Strani: 1 2 3 4

anon-106499 sporočil: 3.507
[#686799] 20.01.10 09:27 · odgovor na: MF-302701 (#686775)
Odgovori   +    1
[MF-302701]
> [zeleo]
> Veliko kupcev je za poceni nakup željene nepremičnine zahvaljujoč reviji finance že zamudilo vlak.In zdaj vidijo stagnacijo...Ne pišejo pa,da so po svetu obresti za posojilo na rekordno nizkih ravneh,pri nas pa ravno obratno.Banke za cca 20jurjev iščejo poroštvo in hipoteko in tisti z 600e plače niso kreditno sposobni,dobijo hladno krvni odgovor niente nada zero nula...živel slovekistan...

Točno tako, zaradi, ne samo revije finance, ampak tudi zaradi medijev nasploh, veliko ljudi je že zamudilo vlak za nakup poceni nepremičnine. Hvala bogu, jaz jim nisem prisluhnil in sedaj imam že par nepremičnin ki sem jih kupil dokaj ugodno v zadnjem obdobju, iščem še kakšno na naši prelepi obali ( zato ker menim da cene na obali se bojo še krepko dvignile. moč morja in sonca naredi svoje ), ampak ne dobim več tako ugodno kot sem jih v zadnjem letu dobil, tako da verjetno bom prisiljen kupiti še kakšno, tudi za 20% dražje. Ponudba ugodnih nepremičnin ni več, zdaj je čas da še kakšno kupimo, zato ker že čez par mesecev mogoče ne bo več tako lahko kot zdaj. V to sem prepričan.
Kar se tiče kreditnih posojil, ne spomnim se kdaj so bila tako ugodna kot zdaj. Obrestne mere so zelo ugodne, tudi pogoji bank niso tako strogi kot jih nekateri prikazujejo. Seveda, ne moreš kupiti nepremičnino če imaš dohodek 600 Eur/mes, pa še zaposlen za določen čas. Veliko je takih ki v domači blagajni pride več kot 2.000 Eur, na legalen ali nelegalen način, ni važno, in še vedno so najemniki. Kaj čakajo, da cene padejo? Nič ne bo, cene to leto zagotovo se bojo zvišale. Zato, dragi najemniki, namesto da polnite žepe lastnikom nepremičnin in se še naprej bogatijo na vaš račun ( z vašo najemnino plačujejo kredit banki ), ne cencajte ga, odločite se ua nakup, kajti nepremičnina je ena od najbolj varnih naložb.
Prej ali slej bo tudi pri nas se zvišal standard ( po pravici vam povem da niti tako slab, vsak se nekako znajde in sploh ne drži da živimo revno, zraven plače se da zaslužiti še eno ali celo dve, odvisno kako si iznajdljiv ). Ko pa se enkrat odločiš za nakup nepremičnine, drugače razmišljaš. Še posebej ko kupiš drugo, na račun prve, potem ko nadaljuješ z nakupom, je vse lažje in lažje. Lahko potrdim da če si postaviš cilj da v 15-ih letih kupiš 7 stanovanj, lahko ga tudi dosežeš. Kako? Prvo nepremičnino je zmeraj najtežje kupiti. Ko se odločiš za drugo, prvo oddaš in najemnik ti odplačuje kredit, tretjo, četrto itd. celotni kredit ti najemniki odplačujejo. Na koncu se ugotovi da sploh ne potrebuješ denarja, vse drugi ti naredijo, a poseduješ najmanj 5 nepremičnin. Boljše naložbe in tako sigurne v življenju ni, ne obstajajo. V to me nihče ne bo prepričal, recept je zelo enostaven. Začni z nakupom nepremičnin čim prej, čim prej boš obogatel.
Kaj zdaj, še vedno ni nič z Avstralijo letos ? :))))
anon-11660 sporočil: 48.253
[#686812] 20.01.10 09:38 · odgovor na: anon-106499 (#686799)
Odgovori   +    0
[MF-302701]
Ko pa se enkrat odločiš za nakup nepremičnine, drugače razmišljaš. Še posebej ko kupiš drugo, na račun prve, potem ko nadaljuješ z nakupom, je vse lažje in lažje.
Vidim da MF uporablja za nepremicninske posle "recept Bavcar/Srot". Tole verizenje bo tako trescilo po bilancah slovenskih bank, da bo katastrofa.

Dejansko se je dalo delati tako kot MF opisuje ... nekako si kupil prvo, pa jo bremen prosto porabil za drugo 100% hipoteko (ja, se je dalo - do 100% hipoteke), potem si imel drugo prosto bremen, in tako naprej.

