Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Semolič zagrozil delavcem Gorenja

Strani: 1 2 3 4 5 6

anon-149159 sporočil: 61
[#588684] 19.09.09 14:13
Odgovori   +    0
Se strinjam z igy01,vsem gnidam prisesanim na državno blagajno(vključno s sindikati)z dekretom zapreti gobec!
bc123a sporočil: 48.253
[#588685] 19.09.09 14:15 · odgovor na: anon-128962 (#588670)
Odgovori   +    1

igy01 je napisal(a):
Delavci v Gorenju nimajo višjih plač zato, ker morajo ravnati golazen v državi, ki malo ali nič ne dela.
 Narobe. Vecjih plac zato nimajo inzenirji v gorenju, podobno kot si ti opisal. Place delavcev pa so tako malo obremenjene z davki (400 EUR neto = 27 EUR akontacije dohodnine!), da je to cisto zavajanje, in dejansko drzava na njih dela izgubo (ker vrtce, sole, in ostale bonitete te drzave pa vendarle koristijo).

Majhne place TEH delavcev imajo vzrok drugje, seveda pa prej ali slej po verigi pridemo do tistih inzenirjev, ki jih noben ne more placati bolje od mizerije.
anon-105255 sporočil: 3.738
[#588691] 19.09.09 14:25 · odgovor na: anon-128962 (#588670)
Odgovori   +    0

igy01 je napisal(a):
O Semoliču ne rečem niti besede, ker je ni vreden. Blefer pač. Bi pa rekel nekaj o prenizkih ali previsokih plačah. Delavci v Gorenju omajo 400 do 500 EURo plače. Če je to za 40 urni tedenski delavnik je res premalo. Da je težko plačati več, pa verjamem. Že 30 let delam v industriji. Zadnjih 11 let sem na svojem. Pa delam kar precej in nisem obogatel. Da zaslužim nekaj več pač delam 60 do 70 ur na teden in gre. To je moja izbira. Imam 4 zaposlene in oni pač delajo 40 ur na teden. Ker so s fakultetami jih pač moram dobro plačati. Če bi delal za domači trg, bi že davno zaprl podjetje. Če delaš za industrijo doma ti plačujejo po max 25 EURO/uro. To je za razvoj podjetja premalo (da ne govorimo o kakih dobičkih). Zunaj je pač precej bolje in nekako gre. Bi želel povečati plače mojim inženirjem? Ne gre, preveč gre za dajatve. In sedaj smo tu. Kam pa grejo ti davki. Za nenasitno državo. Javna uprava, neznosno drago zdravstvo. In vse skupaj neproduktivno. Samo en primerček (sigurno jih ima vsak nešteto). Ponoči mi je prišla na motorju pri večji hitrosti neka mušica v oko. Zjutraj nisem videl nič. Kličem mojega zdravnika (zasebnika-koncesoniarja). Hudiča, je na dopustu. Žena je poklicala 15 številk, nikjer me niso vzeli. Ker sem moral v službo, sem šel in potrpel. Popoldne je že bilo bolje. To zdravstvo je treba zminirati. Delavci v Gorenju nimajo višjih plač zato, ker morajo ravnati golazen v državi, ki malo ali nič ne dela. Še en primer o ravnanju v krizi. Poslovno hodim na Nizozemsko v predel kjer ima veliko obratov podjetje DSM (izdeluje plastiko). Ob upadu naročil so odpustili precej delavcev. In glej presenečenje. Tudi ženo znanca, ki je delala v lokalni bolnišnici, so pri 52 odpustili (delala je v administraciji). Ni bila ravno vesela, vendar se ji je zdelo dokaj normalno. Sedaj se je že uvedla v delo mediatorja na sodišču(pri 52 letih!! se je dodatno izobraževala na svoje stroške) in življenje gre naprej. Je možna kakšna primerjava z našo Slovenijo. Javni uslužbenci v tej krizi hočejo višje plače. Bog nam pomagaj!
 Morda pa tvoji delavci delajo še kje tistih 20ur na teden da dobijo malo več? Kar se mene tiče, ste privatnički že dovolj iznajdljivi, da izplačate neto toliko, kot je treba, pri tem pa že najdete luknje, da obračunavate vse minimalno. Potem se pa čudite, da ne dobite delavcev, da inžinerji raje grejo u državno upravo itd. Ne vem no, najbolj legendarn mi je bil un tip, ki je jamral, da mu država nič ne da oz. ne posodi oz. ne pomaga dobit $$ za njegove super projekte, da bi pa sprejel soinvestitorja, e to pa ne... Izobražuj se samoiniciativno s plačo manjšo o 1000, pri teh cenah vsega, vključno s stanovanji...žal bolj kot ne ne gre...

