Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Temeljno načelo delovanja energetskega transformatorja je odkril že Nikola Tesla
Strani: 1
sporočil: 12.753
Transformatorji in dalnovodi so vir sevanja, ki je za zdravje zelo
škodljiva. Tega se premalo zavedamo in morali bi bolj poskrbeti, da
jih je čim manj blizu naselij.
Je pa dejstvo , da jih potrebujemo.
Je pa dejstvo , da jih potrebujemo.
sporočil: 48.253
[foore]In v katerem spektru po tvoje seva transformator in kaksna je intenziteta tega sevanja recimo 10, 50, 100 ali 500 m dalec?
Transformatorji in dalnovodi so vir sevanja, ki je za zdravje zelo škodljiva.
sporočil: 30.643
[alek14]Barvo tvoje avre spremeni v kakano rjavo.
> [foore]
> Transformatorji in dalnovodi so vir sevanja, ki je za zdravje zelo škodljiva. Tega se premalo zavedamo in morali bi bolj poskrbeti, da jih je čim manj blizu naselij.
> Je pa dejstvo , da jih potrebujemo.
V čem se vidi ta škodljivost?
Zadnja sprememba: foore 25.01.2010 09:20
[mataj]Po svoje te razumem, da vidiš v glavnem v meni temne barve. Nič ti ne zamerim, vendar verjemi, da ta sevanja vplivajo na človeka. V našem kraju, ko so postavili močan in večji transformator, so neverjetno v bližini začeli umirati zaradi raka predvsem moški od 25- 50 leta.
> [alek14]
> > [foore]
> > Transformatorji in dalnovodi so vir sevanja, ki je za zdravje zelo škodljiva. Tega se premalo zavedamo in morali bi bolj poskrbeti, da jih je čim manj blizu naselij.
> > Je pa dejstvo , da jih potrebujemo.
>
> V čem se vidi ta škodljivost?
Barvo tvoje avre spremeni v kakano rjavo.
Tudi v drugih krajih to opažajo, vendar pri nas se še tega premalo zavedamo, in dopuščamo tako visoka sevanja. Te stvari sem bolje spoznaval, vendar izgleda ni še čas, da bi se zavedali in ukrepali. V Sloveniji ne veljajo več stari pravilniki in tehnični normativi, novih, ki bi upoštevale vrednosti sevanja pa še sedaj nimamo na vidiku.
[alek14]Stvar je v dejstvu, ker stvari niso še dovolj raziskane in niso postavljeni normativi.
> [foore]
> Transformatorji in dalnovodi so vir sevanja, ki je za zdravje zelo škodljiva. Tega se premalo zavedamo in morali bi bolj poskrbeti, da jih je čim manj blizu naselij.
V čem se vidi ta škodljivost?
Zadnja sprememba: anon-35163 25.01.2010 09:42
[foore]Normativi tu niso potrebni. Namen daljnovodov in transformatorjev je to, da energijo spravijo iz enega konca na drugega, na pa to, da jo sevajo naokoli. Pri velikih količinah energije pazijo na vsak procent, to je zelo veliko denarja. Že iz ekonomskih razlogov si vsi zainteresirani prizadevajo sevanje zmanjšati na minimum.
> [mataj]
> > [alek14]
> > > [foore]
> > > Transformatorji in dalnovodi so vir sevanja, ki je za zdravje zelo škodljiva. Tega se premalo zavedamo in morali bi bolj poskrbeti, da jih je čim manj blizu naselij.
> > > Je pa dejstvo , da jih potrebujemo.
> >
> > V čem se vidi ta škodljivost?
>
> Barvo tvoje avre spremeni v kakano rjavo.
Po svoje te razumem, da vidiš v glavnem v meni temne barve. Nič ti ne zamerim, vendar verjemi, da ta sevanja vplivajo na človeka. V našem kraju, ko so postavili močan in večji transformator, so neverjetno v bližini začeli umirati zaradi raka predvsem moški od 25- 50 leta.
Tudi v drugih krajih to opažajo, vendar pri nas se še tega premalo zavedamo, in dopuščamo tako visoka sevanja. Te stvari sem bolje spoznaval, vendar izgleda ni še čas, da bi se zavedali in ukrepali. V Sloveniji ne veljajo več stari pravilniki in tehnični normativi, novih, ki bi upoštevale vrednosti sevanja pa še sedaj nimamo na vidiku.