Leveraging do nezavesti.
anon-197949 sporočil: 1.269
[#686877] 20.01.10 10:13
Odgovori   +    1
MF-302701 ali poznaš kakšnega dobrega in zanesljivega nepremičninskega posrednika na primorskem koncu?
Kakšne imaš kaj izkušnje z njim?
blink sporočil: 3.523
[#686901] 20.01.10 10:29 · odgovor na: anon-197949 (#686877)
Odgovori   +    1
[vrocpes]
MF-302701 ali poznaš kakšnega dobrega in zanesljivega nepremičninskega posrednika na primorskem koncu?
On pozna Stenat-a. Vidi ga vsako jutro v ogledalu.
chef sporočil: 2.997
[#686925] 20.01.10 10:46 · odgovor na: MF-302701 (#686775)
Odgovori   +    5
:) ojej, folk je zamudil vlak za nakup poceni nepremičnin :) si šel malo back in time in potegnil na plano kakšno nepremičninsko blodnjo iz 2007? :) ker danes, kamor pogledaš, je prostih golobnjakov na kupe, ti pa flancaš o zamudi vlaka za nakup poceni nepremičnin :) cene nepremičnin so še krepko daleč od pridevnika "ugodno", kje je potem šele "poceni". dobra šala, tale tvoj prosti spis :)
anon-182910 sporočil: 1.666
[#686934] 20.01.10 10:57 · odgovor na: MF-302701 (#686775)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: anon-182910 20.01.2010 10:57
[MF-302701]

Točno tako, zaradi, ne samo revije finance, ampak tudi zaradi medijev nasploh, veliko ljudi je že zamudilo vlak za nakup poceni nepremičnine. Hvala bogu, jaz jim nisem prisluhnil in sedaj imam že par nepremičnin ki sem jih kupil dokaj ugodno v zadnjem obdobju, iščem še kakšno na naši prelepi obali ( zato ker menim da cene na obali se bojo še krepko dvignile. moč morja in sonca naredi svoje ), ampak ne dobim več tako ugodno kot sem jih v zadnjem letu dobil, tako da verjetno bom prisiljen kupiti še kakšno, tudi za 20% dražje. Ponudba ugodnih nepremičnin ni več, zdaj je čas da še kakšno kupimo, zato ker že čez par mesecev mogoče ne bo več tako lahko kot zdaj. V to sem prepričan.
Kar se tiče kreditnih posojil, ne spomnim se kdaj so bila tako ugodna kot zdaj. Obrestne mere so zelo ugodne, tudi pogoji bank niso tako strogi kot jih nekateri prikazujejo. Seveda, ne moreš kupiti nepremičnino če imaš dohodek 600 Eur/mes, pa še zaposlen za določen čas. Veliko je takih ki v domači blagajni pride več kot 2.000 Eur, na legalen ali nelegalen način, ni važno, in še vedno so najemniki. Kaj čakajo, da cene padejo? Nič ne bo, cene to leto zagotovo se bojo zvišale. Zato, dragi najemniki, namesto da polnite žepe lastnikom nepremičnin in se še naprej bogatijo na vaš račun ( z vašo najemnino plačujejo kredit banki ), ne cencajte ga, odločite se ua nakup, kajti nepremičnina je ena od najbolj varnih naložb.
Prej ali slej bo tudi pri nas se zvišal standard ( po pravici vam povem da niti tako slab, vsak se nekako znajde in sploh ne drži da živimo revno, zraven plače se da zaslužiti še eno ali celo dve, odvisno kako si iznajdljiv ). Ko pa se enkrat odločiš za nakup nepremičnine, drugače razmišljaš. Še posebej ko kupiš drugo, na račun prve, potem ko nadaljuješ z nakupom, je vse lažje in lažje. Lahko potrdim da če si postaviš cilj da v 15-ih letih kupiš 7 stanovanj, lahko ga tudi dosežeš. Kako? Prvo nepremičnino je zmeraj najtežje kupiti. Ko se odločiš za drugo, prvo oddaš in najemnik ti odplačuje kredit, tretjo, četrto itd. celotni kredit ti najemniki odplačujejo. Na koncu se ugotovi da sploh ne potrebuješ denarja, vse drugi ti naredijo, a poseduješ najmanj 5 nepremičnin. Boljše naložbe in tako sigurne v življenju ni, ne obstajajo. V to me nihče ne bo prepričal, recept je zelo enostaven. Začni z nakupom nepremičnin čim prej, čim prej boš obogatel.

