Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Novost na Finance.si - dodatna desna kolona

Strani: 1 2 3 4

anon-126869 sporočil: 157
[#661198] 20.12.09 20:43 · odgovor na: anon-1670 (#661144)
Odgovori   +    0

Maj je napisal(a):

Gustl se da videti vsaj kakšno zaslonsko sliko novega foruma, da bomo vsaj grafično podobo skritizirali še opreden pride ven;)
To bi blo kul, pa tudi če odstranite precej neumestno izbiro, v kateri del foruma želite vpisati komentar. Že nekajkrat se mi je zgodilo, da sem ravno zadnji korak pozabil izbrati in potem komentar pač posledično ni objavljen. Precej nenavadna zadeva, nisem je še zasledil na portalih :)
crt sporočil: 28.049
[#661207] 20.12.09 21:06 · odgovor na: anon-126869 (#661198)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: crt 20.12.2009 21:07
izvor te izbire je v tem, da se da pogosto en sam clanek brati in komentirati v razlicnih kontekstih. se zlasti je to opazno pri tistem zelo velikem delu publike, ki bi tudi v vremenski napovedi nasla janso ali kucana. bo pa v prihodnje ta izbira (forumov, ne politikov) nekoliko ... zozena.

kar se tice potrjevanja ... po moje sploh ni slabo, da si mora clovek vzeti tolko koncentracije, da stvar normalno pripelje do konca. recimo temu nek naravni test pred vnosom. ampak to pac po moje.
Gustl sporočil: 13.651
[#661219] 20.12.09 21:33 · odgovor na: anon-1670 (#661144)
Odgovori   +    0

Maj je napisal(a):

Gustl se da videti vsaj kakšno zaslonsko sliko novega foruma, da bomo vsaj grafično podobo skritizirali še opreden pride ven;)

https://www.finance.si/F3/

Lahko pišeš, nista foruma povezana, dejansko je le testno okolje. Nekaj stvari, predvsem oblikovnih, pa še manjka...
Vinci sporočil: 5.933
[#661244] 20.12.09 22:07 · odgovor na: Gustl (#661219)
Odgovori   +    0

Gustl je napisal(a):

Lahko pišeš, nista foruma povezana, dejansko je le testno okolje. Nekaj stvari, predvsem oblikovnih, pa še manjka...
Ej, v novem forumu mora biti puščica "gor" zelena! :)
anon-1670 sporočil: 14.712
[#661338] 21.12.09 07:10 · odgovor na: Gustl (#661219)
Odgovori   +    0

Gustl je napisal(a):

Kar ok zgleda.

Puščice so izjemno moteče-naredite manjše(prosim skopirajte Siolove in obvezno naj bodo zelene za gor in rdeče za dol.)

Pa všeč bi mi bilo, če bi belo ozadje spremenili v roza tako kot je to pri vseh člankih.

Pa pri odgovori, citiraj in neprimerno dajte vmes več presldeka, ker zlahka namesto citiraj klikneš neprimerno-čeprav bi sam neprimerno kar odstranil, ker tistega, ki res kaj moti vas bo že opozoril.

A prilog(recimo slik) ni več možno dodajati???

Pa poleg predogleda, bi bilo zelo fajn, če bi bila možnost tudi direktni vnos sporočila brez predogleda.

Kaj pa pomeni FQ: 50?
[#661339] 21.12.09 07:12 · odgovor na: anon-91864 (#661274)
Odgovori   +    0

shaman je napisal(a):

Brezveno drkanje. Članek naj uvrstijo nekam in tam kjer je članek bodo tudi vsi komentarji.
S tem samo provocirajo nepismene kretene, da uvrstijo komentar nekam kamor ne spada.

Pizdeki, ki začenjajo svojo novo debatno nit si naj izberejo področje, komentarji pod članki pa naj bodo avtomatično uvrščeni taj kjer je članek. Kaj je pa narobe, če nek pizdek malo poduhoviči pod člankom, ki je uvrščen v recimo gospodarstvo?

A mora nujno imeti možnost uvrstiti komentar v solato, al kak je to mišljeno? Po mojem ni nič narobe, če malo posolati v gospodarstvu ali politiki. Forum bi bil s tem bolj simpl, pa bi spet lahko vrnili funkcionalnost - oznako kateri post je user že prebral.

