Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Akcije so najboljši čas za menjavo oken
Strani: 1
sporočil: 1.662
Zadnja sprememba: anon-59943 26.03.2009 12:59
dolgoletna obstojnost my ass.-marketinški larifari.
sporočil: 14.712
Vsaj PVC okna reklamirajo, ki so po mojem edina prava izbira za
naše vremenske razmere.
Je pa po mojem dobro z menjavo počakati še eno leto, da se novogradnje do konca zaključijo in potem bodo okna prisiljeni skoraj šenkovat.
Je pa po mojem dobro z menjavo počakati še eno leto, da se novogradnje do konca zaključijo in potem bodo okna prisiljeni skoraj šenkovat.
sporočil: 126
Zadnja sprememba: anon-148528 31.03.2009 08:33
Ah ne ga srat. Edina izbira da so PVC okna? V Nemčiji mečejo ven
PVC in vgrajujejo lesena okna, ki so najbolj tradicionalna, lepa,
topla in iz naravnega materiala. Čudno, da so ljudje pri nas tako
vrženi na plastiko oz. podoben kič. Čudno, da še nimajo
plastičnih postelj, krožnikov, avtomobilov... Plastik fantastik al
kaj. Ti naši proizvajalci PVC oken so eni najbogatejših slovencev
npr. AJM in MIK, ker so uspeli nategniti in posiliti s to plastiko
celo nacijo. Eni pravijo, da PVC oken ni treba vzdrževati, kar ni
res, ker s časoma zbledijo, če jih občasno ne premažemo s posebno
pasto. Tega ne povejo na začetku, saj se ne sekirajo kaj bo čez
nekaj let. Prav tako so težave z zvijanjem in popuščanjem
spojev v vogalih. Ne reklamiram lesenih oken, ampak kar je preveč
je preveč. Mi smo vedno nekaj let za razvitimi državami, tako da se
bo trend pri nas tudi počasi obrnil. Mi smo drveli v plastiko, ko
je bila v tujini že v zatonu.
Ah ne ga srat. Edina izbira da so PVC okna? V Nemčiji mečejo ven
PVC in vgrajujejo lesena okna, ki so najbolj tradicionalna, lepa,
topla in iz naravnega materiala. Čudno, da so ljudje pri nas tako
vrženi na plastiko oz. podoben kič. Čudno, da še nimajo plastičnih
postelj, krožnikov, avtomobilov... Plastik fantastik al kaj. Ti
naši proizvajalci PVC oken so eni najbogatejših slovencev npr. AJM
in MIK, ker so uspeli nategniti in posiliti s to plastiko celo
nacijo. Eni pravijo, da PVC oken ni treba vzdrževati, kar ni res,
ker s časoma zbledijo, če jih občasno ne premažemo s posebno pasto.
Tega ne povejo na začetku, saj se ne sekirajo kaj bo čez nekaj let.
Prav tako so težave z zvijanjem in popuščanjem spojev v vogalih. Ne
reklamiram lesenih oken, ampak kar je preveč je preveč. Mi smo
vedno nekaj let za razvitimi državami, tako da se bo trend pri nas
tudi počasi obrnil. Mi smo drveli v plastiko, ko je bila v tujini
že v zatonu.
Briga me kaj je vam všeč in kaj si vgrajujete.
Imam oboje les in plastiko.
Plastični so še vedno kot novi(brez vsakega vzdrževanja), leseni pa zelo, zelo dotrajani kljub temu, da sem jih vsaj na tri leta barval.
Seveda plastika z leti malo zbledi, kar pa je še vedno krepko bolje od lesa, ki dejansko razpade.
Vsak pa naj vgrajuje kar mu paše, jaz zase dobro vem, da pri oknih les ne pride nikoli več v poštev.
Imam oboje les in plastiko.
Plastični so še vedno kot novi(brez vsakega vzdrževanja), leseni pa zelo, zelo dotrajani kljub temu, da sem jih vsaj na tri leta barval.
Seveda plastika z leti malo zbledi, kar pa je še vedno krepko bolje od lesa, ki dejansko razpade.
Vsak pa naj vgrajuje kar mu paše, jaz zase dobro vem, da pri oknih les ne pride nikoli več v poštev.
V redu. Ampak stavim, da so lesena okna stara več deset let,
plastična pa dosti manj, ker se plastika vgrajuje šele cca. 15
let. Ko se bodo menjavala plastična okna, bo pa prava ekološka
katastrofa, kam z njimi. Zraven tega se sodobna lesena okna
površinsko obdelujejo popolnoma drugače kot pred leti. Premazi so
tako kvalitetni (akril), da so praktično večni, če enkrat letno
površino spoliramo z negovalno pasto. Se strinjam, da so pa stara
lesena okna bila šlampasto izdelana in so potrebovala veliko
barvanja in to danes ljudi odvrača od njih. Ne zavedajo se pa, da
so okna služila več desetletij.