Ej stent ... jaz imam en posel dober za tebe, pa ne, ni piramidna igra, rabiš samo dobit 7 prijateljev v verigo .....
anon-105255 sporočil: 3.738
[#686972] 20.01.10 11:16 · odgovor na: anon-11660 (#686812)
Odgovori   +    0
[bc123a]
>[MF-302701]
>
Dejansko se je dalo delati tako kot MF opisuje ... nekako si kupil prvo, pa jo bremen prosto porabil za drugo 100% hipoteko (ja, se je dalo - do 100% hipoteke), potem si imel drugo prosto bremen, in tako naprej.

Leveraging do nezavesti.
Dal se je da si v pogodbo napisal 120% nakupne cene in si imel po parih transakcijah že denarja da si recimo 6-8 stanovanje vzel brez hipoteke, če si le bil tako v dobrih odnosih z bankami :) Kam bo to pripeljalo pa tako vemo, samo vprašanje je meseca zdej, ne več leta.
MF-302701 sporočil: 449
[#686999] 20.01.10 11:28 · odgovor na: anon-106499 (#686799)
Odgovori   +    0
[fastriff]
> [MF-302701]
> > [zeleo]
> > Veliko kupcev je za poceni nakup željene nepremičnine zahvaljujoč reviji finance že zamudilo vlak.In zdaj vidijo stagnacijo...Ne pišejo pa,da so po svetu obresti za posojilo na rekordno nizkih ravneh,pri nas pa ravno obratno.Banke za cca 20jurjev iščejo poroštvo in hipoteko in tisti z 600e plače niso kreditno sposobni,dobijo hladno krvni odgovor niente nada zero nula...živel slovekistan...
>
> Točno tako, zaradi, ne samo revije finance, ampak tudi zaradi medijev nasploh, veliko ljudi je že zamudilo vlak za nakup poceni nepremičnine. Hvala bogu, jaz jim nisem prisluhnil in sedaj imam že par nepremičnin ki sem jih kupil dokaj ugodno v zadnjem obdobju, iščem še kakšno na naši prelepi obali ( zato ker menim da cene na obali se bojo še krepko dvignile. moč morja in sonca naredi svoje ), ampak ne dobim več tako ugodno kot sem jih v zadnjem letu dobil, tako da verjetno bom prisiljen kupiti še kakšno, tudi za 20% dražje. Ponudba ugodnih nepremičnin ni več, zdaj je čas da še kakšno kupimo, zato ker že čez par mesecev mogoče ne bo več tako lahko kot zdaj. V to sem prepričan.
> Kar se tiče kreditnih posojil, ne spomnim se kdaj so bila tako ugodna kot zdaj. Obrestne mere so zelo ugodne, tudi pogoji bank niso tako strogi kot jih nekateri prikazujejo. Seveda, ne moreš kupiti nepremičnino če imaš dohodek 600 Eur/mes, pa še zaposlen za določen čas. Veliko je takih ki v domači blagajni pride več kot 2.000 Eur, na legalen ali nelegalen način, ni važno, in še vedno so najemniki. Kaj čakajo, da cene padejo? Nič ne bo, cene to leto zagotovo se bojo zvišale. Zato, dragi najemniki, namesto da polnite žepe lastnikom nepremičnin in se še naprej bogatijo na vaš račun ( z vašo najemnino plačujejo kredit banki ), ne cencajte ga, odločite se ua nakup, kajti nepremičnina je ena od najbolj varnih naložb.
> Prej ali slej bo tudi pri nas se zvišal standard ( po pravici vam povem da niti tako slab, vsak se nekako znajde in sploh ne drži da živimo revno, zraven plače se da zaslužiti še eno ali celo dve, odvisno kako si iznajdljiv ). Ko pa se enkrat odločiš za nakup nepremičnine, drugače razmišljaš. Še posebej ko kupiš drugo, na račun prve, potem ko nadaljuješ z nakupom, je vse lažje in lažje. Lahko potrdim da če si postaviš cilj da v 15-ih letih kupiš 7 stanovanj, lahko ga tudi dosežeš. Kako? Prvo nepremičnino je zmeraj najtežje kupiti. Ko se odločiš za drugo, prvo oddaš in najemnik ti odplačuje kredit, tretjo, četrto itd. celotni kredit ti najemniki odplačujejo. Na koncu se ugotovi da sploh ne potrebuješ denarja, vse drugi ti naredijo, a poseduješ najmanj 5 nepremičnin. Boljše naložbe in tako sigurne v življenju ni, ne obstajajo. V to me nihče ne bo prepričal, recept je zelo enostaven. Začni z nakupom nepremičnin čim prej, čim prej boš obogatel.