LP shaman

Natančno tega bi si tudi sam želel.
[#661347] 21.12.09 07:33 · odgovor na: anon-1670 (#661338)
Odgovori   +    0

Maj je napisal(a):

Kar ok zgleda.

Puščice so izjemno moteče-naredite manjše(prosim skopirajte Siolove in obvezno naj bodo zelene za gor in rdeče za dol.)

Pa všeč bi mi bilo, če bi belo ozadje spremenili v roza tako kot je to pri vseh člankih.

Pa pri odgovori, citiraj in neprimerno dajte vmes več presldeka, ker zlahka namesto citiraj klikneš neprimerno-čeprav bi sam neprimerno kar odstranil, ker tistega, ki res kaj moti vas bo že opozoril.

A prilog(recimo slik) ni več možno dodajati???

Pa poleg predogleda, bi bilo zelo fajn, če bi bila možnost tudi direktni vnos sporočila brez predogleda.

Kaj pa pomeni FQ: 50?
 OK, thx za komentar. Bova pogledala pa se odločila, kako pa kaj.

Ne, slik ni več mogoče dodajati.

O direktnem vnosu sporočila sem tudi jaz že razmišljal, se bova pa crtom tu težje uskladila . :)

Ozadje ne bo roza, tudi sedaj ni.

FQ je nov super truper sistem ocene uporabnika.
[#661351] 21.12.09 07:39 · odgovor na: anon-91864 (#661274)
Odgovori   +    0

shaman je napisal(a):

Brezveno drkanje. Članek naj uvrstijo nekam in tam kjer je članek bodo tudi vsi komentarji.
S tem samo provocirajo nepismene kretene, da uvrstijo komentar nekam kamor ne spada. 
Takole bo po novem: https://www.finance.si/F3/

Ne bo veliko forumov, ampak samo eden velik + borza in nepremičnine, kot edina bolj strogo tematsdka in kjer bomo nekoliko bolj težili, če bo debata zalutala izven teme.

In ker imamo nov forum Smetnjak (morda je še delovno ime), bo precej lažje posamezna sporočila premetat v ustreznešji forum.
[#661402] 21.12.09 08:47 · odgovor na: anon-1670 (#661338)
Odgovori   +    0

Maj je napisal(a):

ja, neprimerno bi bilo po moje smiselno premaknit na nek rob (recimo skrajno desni), glede na pricakovano frekvenco uporabe. ker zdaj je med odgovori/citiraj (kar je oboje prometno, oziroma naj bi bilo, ce bi ljudje znali to uporabljat :) in ocenjevanjem (ki pa prakticno ziher bo prometno).

ima pa smisel, da neprimerno obstaja. ker lahko potem iz tega naredis na podlagi statistike kaksne zadeve, ki pol-avtomatizirajo cistilna opravila.
[#661405] 21.12.09 08:47 · odgovor na: Gustl (#661347)
Odgovori   +    0

Gustl je napisal(a):

OK, thx za komentar. Bova pogledala pa se odločila, kako pa kaj.

O direktnem vnosu sporočila sem tudi jaz že razmišljal, se bova pa crtom tu težje uskladila . :)

Ozadje ne bo roza, tudi sedaj ni.

FQ je nov super truper sistem ocene uporabnika.

Slikce so bile kar ok popestritev, ampak ok tudi brez tega bo šlo-bo pač treba zadeve najprej naložiti kam drugam in bo verjetno zato vaš forum bolj odziven, hitrejši.

Predogled sporočila je neumnost-čeprav Črt misli, da bo kdo šel potem, ko bo še enkrat prebral kaj spreminjat(na bolje seveda;).
Če želiš kaj spremeniti itak lahko spremeniš potem, ko je zadeva že objavljena.

Ocenjevanje deluje izjemno hitro brez ponovnega nalaganja, kar je odlično ampak grafična podoba puščic pa ni za nikamor.

Namesto FQ najdite kakšen slovenski izraz.

Roza ozadje je pa prijetno za oči-pri sami belini me bolijo oči.

Pa NUJNO omogočite več sporočil na eni strani-30 sporočil na eni strani je ČISTO premalo!
Podstrani sovražim, če ne drugega vsaj omogočite, da bomo lahko sami nastavili koliko sporočil na eni strani želimo-jaz bi jih imel najmanj 100.