Lesena so stara 15 let pa že razpadajo(na sončni strani) kljub
rednemu barvanju, pvc pa slabih deset let brez kakršnegakoli
problema in brez vsakega vzdrževanja.
Seveda so sedaj lesena boljša kot nekoč ampak jaz jih vseeno ne povoham več in karkoli bom menjal bo pvc.
Povrhu je pa še nižja cena PVC oken in ne rabijo vzdrževanja ter tudi lažje čiščenje.
Seveda so sedaj lesena boljša kot nekoč ampak jaz jih vseeno ne povoham več in karkoli bom menjal bo pvc.
Povrhu je pa še nižja cena PVC oken in ne rabijo vzdrževanja ter tudi lažje čiščenje.
O.K. pa tudi lepo je, če ima celo naselje bela PVC okna.
V tujini so PVC okna dražja, kot lesena, ker ob nakupu plačaš še ekološko takso za razgradnjo oz. onesnaževanje okolja. Pri nas bi tudi moralo biti tako. Je pa tudi res, da si bolj revni sloj vgrajuje plastična okna. Tisti, ki da nekaj na sebe pa lesena ali kombinacija le-alu. Znotraj les, zunaj aluminij.
Saj plastični vrtni stoli so tudi cenejši kot pa leseni, pa jih ne bi imel za nič na svetu.
Kar se čiščenja oken tiče, se večinoma čisti steklo, ki je enako ne glede na okvir.
Mnenja so različna, ampak ni ga čez naravne materiale, kamor spada tudi les. Plastika je tujek v naravi in v domu.
V tujini so PVC okna dražja, kot lesena, ker ob nakupu plačaš še ekološko takso za razgradnjo oz. onesnaževanje okolja. Pri nas bi tudi moralo biti tako. Je pa tudi res, da si bolj revni sloj vgrajuje plastična okna. Tisti, ki da nekaj na sebe pa lesena ali kombinacija le-alu. Znotraj les, zunaj aluminij.
Saj plastični vrtni stoli so tudi cenejši kot pa leseni, pa jih ne bi imel za nič na svetu.
Kar se čiščenja oken tiče, se večinoma čisti steklo, ki je enako ne glede na okvir.
Mnenja so različna, ampak ni ga čez naravne materiale, kamor spada tudi les. Plastika je tujek v naravi in v domu.
sporočil: 3.126
Lesar12 je napisal(a):dom je tudi tujek v naravi. pejt živet v drevesno krošnjo.
O.K. pa tudi lepo je, če ima celo naselje bela PVC okna.
Mnenja so različna, ampak ni ga čez naravne materiale, kamor spada tudi les. Plastika je tujek v naravi in v domu .
Sam si povedal kako zelo so lesena okna danes obdelana-praktično so
potem skoraj hujši odpadek kot PVC.
PVC okna so meni celo lepša, ker praktično neomejeno taka tudi ostanejo, lesena pa so hitro katastofa, če se jih ne vzdržuje so ponavadi najgrši del hiše.
PVC okna so meni celo lepša, ker praktično neomejeno taka tudi ostanejo, lesena pa so hitro katastofa, če se jih ne vzdržuje so ponavadi najgrši del hiše.
sporočil: 3.126
Lesar12 je napisal(a):
Malo si zgrešil temo. Govorimo o plastičnih oknih. Ti si tujek na tem forumu.
zaenkrat nisem tujek s 1000+ sporočili, pač pa si ti s svojimi 26.
bom pa postal tujek v tistem trenutku, ko bo večina tukaj imela možgane razjedene od lubadarja, tako kot jih imaš ti, lesenko.
:))
Sem opazil ja, da ste pravi stari mački s 1000+ ali 6000+ objavami,
kar še nič ne pove. Zato se pokorno umikam iz razprave,
veliko plastičnih užitkov še naprej. Članek je že v osnovi
žal preveč enostransko napisan, zbodla pa me je trditev, da so
za Slovenijo edino plastična okna primerna, s čimer se pa ne
strinjam. Samo toliko.
Lesar12 je napisal(a):Primerna so tudi lesena, če je zunanji del aluminijast.
zbodla pa me je trditev, da so za Slovenijo edino plastična okna primerna, s čimer se pa ne strinjam. Samo toliko.
Ampak so žal krepko predrag špas.
sporočil: 1.169
Zadnja sprememba: anon-180535 02.04.2009 03:00
Maj je napisal(a):Lesena so zakon. Pred 20 leti je bilo moderno kupovati lesena okna v rjavi barvi, kar pa je bilo, zelo slabo za tista izpostavljena soncu, pa so spet postala moderna v beli barvi, kot včasih.