Kaj zdaj, še vedno ni nič z Avstralijo letos ? :))))
Ja, Avstralija pride na vrsto naslednji mesec, ko me ne bo en mesec na tem forumu, da veste da sem tam.
Pa še to sem vam pozabil povedati glede nepremičnin. Ko pride "umetna recesija" kot je ta, še zmeraj lahko prodaš eno nepremičnino ( tudi če je 20% manj ) in s tem denarjem komot preživiš recesijo, nič delati. Ali ni to fajn? V katerem drugem poslu se tako igraš in uživaš? Naj mi kdo pove.
[#687008] 20.01.10 11:32 · odgovor na: anon-197949 (#686877)
Odgovori   +    0
[vrocpes]
Ja, poznam, ampak zaradi nekorektnega reklamiranja vam ne smem povedati. Edino vam lahko povem da v nakup nepremičnine nikakor ne grem sam, samo preko nepremičninske agencije, ne to da sem glup, ampak samo iz enega razloga, zato ker je nepremičninska družba odškodninsko zavarovana, vem da posel mora speljati 100% in konec koncev: mirno spim.
anon-119197 sporočil: 9.214
[#687017] 20.01.10 11:35 · odgovor na: MF-302701 (#687010)
Odgovori   +    4
A lahko priporocis kaksno nepremicninsko agencijo na obali? Sem slisal, da je veliko taksnih, ki nimajo licenc in samo nategujejo stranke. Se lahko zmenimo za kaksno nedenarno obliko placila - npr. krompir, svinjske polovice...?
[#687035] 20.01.10 11:43 · odgovor na: chef (#686925)
Odgovori   +    1
[chef]
:) ojej, folk je zamudil vlak za nakup poceni nepremičnin :) si šel malo back in time in potegnil na plano kakšno nepremičninsko blodnjo iz 2007? :) ker danes, kamor pogledaš, je prostih golobnjakov na kupe, ti pa flancaš o zamudi vlaka za nakup poceni nepremičnin :) cene nepremičnin so še krepko daleč od pridevnika "ugodno", kje je potem šele "poceni". dobra šala, tale tvoj prosti spis :)
Kaj hočemo. Spet ne bomo kupili nepremičnin. Ker smo že zamudili vlak nam ne preostane drugega kot da počakamo naslednjega.
[#687045] 20.01.10 11:46 · odgovor na: MF-302701 (#687008)
Odgovori   +    0
[MF-302701]
> [vrocpes]
> MF-302701 ali poznaš kakšnega dobrega in zanesljivega nepremičninskega posrednika na primorskem koncu?
> Kakšne imaš kaj izkušnje z njim?

Ja, poznam, ampak zaradi nekorektnega reklamiranja vam ne smem povedati. ...
Hja vidiš kako je, če nekorektno reklamiraš. Potem še so-forumašu ne moreš več pomagati.
Kljub temu, hvala.
[#687068] 20.01.10 11:57 · odgovor na: MF-302701 (#686999)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: anon-106499 20.01.2010 11:58
[MF-302701]
> [fastriff]
> > [MF-302701]
> > > [zeleo]
>
> Kaj zdaj, še vedno ni nič z Avstralijo letos ? :))))

Ja, Avstralija pride na vrsto naslednji mesec, ko me ne bo en mesec na tem forumu, da veste da sem tam.
Pa še to sem vam pozabil povedati glede nepremičnin. Ko pride "umetna recesija" kot je ta, še zmeraj lahko prodaš eno nepremičnino ( tudi če je 20% manj ) in s tem denarjem komot preživiš recesijo, nič delati. Ali ni to fajn? V katerem drugem poslu se tako igraš in uživaš? Naj mi kdo pove.
Čak a ne kupuješ sedaj s krediti nepremičnine kot si prej razlagal ? Če jo prodaš poplačaš kredit in tako ne boš videl letos Avstralije :))))
[#687080] 20.01.10 12:05 · odgovor na: anon-197949 (#687035)
Odgovori   +    0
[vrocpes]
> [chef]
> :) ojej, folk je zamudil vlak za nakup poceni nepremičnin :) si šel malo back in time in potegnil na plano kakšno nepremičninsko blodnjo iz 2007? :) ker danes, kamor pogledaš, je prostih golobnjakov na kupe, ti pa flancaš o zamudi vlaka za nakup poceni nepremičnin :) cene nepremičnin so še krepko daleč od pridevnika "ugodno", kje je potem šele "poceni". dobra šala, tale tvoj prosti spis :)