Se pa strinjam, dohtarji so trenutno država v državi, podobno sodniki in odvetniki, podobno učitelji in bi vsem takoj solidarno znižal plačo za 20%. A ne sprejmete? Potem pa odpoved in čao... Kriza je cepci, zakaj ne bi bila še za vas...
anon-159267 sporočil: 82
[#588693] 19.09.09 14:30
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-159267 19.09.2009 14:31
S tem dejanjem je Semolič pokazal na kateri strani je! Mislim da bi moral odstopiti nemudoma! Kdo koga zastopa on delavce ali so pa po njegovo delavci zaradi njega, temu človeku ni nič jasno?? Kdo je sploh njega izbral za predsednika sindikata?  Kakšno plačo ima pa on? In od koga dobiva denar? Tle nekaj močno smrdi!!!
anon-166829 sporočil: 5.290
[#588704] 19.09.09 14:59 · odgovor na: bc123a (#588685)
Odgovori   +    1

bc123a je napisal(a):

Narobe. Vecjih plac zato nimajo inzenirji v gorenju, podobno kot si ti opisal. Place delavcev pa so tako malo obremenjene z davki (400 EUR neto = 27 EUR akontacije dohodnine!), da je to cisto zavajanje, in dejansko drzava na njih dela izgubo (ker vrtce, sole, in ostale bonitete te drzave pa vendarle koristijo).

Majhne place TEH delavcev imajo vzrok drugje, seveda pa prej ali slej po verigi pridemo do tistih inzenirjev, ki jih noben ne more placati bolje od mizerije.

Zakaj ne odrediš, da se delavce, ki itak delajo državi samo škodo, kar pobije, pa bo.

Tako ne bo treba zanje plačevati ne vrtcev ne šol, še bolniške ne. Zguba države se bo zaradi tega občutno zmanjšala. Ubogi inženirji, pa bodo lahko sami poproijeli za delo in pokazali, kako se ves mesec lahko dela kot inženir in kot delavec. Če zmorejo zdravniki delati na dan več ur, kot jih ima sam dan, bodo zmogli tudi inženirji oddelati ubogih 16 ur na dan.

Če dobro pomislim, res ne vem zakaj bi kaka država sploh potrebovala delavce, če ima inženirje!

Lahko malo raziščem, kje je še kako brezno brez kosti tako, da država ne bo imela še dodatnih stroškov.
najobj sporočil: 32.634
[#588709] 19.09.09 15:05 · odgovor na: anon-91864 (#588647)
Odgovori   +    0

shaman je napisal(a):

Prihvatam drugarsku kritiku, posiplem se s pepelom in obžalujem, a si nisem mogel kaj, zaneslo me je f pičku materinu v primitivno duhovičenje.

Evo, svečano izjavljam - to je bila moja izjava, sa kojom se ne slažem, pa se stoga od te izjave u cjelini ograđujem, a bogami i puno šire: Eto!

P.S. Najbrž bo to, da mene moti predvsem vsebina njegovega žlobudranja. Paradajz vsebina!

P.P.S. Pa se je spet znova potrdilo, kar sem večkrat navajal, kot devijantno v političnih diskurzih pri drugih, tudi mene je v resnici motila vsebina, ma sem se hinavsko ponorčeval iz forme. Beda infantilnosti, priznam. Če sploh še kaj pomaga. V resnici sem res zgolj primitivno duhovičil, ma ti mi itak ne morš da verjameš, knede. :-)

LP shaman spepelomsamoposuti

... dobro, dobro ... se zgodi ... verjamem jaz tebi, pa če ti meni verjameš ali ne ... če je to, eno in drugo, sploh pomembno ...
anon-179388 sporočil: 756
[#588716] 19.09.09 15:13
Odgovori   +    1
Sindikat skrbi samo za svojo tazadno in nič drugega. Odkar imam na vrtu jabolka in krompir, sindikata ne rabim več. Semolič in podobni delomrzneži naj malo zagrabijo za delo, ne pa da "glumijo" Jimmy-ja (Hoffa). Ta zadeva je preživeta.
[#588733] 19.09.09 15:48 · odgovor na: (#588668)
Odgovori   +    0

najobj je napisal(a):

... oh, joj ... a zdaj boš pa še ti s takimi bednimi začel ? ... eh, shaman, shaman ... koji kurac je zdaj važno, če človek nima posluha za melodijo našega jezika ... nima ga in ni zato sam nič kriv ... posluha se ne da naučiti ...  kaj naj zdaj molči celo življenje ? ... naj spoka tja, od koder je prišel ? ... ali kaj ? ... podn je to, prjatu, podn ... nisem si mislil ...

dob je napisal(a):

Da, to bi bilo zelo dobro! Velja tudi zate.

