Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: članek Dolga imajo za eno bruto plačo vsakega Slovenca
Strani: 1
sporočil: 8.014
Stane, Stane, toliko si preknjiževal sem in tja, pa spet sem in
tja, pa še enkrat in še enkrat, pa toliko milijonov si na ta način
spravil s "svojega" IDa na [malo bolj] "svoje" holdinge, pa ti na
koncu vse skupaj ne bo kaj dosti pomagalo ...
A saj vem; toliko, da se boš še vozil v svoji prestižni limuzini k Čadu na dobro kosilo z buteljko rdečega, ti bo že ostalo.
Lahko pa začnemo pobirati stave, kateri holding bo padel prvi. No, oziroma drugi, ker verjetnost, da bo prvi Maksima Holding, je po mojem že vsaj 99.99999%.
A saj vem; toliko, da se boš še vozil v svoji prestižni limuzini k Čadu na dobro kosilo z buteljko rdečega, ti bo že ostalo.
Lahko pa začnemo pobirati stave, kateri holding bo padel prvi. No, oziroma drugi, ker verjetnost, da bo prvi Maksima Holding, je po mojem že vsaj 99.99999%.
sporočil: 23
Ali lahko to smatramo kot začetek demontaže širšega obsega
finančne industrije v Sloveniji?
sporočil: 479
Sedaj jokajo ko imajo dolg, kaj pa pred tem ko so imeli dobiček, a
so se hvalili in jokali samo ko so imeli miljarde dobička. takrat
so bili pa lepo tiho kot da se ni nič zgodilo, pa so vseeno jokali.
sporočil: 2.080
Še bodo jokali, ampak za svoja življenja, v vrsti pred kako jamo...
V Slo se stanje nevarno bliža argentinskemu... Kaj so tam počeli z
ekvivalenti našim Valantom pa Šrotom, pa spada pod Črno Kroniko.
sporočil: 2.665
TadejK je napisal(a):--a se gremo potem igrico?
moja kandidata iffr in nf2r (nisem se posebej posvecal ampak samo feeling)
sporočil: 1.062
TadejK je napisal(a):Jaz predlagam stave kateri holding bo preživel.Moja napoved nobeden.
Stane, Stane, toliko si preknjiževal sem in tja, pa spet sem in tja, pa še enkrat in še enkrat, pa toliko milijonov si na ta način spravil s "svojega" IDa na [malo bolj] "svoje" holdinge, pa ti na koncu vse skupaj ne bo kaj dosti pomagalo ...
sporočil: 1.062
Ne vem če ni tako hudo.mahr je že cugrunt,crknili bodo še 100% nfd
in zvon(dva največja slo parkirišča),
V MALO boljši poziciji sta infond in kmet.
V MALO boljši poziciji sta infond in kmet.
Zadnja sprememba: anon-15342 01.04.2009 11:26
andrejcc je napisal(a):Po mojem so za MAHR najbolj v dreku (po abecedi) IFFR, IFHR in ZVHR.
--a se gremo potem igrico?
moja kandidata iffr in nf2r (nisem se posebej posvecal ampak samo feeling)
Za zanesljiv vrstni red v njihovih poročilih ni dovolj podatkov. Če pa že ugibam, pa bo najprej ZVHR (če v treh mesecih niti 20 M€ niso uspeli napraskati, potem ne vem, kaj so tiste kapitalske rezerve v poročilu ipd.), nato IFFR, zaradi njega pa hitro še IFHR.
Tudi za NF2R, FINR in MKIR je po mojem resno vprašanje, ali bodo tole preživeli. V boljših časih bi jih Stane lažje reševal s sredstvi NF1N, a kaj, ko ima zdaj tudi ta, če odštejemo kratkoročni kredita, ki zapade čez slaba dva meseca, na računu krepak minus.
Tako da se strinjam z vsemi, ki pravite, da ko/če se bo enkrat začelo, bodo šli kot domine ...
TadejK je napisal(a):--zvhr bo pac prodal t2. zanj se bo kupec vedno nasel in bo resen
Po mojem so za MAHR najbolj v dreku (po abecedi) IFFR, IFHR in ZVHR..
ja ifhr pa jasno pade v trenutku ko pade iffr. zgodba itbg mahr
andrejcc je napisal(a):Možno, ampak ne štekam, kako jim v treh mesecih ni ratalo napraskat 20 mio, celo javno so priznali, da jim ni ratalo ker se ni dalo "v tako kratkem času" ničesar prodati ...