Kaj hočemo. Spet ne bomo kupili nepremičnin. Ker smo že zamudili vlak nam ne preostane drugega kot da počakamo naslednjega.
Naslednji vlak pride čez 20 let, a boš toliko čakal? Vsakih 20 let pride "umetna recesija" ko bogati postanejo še bolj bogati, reveži pa še revnejši. Malo se moraš učiti iz zgodovine, tudi tu je razlika med tistimi ki so "uspeli" v življenju in tistimi ki samo "čakajo" in capljajo na mestu, ko jim življenje gre mimo in na koncu: " Gde si bio - nikde, šta si radio - ništa".
[#687090] 20.01.10 12:07 · odgovor na: anon-119197 (#687017)
Odgovori   +    0
[dalex]
A lahko priporocis kaksno nepremicninsko agencijo na obali? Sem slisal, da je veliko taksnih, ki nimajo licenc in samo nategujejo stranke. Se lahko zmenimo za kaksno nedenarno obliko placila - npr. krompir, svinjske polovice...?
Jaz poslujem samo s tistimi ki posedujejo državno licenco, drugi me ne zanimajo, ker te lahko nategnejo. Tisti ki ima državno licenco je odškodninsko odgovoren in se ne bo upal te nategniti. Glede nedenarnih plačil, sem zmeraj zato, samo vprašanje je za kaj se gre.
[#687100] 20.01.10 12:13 · odgovor na: anon-106499 (#687068)
Odgovori   +    0
[fastriff]
> [MF-302701]
> > [fastriff]
> > > [MF-302701]
> > > > [zeleo]
> >
> > Kaj zdaj, še vedno ni nič z Avstralijo letos ? :))))
>
> Ja, Avstralija pride na vrsto naslednji mesec, ko me ne bo en mesec na tem forumu, da veste da sem tam.
> Pa še to sem vam pozabil povedati glede nepremičnin. Ko pride "umetna recesija" kot je ta, še zmeraj lahko prodaš eno nepremičnino ( tudi če je 20% manj ) in s tem denarjem komot preživiš recesijo, nič delati. Ali ni to fajn? V katerem drugem poslu se tako igraš in uživaš? Naj mi kdo pove.

Čak a ne kupuješ sedaj s krediti nepremičnine kot si prej razlagal ? Če jo prodaš poplačaš kredit in tako ne boš videl letos Avstralije :))))
Ja, prodal sem eno nepremičnino za 20% manj kot na trgu, dobil sem gotovino in sedaj imam priložnost kupiti še 4, ampak odločil sem se kupiti samo dve zato ker denar potrebujem za potovanje po Avstraliji, mogoče tudi tam bom kaj dobil. Potrebujem samo 20% pologa za nakup nove nepremičnine, zato ker banke še vedno ti posojajo denar brez problema. Ne posojajo ga samo tistim ki niso kreditno sposobni in tisti ki zahtevajo 100% kredit. Nekaj gotovine pa moraš imeti.
[#687104] 20.01.10 12:14 · odgovor na: anon-197949 (#687045)
Odgovori   +    0
[vrocpes]
> [MF-302701]
> > [vrocpes]
> > MF-302701 ali poznaš kakšnega dobrega in zanesljivega nepremičninskega posrednika na primorskem koncu?
> > Kakšne imaš kaj izkušnje z njim?
>
> Ja, poznam, ampak zaradi nekorektnega reklamiranja vam ne smem povedati. ...

Hja vidiš kako je, če nekorektno reklamiraš. Potem še so-forumašu ne moreš več pomagati.
Kljub temu, hvala.
Zato so ti pa drugi pomagali, v mojem imenu.
[#687105] 20.01.10 12:15 · odgovor na: MF-302701 (#687090)
Odgovori   +    0
Jest sm slišu, mislim ptičeki na veji čivkajo, da je na primorskem ena agencija, Jagoda neki 2000, baje nategujejo stranke ko hudička, vsa provizija gre direktno v mošnjo, brez da bi plačal davke, MF, a kej veš o tem?
[#687118] 20.01.10 12:20 · odgovor na: anon-198638 (#686386)
Odgovori   +    0
[bacekjon]
> Da napoveš za naslednjih 10 let stanje v sloveniji ne rabiš kristalne kugle. Ob noro razbohotenem javnem sektorju, kopici socialnih pravic, hordi upokojencev, znatnemu padcu industrijske proizvodnje, hitremu povečevanju nezaposlenih, eni izmed največjih davčnih obremenitev gospodarstva na svetu, tehnološko zaostalostjo, nizko dodano vrednostjo, omejevanju zasebne pobude, dogovrni ekonomiji, pospešenemu zadolževanju države, večanju primankljaja .... itd itd ... pač ne moreš pričakovati čudežev. Niti v 20 ih letih ne.