Pun kurac raznih posranih kvazihumanistov kot si ti, in vseh vaših kvazi globoko človekoljubnih misli, ki niso nič drugega kot komunajzarski trojanski konj za poneumljanje in ropanje.

Mišič je govedo. Pokaži mi Slovenca v Beogradu, ki po desetletjih ne zna govoriti srpsko brez naglasa! Gre za mentaliteto goveda, ki ne zna poslušati tujega jezika, ne da bi pri tem razmišljal v svojem jeziku, se pravi, sam sebi sproti prevajal v "svoj jezik". To je mentaliteta gastarbiterja, ki prinese ves svoj posrani mentalni svet iz svojega sveta, ki ga je praktično izgnal od doma, in še kar naprej živi v neki mentalni zgradbi svoje lastne umišljenosti, ne da bi bil sposoben komunicirati z okoljem, v katerem se je znašel! Ceni ga pa približno toliko, kolikor ga razume in se zna sporazumevati z njim v NJEGOVEM jeziku! Kar predstavljaj si Slovenca v bogradu, ki po tv v srpščini s slovenskim naglasom razlaga publiki, kaj bi bilo pamtno.... Jebali bi mu majku, da mu nikoli n bi pišlo več na pamet pojaviti se v javnosti.

Komunikacija z okoljem na način, ki ga okolje razume, ga ceni in samo uporablja - je stvar osnovne olike!
Nasilno spreminjanje navad okolja in nasilno uvajanje svoje mentalitet vanj, pa je primitivizem, ki ga zdaj lahko opazujemo v Sloveniji in po Evropi!

Če Slovenija v nogometu ali košarki ali pingpogu ali v kurcu-palcu premaga Srbijo, praktično tričetrt Slovenije jadikuje!!!
V Fužinah je dan žalosti. Jebeš takšno zmago in jebeš tudi takšno Slovenijo! Meni niti malo ni všeč, da Slovenijo zdaj balkanizirajo neki kao frajerji, in da Slovenci padajo na ta frajeraj! Namesto, da bi prišleki privzeli poziivne lastnosti okolja v katero so se priselili - je raje okolje privzelo lastnosti prišlekov!

Kar že samo po sebi dovolj pove o tem, kdo je tu nasilnež na kom in kdo ga izvaja.

D se to lahko dogaja, so najbolj zaslužne šole, ki poneumljajo otroke do te meje, da zasovražijo svoj jezik. Slovenščina sploh nikdar ni bil njihov jezik, saj se v njem niso smeli izražati, razen seveda, ko so recitirali Prežiha ali kakega drugega nesrečneža, ki jih otroku ponudijo v šoli. Ki pa seveda nima nobene zveze s tem, kar otrok lahko pove o sebi okolju, ki ga razume in ga podpira. Saj zato pa gre pri izražanju in odarščanju, mar ne?! Ali pa gre le zato, da greš na balkan-žur in tam piješ do nezavesti, plešeš po mizah in ti je vse tuje bliže od tega, kar bi lahko bilo tvoje?

Slovenija in slovenščina se je izgubila še preden se je rodila. In zdaj boš ti razlagal na forumu o tem, kaj da se spodobi in kaj ne. In to na en komunajzarsko primitiven način , ki ga ponavadi uporabljajo slo kulturniki-intelektualci, pa še Majda Širca, da nje ne bi slučajno pozabil, tako da pritiskaš na nek ne dovolj definiran občutek krivde povprečnega Slovenca, ki si je dvignil ovratnik, stisnil glavo med ramena, pokril klobuk čez oči, da ga ne bi kdo ogovoril na cesti? V svoji državi?

Ko te jebe.

Balkanska olika (arabska tudi!) pa je, da najprej zahtevaš "človekove pravice" zase in za svoje pleme, ki še naprej živi v svoji plemenski mentaliteti, zaradi kter bi pri sebi doma dobil po pički takoj, ko bi stegnil jezik, da bi zhteval karkoli. Po pički bi dobil ravno od sebi podobnih .

... eh, pa majstore moj ... ako ti je pun kurac, idi pa izdrkaj ... može više puta, zbog mene ... e, pa vidim, več si izdrkao ... il' ti  se to samo od sebe izlilo ... pa i ne znaš, da se ti izlilo ? ... ha ? ... e, još nešto ... kad vidim, da si se zaljubio u strane jezike i ljude, koje ih govore ... nek ti bude ... jedan mali podsetnik na sastave naših (tvojih ?) reprezentativaca, koji su meni sumnjivi, u sportovima, koje si spomenuo ... i to na stranom jeziku, koji tako voliš ...

