Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Novost na Finance.si - dodatna desna kolona
sporočil: 32.672
Gustl je napisal(a):
Kaj si že prebral, je vidno. In sicer sta dve barvi. Modra je prebrano, rjavkasta je neprebrano.
Urejanje sporočil ne bo večno na voljo. Kar pomeni, da je treba ob objavi pač pogledat in premislit, kaj si napisal. Ena redkih obramb, ki jih imamo pred težkimi sralci.
Glede ignoriranja je ideja, da bo tako, da se ignorira avtorja in potem vse neposredne odgovore nanj. Še malo tehtamo, ali je sprejemljivo.
... khmm, če sem lahko še jaz malo pameten ... tisti smetnjak bi jaz imenoval smetišče ... zakaj ? ... smetnjak mi namreč zveni malo preveč "urejeno" za vse tisto, kar se bo tja, domnevam, odmetavalo ... v smetnjaku se smeti zbirajo, na smetišče pa odmetavajo ... vem, da so to že take male jezikovne finese, pa vendar ... če vas nič (več) ne stane, zakaj pa ne ? ... Finance ste pa ja en tak fini cajtng za fine ljudi z občutkom za fine stvari, kamor nedvomno spadajo tudi jezikovne finese, a ne ? ...
... aja ... pa še en mogoče malo off topic komentar ... ne razumem, komu kurcu na čast je treba imeti ta hecni ignore ... če ne zmoreš sam ignorirati (= ne prebrati, preskočiti) neki komentar ali pa vsaj ne odgovoriti nanj, potem je vsekakor nekaj narobe s tabo ... eh, pa ne zdaj dobesedno s tabo, saj razumeš ... ampak, to je zdaj že ena taka moja roftarska psihoanaliza forumske publike, zato pozabi ...
sporočil: 13.651
najobj je napisal(a):Iz napačne strani gledaš. Ali tebe kaj boli, da nekdo pa uporablja ignor za nekoga?
... aja ... pa še en mogoče malo off topic komentar ... ne razumem, komu kurcu na čast je treba imeti ta hecni ignore ... če ne zmoreš sam ignorirati (= ne prebrati, preskočiti) neki komentar ali pa vsaj ne odgovoriti nanj, potem je vsekakor nekaj narobe s tabo ...
bc123a je napisal(a):To je problem, ja. Včasih se ga je reševalo tako, da smo zahtevali oglase in smo jih sami servirali preko lastnega ad serverja, vendar tega je vedno manj, ker želijo imeti oglaševalci skupni pregled nad oglaešvalsko akcijo, kar pomeni, da smo vedno bolj primorani pristati na serviranje od zunaj. Sedaj se tako večinoma servira od zunaj.
Mene samo zato, ker so reklamni serverji ocitno na uporabnika ene 10x bolj svoh kot pa glavni server financ.
Popizdim na cisto, ko mi stran nalaga pocasi, spodaj pa firefox pise "connectiong adserv.iprom.net" (ne vem tocno kateri oglasevalec najvecjo stalo). A bom sedaj 10x pocasneje surfal zato, ker reklamarji ne morejo postimati svojih serverjev?
Gustl je napisal(a):
Iz napačne strani gledaš. Ali tebe kaj boli, da nekdo pa uporablja ignor za nekoga?
... ma, ja ... ampak nisem si mogel pomagati, da ne bi enkrat tega povedal ... in ne boš verjel, koliko mi je zdaj lažje ...
sporočil: 5.835
Gustl je napisal(a):Novi forum mi je veliko bolj všeč, kot sedanji, predvsem zato, ker je bolj pregleden.
Takole bo po novem: https://www.finance.si/F3/
Ne bo veliko forumov, ampak samo eden velik + borza in nepremičnine, kot edina bolj strogo tematsdka in kjer bomo nekoliko bolj težili, če bo debata zalutala izven teme.
Gustl je napisal(a):Nekaj predlogov namesto Smetnjak: Koš, Odlagališče, Deponija, Drvarnica.
In ker imamo nov forum Smetnjak (morda je še delovno ime), bo precej lažje posamezna sporočila premetat v ustreznešji forum.
najobj je napisal(a):
... ma, ja ... ampak nisem si mogel pomagati, da ne bi enkrat tega povedal ... in ne boš verjel, koliko mi je zdaj lažje ...
to je pa lepo :)
sporočil: 28.048
najobj je napisal(a):alora kompost :)
smetnjak mi namreč zveni malo preveč "urejeno" za vse tisto, kar se bo tja, domnevam, odmetavalo ...