Sicer pa to sevanje itak ni škodljivo. Transformatorji so v uporabi že skoraj stoletje. Če bi bilo karkoli narobe, bi se to že zdavnajo pokazalo.
Edina stvar pri transformatorju, ki bi znala biti kancerogena je transformatorsko olje, ki vsebuje dioksine. Če v vašem kraju kaj sumite, morate preveriti najprej to. Vedno je možno, da kje kaj pušča.
sporočil: 32.971
[gsavli]
> [foore]
Česar ne razumem in ne vidim je gotovo zlo.
Zanimivo, da to ne velja za Boga. :)
... eh, tu si se pa malo zmotil ... tudi za "Njega" velja, vsekakor ... ampak ne za "našega", pač pa za "njihovega" ... poglej malo naokoli, če ne verjameš ...
[mataj]Da normativi niso potrebni se s teboj ne morem strinjati. Normative smo imeli že v Jugoslaviji, vendar sedaj ti normativi ne veljajo več.
> [foore]
> > [mataj]
> > > [alek14]
> > > > [foore]
> > > > Transformatorji in dalnovodi so vir sevanja, ki je za zdravje zelo škodljiva. Tega se premalo zavedamo in morali bi bolj poskrbeti, da jih je čim manj blizu naselij.
> > > > Je pa dejstvo , da jih potrebujemo.
> > >
> > > V čem se vidi ta škodljivost?
> >
> > Barvo tvoje avre spremeni v kakano rjavo.
>
> Po svoje te razumem, da vidiš v glavnem v meni temne barve. Nič ti ne zamerim, vendar verjemi, da ta sevanja vplivajo na človeka. V našem kraju, ko so postavili močan in večji transformator, so neverjetno v bližini začeli umirati zaradi raka predvsem moški od 25- 50 leta.
>
> Tudi v drugih krajih to opažajo, vendar pri nas se še tega premalo zavedamo, in dopuščamo tako visoka sevanja. Te stvari sem bolje spoznaval, vendar izgleda ni še čas, da bi se zavedali in ukrepali. V Sloveniji ne veljajo več stari pravilniki in tehnični normativi, novih, ki bi upoštevale vrednosti sevanja pa še sedaj nimamo na vidiku.
Normativi tu niso potrebni. Namen daljnovodov in transformatorjev je to, da energijo spravijo iz enega konca na drugega, na pa to, da jo sevajo naokoli. Pri velikih količinah energije pazijo na vsak procent, to je zelo veliko denarja. Že iz ekonomskih razlogov si vsi zainteresirani prizadevajo sevanje zmanjšati na minimum.
Sicer pa to sevanje itak ni škodljivo. Transformatorji so v uporabi že skoraj stoletje. Če bi bilo karkoli narobe, bi se to že zdavnajo pokazalo.
Edina stvar pri transformatorju, ki bi znala biti kancerogena je transformatorsko olje, ki vsebuje dioksine. Če v vašem kraju kaj sumite, morate preveriti najprej to. Vedno je možno, da kje kaj pušča.
Zaradi sevanja, sem povabil sam osebno ministra Gantarja, in je tudi prišel, vendar dejansko so različna mnenja, kot ga imava sedaj midva. Stvar je premalo raziskana. Bila so tudi razna sklepanja, če ni stvar v povezave z vodnim sevanjem in tokovi, kajti te hiše so bile postavljene na območju, kjer je bilo polno vode.
Se ti pa zahvaljujem, da si me opozoril na možnost transformacijskega olja.
[foore]Glede sevanja na 50Hz jih ni bilo nikoli in tudi ni potrebe da bi bili.
Normative smo imeli že v Jugoslaviji, vendar sedaj ti normativi ne veljajo več.
[foore]Vodno sevanje!? Ma bejž, cepec, ne seri!
če ni stvar v povezave z vodnim sevanjem in tokovi,
sporočil: 17.846
[foore]Normativi glede elektromagnetne združljivosti seveda so in obstajajo ves čas.
> [mataj]
> > [foore]
> > > [mataj]
> > > > [alek14]
> > > > > [foore]
> > > > > Transformatorji in dalnovodi so vir sevanja, ki je za zdravje zelo škodljiva. Tega se premalo zavedamo in morali bi bolj poskrbeti, da jih je čim manj blizu naselij.
> > > > > Je pa dejstvo , da jih potrebujemo.
> > > >
> > > > V čem se vidi ta škodljivost?
> > >
> > > Barvo tvoje avre spremeni v kakano rjavo.