Kratko in jedrnato, odlično!
Pri trendu cen je treba upoštevati tudi psihologijo kupcev: raziskava objavljena prejšnji teden kaže, da le cca. 7% Slovencev misli, da je kriza mimo.
Ja, prav teh 7% tudi kupuje nepremičnine. Za dvig cen na nepremičninskem trgu potrebujemo še kakšen odstotek in evo, spet bo: boom.
[#687121] 20.01.10 12:21 · odgovor na: MF-302701 (#687100)
Odgovori   +    2
[MF-302701]
> [fastriff]
> > [MF-302701]
> > > [fastriff]
> > > > [MF-302701]
> > > > > [zeleo]
> > >
> > > Kaj zdaj, še vedno ni nič z Avstralijo letos ? :))))
> >
> > Ja, Avstralija pride na vrsto naslednji mesec, ko me ne bo en mesec na tem forumu, da veste da sem tam.
> > Pa še to sem vam pozabil povedati glede nepremičnin. Ko pride "umetna recesija" kot je ta, še zmeraj lahko prodaš eno nepremičnino ( tudi če je 20% manj ) in s tem denarjem komot preživiš recesijo, nič delati. Ali ni to fajn? V katerem drugem poslu se tako igraš in uživaš? Naj mi kdo pove.
>
> Čak a ne kupuješ sedaj s krediti nepremičnine kot si prej razlagal ? Če jo prodaš poplačaš kredit in tako ne boš videl letos Avstralije :))))

Ja, prodal sem eno nepremičnino za 20% manj kot na trgu, dobil sem gotovino in sedaj imam priložnost kupiti še 4, ampak odločil sem se kupiti samo dve zato ker denar potrebujem za potovanje po Avstraliji, mogoče tudi tam bom kaj dobil. Potrebujem samo 20% pologa za nakup nove nepremičnine, zato ker banke še vedno ti posojajo denar brez problema. Ne posojajo ga samo tistim ki niso kreditno sposobni in tisti ki zahtevajo 100% kredit. Nekaj gotovine pa moraš imeti.
Mah klinc pol pa take naložbe, ko moraš prodajati 20% "pod ceno" če češ na en dopust :)))))
[#687154] 20.01.10 12:34 · odgovor na: anon-105255 (#687105)
Odgovori   +    0
[sjeraj]
Jest sm slišu, mislim ptičeki na veji čivkajo, da je na primorskem ena agencija, Jagoda neki 2000, baje nategujejo stranke ko hudička, vsa provizija gre direktno v mošnjo, brez da bi plačal davke, MF, a kej veš o tem?
Jaz vem da so zelo pošteni, toplo jih priporočam. Še brezplačne nasvete dobiš od njih ki ti potem v življenju veliko pomagajo. Poštenost in korektnost na visokem nivoju. Prepričaj se!
anon-152951 sporočil: 564
[#687199] 20.01.10 12:52
Odgovori   +    0
Projekt na Brdu je Erjavec preklical
bigl sporočil: 18.363
[#687243] 20.01.10 13:17 · odgovor na: MM1411 (#685619)
Odgovori   +    0
[MM1411]
Sanje o kakršni koli rasti cen nepremičnin v naslednjih 10-20 letih so IMHO račun brez krčmarja.

...imaš ti morda kakšno čarobno kroglo?....
Jaz si na tako dolgi rok tega sigurno nebi upal ravno tako napovedati. Takih rasti, kot so bile, še posebno pa za tiste ki so po Jazbinškovem zakonu pokupili stanovanja sigurno ne bo več v naslednjih 100 letih. Tam vidiš je država dala res tako kot praviš: kam je šu bk naj gre še štrk (po primorsko). Nekateri so naredili afar življenja, drugi pa ob tem jočejo ker tega sami niso....
Rasli bodo pa davki na nepremičnine. Padali menda ja ne bodo:-). Lep dan.
gt001 sporočil: 786
[#687372] 20.01.10 14:31 · odgovor na: MF-302701 (#687118)
Odgovori   +    0
[MF-302701]
Ja, prav teh 7% tudi kupuje nepremičnine. Za dvig cen na nepremičninskem trgu potrebujemo še kakšen odstotek in evo, spet bo: boom.
Ej, a ti res verjames v to, kar pises???
anon-169928 sporočil: 296
[#687461] 20.01.10 15:30 · odgovor na: MF-302701 (#687154)
Odgovori   +    2
[MF-302701]
> [sjeraj]
> Jest sm slišu, mislim ptičeki na veji čivkajo, da je na primorskem ena agencija, Jagoda neki 2000, baje nategujejo stranke ko hudička, vsa provizija gre direktno v mošnjo, brez da bi plačal davke, MF, a kej veš o tem?

