Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Koliko stane kokainska sreča
Strani: 1 2
sporočil: 5.503
Mislim, da ne. Imam doma eno škatlo in je čisto navaden čaj brez
kakršnih koli "presežkov". V bistvu je tudi zanič po okusu in
precej brez zveze :)
sporočil: 830
@MM: Wikipedia pravi da je estimated-per-act risk za vaginalni seks
5e-4, za pušenje pa 1e-4
en.wikipedia.org/wik.../HIV_virus
Kar pa se mi zdi še vedno malo podcenjeno... npr. v Slo je okoli 50 takih aidsarjev, ki jih je aids dobilo na sex turizmu, ker so exstra plačali za brez-kondoma ali se jim je recimo strgal. Ta podatek (50) jaz pač recimo da vem, mislim pa da ni javen. Torej če je vsak tak primerek 1x tako seksal na izletu, jih je moralo to narediti 50/5e-4 = 100,000 Slovencev. Matr ste prasci! ;-)
en.wikipedia.org/wik.../HIV_virus
Kar pa se mi zdi še vedno malo podcenjeno... npr. v Slo je okoli 50 takih aidsarjev, ki jih je aids dobilo na sex turizmu, ker so exstra plačali za brez-kondoma ali se jim je recimo strgal. Ta podatek (50) jaz pač recimo da vem, mislim pa da ni javen. Torej če je vsak tak primerek 1x tako seksal na izletu, jih je moralo to narediti 50/5e-4 = 100,000 Slovencev. Matr ste prasci! ;-)
1marjan je napisal(a):
Ej,skuliraj se!V La Pazu in v Limi dobiš kokine liste NA TRGU,kjer dobiš tudi druga zelišča.Sveže ali posušene!
Čaj pa kjerkoli!
V bistvu ti listi bolj malo koristijo. Do koke in kakšnih učinkov je še daleč. Sem poskusil tudi žvečenje listov, ki jih je v džungli"kot listja in trave", ampak je tudi to povsem brez zveze. Zraven bi moral žvečiti apno/apnenec, ki ga je v tistem področju veliko v zemlji, ampak je to malo preveč disqusting. Se pa ta apnenec ali apno ali karkoli že to je uporablja pri proizvodnji v prvi fazi, kjer v malen bazenčku cca 10x5m, ki izgleda tko kot manjši balin plac, mečkajo liste pomešane s tem apnom. Sem si ogledal zadevo od blizu v Kolumbiji v džungli in je precej zanimiva.
M
bernardv je napisal(a):
Ja, kokine liste dobiš na trgu ipd. Jaz sem prvi štant videl zraven neke lokalne policijske postaje :) Čaj, pakiran kot npr. drogin planinski čaj pa lahko kupiš v vsaki trgovini ali supermarketu.
Itak pa je koka v surovi obliki čisto nedolžna, je recimo Redbull hujša droga. Je pa lahko hec na mednarodnih letališčih, če hočeš prinesti domov kakšno škatlico. Sicer je dovoljeno, da imaš zadevo s sabo, ampak ko ovohavajo prtljago ne razlikujejo med nedolžnimi listki in 'the real thing'. Zato je najbolje takoj povedati, da imaš čaj in te pustijo naprej.
Yep, moj je kupljen v supermarketu. Zadane pa ravno toliko kot šipek recimo :)
M
sporočil: 8.543
novica je napisal(a):
ne, na počitnicah je. kar piši mu, te bo vesel.
prov, pol mu pa bom, ko že tko naviraš (mu mal popestrimo dolgocajtne počitnice press)
sporočil: 5.397
veš, kako bo vesel, da članki v njegovem časopisu naredijo
tako pretresljiv vtis na bralce.
novica
novica
sporočil: 1.008
1marjan je napisal(a):
Peru,Bolivija.Kupiš kar na trgu z drugimi zelišči.Čaj pa lahko piješ v hotelih,gostilnah,pri domačinih itd.