Obveščanje po emailu upam, da bo delovalo vsaj tako kot sedaj-bi bilo pa fajn, da bi te ob ponovnem ogledu iste teme avtomatično vrglo na zadnje prebrano sporočilo.
[#661412] 21.12.09 08:51 · odgovor na: anon-91864 (#661397)
Odgovori   +    0

shaman je napisal(a):

he,he, Nema bre, roza, nemoj ti meni tu roza, Maj, jebalo te Salome. In že blažilni kez za na konec, evo :-)

LP shaman

No naj bo pa vsaj črno ozadje, da boste enkrat srečni;)

Bi bilo pa fajn, če bi lahko vsak sam nastavil ali želi črno, belo ali roza ozadje.
[#661419] 21.12.09 08:56 · odgovor na: crt (#661402)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-1670 21.12.2009 09:03

crt je napisal(a):

ja, neprimerno bi bilo po moje smiselno premaknit na nek rob (recimo skrajno desni), glede na pricakovano frekvenco uporabe. ker zdaj je med odgovori/citiraj (kar je oboje prometno, oziroma naj bi bilo, ce bi ljudje znali to uporabljat :) in ocenjevanjem (ki pa prakticno ziher bo prometno).

ima pa smisel, da neprimerno obstaja. ker lahko potem iz tega naredis na podlagi statistike kaksne zadeve, ki pol-avtomatizirajo cistilna opravila.

Mislim, da nas večina klika iz desne proti levi.
Torej skrajno desno naj ostanejo puščice, ki bodo najbolj uporabna zadeva(le malo večji presledek se lahko da med njima-da se ne bo tako hitro dalo klikniti napačno(ali pa naj bo na sredini obeh puščic številka o plus, minus glasovih)-pa res naj bosta zelena in rdeča(ker sicer Šaman ne bo vedel kaj naj klika saj bo imel na izbiro le ali ta rdečo udariti po gob.. ali po pič...;)

Nato naprej proti levi bi pa jaz dal odgovori, ki je druga najbolj uporabna zadeva, nato citiraj, ki je že malo manj uporabna zadeva in nekje na sredini(najdlje od rok) naj pa bo neprimerno-če že mora biti.
[#661423] 21.12.09 09:01 · odgovor na: anon-1670 (#661405)
Odgovori   +    0

Maj je napisal(a):
čeprav Črt misli, da bo kdo šel potem, ko bo še enkrat prebral kaj spreminjat(na bolje seveda;).

Obveščanje po emailu upam, da bo delovalo vsaj tako kot sedaj-bi bilo pa fajn, da bi te ob ponovnem ogledu iste teme avtomatično vrglo na zadnje prebrano sporočilo.

ad 1, ah kje. jaz samo mislim, da to poreze tiste najbolj ihtave in najmanj pismene. ze to je lep dosezek.

ad 2, F3 je ze zdaj narejen tako, da ko odpres temo (brez izrecnega dolocila strani), te vrze na tisto stran, kjer je zadnje neprebrano.
[#661428] 21.12.09 09:04 · odgovor na: anon-1670 (#661419)
Odgovori   +    0

Maj je napisal(a):
Mislim, da nas večina klika iz desne proti levi.
jah, eni baje klikajo z leve proti desni, pac glede na to, a imajo raje janso ali pahorja.
[#661430] 21.12.09 09:05 · odgovor na: anon-1670 (#661405)
Odgovori   +    0

Maj je napisal(a):

Ocenjevanje deluje izjemno hitro brez ponovnega nalaganja, kar je odlično ampak grafična podoba puščic pa ni za nikamor.

Namesto FQ najdite kakšen slovenski izraz.

Roza ozadje je pa prijetno za oči-pri sami belini me bolijo oči.

Pa NUJNO omogočite več sporočil na eni strani-30 sporočil na eni strani je ČISTO premalo!
Podstrani sovražim, če ne drugega vsaj omogočite, da bomo lahko sami nastavili koliko sporočil na eni strani želimo-jaz bi jih imel najmanj 100.

glede slikc je ravno to ideja, da naj se kam drugam nalaga. Morda celo damo kakšen link s predlogom.

FQ bo kar ostal FQ.

Belo ozadje ostaja.

Število sporočil na strani ostaja.

Obveščanje bo noramlno delovalo.
[#661436] 21.12.09 09:07 · odgovor na: crt (#661423)
Odgovori   +    0

crt je napisal(a):

ad 1, ah kje. jaz samo mislim, da to poreze tiste najbolj ihtave in najmanj pismene. ze to je lep dosezek.

ad 2, F3 je ze zdaj narejen tako, da ko odpres temo (brez izrecnega dolocila strani), te vrze na tisto stran, kjer je zadnje neprebrano.