Zadnja sprememba: najobj 21.12.2009 11:13
rava je napisal(a):
jn bojan ne klič hudiča. jaz mam trenutno na ignoru 223 piscev modrosti tipa "sramota", "vsi kradejo", "a je to raziskovalno novinarstvo" ..... branje in selekcija vsega tega bi me fentalo.
nova funkcionalnost opredelitve userjev za friende in možnost branja samo njihovih sporočil me bo nadvse osrečila :)
... hej, rava ... moj nick je najobj ali še raje tovariš najobjestnejši ... ma, mora sam krvi i znoja ovde prolio za taj status, bre ... pa bi me ti zdaj rada kar tako "na suho" preimenovala ... eh, kaj naj rečem ... nisi nič pridna, da veš ... pa je komaj ponedeljek ... kje je še petek ...
... aja ... sem se še nekaj spomnil ... a ni finta življenja (foruma) glih v tem, da je eno veliko šarenilo ? ... pa da malo pobrskaš tukaj, pa malo tam ... pa potem, ko je sila, greš lepo domov na varno in na toplo ... verjemi mi, prej ali slej ti bo dolgcajt ...
sporočil: 48.253
Gustl je napisal(a):
To je problem, ja. Včasih se ga je reševalo tako, da smo zahtevali oglase in smo jih sami servirali preko lastnega ad serverja, vendar tega je vedno manj, ker želijo imeti oglaševalci skupni pregled nad oglaešvalsko akcijo, kar pomeni, da smo vedno bolj primorani pristati na serviranje od zunaj. Sedaj se tako večinoma servira od zunaj.
Mene ne motijo reklame. Mene moti bremzanje, ki ga povzrocajo. Uporabniki na to reagirajo verjetno na naslednje nacine
1) instalirajo adblock, in tisti del oglasnega dohodka zgine
2) nehajo obiskovati sajt (ali zmanjsajo frekvenco), ker jim gre pocasno nalaganje na zivce, in spet gre del oglasne pogace.
kakorkoli, to ni dobro za vas, adblock gor ali dol.
bc123a je napisal(a):Seveda ni dobro, oglasna pogača se pa precej drugače deli kot si večina uporabnikov zamišlja.
Mene ne motijo reklame. Mene moti bremzanje, ki ga povzrocajo. Uporabniki na to reagirajo verjetno na naslednje nacine
1) instalirajo adblock, in tisti del oglasnega dohodka zgine
2) nehajo obiskovati sajt (ali zmanjsajo frekvenco), ker jim gre pocasno nalaganje na zivce, in spet gre del oglasne pogace.
kakorkoli, to ni dobro za vas, adblock gor ali dol.
Ideja, da sta obisk in oglasni prihodek močno povezana, je zgolj ideja, nima veliko z realnostjo.
Gustl je napisal(a):
Seveda ni dobro, oglasna pogača se pa precej drugače deli kot si večina uporabnikov zamišlja.
Ideja, da sta obisk in oglasni prihodek močno povezana, je zgolj ideja, nima veliko z realnostjo.
A lahko precekirate se beta.finance... Ker vcasih mi tudi na njem orenk zasteka (par sekund).
bc123a je napisal(a):
A lahko precekirate se beta.finance... Ker vcasih mi tudi na njem orenk zasteka (par sekund).
Včasih je veliko štekala, sedaj bi morala precej manj. Ti še vedno?
sporočil: 14.712
Gustl je napisal(a):
Yeees :) Kompost bo.
Na kompost se ne sme odlagati plevela in strupenih/škodljivih odpadkov.
sporočil: 28.048
Zadnja sprememba: crt 21.12.2009 11:32
greznica.(tudi tam se kaj ne sme, se pa manj opazi)
sporočil: 14.712
crt je napisal(a):Gnojišče je še primernejše(ker greznica je bolj za tekoče odplake).
greznica.
(tudi tam se kaj ne sme, se pa manj opazi)
Pa po novem naj bi bila gnojišča tudi pokrita in okrog obložena z deskami-tako, da so tudi gnojišča dokaj diskretna.
sporočil: 4.944
crt je napisal(a):
greznica.
Ok, sedaj, ko ste demokratično, prefinjeno, pluralistično in seveda javno obdelal vse finese imen od smetišča do greznice, mankja samo še referendum.