Pravijo mu mate de koka .-)
Pa ja ne naš mate? Mate de koka?
sporočil: 1.074
mikmik je napisal(a):
@MM: Wikipedia pravi da je estimated-per-act risk za vaginalni seks 5e-4, za pušenje pa 1e-4 en.wikipedia.org/wik.../HIV_virus Kar pa se mi zdi še vedno malo podcenjeno... npr. v Slo je okoli 50 takih aidsarjev, ki jih je aids dobilo na sex turizmu, ker so exstra plačali za brez-kondoma ali se jim je recimo strgal. Ta podatek (50) jaz pač recimo da vem, mislim pa da ni javen. Torej če je vsak tak primerek 1x tako seksal na izletu, jih je moralo to narediti 50/5e-4 = 100,000 Slovencev. Matr ste prasci! ;-)
1. Verjetno niso seksali zgolj enkrat (kar je sicer manjsi efekt)
2. Ce jim verjames, da so dobili virus na sex turizmu, je sicer lepo, ampak kako bos to preveril?
3. Kje pa pise, da so se sli na turizmu vaginalni sex?4. In tako naprej. Malo lahkomiselno si sklepal.MM
sporočil: 2
novica je napisal(a):
veš, kako bo vesel, da članki v njegovem časopisu naredijo tako pretresljiv vtis na bralce.
novica
Spreminjanje naslovov avtorjem je res težka beda, ker večina populacije ne ve, da niso njihovo maslo.
Avtor vam ponavadi ponudi 2-3 naslove in le v izjemnih primerih bi jih smeli spreminjati z svojimi. Sicer pa tako počnejo vsi slovenski časopisi, za tuje bom pa preveril.
se strinjam, ker sem tudi sam avtor in to tudi mene pogosto doleti.
primer: za vest o posledicah o ruplove izjave o
mladiću na slovenski posel v bih sem predlagal naslov "rupel
sloveniji v bih koristi kot kloramfenikol", pa ni šlo skoz in je
ostalo nekaj v stilu "rupel razjezil bosance". kot sem že napisal,
je bil originalni naslov boljši, razlog za spremembo naslova pa je
bila prilagoditev dolžine prostoru v časopisu.
novica
novica
sporočil: 5
Komentar "micom [ 22:44 27.2.2007 ]" me je spomnil na to, kako
spekulirajo s podatki glede posledic kajenja. Od vseh teh podatkov,
kar sem jih slisal v celem zivljenju, sem verjel edino enemu. Pa ne
od zdravnika, temvec profesorja jedrske fizike: "Med nekadilci je
priblizno 200 tisoc rakov na miljon ljudi, med kadilci pa 205
tisoc." Preprosto in razumljivo. Zdravniki pa mutijo in
motovilijo.... Verjetno je problem v tem, da so se zadnjic srecali
z matematiko v gimnaziji.
potem je čisto ok, če parkrat na teden snifnem malo kokice? uff
kako fajn. mene je bilo pa tako strah, kakšno škodo si delam.
novica
novica
sporočil: 244
arnulf je napisal(a):
Komentar "micom [ 22:44 27.2.2007 ]" me je spomnil na to, kako spekulirajo s podatki glede posledic kajenja. Od vseh teh podatkov, kar sem jih slisal v celem zivljenju, sem verjel edino enemu. Pa ne od zdravnika, temvec profesorja jedrske fizike: "Med nekadilci je priblizno 200 tisoc rakov na miljon ljudi, med kadilci pa 205 tisoc." Preprosto in razumljivo. Zdravniki pa mutijo in motovilijo.... Verjetno je problem v tem, da so se zadnjic srecali z matematiko v gimnaziji.
No, malce bo to treba razdelit.
Govorimo o 205 tisoc vseh vrst ali le rakov na pljucih? Ce o slednjem, potem je treba se razdelit, koliko nekadilcev dobi tega zaradi sekundarnega kajenja.
sporočil: 2.820
novica je napisal(a):
potem je čisto ok, če parkrat na teden snifnem malo kokice? uff kako fajn. mene je bilo pa tako strah, kakšno škodo si delam.
novica
Ah, dokler ne bo vena zapela, ni treba imeti nič slabe vesti. Saj vidiš, da ti znese... ;)
Otac
jaz kreten imam pa slabo vest, če po rekreaciji dva pira spijem in
se zjutraj zbudim ves žejen...
novica
novica
kdo že poje: "vsak policaj bil je tat" ?