... najprije fuzbal ... i to aktualni s utakmice s Poljskom ...

1. Samir Handanović
2. Branko Ilić
3. Bojan Jokić
4. Dalibor Stevanović
5. Aleksandar Radosavljević
6. Novaković Milivoje
7. Zlatko Dedić
8. Zlatan Ljubijankić

... a ako želiš, evi ti nešto malo ostalih iz "zlate generacije" ... Zlatko Zahović, Milenko Aćimović, Marinko Galić, Mladen Rudonja, Amir Karić, Marko Simeunović, Ermin Šiljak, Željko Milinović, Muamer Vugdalić, Boško Bošković, Mladen Dabanović, Suad Fileković ... pa da ne nabrajam dalje ... bogami, i Srečko Katanec mi je sumnjiv ...

... v pingpongu je Bojan Tokić v dublu s Srbom Aleksandrom Karakaševićem glih danes osvojil bronasto medaljo ...
... eh, ne da se mi več ... košarko bom preskočil ...  upam, da si skapiral, kaj sem ti hotel povedati ... če pa nisi, pa bom malo bolj direkten ... jebo ti pas mater fašistično, marš govedo jedno ... zdaj razumeš ? ... ha ? ... in ti si mi neki pravi slovenski intelektualec ... si, res ... če je zafrustriranost merilo intelektualizma ...

P.S.: uredništvu Financ, sorry ... nisem si mogel pomagati ... če boste dovolj hitri, boste ta post pobrisali, preden ga nedolžno slovensko oko uspe videti in prebrati ... lahko pa me tudi skinete s tega foruma, če želite ... aja ... še enkrat za onega zgoraj ... jebo ti pas mater fašističko ...
[#588740] 19.09.09 16:02 · odgovor na: najobj (#588733)
Odgovori   +    3

najobj je napisal(a):

... eh, pa majstore moj ... ako ti je pun kurac, idi pa izdrkaj ... može više puta, zbog mene ... e, pa vidim, več si izdrkao ... il' ti  se to samo od sebe izlilo ... pa i ne znaš, da se ti izlilo ? ... ha ? ... e, još nešto ... kad vidim, da si se zaljubio u strane jezike i ljude, koje ih govore ... nek ti bude ... jedan mali podsetnik na sastave naših (tvojih ?) reprezentativaca, koji su meni sumnjivi, u sportovima, koje si spomenuo ... i to na stranom jeziku, koji tako voliš ...

... najprije fuzbal ... i to aktualni s utakmice s Poljskom ...

1. Samir Handanović
2. Branko Ilić
3. Bojan Jokić
4. Dalibor Stevanović
5. Aleksandar Radosavljević
6. Novaković Milivoje
7. Zlatko Dedić
8. Zlatan Ljubijankić

... a ako želiš, evi ti nešto malo ostalih iz "zlate generacije" ... Zlatko Zahović, Milenko Aćimović, Marinko Galić, Mladen Rudonja, Amir Karić, Marko Simeunović, Ermin Šiljak, Željko Milinović, Muamer Vugdalić, Boško Bošković, Mladen Dabanović, Suad Fileković ... pa da ne nabrajam dalje ... bogami, i Srečko Katanec mi je sumnjiv ...

... v pingpongu je Bojan Tokić v dublu s Srbom Aleksandrom Karakaševićem glih danes osvojil bronasto medaljo ...
... eh, ne da se mi več ... košarko bom preskočil ...  upam, da si skapiral, kaj sem ti hotel povedati ... če pa nisi, pa bom malo bolj direkten ... jebo ti pas mater fašistično, marš govedo jedno ... zdaj razumeš ? ... ha ? ... in ti si mi neki pravi slovenski intelektualec ... si, res ... če je zafrustriranost merilo intelektualizma ...

P.S.: uredništvu Financ, sorry ... nisem si mogel pomagati ... če boste dovolj hitri, boste ta post pobrisali, preden ga nedolžno slovensko oko uspe videti in prebrati ... lahko pa me tudi skinete s tega foruma, če želite ... aja ... še enkrat za onega zgoraj ... jebo ti pas mater fašističko ...

Smo razumeli, vsi ste prišli v Slovenijo delati kariero. Kariero ste delali pri nas v vojski, policiji, državni upravi, sodišča,.. . povsod tam, kjer je bil "fertik del" in državne jasli. Jasno, saj ste se pri nas lahko preseravali, doma se ne bi mogli.