Zadnja sprememba: najobj 21.12.2009 14:39
rava je napisal(a):
jn bojan ne klič hudiča. jaz mam trenutno na ignoru 223 piscev modrosti tipa "sramota", "vsi kradejo", "a je to raziskovalno novinarstvo" ..... branje in selekcija vsega tega bi me fentalo.
nova funkcionalnost opredelitve userjev za friende in možnost branja samo njihovih sporočil me bo nadvse osrečila :)
... ja, jaz pa sem očitno na seznamu "SPREMENI MU NICK" ... bajdevej, s čim se ti je najobj oz. tovariš najobjestnejši tako zameril, da ga nočeš tako poimenovati, kot si to sam želi ? ...
Zadnja sprememba: najobj 21.12.2009 15:46
rava je napisal(a):
v meni si prebudil nekaj novega, neznanega. na dan je privrelo to, da v nasprotju z mojim dosedanjim mišljenjem, po katerem sem svojo bit opredeljevala izključno in samo z realističnim konceptom , ženski del deluje tudi v skladu z nominalizmom. najobj je z vidika nominalizma nedefiniran, neoprijemljiv, nedokončan ... http://en.wikipedia....Nominalism< /a> . to je bila uradna razlaga, na posebno zahtevo pa lahko še kaj naložim ;). jn bojan mi je pa bolj fukiš - škoda, da tebi ni ;) - There is more wisdom in your body than in your deepest philosophy (Nietzsche).
... khmm, sicer jaz teh čudnih tujk ne razumem glih najbolj ... ampak ti bom vseeno probal nekaj odgovoriti ... ker si v meni si prebudila nekaj novega, neznanega ... na dan je privrelo to, da v nasprotju z mojim dosedanjim mišljenjem, po katerem sem svojo bit opredeljeval izključno in samo z nominalističnim konceptom, moški del deluje tudi v skladu z realizmom, ki se mu v tem krutem primeru reče forum Financ ... jebiga, kaj naj zdaj ? ...
... aja ... od vsega, kar si napisala, sem edino besedo fukiš razumel, jebiga ... veš kaj, fukiš mi je pa všeč ... ampak ker ti praviš, da mi ni, se zdaj bojim, da niti tega fukiša nisem prav razumel ... ehhhh ... nesretnik sam od malena ... od sve muke pesme pevam ... voleo bih majko mila ... da sve ovo samo snevam ... da sve ovo samo snevam ... joj ojoj ... joj ojoj ...
sporočil: 13.643
najobj je napisal(a):a ti tut Idole pjevaš ? :-o
... khmm, sicer jaz teh čudnih tujk ne razumem glih najbolj ... ampak ti bom vseeno probal nekaj odgovoriti ... ker si v meni si prebudila nekaj novega, neznanega ... na dan je privrelo to, da v nasprotju z mojim dosedanjim mišljenjem, po katerem sem svojo bit opredeljeval izključno in samo z nominalističnim konceptom, moški del deluje tudi v skladu z realizmom, ki se mu v tem krutem primeru reče forum Financ ... jebiga, kaj naj zdaj ? ...
... aja ... od vsega, kar si napisala, sem edino besedo fukiš razumel, jebiga ... veš kaj, fukiš mi je pa všeč ... ampak ker ti praviš, da mi ni, se zdaj bojim, da niti tega fukiša nisem prav razumel ... ehhhh ... nesretnik sam od malena ... od sve muke pesme pevam ... voleo bih majko mila ... da sve ovo samo snevam ... da sve ovo samo snevam ... joj ojoj ... joj ojoj ...
sporočil: 4.799
crt je napisal(a):
greznica.
Sekret na bo.
vsakemu je jasno kaj se tam dela, na koncu pa se potegne špago za vodo.
Gustl je napisal(a):
Včasih je veliko štekala, sedaj bi morala precej manj. Ti še vedno?
manj, ampak se vedno vcasih, dovolj pogosto, da si jo zapomnim :)
Nekajkrat na dan mi stran obvisi na beti, recimo.
sporočil: 60
Zadnja sprememba: anon-739 07.02.2010 08:38
tudi jaz uporabljam chrome - zakon, vendar finance.si so preširoke,
na desni vidim facebook in sliko spodaj, zraven slike pa še prvo
črko in polovico druge črke. spodaj ni drsnega traku.
[m70]Resolucija monitorja? Najbrž 1152x864
tudi jaz uporabljam chrome - zakon, vendar finance.si so preširoke, na desni vidim facebook in sliko spodaj, zraven slike pa še prvo črko in polovico druge črke. spodaj ni drsnega traku.
Bom govoril s programerjem, kaj se da naredit. Verjetno bo tako, da tisti med 1024 in 1280 sploh ne boste imeli čisto desne kolone.