> >
> > Po svoje te razumem, da vidiš v glavnem v meni temne barve. Nič ti ne zamerim, vendar verjemi, da ta sevanja vplivajo na človeka. V našem kraju, ko so postavili močan in večji transformator, so neverjetno v bližini začeli umirati zaradi raka predvsem moški od 25- 50 leta.
> >
> > Tudi v drugih krajih to opažajo, vendar pri nas se še tega premalo zavedamo, in dopuščamo tako visoka sevanja. Te stvari sem bolje spoznaval, vendar izgleda ni še čas, da bi se zavedali in ukrepali. V Sloveniji ne veljajo več stari pravilniki in tehnični normativi, novih, ki bi upoštevale vrednosti sevanja pa še sedaj nimamo na vidiku.
>
> Normativi tu niso potrebni. Namen daljnovodov in transformatorjev je to, da energijo spravijo iz enega konca na drugega, na pa to, da jo sevajo naokoli. Pri velikih količinah energije pazijo na vsak procent, to je zelo veliko denarja. Že iz ekonomskih razlogov si vsi zainteresirani prizadevajo sevanje zmanjšati na minimum.
>
> Sicer pa to sevanje itak ni škodljivo. Transformatorji so v uporabi že skoraj stoletje. Če bi bilo karkoli narobe, bi se to že zdavnajo pokazalo.
>
>
> Edina stvar pri transformatorju, ki bi znala biti kancerogena je transformatorsko olje, ki vsebuje dioksine. Če v vašem kraju kaj sumite, morate preveriti najprej to. Vedno je možno, da kje kaj pušča.
Da normativi niso potrebni se s teboj ne morem strinjati. Normative smo imeli že v Jugoslaviji, vendar sedaj ti normativi ne veljajo več.
Zaradi sevanja, sem povabil sam osebno ministra Gantarja, in je tudi prišel, vendar dejansko so različna mnenja, kot ga imava sedaj midva. Stvar je premalo raziskana. Bila so tudi razna sklepanja, če ni stvar v povezave z vodnim sevanjem in tokovi, kajti te hiše so bile postavljene na območju, kjer je bilo polno vode.
Se ti pa zahvaljujem, da si me opozoril na možnost transformacijskega olja.
Seznam veljavnih je tukaj:
www.uradni-list.si/f...1-0000.PDF
[0219K21]Manjka standard za elektromagnetno združljivost z avrami in sevanjem podtalnice ]:-P
> [foore]
> > [mataj]
> > > [foore]
> > > > [mataj]
> > > > > [alek14]
> > > > > > [foore]
> > > > > > Transformatorji in dalnovodi so vir sevanja, ki je za zdravje zelo škodljiva. Tega se premalo zavedamo in morali bi bolj poskrbeti, da jih je čim manj blizu naselij.
> > > > > > Je pa dejstvo , da jih potrebujemo.
> > > > >
> > > > > V čem se vidi ta škodljivost?
> > > >
> > > > Barvo tvoje avre spremeni v kakano rjavo.
> > >
> > > Po svoje te razumem, da vidiš v glavnem v meni temne barve. Nič ti ne zamerim, vendar verjemi, da ta sevanja vplivajo na človeka. V našem kraju, ko so postavili močan in večji transformator, so neverjetno v bližini začeli umirati zaradi raka predvsem moški od 25- 50 leta.
> > >
> > > Tudi v drugih krajih to opažajo, vendar pri nas se še tega premalo zavedamo, in dopuščamo tako visoka sevanja. Te stvari sem bolje spoznaval, vendar izgleda ni še čas, da bi se zavedali in ukrepali. V Sloveniji ne veljajo več stari pravilniki in tehnični normativi, novih, ki bi upoštevale vrednosti sevanja pa še sedaj nimamo na vidiku.
> >
> > Normativi tu niso potrebni. Namen daljnovodov in transformatorjev je to, da energijo spravijo iz enega konca na drugega, na pa to, da jo sevajo naokoli. Pri velikih količinah energije pazijo na vsak procent, to je zelo veliko denarja. Že iz ekonomskih razlogov si vsi zainteresirani prizadevajo sevanje zmanjšati na minimum.
> >
> > Sicer pa to sevanje itak ni škodljivo. Transformatorji so v uporabi že skoraj stoletje. Če bi bilo karkoli narobe, bi se to že zdavnajo pokazalo.