--zvhr bo pac prodal t2. zanj se bo kupec vedno nasel in bo resen
Sicer imajo recimo 76500 delnic KRKG, a očitno tega ne smejo prodajati, ker je zastavljeno za kak kredit ...
sporočil: 54
Kljub temu da bo sedaj toliko izgubil, je za svojo rit dobro
poskrbel... Izgubili bomo mi davkoplačevalci!
sporočil: 1.181
a se bodo po tvoje reševali s prodajo Krke? če se bodo,lahko
povzročijo masaker na lj. borzi.
Zadnja sprememba: anon-15342 02.04.2009 09:04
top je napisal(a):Ne vem, tudi če bodo to prodajali, samo KRKG še zdaleč ne bo dovolj. Včeraj so začeli s prodajo 250000 lotov NF2R (mimo borze Savi, ki že tako tudi na borzi pokupi vse prodane delnice NF2R). Če že prodajajo tudi kaj na borzi, oziroma kje bodo nadaljevali in koliko časa bo trajalo do 21 M€, bomo pa še videli.
a se bodo po tvoje reševali s prodajo Krke? če se bodo,lahko povzročijo masaker na lj. borzi.
PS: Pa sočasno (sem prej spregledal) so od Save mimo borze kupili 758980 lotov KDIR. Tako da kaj pa vem, očitno je šlo za brezgotovinski posel in v smeri pridobivanja tistih 21 M€ nismo videli še ničesar.
RRANE je napisal(a):
hitro si zadel stavo:)
--mahr sploh ni bila v tekmovalni kategoriji :), ker je jasno da pade skupaj z itbg tako kot je jasno da ce pade iffr gre takoj z njim se ifhr
andrejcc je napisal(a):Oceni v odstotkih, koliko delničarjem holdingov je to jasno :)
--mahr sploh ni bila v tekmovalni kategoriji :), ker je jasno da pade skupaj z itbg tako kot je jasno da ce pade iffr gre takoj z njim se ifhr
sporočil: 10.178
TadejK je napisal(a):
Oceni v odstotkih, koliko delničarjem holdingov je to jasno :)
kar niti ni čudno, če gospod pučko, profesor in bivši dekan ekonomske fakultete pravi, da je dolgoročni delničar itbg.;)
45 | 1.606 | 0,04 | PUČKO DANIJEL |
sporočil: 10.178
Bob je napisal(a):
kar niti ni čudno, če gospod pučko, profesor in bivši dekan ekonomske fakultete pravi, da je dolgoročni delničar itbg.;)
45 1.606 0,04 PUČKO DANIJEL
zanimivo pa, da je tudi gospod kenda obvisel v itbg.
sporočil: 1.583
Zadnja sprememba: anon-17087 02.04.2009 10:21
Hecno,sam sem pred lansko skupščino Mahr bil na sedežu družbe in si
ogledal priložena gradiva,na skupščino pa potem nisem šel.Verjetno
edini ali eden zelo redkih,ki je kaj takega naredil.Sam žal nisem dekan ekonomske fakultete.
sporočil: 49
Bob je napisal(a):
zanimivo pa, da je tudi gospod kenda obvisel v itbg.
gol=dinar : nag=kenda
sporočil: 588
Pravzaprav je to povedal, ko so ga vprašali. Firma z dobro
startegijo pa to.
Sicer pa je konec koncev res, ostal bo delničar ne samo dolgoročno, temveč za vedno (ali vas do izbrisa).
Sicer pa je konec koncev res, ostal bo delničar ne samo dolgoročno, temveč za vedno (ali vas do izbrisa).
sporočil: 2.077
uros1595 je napisal(a):
Kljub temu da bo sedaj toliko izgubil, je za svojo rit dobro poskrbel... Izgubili bomo mi davkoplačevalci!
Zopet ta fraza izgubili bomo mi davkoplačevalci, ki jo tako uspešno lansira nekaj novinarjev in politikov.
A si se, kdaj vprašal, če je to sploh res?