pre leti sem nekaj časa hodil v kvihtalnico na iliriji in tam so bili neki čudni tipi strašno dobri prijatelji. no, čez čas se je izkazalo, da so eni čudni tipi neki hudi kao neulovljivi kriminalci, drugi čudni tipi pa so bili kriminalisti, ki v službi napredujejo po pravilu službe...slednji še vedno delajo svoje delo, tisti prvi so se že ustalili (domnevam, da z v znoju svojega obraza in žuljih svojih dlani prigaranim denarjem).
novica
pre leti sem nekaj časa hodil v kvihtalnico na iliriji in tam so bili neki čudni tipi strašno dobri prijatelji. no, čez čas se je izkazalo, da so eni čudni tipi neki hudi kao neulovljivi kriminalci, drugi čudni tipi pa so bili kriminalisti, ki v službi napredujejo po pravilu službe...slednji še vedno delajo svoje delo, tisti prvi so se že ustalili (domnevam, da z v znoju svojega obraza in žuljih svojih dlani prigaranim denarjem).
novica
sporočil: 2.820
novica je napisal(a):Hahahaa! Khm, sori... In zakaj si nehal?
pre leti sem nekaj časa hodil v kvihtalnico na iliriji
Otac
sporočil: 3.426
shaman je napisal(a):
Let me put it this way: ...Republiški sekretar odgovoren za preventivo, ki se med drugim naj bi proaktivno boril proti drogam, mi reče:" ...Ah daj ne pizdi, kaj teatraliziraš, vsak mora od nečesa živeti". Ni se zajebaval, mislij je povsem smrtno resno. Videlos e mu ej, da ve veliko o preprodajalcih, ma morlano ej bil pa kurac od loveka, saj ej njemu očitno že dolgo normalno, da se dila.
Lp shaman
Tale tvoj post shaman me ni presenetil.
Počasi bomo vsi prišli do ugotovitve,
da so trde droge pri nas že legalizirane,
samo, da mi navadni državljani tega še ne vemo.
Imam dolgo "lajtengo", a počasi mi bo jasno, zakaj je Drnovšek pomilostil enega največjih dilerjev v Sloveniji
katedrala.si
sporočil: 134
micom je napisal(a):
1. Verjetno niso seksali zgolj enkrat (kar je sicer manjsi efekt)
2. Ce jim verjames, da so dobili virus na sex turizmu, je sicer lepo, ampak kako bos to preveril?
3. Kje pa pise, da so se sli na turizmu vaginalni sex?4. In tako naprej. Malo lahkomiselno si sklepal.MM
Kaj pa če so ga dobili na deski od straniščne školjke, tako kot se lahko dobi triper?
sporočil: 6.680
glasniksrc je napisal(a):
Počasi bomo vsi prišli do ugotovitve,
da so trde droge pri nas že legalizirane,
samo, da mi navadni državljani tega še ne vemo.
obicajnim ljudem je pac jasno, da je alko legalen.
sporočil: 2.855
Dober članek, ki ljudi opozarja na posledice in nevarnosti uživanja
kokaina. Članek je vreden objave tudi v drugih častnikih in
revijah. Če osvesti vsaj enega potencialnega uživalca droge bo
njegova objava vredna več kot vso bluzenje o potovanjih vlade,
managerskih odkupih, rasti delnic ipd. navidez pomembnh temah.
sporočil: 3.426
gregor666 je napisal(a):
obicajnim ljudem je pac jasno, da je alko legalen.
Kolikor vem, ne samo da je alko legalen, ampak je po naši zakonodaji alko celo hrana.
Na njem sloni dobršen del naše folklore in kulture, RKC pa brez njega ne more v svojih verkvenih ritualih,
saj je vino ja po RKC vrednotah sama Jezusova kri.
katedrala.si
glasniksrc je napisal(a):
Kolikor vem, ne samo da je alko legalen, ampak je po naši zakonodaji alko celo hrana.