1. Bolje 0,1% bedarij napisanih več kot pa, da moramo vsi trpeti dvakratno klikanje in dvakratno nalaganje strani.

2. To sedaj dela le, če je ena sama stran sporočil, če je strani več mene vedno vrže na začetek.
[#661444] 21.12.09 09:11 · odgovor na: anon-1670 (#661436)
Odgovori   +    0
1. kakor prepricas gustla in gustl naroci meni, tako bo.

2. to se nanasa na teme, v katerih sploh imas kaj neprebranega. nama z gustlom stvar deluje 100% ok.
[#661453] 21.12.09 09:14 · odgovor na: crt (#661428)
Odgovori   +    0

crt je napisal(a):

jah, eni baje klikajo z leve proti desni, pac glede na to, a imajo raje janso ali pahorja.

Najprej je treba forum zrihtati tako kot je treba potem se bomo pa spet drkali z janšo/kučanom;)

Mislim, da imamo miškino puščico večinoma vsi vedno na desni strani zaslona in je potem najlažje klikati stvari na desni, najtežje pa stvari skrajno levo.
Zato predlagam, da naj bodo največkrat uporabljane zadeve na desni, najmanjkrat uporabljane pa na levi-torej  neprimerno naj bo najbolj na levi od vseh možnosti, ki so na voljo-ocenjevanje pa najboolj desno, ker bo najbolj uporabljano.
[#661475] 21.12.09 09:29 · odgovor na: Gustl (#661430)
Odgovori   +    0

Gustl je napisal(a):

glede slikc je ravno to ideja, da naj se kam drugam nalaga. Morda celo damo kakšen link s predlogom.

FQ bo kar ostal FQ.

Belo ozadje ostaja.

Število sporočil na strani ostaja.

Obveščanje bo noramlno delovalo.

Glede slikc mi je vseeno-se jih bo sedaj manj nalagalo saj jih je bilo vsaj 80% itak brezveznih-kakšna me je pa tudi lepo nasmejala;)

Pa naj bo FQ bomo vsaj takoj vedeli ali nam falus stoji ali pa je vse skupaj bolj v qurcu.

Število sporočil na eni strani je čisto premajhno, za obveščanje pa upam, da res dela.
A da bi pa lahko vsak sam nastavil število želenih sporočil na eni strani, ter po možnosti še barvo ozadja se pa ne da zrihtati?

Pa prosim Črta prepričaj, da bo možen tudi direkten vnos, ker dvakratno klikanje in dvakratno nalaganje mi gre res na q.
Če že naj bosta obe možnosti-predogled in direkten vnos.
Pa vsaka sekunda je dragocena in ker vsi nimamo optike je zadeva tudi precej zamudna.
[#661477] 21.12.09 09:30 · odgovor na: anon-1670 (#661475)
Odgovori   +    0

Maj je napisal(a):

Če že naj bosta obe možnosti-predogled in direkten vnos.

Že dogovorjeno, tako bo.
[#661484] 21.12.09 09:37 · odgovor na: anon-91864 (#661452)
Odgovori   +    0

shaman je napisal(a):

Evo moj komentar:

- Obvezno naj bo nekak vidno kaj sem že prebral. V vseh pogledih.
- Urejanje sporočila naj za uporabnika avtorja ostane večno na voljo. Jaz se velikokrat zatipkam pa opazim napake celo kasneje ko kdo citira. Ne vem zakaj ne bi mogel urejati svojega sporočila, to je na drugih forumih standardna funkcionalnost.

- Ignoriranje bodisi izpeljite dosledno, da se ignoriranca ne vidi niti ko ga kdo citira (kar je seveda lahko precej kompleksno!), alpa to ukinite.

- Še vedno menim, da se bi koda bistveno poenostavila, če pizdekom ne dovolite uvrščanja sporočil razen ko sami začenjajo nit, kar je itak rešeno s tem ko mora izbrati forum.

Kaj si že prebral, je vidno. In sicer sta dve barvi. Modra je prebrano, rjavkasta je neprebrano.

Urejanje sporočil ne bo večno na voljo. Kar pomeni, da je treba ob objavi pač pogledat in premislit, kaj si napisal. Ena redkih obramb, ki jih imamo pred težkimi sralci. 