Primerna so tudi lesena, če je zunanji del aluminijast.
Ampak so žal krepko predrag špas.
Kvaliteta lesenih in masivnost, pa je tudi zelo različna med proizvajalci seveda za malo denarja slaba lesena okna,za veliko več denarja,pa tudi ni bilo vsako okno popolno glede tesnil...sploh pa glede na velikost oken.
Večina novejših lesenih oken je rjavih, kar se strinjam, da je to
še dodaten minus.
Včasih smo res imeli vsi bele in to je mnogo bolje ampak daleč najboljša in najcenejša so pa pvc, ki za dodatni bonus ne rabijo še nobenega vzdrževanja.
Les je pa odličen znotraj hiše(ampak mora biti res izjemno dobro posušen, ker če ne imaš čez par let ko se zares posuši pravo katastrofo.
Včasih smo res imeli vsi bele in to je mnogo bolje ampak daleč najboljša in najcenejša so pa pvc, ki za dodatni bonus ne rabijo še nobenega vzdrževanja.
Les je pa odličen znotraj hiše(ampak mora biti res izjemno dobro posušen, ker če ne imaš čez par let ko se zares posuši pravo katastrofo.
sporočil: 1
V svetu pravijo da so vsi resni projekti še samo iz lesenih oken.
Naravni materiali...eko...bio...trend...NE nafta :)
O akcijah bi se dalo govorit ker ali dobiš dober rabat pa ti navijejo ceno ali pa tidajo samo dobro ceno je razlika.
Tale akcija od GLIN Nazarje lepo prikaže spremembo cene od redne pa preko DDV ko je lahko drugačen z montažo in z popustom na izdelke in za on top nepovratna sredstva EKO sklada. Ostali pa bol ko ne vsi neki mutijo, ko sm jst iskal okna je to en velik križ a na koncu jih je treba kupit :) če že v akciji potem seveda v takšni:
www.glin.si/novica.aspx?id=53
transparentni...
Indi
O akcijah bi se dalo govorit ker ali dobiš dober rabat pa ti navijejo ceno ali pa tidajo samo dobro ceno je razlika.
Tale akcija od GLIN Nazarje lepo prikaže spremembo cene od redne pa preko DDV ko je lahko drugačen z montažo in z popustom na izdelke in za on top nepovratna sredstva EKO sklada. Ostali pa bol ko ne vsi neki mutijo, ko sm jst iskal okna je to en velik križ a na koncu jih je treba kupit :) če že v akciji potem seveda v takšni:
www.glin.si/novica.aspx?id=53
transparentni...
Indi
sporočil: 4
[Lesar12]
Ah ne ga srat. Edina izbira da so PVC okna? V Nemčiji mečejo ven PVC in vgrajujejo lesena okna, ki so najbolj tradicionalna, lepa, topla in iz naravnega materiala. Čudno, da so ljudje pri nas tako vrženi na plastiko oz. podoben kič. Čudno, da še nimajo plastičnih postelj, krožnikov, avtomobilov... Plastik fantastik al kaj. Ti naši proizvajalci PVC oken so eni najbogatejših slovencev npr. AJM in MIK, ker so uspeli nategniti in posiliti s to plastiko celo nacijo. Eni pravijo, da PVC oken ni treba vzdrževati, kar ni res, ker s časoma zbledijo, če jih občasno ne premažemo s posebno pasto. Tega ne povejo na začetku, saj se ne sekirajo kaj bo čez nekaj let. Prav tako so težave z zvijanjem in popuščanjem spojev v vogalih. Ne reklamiram lesenih oken, ampak kar je preveč je preveč. Mi smo vedno nekaj let za razvitimi državami, tako da se bo trend pri nas tudi počasi obrnil. Mi smo drveli v plastiko, ko je bila v tujini že v zatonu.
Tako plastična kot lesena okna imajo svoje prednosti, tudi lesena okna so nadvse obstojna, če jih na zunanji strani obdamo z aluminijem. So pa lesena okna dražja za cca. 50%, kar se lahko zmanjša s pravkar obstoječimi subvencijami eko-sklada. Pri vseh, tako PVC kot tudi lesenih oknih pa je potrebno biti pozoren na določene stvari tako pred nabavo kot tudi pri montaži oken. Več o tem tukaj: pvc-okna.lektura.si
sporočil: 1
čas vnosa: 03.03.14 15:42
Zadnja sprememba: chef 03.03.2014 15:43
Ma ja, velika razlika med plastiko in lesom. Jas sem se odločil za
plastična in mi ni žal.Strani: 1