Na njem sloni dobršen del naše folklore in kulture, RKC pa brez njega ne more v svojih verkvenih ritualih,
saj je vino ja po RKC vrednotah sama Jezusova kri.
katedrala.si
ja, koka pa je njegov prhljaj :)
sporočil: 6.178
No, unetje nosne sluznice, skozi teče iz nosa, pol uživalec se zelo
rad po nosu počoha, tako nežno skrivnostno ... vse se po tv vidi in
na radiju se takoj sliši...to drži sigurno...ne drži pa več za
Ljubitelje, mešanice, malo hitrega in malo t'počasnega...treba
omogočit, da se hitro živi in mlad umre, posebno bogatim.
Za uživalca "odrešitve od trenutnega stanja", zaradi katerega se vedno poseže po zdravilu, če boli, dolgčas, praznina je težkopremagljiva bolečina in hudič nastane, ko zdravilo mamilo rata in treba nehat ter se spet v stanje vrnt, iz katerega se je zbežalo ... lahko tudi preventivno... s strahom pred bolečino se da vse doseč-skoraj ... kar ti je droga povedala govorila se takoj pozabi kot, da časa z njo ni bilo...lahko pa drogo se jemlje, da se bolje kaj nardi, samo to je zelo kratek čas ... Bogovi so vedeli, kaj morajo Ljudem nardit, da bodo močni ali pa mrtvi ... Kokin čaj-iz listov, ne iz praha/kristala, z dodatkom pecilnega praška, ni škodljiv je prej zdravilen, kot lipov ali kamilice recimo, da ga na trgu ni je pa čista politika, da so tam še naprej bl revni, če bi nasade tapravi imeli, bi ga že dojenčkom priporočali...zmešan z vinom-prah /sicilija je pa dobil kot enkraten proizvod priznanje-kolajne od vseh europskih kraljevih hiš, dokler so še vse ble in Vatikana ... ime vina sem pozabu, ker se že dolgo ne zanimam več je pa v enciklopediji ... in tudi ne vem, če ga še proizvajajo.
Za uživalca "odrešitve od trenutnega stanja", zaradi katerega se vedno poseže po zdravilu, če boli, dolgčas, praznina je težkopremagljiva bolečina in hudič nastane, ko zdravilo mamilo rata in treba nehat ter se spet v stanje vrnt, iz katerega se je zbežalo ... lahko tudi preventivno... s strahom pred bolečino se da vse doseč-skoraj ... kar ti je droga povedala govorila se takoj pozabi kot, da časa z njo ni bilo...lahko pa drogo se jemlje, da se bolje kaj nardi, samo to je zelo kratek čas ... Bogovi so vedeli, kaj morajo Ljudem nardit, da bodo močni ali pa mrtvi ... Kokin čaj-iz listov, ne iz praha/kristala, z dodatkom pecilnega praška, ni škodljiv je prej zdravilen, kot lipov ali kamilice recimo, da ga na trgu ni je pa čista politika, da so tam še naprej bl revni, če bi nasade tapravi imeli, bi ga že dojenčkom priporočali...zmešan z vinom-prah /sicilija je pa dobil kot enkraten proizvod priznanje-kolajne od vseh europskih kraljevih hiš, dokler so še vse ble in Vatikana ... ime vina sem pozabu, ker se že dolgo ne zanimam več je pa v enciklopediji ... in tudi ne vem, če ga še proizvajajo.
sporočil: 5.777
dahvor je napisal(a):
No, unetje nosne sluznice, skozi teče iz nosa, pol uživalec se zelo rad po nosu počoha, tako nežno skrivnostno ... vse se po tv vidi in na radiju se takoj sliši...to drži sigurno...ne drži pa več za Ljubitelje, mešanice, malo hitrega in malo t'počasnega...treba omogočit, da se hitro živi in mlad umre, posebno bogatim. Za uživalca "odrešitve od trenutnega stanja", zaradi katerega se vedno poseže po zdravilu, če boli, dolgčas, praznina je težkopremagljiva bolečina in hudič nastane, ko zdravilo mamilo rata in treba nehat ter se spet v stanje vrnt, iz katerega se je zbežalo ... lahko tudi preventivno... s strahom pred bolečino se da vse doseč-skoraj ... kar ti je droga povedala govorila se takoj pozabi kot, da časa z njo ni bilo...lahko pa drogo se jemlje, da se bolje kaj nardi, samo to je zelo kratek čas ... Bogovi so vedeli, kaj morajo Ljudem nardit, da bodo močni ali pa mrtvi ... Kokin čaj-iz listov, ne iz praha/kristala, z dodatkom pecilnega praška, ni škodljiv je prej zdravilen, kot lipov ali kamilice recimo, da ga na trgu ni je pa čista politika, da so tam še naprej bl revni, če bi nasade tapravi imeli, bi ga že dojenčkom priporočali...zmešan z vinom-prah /sicilija je pa dobil kot enkraten proizvod priznanje-kolajne od vseh europskih kraljevih hiš, dokler so še vse ble in Vatikana ... ime vina sem pozabu, ker se že dolgo ne zanimam več je pa v enciklopediji ... in tudi ne vem, če ga še proizvajajo.