Prvič se je ta fama vzpostavila pri NLB. Davkoplačevalci so posodili denar za sanacijo. NLB in NKBM pa sta v proračun vrnili toliko davka na dobiček in v teh letih pridelali iz zadržanih dobičkov toliko kapitala, ki ga je potem država prodala EBRD, KBC in v javni prodaji KBMR, da če k temu prištejemo še vrednost lastništva ostanka delnic, pridemo do tega, da je država kot investitor zaslužila že brez tega, da se je zaradi sanacije 15 let polnil proračun tudi z dohodnino, ki so jo zaslužili zaposleni v saniranih bankah. Torej izračuni govorijo, da nisi nič dal, če si sploh v času sanacije bil davkaoplačevalec, ampak si s tem projektom zaslužil!!!!
Drugič - zgodba holdingov. Davkoplačevalci so z njo mastno zaslužili!!!
Holdingi so investirali skoraj izključno v Sloveniji. Slovenske delnice so bile v štartu lastninjenja v rokah davkoplačevalcev in KADa ter SODa (tudi v lasti davkoplačevalcev). Torej, ko so holdingi v času koncentracije nakopičili delnice, so jih morali kupiti neposredno ali posredno od davkoplačevalcev. Ker so kupovali na kredit in predrago so sedaj zašli v težave. Torej so davkoplačevalci dobili preveč za svoje delnice, kupnino so naložili v banke (mogoče tudi v porabo), banke pa so iz teh vlog dale kredite holdingom. Šlo je le za pretvorbo kapitala v terjatve na davkoplačevalski strani.
brane
sporočil: 28.073
brane je napisal(a):
Torej, ko so holdingi v času koncentracije nakopičili delnice, so jih morali kupiti neposredno ali posredno od davkoplačevalcev. Ker so kupovali na kredit in predrago so sedaj zašli v težave. Torej so davkoplačevalci dobili preveč za svoje delnice, kupnino so naložili v banke (mogoče tudi v porabo), banke pa so iz teh vlog dale kredite holdingom. Šlo je le za pretvorbo kapitala v terjatve na davkoplačevalski strani.
tako ja.
neto najebali so pa verjetno tisti davkoplacevalci (ali tudi davko-ne-placevalci), ki so tako kot holdingi tudi sami kupili (namesto prodali) drago, na kredit in brez razumevanja pojma "prodaja". vendar je to stvar njihovega lastnega ravnanja, ne pa holdingov.
sporočil: 1.583
Zadnja sprememba: anon-17087 03.04.2009 22:16
Med resnimi lastniki holdingov skorajda ne najdeš fizičnih oseb,ki
ne bi izvirale iz privatizacijske zgodbe,tako da se v tem primeru
generalno težko strinjam s teboj.Stopnja koncentracije večinskega
lastnika in z njim povezanih subjektov je skorajda pri vseh višja
od 70%.Zagotovo je pa kje kdo nasedel,a poanta ni v tem.
TadejK je napisal(a):Iz Vmesnega poročila o poslovanju ZVHR (tukaj ):
Po mojem so za MAHR najbolj v dreku (po abecedi) IFFR, IFHR in ZVHR.
Za zanesljiv vrstni red v njihovih poročilih ni dovolj podatkov. Če pa že ugibam, pa bo najprej ZVHR
... "Delež kapitala v bilančni vsoti je 15%" ...
... "in delež kratkoročnih obveznosti 83%" ...
... "izguba v višini 6,2 mio EUR" ...
in ... "Finančni položaj družbe je v danih razmerah relativno stabilen" ...
pa še:
... "Družba je trenutno pod pritiskom vračila posojila Dravskim elektrarnam Maribor, ki je tudi medijsko izpostavljen in potenciran." ...
in ... "ugotavljamo, da je likvidnost družbe zadovoljiva" ...
Potem pa ne veš, ali bi se smejal ali jokal :)
--jao. mediji so spet vse krivi.
super vodenje druzbe in krediti na pretek nimajo veze - aja seveda nimajo, saj je finančni položaj relativno stabilen in likvidnost zadovoljiva.
sick
super vodenje druzbe in krediti na pretek nimajo veze - aja seveda nimajo, saj je finančni položaj relativno stabilen in likvidnost zadovoljiva.
sick
TadejK je napisal(a):Danes (štiri mesece po zgornjem postu) je IFFR zanesljivo prevzel drugo mesto. Vodilni je zaenkrat še vedno MAHR ...
Po mojem so za MAHR najbolj v dreku (po abecedi) IFFR, IFHR in ZVHR. Za zanesljiv vrstni red v njihovih poročilih ni dovolj podatkov.
Strani: 1