> >
> >
> > Edina stvar pri transformatorju, ki bi znala biti kancerogena je transformatorsko olje, ki vsebuje dioksine. Če v vašem kraju kaj sumite, morate preveriti najprej to. Vedno je možno, da kje kaj pušča.
>
> Da normativi niso potrebni se s teboj ne morem strinjati. Normative smo imeli že v Jugoslaviji, vendar sedaj ti normativi ne veljajo več.
>
> Zaradi sevanja, sem povabil sam osebno ministra Gantarja, in je tudi prišel, vendar dejansko so različna mnenja, kot ga imava sedaj midva. Stvar je premalo raziskana. Bila so tudi razna sklepanja, če ni stvar v povezave z vodnim sevanjem in tokovi, kajti te hiše so bile postavljene na območju, kjer je bilo polno vode.
>
> Se ti pa zahvaljujem, da si me opozoril na možnost transformacijskega olja.
Normativi glede elektromagnetne združljivosti seveda so in obstajajo ves čas.
Seznam veljavnih je tukaj:
www.uradni-list.si/f...1-0000.PDF
sporočil: 17.846
[mataj]To izdaja Vidoviti Milane.
> [0219K21]
> > [foore]
> > > [mataj]
> > > > [foore]
> > > > > [mataj]
> > > > > > [alek14]
> > > > > > > [foore]
> > > > > > > Transformatorji in dalnovodi so vir sevanja, ki je za zdravje zelo škodljiva. Tega se premalo zavedamo in morali bi bolj poskrbeti, da jih je čim manj blizu naselij.
> > > > > > > Je pa dejstvo , da jih potrebujemo.
> > > > > >
> > > > > > V čem se vidi ta škodljivost?
> > > > >
> > > > > Barvo tvoje avre spremeni v kakano rjavo.
> > > >
> > > > Po svoje te razumem, da vidiš v glavnem v meni temne barve. Nič ti ne zamerim, vendar verjemi, da ta sevanja vplivajo na človeka. V našem kraju, ko so postavili močan in večji transformator, so neverjetno v bližini začeli umirati zaradi raka predvsem moški od 25- 50 leta.
> > > >
> > > > Tudi v drugih krajih to opažajo, vendar pri nas se še tega premalo zavedamo, in dopuščamo tako visoka sevanja. Te stvari sem bolje spoznaval, vendar izgleda ni še čas, da bi se zavedali in ukrepali. V Sloveniji ne veljajo več stari pravilniki in tehnični normativi, novih, ki bi upoštevale vrednosti sevanja pa še sedaj nimamo na vidiku.
> > >
> > > Normativi tu niso potrebni. Namen daljnovodov in transformatorjev je to, da energijo spravijo iz enega konca na drugega, na pa to, da jo sevajo naokoli. Pri velikih količinah energije pazijo na vsak procent, to je zelo veliko denarja. Že iz ekonomskih razlogov si vsi zainteresirani prizadevajo sevanje zmanjšati na minimum.
> > >
> > > Sicer pa to sevanje itak ni škodljivo. Transformatorji so v uporabi že skoraj stoletje. Če bi bilo karkoli narobe, bi se to že zdavnajo pokazalo.
> > >
> > >
> > > Edina stvar pri transformatorju, ki bi znala biti kancerogena je transformatorsko olje, ki vsebuje dioksine. Če v vašem kraju kaj sumite, morate preveriti najprej to. Vedno je možno, da kje kaj pušča.
> >
> > Da normativi niso potrebni se s teboj ne morem strinjati. Normative smo imeli že v Jugoslaviji, vendar sedaj ti normativi ne veljajo več.
> >
> > Zaradi sevanja, sem povabil sam osebno ministra Gantarja, in je tudi prišel, vendar dejansko so različna mnenja, kot ga imava sedaj midva. Stvar je premalo raziskana. Bila so tudi razna sklepanja, če ni stvar v povezave z vodnim sevanjem in tokovi, kajti te hiše so bile postavljene na območju, kjer je bilo polno vode.
> >
> > Se ti pa zahvaljujem, da si me opozoril na možnost transformacijskega olja.
>
> Normativi glede elektromagnetne združljivosti seveda so in obstajajo ves čas.
>
> Seznam veljavnih je tukaj:
>
> www.uradni-list.si/f...1-0000.PDF
Manjka standard za elektromagnetno združljivost z avrami in sevanjem podtalnice ]:-P
sporočil: 48.253
[foore]In predvidevam, da znas taksno sevanje tudi izmeriti, ce uporabljas besedno zvezo "tako visoko sevanje"?