Nisi sposoben napisati dva povezana stavka, pa boš solil pamet drugim?

Zakaj ne greš domov, če je pri vas res vse tako krasno? Pit kri domačinom, jih zajebavati in se delati finega zna vsak, ki se je naveličal opank. Če bi hotel biti na Kalamegdanu v središču pozornosti, bi moral znati še kaj več, ne samo jebati mater vsakemu, ki se ti upa ugovarjati.

Veliko krasnih ljudi je prišlo k nam iz Bosne, Makedonije, Hrvaške, Črne gore in Srbije. Vsi so se prilagodili našemu načinu življenja in ohranili svoje korenine. Gnoji pa se izdajajo za Slovence, živijo pa še v času krvne osvete.
[#588742] 19.09.09 16:05 · odgovor na: najobj (#588733)
Odgovori   +    0
Kdor se ne more pohvaliti s svojimi dosežki, se hvali z rezultati drugih.

Opravičiti bi se moral sam sebi za tvojo presenetljivo pokvarjenost iz izkoriščevalsko naravo.
anon-121364 sporočil: 506
[#588744] 19.09.09 16:12 · odgovor na: bc123a (#588685)
Odgovori   +    0

bc123a je napisal(a):

Ajde ajde niso samo davki krivi za mizerne plače...nas je samo dva milijona in imamo preveliko javno upravo, temu torej visoki davki(ovo će ova Irma da sredi)...ali ima tu nešto jaće...namreč, tovariši iz F21 in ostali kvazi plejerji potrebujejo težke pare za meneđerske odkupe, koji kuras ima bre Bobinac pravico, da kupuje po miljon evrov delnic na mesec, medtem ko delavcem ne more izplačati fakin 400 eurov plače...jebiga brate ima ovdje kvaka, gorenje ima dober razvoj, dober dizajn...a je nažalost želja po deležu in lastnini večja, tisti milijon* na mesec pač mora it za INGOR in odkupe...taka požrešnost žene slovensko gospodarstvo v probleme...
[#588748] 19.09.09 16:21 · odgovor na: anon-166829 (#588740)
Odgovori   +    0

Pia je napisal(a):

Smo razumeli, vsi ste prišli v Slovenijo delati kariero. Kariero ste delali pri nas v vojski, policiji, državni upravi, sodišča,.. . povsod tam, kjer je bil "fertik del" in državne jasli. Jasno, saj ste se pri nas lahko preseravali, doma se ne bi mogli.

Zakaj ne greš domov, če je pri vas res vse tako krasno ? Pit kri domačinom, jih zajebavati in se delati finega zna vsak, ki se je naveličal opank. Če bi hotel biti na Kalamegdanu v središču pozornosti, bi moral znati še kaj več, ne samo jebati mater vsakemu, ki se ti upa ugovarjati.

Veliko krasnih ljudi je prišlo k nam iz Bosne, Makedonije, Hrvaške, Črne gore in Srbije. Vsi so se prilagodili našemu načinu življenja in ohranili svoje korenine. Gnoji pa se izdajajo za Slovence, živijo pa še v času krvne osvete.

... khmm, tebi na ljubo, krava prfuknjena histerična, ki se stalno nekaj siliš, čeprav te nihče ni nič vprašal ... jaz vem, da sem "čistokrvni" Slovenec vsaj kakih dvesto let ... in za to nisem niti zaslužen niti nič kriv ... če ti to s svojo prfuknjeno in zakompleksano glavo sploh lahko razumeš ... pa da ne bo pomote ... svojega roda nisem raziskoval ... to vem iz ustnega izročila svojih staršev, starih staršev in starih starih staršev ... a zdaj razumeš, krava prfuknjena zakompleksana ? ... ko se že javljaš, čeprav te nihče ni nič vprašal ...
macon sporočil: 12.861
[#588749] 19.09.09 16:23 · odgovor na: najobj (#588733)
Odgovori   +    0
Pojma nimam, kaj ima to zveze z Dobovim zapisom. Pomeni, da priseljenci in njihovo potomstvo prispevajo pomemben delež v vrhunski šport Slovenije? Spet, kaj ima to zveze z Dobovim zapisom? Preberi si ga še enkrat.