Dahvore care, poglej malo skoz kamero, tukaj se pomlad plodi.
Zadnja sprememba: anon-17372 12.03.2007 13:16
dahvor je napisal(a):http://en.wikipedia.org/wiki/Vin_Mariani
zmešan z vinom-prah /sicilija je pa dobil kot enkraten proizvod priznanje-kolajne od vseh europskih kraljevih hiš, dokler so še vse ble in Vatikana ... ime vina sem pozabu, ker se že dolgo ne zanimam več je pa v enciklopediji ... in tudi ne vem, če ga še proizvajajo.
Vin Mariani was very popular in its day, even among royalty such as Queen Victoria of Great Britain and Ireland . Pope Leo XIII and later Pope Saint Pius X were both Vin Mariani drinkers. Pope Leo awarded a Vatican gold medal to the wine, and also appeared on a poster endorsing it.
sporočil: 6.178
...hehehe/hvala...nič ne bo, s snemanji, sem tako zanič-zmešan, da
se borim, da cele pesti tablet, ki mi jih je zdravnik dal, ne
čveknem in še kašne z ulice dodam ... take k veš, da si jo
uzel...in je reku, da mora še tri preglede mi naročit, da bova
sliko mojga telesa, tapravo, vidla...u borbi se še smejim in
tablete sem v tisto omaro vrgu, ki jo nikoli ne odprem.
sporočil: 910
Poglejmo na zadevo takole
V Ameriki so "briljantni umi" z uvedbo prohibicije uvedli gangsterizem.
Z prohibiranjem česar koli sprožaš prav nasprotno. Podobno - pritisni na blato in brizgnilo bo naokoli.
Resnica je da je alkoholizem številčno večji problem kot droge. Pri pitju alkohola spet večji problem so zanikrni zvarki kot pitje samo. Enako je pri cigaretah in pri drogah ( razen heroina ). Tako kot kvaliteta "dobrine" je enako pomemben značaj uporabnika. Nekdo nekaj spije in potem znori, se pretepa, zakrivi prometno nesrečo, terorizira družino, postane kronik in t.d. Drugi nekaj spije in je potem dobre volje, še druge spravi v dobro voljo, babnica doma se mu zdi še kar prijetna in nikoli ne postane alkoholik. Precej podobno je z drogami ( razen heroina ). Željo po imeti se "fajn" nobena "veleumna" oblast ne bo nikoli zatrla. Ker pa dvomim da so "veleumi" prav taki debili da to ne vejo, sledi zaključek da so problem lobisti in tisti ki jim prisluhnejo. Seveda oboji pri tem zaslužijo nekaj malega brez DDV. Za splošni kozmetični učinek sistem potem preganja male "samostojne" dilerje in konzumente. Tako nekako to funkcionira tu in tam in malo naokoli v globalu.