Glede ignoriranja je ideja, da bo tako, da se ignorira avtorja in potem vse neposredne odgovore nanj. Še malo tehtamo, ali je sprejemljivo.
anon-102514 sporočil: 6.114
[#661486] 21.12.09 09:39 · odgovor na: Gustl (#661477)
Odgovori   +    0

Gustl je napisal(a):

Že dogovorjeno, tako bo.

Gustl, a take povezave med posti, da se vleče kača replik ne bo več možna?

:(
[#661490] 21.12.09 09:40 · odgovor na: Gustl (#661484)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: crt 21.12.2009 09:40

Gustl je napisal(a):
Glede ignoriranja je ideja, da bo tako, da se ignorira avtorja in potem vse neposredne odgovore nanj. Še malo tehtamo, ali je sprejemljivo.

to kot opcija. torej - pri ignore izberes, ali samo avtorja ali tudi direktne odgovore; tako kot je to ze bilo v prvi verziji foruma.

komur se to ne zdi dovolj in rece "ali tako ali pa naj sploh ne bo ignora", ima seveda vse moznosti, da ignora ne uporablja in tako zase naredi, da ga ni.
[#661491] 21.12.09 09:40 · odgovor na: anon-102514 (#661486)
Odgovori   +    0

schcuka je napisal(a):

Gustl, a take povezave med posti, da se vleče kača replik ne bo več možna?

:(
A lojtra pogled?

Ne, ne bo. Se skorajda ni uporabljalo.
[#661510] 21.12.09 09:47 · odgovor na: anon-91864 (#661500)
Odgovori   +    0

shaman je napisal(a):
To itak pogrešam že od začetka, ker zdaj je noter angleški.

A da je? Nič ne vem o tem :)
[#661514] 21.12.09 09:49 · odgovor na: anon-91864 (#661500)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-1670 21.12.2009 09:53

shaman je napisal(a):

Potem bi bilo fajn, da puknete na radar screen uvedbo editorja, ki avtomatično opozarja na tipkarske napake, slovenski speller. To itak pogrešam že od začetka, ker zdaj je noter angleški.

Lp shaman

Namesti si firefox dodatek črkovalnik za slovenski jezik in ti lepo vseskozi kaže kje si se zatipkal.

Pa zakaj imate toliko problemov z ignoriranjem???
Jaz enostavno preletim avtorje za katere vem, da pišejo bedarije.

Sicer je pa čisto zanimivo kdaj prebrati kaj od depersina, leonxa ali pa napoleona, da se malo nasmejiš in takoj vidiš kaj točno jih boli.
[#661516] 21.12.09 09:50 · odgovor na: Gustl (#661477)
Odgovori   +    0

Gustl je napisal(a):

Že dogovorjeno, tako bo.

Čestitam.
*****!
dani14 sporočil: 6.657
[#661528] 21.12.09 10:00 · odgovor na: Gustl (#661347)
Odgovori   +    0

Gustl je napisal(a):

Kaj pa za kakšne inteligentne uporabnika foruma, ki kdaj pa kdaj prilepijo kakšno sliko? Vsaj v podforumu Borza, kjer je red in mir, hehe.
[#661532] 21.12.09 10:05 · odgovor na: dani14 (#661528)
Odgovori   +    0

dani14 je napisal(a):

Kaj pa za kakšne inteligentne uporabnika foruma, ki kdaj pa kdaj prilepijo kakšno sliko? Vsaj v podforumu Borza, kjer je red in mir, hehe.

Inteligentni in z močno voljo bodo že znali poskrbet, da bo vsebina prišla do uporabnikov :)
bc123a sporočil: 48.253
[#661563] 21.12.09 10:34 · odgovor na: anon-70759 (#660179)
Odgovori   +    0

Stanton1 je napisal(a):
Ne smemo pa pozabiti da so Finance vseeno brezplačne...Zato ne vem, zakaj vas motijo reklame...

Mene samo zato, ker so reklamni serverji ocitno na uporabnika ene 10x bolj svoh kot pa glavni server financ.

Popizdim na cisto, ko mi stran nalaga pocasi, spodaj pa firefox pise "connectiong adserv.iprom.net" (ne vem tocno kateri oglasevalec najvecjo stalo). A bom sedaj 10x pocasneje surfal zato, ker reklamarji ne morejo postimati svojih serverjev?

Bolano.

Strani: 1 2 3 4