Kdo je ta "profesor", ki ne zna jezika, ki ga izgleda poučuje? Izgleda, da premalo gledam tv. V kakšnem kontekstu se je pojavljal? Večkrat?
[#588752] 19.09.09 16:36 · odgovor na: macon (#588749)
Odgovori   +    0

macon je napisal(a):
Pojma nimam, kaj ima to zveze z Dobovim zapisom. Pomeni, da priseljenci in njihovo potomstvo prispevajo pomemben delež v vrhunski šport Slovenije? Spet, kaj ima to zveze z Dobovim zapisom? Preberi si ga še enkrat.

Kdo je ta "profesor", ki ne zna jezika, ki ga izgleda poučuje? Izgleda, da premalo gledam tv. V kakšnem kontekstu se je pojavljal? Večkrat?

... alzo, še za tebe ... slabo si prebral zapis onega fašista* ... preberi ga še enkrat ... sploh pa preberi kako se je ta naša "zgodba" začela ... jaz sem se obregnil ob shamana ... preberi si njegov odgovor na moj komentar ... ti zafrustrirani zakompleksani slovenski kozmopolitski ... hahaha ... intelektualci ... hahaha ... so se na mojo pripombo shamanu prilepili kasneje ... sploh ni finta v tem, kaj je ta "profesor" ... pojma nimam, če je sploh profesor ... me niti ne briga in za to zgodbo sploh ni pomembno ... skratka, to je zadnje, kar sem imel tukaj namen zapisati ... mi je "dvignilo dekl do plafona" ...

* fašist v smislu, da se nekdo ima za nekaj več, ker je pripadnik nekega naroda ... in še moj komentar ... glih se lahko imaš za nekaj več, če si Slovenec ... my ass, se imaš lahko za nekaj več ... poglej malo okoli sebe ...
anon-207583 sporočil: 663
[#588772] 19.09.09 17:39
Odgovori   +    0
Semolič je nadaljevanka bivše komunističnw partije. Povsem jasno je da bo moral iz sindikatov oditi, če se želi sindikate prenoviti. To so pravzaprav oblast iz ozadja ki je vseskozi držala štango levim vladam in pomagala ustvarjati tajkune. Sedaj ko se izkazuje da so tudi sindikalisti v tajkunski mreži, je slika povsem jasna.

Gorenje je odkrilo marsikaj. Predvsem pa to da so do delavcev najbolj kruti levičarski - rdeči direktorji, in pa povezanost sindikatov s kapitalom zaradi katerega najslabše potegnejo ravno delavci.
anon-183900 sporočil: 539
[#588784] 19.09.09 17:58 · odgovor na: anon-128962 (#588670)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-183900 19.09.2009 18:00

igy01 je napisal(a):
O Semoliču ne rečem niti besede, ker je ni vreden. Blefer pač. Bi pa rekel nekaj o prenizkih ali previsokih plačah. Delavci v Gorenju omajo 400 do 500 EURo plače. Če je to za 40 urni tedenski delavnik je res premalo. Da je težko plačati več, pa verjamem. Že 30 let delam v industriji. Zadnjih 11 let sem na svojem. Pa delam kar precej in nisem obogatel. Da zaslužim nekaj več pač delam 60 do 70 ur na teden in gre. To je moja izbira. Imam 4 zaposlene in oni pač delajo 40 ur na teden. Ker so s fakultetami jih pač moram dobro plačati. Če bi delal za domači trg, bi že davno zaprl podjetje. Če delaš za industrijo doma ti plačujejo po max 25 EURO/uro. To je za razvoj podjetja premalo (da ne govorimo o kakih dobičkih). Zunaj je pač precej bolje in nekako gre. Bi želel povečati plače mojim inženirjem? Ne gre, preveč gre za dajatve. In sedaj smo tu. Kam pa grejo ti davki. Za nenasitno državo. Javna uprava, neznosno drago zdravstvo. In vse skupaj neproduktivno. Samo en primerček (sigurno jih ima vsak nešteto). Ponoči mi je prišla na motorju pri večji hitrosti neka mušica v oko. Zjutraj nisem videl nič. Kličem mojega zdravnika (zasebnika-koncesoniarja). Hudiča, je na dopustu. Žena je poklicala 15 številk, nikjer me niso vzeli. Ker sem moral v službo, sem šel in potrpel. Popoldne je že bilo bolje. To zdravstvo je treba zminirati. Delavci v Gorenju nimajo višjih plač zato, ker morajo ravnati golazen v državi, ki malo ali nič ne dela. Še en primer o ravnanju v krizi. Poslovno hodim na Nizozemsko v predel kjer ima veliko obratov podjetje DSM (izdeluje plastiko). Ob upadu naročil so odpustili precej delavcev. In glej presenečenje. Tudi ženo znanca, ki je delala v lokalni bolnišnici, so pri 52 odpustili (delala je v administraciji). Ni bila ravno vesela, vendar se ji je zdelo dokaj normalno. Sedaj se je že uvedla v delo mediatorja na sodišču(pri 52 letih!! se je dodatno izobraževala na svoje stroške) in življenje gre naprej. Je možna kakšna primerjava z našo Slovenijo. Javni uslužbenci v tej krizi hočejo višje plače. Bog nam pomagaj!