V idealni družbi bi zadeva izgledala takole: Trava, shit, coca in še kaka egzotika bi bile na razpolago legalno v razumnih mejah in vrhunske kakovosti. Mladi do 21 leta nothing. Odrasli bi pravice uveljavljali po kvotah, kot na primer rojstni dan, proslava nekega dogodka, enkrat na mesec in podobno. Posebne pravice bi imeli telesno prizadeti. Distribucija bi potekala strogo robotizirano, brez možnosti crackanja v sistem. Človeški faktor odločanja pri kvotah bi moral biti izključen. Izkupiček bi šel v socijalo z javnim vpogledom v stanje, da ne bi "uprava" preveč "podjetno" razmišljala. In tako do 65 leta starosti. Po tem letu nič več kvot. Da pa ne bi prišlo do vsakojakih zlorab za starostnike bi bili na razpolago specijalizirani "Joy Clubs" z robotiziranimi kabinami. Vstop strogo kontroliran in nič privatne inicijative. Patentiran postopek konzumacije bi potekal takole: Konzument vstopi v kabino in vrata se zaklenejo. Iz aparature štrli ustnik pipce za coco, shit ali travco in junak vleče po lastni presoji. Ko je krmljenje končano po eni minuti se vrata kabine odprejo in prerojeni se priključi nazaj k družbici. Da ne bi bilo ilegalnih transferjev prepovedane bi bile vse vrečke ali balončki, v riti se pa dima itak ne da prenašati. Po takem principu bi stanje na splošno postajalo bolj veselo, socijala bogatejša ker bi večina upravičencev verjetno hitreje in veselo odšla na ono stran in problematika staranja družbe bi izginila. Na koncu konca mogoče sploh ne bi bilo tako slabo.
Z prohibiranjem česar koli sprožaš prav nasprotno. Podobno - pritisni na blato in brizgnilo bo naokoli.
Resnica je da je alkoholizem številčno večji problem kot droge. Pri pitju alkohola spet večji problem so zanikrni zvarki kot pitje samo. Enako je pri cigaretah in pri drogah ( razen heroina ). Tako kot kvaliteta "dobrine" je enako pomemben značaj uporabnika. Nekdo nekaj spije in potem znori, se pretepa, zakrivi prometno nesrečo, terorizira družino, postane kronik in t.d. Drugi nekaj spije in je potem dobre volje, še druge spravi v dobro voljo, babnica doma se mu zdi še kar prijetna in nikoli ne postane alkoholik. Precej podobno je z drogami ( razen heroina ). Željo po imeti se "fajn" nobena "veleumna" oblast ne bo nikoli zatrla. Ker pa dvomim da so "veleumi" prav taki debili da to ne vejo, sledi zaključek da so problem lobisti in tisti ki jim prisluhnejo. Seveda oboji pri tem zaslužijo nekaj malega brez DDV. Za splošni kozmetični učinek sistem potem preganja male "samostojne" dilerje in konzumente. Tako nekako to funkcionira tu in tam in malo naokoli v globalu.
V idealni družbi bi zadeva izgledala takole: Trava, shit, coca in še kaka egzotika bi bile na razpolago legalno v razumnih mejah in vrhunske kakovosti. Mladi do 21 leta nothing. Odrasli bi pravice uveljavljali po kvotah, kot na primer rojstni dan, proslava nekega dogodka, enkrat na mesec in podobno. Posebne pravice bi imeli telesno prizadeti. Distribucija bi potekala strogo robotizirano, brez možnosti crackanja v sistem. Človeški faktor odločanja pri kvotah bi moral biti izključen. Izkupiček bi šel v socijalo z javnim vpogledom v stanje, da ne bi "uprava" preveč "podjetno" razmišljala. In tako do 65 leta starosti. Po tem letu nič več kvot. Da pa ne bi prišlo do vsakojakih zlorab za starostnike bi bili na razpolago specijalizirani "Joy Clubs" z robotiziranimi kabinami. Vstop strogo kontroliran in nič privatne inicijative. Patentiran postopek konzumacije bi potekal takole: Konzument vstopi v kabino in vrata se zaklenejo. Iz aparature štrli ustnik pipce za coco, shit ali travco in junak vleče po lastni presoji. Ko je krmljenje končano po eni minuti se vrata kabine odprejo in prerojeni se priključi nazaj k družbici. Da ne bi bilo ilegalnih transferjev prepovedane bi bile vse vrečke ali balončki, v riti se pa dima itak ne da prenašati. Po takem principu bi stanje na splošno postajalo bolj veselo, socijala bogatejša ker bi večina upravičencev verjetno hitreje in veselo odšla na ono stran in problematika staranja družbe bi izginila. Na koncu konca mogoče sploh ne bi bilo tako slabo.
felix05 je napisal(a):
Poglejmo na zadevo takole
ne kompliciraj. legalize it.
Strani: 1 2