS, ki jim je bilo "odvzeto" drzavljanstvo SFRJ, v tem primeru ni bilo odvzeto drzavljanstvo. Ce si tudi ti med njimi, ga verjetno brez problema vrnes. Si pa tukaj v direktnem nasprotju z US, ki je zagovarjalo avtomatizem.
crt sporočil: 28.140
[#724795] 24.02.10 11:03 · odgovor na: (#724676)
Odgovori   +    12
Zadnja sprememba: crt 24.02.2010 11:04
[janezpizdek]
Sirota udbaška pro-komunajzer-morilcem gestapoidna!
shamane, kaj ko bi se ti malo manj preseraval, da ne bos potem spet milo prosil za izbris in se potem spet inkarniral pod nekim tretjim imenom.

preseravas na svoje stroske se sicer lahko poljubno, ce pa pri tem povzrocas delo drugim ali ga celo sam zahtevas, je pa to drugacno vprasanje.

Strani: 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25