Jaz vem da so zelo pošteni, toplo jih priporočam. Še brezplačne nasvete dobiš od njih ki ti potem v življenju veliko pomagajo. Poštenost in korektnost na visokem nivoju. Prepričaj se!
Hmm, dragi stenat, pa ne da si zapru Stenat d.o.o. in odprl Jagoda 2000 d.o.o.?

Res si kralj :)))
anon-59065 sporočil: 4
[#687661] 20.01.10 18:06
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-59065 20.01.2010 18:12
O
[#687663] 20.01.10 18:07
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-59065 20.01.2010 18:13
Napaka
[#687664] 20.01.10 18:08
Odgovori   +    0
Najprej ga je ustavil, 31.12.2009 pa je nadzorni svet SSRS sklenil, da ostane pri prodaji za trg (vir: Delo ta ponedeljek). Tako da Brdo bo, razen če se spet kdo najde, ki ga bo ustavil.
[#687676] 20.01.10 18:20 · odgovor na: anon-59065 (#687663)
Odgovori   +    2
Verjetno bo koga zanimalo, mene je zelo, kljub temu, da morda ne bom izpolnjevala pogojev za Brdo, bo pa tole vseeno zelo vplivalo na trg v Ljubljani.

Navedba iz Dela, v tiskani verziji verjetno včeraj:

Projekt Brdo: SSRS ostaja pri ponudbi stanovanj za trg
Neprodanih še 308 tržnih stanovanj - Prenesena državna stanovanja so breme
Zamisel, da bi Stanovanjski sklad RS še nezgrajena tržna stanovanja iz projekta Brdo prekvalificiral v zelo iskana neprofitna najemna stanovanja, je padla v vodo zadnji lanski delovni dan.
Božena Križnik, pon, 18.01.2010 08:15

Ljubljana - Zamisel, da bi Stanovanjski sklad RS (SSRS) še nezgrajena tržna stanovanja iz projekta Brdo prekvalificiral v zelo iskana neprofitna najemna stanovanja - to možnost je pred dobrim mesecem javno napovedal okoljski minister Karl Erjavec - je padla v vodo zadnji lanski delovni dan. Tedaj je nadzorni svet sklada, ki ga vodi resorni minister, obravnaval analizo o možnostih prodaje stanovanj na Brdu in se odločil, da bodo že začeti postopki stekli skladno z javnim naročilom iz leta 2005. Z drugimi besedami: sklad bo stanovanja zgradil in nato vendarle prodal.

Erjavčeva zamisel o prekvalifikaciji projekta Brdo je bila smiselna, korak v pravo smer v takratnih okoliščinah. Gradnjo na Brdu so nadzorniki namreč konec leta začasno ustavili, ker so se hoteli prepričati, kakšne so prodajne možnosti. SSRS kot investitor je moral namreč pred koncem leta predlagati rebalans finančnega načrta, saj mu predvsem zaradi gospodarske krize in padca plačilno sposobnega povpraševanja ni uspelo prodati večine tržnih stanovanj in pridobiti dovolj soinvestitorskih projektov. Pri prodaji stanovanj za trg je dosegel manj kot 20 odstotkov načrtovanega iztržka. Po drugi strani v državi še vedno primanjkuje neprofitnih najemnih stanovanj, zato bi bila preusmeritev državnega stanovanjskega sklada v zagotavljanje predvsem tovrstnih najemnih stanovanj dobrodošla in končno (celo po ministrovih besedah) skladna s pravim poslanstvom SSRS. Preveliko skrb za tržno ponudbo in preskromno aktivnost na področju neprofitnega najema je stanovanjskemu skladu (pravzaprav pa tudi odgovornim v ministrstvu za okolje in prostor) pred kratkim očitalo tudi računsko sodišče; ugotovilo je, da je bil eden poglavitnih ciljev nacionalnega stanovanjskega programa oskrba z neprofitnimi najemnimi stanovanji, v revidiranem obdobju med letoma 2000 in 2007, dosežen samo 32-odstotno. Pri tem krivda ni zgolj pri skladu, ampak tudi pri neaktivnih občinah in skromnih proračunskih sredstvih v ta namen.