Po svoje te razumem, da vidiš v glavnem v meni temne barve. Nič ti ne zamerim, vendar verjemi, da ta sevanja vplivajo na človeka. V našem kraju, ko so postavili močan in večji transformator, so neverjetno v bližini začeli umirati zaradi raka predvsem moški od 25- 50 leta.
Tudi v drugih krajih to opažajo, vendar pri nas se še tega premalo zavedamo, in dopuščamo tako visoka sevanja.
Kaj je zate tako visoko sevanje?
Zadnja sprememba: foore 25.01.2010 14:32
[bc123a]Upravičeni ste, da če zadeve ne moremo izmeriti, da zahtevate, naj dokažem svoje trditve. Priznam, da teh meritev sam kot tak ne znam in nemorem izmeriti, ker nisem strokovnjak ne tem področju, zato tudi ne bi smel izraziti besede"visoko sevanje". Vidim, da poznate tako zadeve z avrami in nekatere druge meritve. Ne bom se spuščal v meritve bioenergetikov, ker je to druga tema.
> [foore]
> Po svoje te razumem, da vidiš v glavnem v meni temne barve. Nič ti ne zamerim, vendar verjemi, da ta sevanja vplivajo na človeka. V našem kraju, ko so postavili močan in večji transformator, so neverjetno v bližini začeli umirati zaradi raka predvsem moški od 25- 50 leta.
>
> Tudi v drugih krajih to opažajo, vendar pri nas se še tega premalo zavedamo, in dopuščamo tako visoka sevanja.
In predvidevam, da znas taksno sevanje tudi izmeriti, ce uporabljas besedno zvezo "tako visoko sevanje"?
Kaj je zate tako visoko sevanje?
Vendar pri mojem opazovanju in pregledu stanja v svojem domačem kraju, da so v bližini transformatorja začeli umirati zaradi raka predvsem moški od 25- 50 leta in to v kratkem času, sem prišel do takšnega zaključka, da je lahko povezava z transformatorjem . Zato imam takšno mnenje.
Verjemite, da se ne bi obrnili na g Gantarja- bil minister za okolje, če lahko kaj pomaga v tej smeri, saj je bilo čudno, da so v tako kratkem času, na majhni lokaciji umirali še tako mladi moški.
[foore]Še enkrat: Zajebi bioenergetike, to je goljufija. Edina možna povezava so dioksini v zemlji zaradi razlitega transformatorskega olja. Zateži, naj naredijo analizo. Ali je to, ali pa slučaj. Ali pa kako drugo onesnaženje, ki bi ga odgovorni radi prikrili s pomočjo blefiranja bioenergetične sorte.
> [bc123a]
> > [foore]
> > Po svoje te razumem, da vidiš v glavnem v meni temne barve. Nič ti ne zamerim, vendar verjemi, da ta sevanja vplivajo na človeka. V našem kraju, ko so postavili močan in večji transformator, so neverjetno v bližini začeli umirati zaradi raka predvsem moški od 25- 50 leta.
> >
> > Tudi v drugih krajih to opažajo, vendar pri nas se še tega premalo zavedamo, in dopuščamo tako visoka sevanja.
>
> In predvidevam, da znas taksno sevanje tudi izmeriti, ce uporabljas besedno zvezo "tako visoko sevanje"?
>
> Kaj je zate tako visoko sevanje?
Upravičeni ste, da če zadeve ne moremo izmeriti, da zahtevate, naj dokažem svoje trditve. Priznam, da teh meritev sam kot tak ne znam in nemorem izmeriti, ker nisem strokovnjak ne tem področju, zato tudi ne bi smel izraziti besede"visoko sevanje". Vidim, da poznate tako zadeve z avrami in nekatere druge meritve. Ne bom se spuščal v meritve bioenergetikov, ker je to druga tema.
Vendar pri mojem opazovanju in pregledu stanja v svojem domačem kraju, da so v bližini transformatorja začeli umirati zaradi raka predvsem moški od 25- 50 leta in to v kratkem času, sem prišel do takšnega zaključka, da je lahko povezava z transformatorjem . Zato imam takšno mnenje.
Verjemite, da se ne bi obrnili na g Gantarja- bil minister za okolje, če lahko kaj pomaga v tej smeri, saj je bilo čudno, da so v tako kratkem času, na majhni lokaciji umirali še tako mladi moški.
Strani: 1