Čeprav tenisačev še vedno ne prebavljam,ti moram priznati,da se skoraj z vsem kar si napisal v tem komentarju strinjam.
Kar se tiče Semoliča pa 100%.Ni kaj kar je res je res.
anon-88866 sporočil: 413
[#588791] 19.09.09 18:07 · odgovor na: anon-166829 (#588740)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-88866 19.09.2009 18:08

Pia je napisal(a):

Zakaj ne greš domov, če je pri vas res vse tako krasno? Pit kri domačinom, jih zajebavati in se delati finega zna vsak, ki se je naveličal opank. Če bi hotel biti na Kalamegdanu v središču pozornosti, bi moral znati še kaj več, ne samo jebati mater vsakemu, ki se ti upa ugovarjati.

Do zdaj sem te prebiral s pozitivno *rahlo distanco*, tole, kar si pa tukajle izgnojila, je pa za v anale (anus), direkten vbrizg/izbrizg. Koja glupa zakompleksana kokoš.
 Enako seveda velja za imbota Dob-a, tiste gnojne bule, ki jih je izbljuval par postov zgoraj, lahko namaže na suh kruh s "slovenskim" poreklom in ti jih ponudi. Se bosta skupaj mastila. Koji imbecili, faq
anon-155085 sporočil: 1.715
[#588830] 19.09.09 19:09
Odgovori   +    0
DELAVCI!!! NASLEDNJIČ NAMESTO, DA GA SPUSTITE V FABRKO GA RAJE NABUNKAJTE BARABO RDEČEGARDISTIČNO. GNOJ LAŽNIVI.!!!
anon-76887 sporočil: 18.121
[#588854] 19.09.09 19:51 · odgovor na: anon-105255 (#588691)
Odgovori   +    0

sjeraj je napisal(a):

Morda pa tvoji delavci delajo še kje tistih 20ur na teden da dobijo malo več? Kar se mene tiče, ste privatnički že dovolj iznajdljivi, da izplačate neto toliko, kot je treba, pri tem pa že najdete luknje, da obračunavate vse minimalno. Potem se pa čudite, da ne dobite delavcev, da inžinerji raje grejo u državno upravo itd. Ne vem no, najbolj legendarn mi je bil un tip, ki je jamral, da mu država nič ne da oz. ne posodi oz. ne pomaga dobit $$ za njegove super projekte, da bi pa sprejel soinvestitorja, e to pa ne... Izobražuj se samoiniciativno s plačo manjšo o 1000, pri teh cenah vsega, vključno s stanovanji...žal bolj kot ne ne gre...

Se pa strinjam, dohtarji so trenutno država v državi, podobno sodniki in odvetniki, podobno učitelji in bi vsem takoj solidarno znižal plačo za 20%. A ne sprejmete? Potem pa odpoved in čao... Kriza je cepci, zakaj ne bi bila še za vas...
 Kdorkoli ni zadovoljen s plačo pri delodajalcu, naj enostavno odpre svoje podjetje in postane delodajalec.
Poem se mi zdi, da se spremeni odnos do delodajalca ;-)
bc123a sporočil: 48.253
[#588859] 19.09.09 19:59 · odgovor na: anon-76887 (#588854)
Odgovori   +    0

0902ISXdX je napisal(a):

Kdorkoli ni zadovoljen s plačo pri delodajalcu, naj enostavno odpre svoje podjetje in postane delodajalec.
Poem se mi zdi, da se spremeni odnos do delodajalca ;-)

Ekvivalentno iz druge smeri: ce delodajalcu ne pase to, da dolocenega profila delovne sile ne dobi po ceni, ki mu pase, naj zapre firmo in gre sam za delojemalca.

Ne hecam se. Tudi jaz imam poln kufer jamranja, da primanjkuje te in te delovne sile, in to kot po cudezu tiste najbolj mizerno placane.
anon-9013 sporočil: 5.146
[#588873] 19.09.09 20:20 · odgovor na: anon-183900 (#588587)
Odgovori   +    0

bon25 je napisal(a):

Mene predvsem zanima,če še vedno misliš,da je delavec manualna OPICA,ki ne more ali ne sme biti enakovredna drugim ljudem.