Kupci čakajo na stanovanja na Brdu

Analiza prodajnih možnosti za stanovanja na Brdu, ki so jo pripravile strokovne službe sklada, je očitno prepričala nadzornike sklada, da je to dober posel. Iz odgovorov SSRS na Delova vprašanja izhaja, da bi bila sprememba namembnosti projekta pravno in finančno zelo težko izvedljiva. Treba bi bilo spremeniti prostorske akte, drugačno bi bilo obdavčenje in evidentiranja zalog, prizadeti bi bili varčevalci iz stanovanjske sheme, ki jim sklad v Ljubljani (v nasprotju z vrsto drugih slovenskih mest) že od leta 2006 ni ponudil možnosti nakupa stanovanja pod ugodnejšimi pogoji. Predvsem pa bi imela takšna sprememba velike finančne posledice, saj bi se investicija v primeru prodaje povrnila v razmeroma kratkem času, ob spremembi namembnosti pa šele v več desetih letih. Sklad bi s tem izgubil znaten del svojih virov za zagotavljanje stanovanj, kar opravlja po zakonskem pooblastilu in za kar od države ne dobi nobenih finančnih sredstev. Na nakup stanovanj na Brdu po informacijah iz SSRS že več let čakajo mlade družine, kot tudi varčevalci iz stanovanjske sheme.

Vodstvo SSRS seveda nima nikakršnih težav s sprejetimi odločitvami države oziroma njene politike zagotavljanja neprofitnih najemnih stanovanj, pri čemer morajo biti odločitve utemeljene, pregledne in predvsem smotrne, ob tem poudarja direktor SSRS Primož Pirc. Na Brdu bodo postopki, povezani z oddajo gradbenih del, stekli po potrditvi poslovnega in finančnega načrta SSRS.

Iz razpisov za prodajo tržnih stanovanj iz let 2007 in 2008 (na lokacijah v Novem mestu, Postojni, Kranju, Mariboru, na Jesenicah, v Ajdovščini, Vipavi, Šmarju pri Jelšah, Rušah pri Mariboru in v Pivki) je po zadnjih podatkih neprodanih še 308 stanovanj. Zaradi skromnega povpraševanja je nadzorni svet SSRS sklenil slediti možnosti, ki je bila zapisana že v obeh razpisih, namreč, da lahko - če je interes fizičnih oseb preskromen - spremeni razpisne pogoje ali ponudi stanovanja tudi nekaterim pravnim osebam. Nadzorniki so tako pooblastili upravo sklada, naj preveri, ali bi stanovanja hoteli kupiti subjekti javne uprave ali javna podjetja oziroma ali obstaja interes za najem teh stanovanj. Kot je bilo razumeti, na skladu že aktivno preverjajo te možnosti.

Skromna bera prenosa državnih stanovanj

Naj ob tem spomnimo na še eno veliko in obetavno novico, iz katere se očitno ne bo rodila niti miš. Vlada je maja lani sprejela sklep o prenosu stanovanj v lasti države (ministrstev za javno upravo, obrambo in notranje zadeve) na SSRS, deloma v last, deloma pa v brezplačno uporabo za neprofitni najem. Kot smo izvedeli od SSRS, je za zdaj končan le drugi postopek, postopki za prenos v last in posest pa še niso niti stekli (ne po krivdi sklada). Od 540 stanovanj, ki jih je sklad dobil v petletno brezplačno uporabo, je kar 423 stanovanj zasedenih z imetniki pravice do trajnega najema, le 117 stanovanj pa je prostih. Financiranje obnove stanovanj namreč ni urejeno, neprofitna najemnina od nekaj več kot 400 zasedenih stanovanj pa ne zadošča niti za redno in investicijsko vzdrževanje.

Iz tiskanega Dela.
[#687833] 20.01.10 21:26 · odgovor na: anon-59065 (#687676)
Odgovori   +    0
Tnx za tole info. Mam pa vprašanje za mr. stenata, v luči njegovih trobezljanj o tem, da cene niso padle:

www.nepremicnine.net...929278.jpg

Kako komentira takle spust cene, če je cena znižana za ca. 30%?? (ne komentiram ugodnosti/neugodnosti ponudbe, le dejstvo, da je znižana za veliko. Podobno vprašanje velja mr. marickotu, mr. tajkunu in morda še komu, ki besno zagovarja, da smo na dnu in da vlak že speljuje navzgor.

Strani: 1 2 3 4

vm-kiva