Dve ženski sta lahko enako seksi, ena je odvetnica, druga pa dela za trakom. In brez dvoma obstaja točka, kjer sta obe enakovredni, recimo obema se kurac v ustih ustavi na istem centimetru, vendar pa obstaja množica točk, kjer nista enakovredni. In če sta v gobcu še obe na nivoju opice, pa potem v višjih nivojih glave nista več. Iz tega sledi, da manualna opica ne more biti eankovredna odvetnici.

Enfrice.
anon-76887 sporočil: 18.121
[#588874] 19.09.09 20:21 · odgovor na: bc123a (#588859)
Odgovori   +    0

bc123a je napisal(a):

Ekvivalentno iz druge smeri: ce delodajalcu ne pase to, da dolocenega profila delovne sile ne dobi po ceni, ki mu pase, naj zapre firmo in gre sam za delojemalca.

Ne hecam se. Tudi jaz imam poln kufer jamranja, da primanjkuje te in te delovne sile, in to kot po cudezu tiste najbolj mizerno placane.

Ja seveda se strinjam tudi vice versa ;-)
Komentiral sem tisto zgoraj, da so inženirji delojemalci nezadovoljni s plačo.
anon-77500 sporočil: 792
[#588902] 19.09.09 21:31
Odgovori   +    0
Če se prav spomnim, je pred časom pisalo, da ima Semolič nekaj čez 6 tisočakov plače. No, ni slabo, vse za narodov blagor.
anon-162423 sporočil: 837
[#588973] 20.09.09 08:32
Odgovori   +    1
Vsi ven iz rdečih sindikatov.
Pa protestirat pred stavbo ZSSS v LJ, dokler Semolič ne spoka!
anon-70034 sporočil: 708
[#589149] 20.09.09 17:49
Odgovori   +    0
No tu se vidi povezanost sindikati - direktorji - lastniki, vse okoli sindikatov je en velik blef, saj je večina sindikalistov tako ali drugače povezana v lastniških strukturah podjetij ali pa so sami lastniki firm v katerih pa delavci niso in ne smejo biti člani sindikata.
anon-123060 sporočil: 7.025
[#589163] 20.09.09 18:29
Odgovori   +    0
Dokler bo med rajo dovolj idiotov, se Semoliču ni treba nič bat. In v Sloveniji jih je dovolj.
anon-172704 sporočil: 234
[#589189] 20.09.09 20:27
Odgovori   +    0
LOPOV SEMOLIĆ !
anon-10073 sporočil: 33
[#589195] 20.09.09 20:39
Odgovori   +    0
Vprašanje, ki je na mestu tudi pri tem članku:

283 [ 20:02 ]
Kaj je zdaj novinarji Financ? Kdo laže, vi ali on? Bodite pošteni do nas bralcev in lepo povejte resnico o tej zadevi! Če imate dokaze, da je tako rekel kot vi pišete, jih lepo razgrnite, če pa ste si vse skupaj izmislili, pa se lepo njemu in nam opravičite. Bi šlo?
macon sporočil: 12.861
[#589229] 20.09.09 21:12 · odgovor na: najobj (#588748)
Odgovori   +    0

najobj je napisal(a):

... khmm, tebi na ljubo, krava prfuknjena histerična, ki se stalno nekaj siliš, čeprav te nihče ni nič vprašal ... jaz vem, da sem "čistokrvni" Slovenec vsaj kakih dvesto let ... in za to nisem niti zaslužen niti nič kriv ... če ti to s svojo prfuknjeno in zakompleksano glavo sploh lahko razumeš ... pa da ne bo pomote ... svojega roda nisem raziskoval ... to vem iz ustnega izročila svojih staršev, starih staršev in starih starih staršev ... a zdaj razumeš, krava prfuknjena zakompleksana ? ... ko se že javljaš, čeprav te nihče ni nič vprašal ...

Eh, Pia, tole pa je bila brca v temo. Od kje ti sklep, da je najobj priseljenec?
anon-24733 sporočil: 1.050
[#589354] 21.09.09 07:28
Odgovori   +    0
Spoštovani gospod Žiga Zaplotnik

Močno dvomim,da bi Semolič grozil komurkoli,da ga bo metal iz sindikatov,še bolj pa dvomim,da bi komurkoli grozil
,da bo moral vrniti kredite itd.Kar ste napisali je na robu zdravega razuma.Če pa za to nimate dokaza ste sami stopili
čez rob dobrega okusa,če ne še kaj hujšega.Torej pokažite nam dokaze in argumentirajte lahkotno zapisane stavke.

S spoštovanjem

Strani: 1 2 3 4 5 6