Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Odmev: Lekarniški kradex, d. o. o.
Strani: 1 2
sporočil: 5.625
joj, kaksno nakladanje....
1. $100 milijonov za stranske ucinke? Grozno, celih 30 centov na prebivalca (EUR 0.23). Prava grozljivka v primerjavi z milijardami dolarjev prihranjenimi z nakupom zdravil v Wal-Martu!
3. precej casa sem prezivel v farmacevtski industriji in tocno vem, kako se razvaja zdravnike in lekarnarje, da predpisujejo tvoja zdravila in ne popolnoma enakih, ki jih trzi firma B. tole je cisto zavajanje.
4. lekarna je dejansko samo prodajalna na drobno. pravilniki so seveda v korist lakarniskemu cehu, za potrosnika so nepotrebni.
5. morda bi si gospa Klanjsek ogledala absurdno ceno fizioloske tekocine v slovenksih lekarnah. (prodaja slane vode je ocitno posel stoletja)
1. $100 milijonov za stranske ucinke? Grozno, celih 30 centov na prebivalca (EUR 0.23). Prava grozljivka v primerjavi z milijardami dolarjev prihranjenimi z nakupom zdravil v Wal-Martu!
3. precej casa sem prezivel v farmacevtski industriji in tocno vem, kako se razvaja zdravnike in lekarnarje, da predpisujejo tvoja zdravila in ne popolnoma enakih, ki jih trzi firma B. tole je cisto zavajanje.
4. lekarna je dejansko samo prodajalna na drobno. pravilniki so seveda v korist lakarniskemu cehu, za potrosnika so nepotrebni.
5. morda bi si gospa Klanjsek ogledala absurdno ceno fizioloske tekocine v slovenksih lekarnah. (prodaja slane vode je ocitno posel stoletja)
sporočil: 5.777
beda. Ne moreš en jebeni aspirin ali kaj podobnega kupit v sosednji
trafiki, ker ta lekarnarski lobi pravi, da nas bodo zjebali
stranski učinki.
sporočil: 67
Saj, učinki nas itak zmeraj jebejo; enkrat so to stranski, drugič
pristranski, tretjič postranski, četrtič...........
Ampak ''stranski učinki'' so pa res priročen dežuren bav bav, kadar se lobiji ustrašijo, da bi začel cekin odtekat v stransko (konkurenčno) malho in jim zagodel z direktnim učinkom na njihovo potico......
Ampak ''stranski učinki'' so pa res priročen dežuren bav bav, kadar se lobiji ustrašijo, da bi začel cekin odtekat v stransko (konkurenčno) malho in jim zagodel z direktnim učinkom na njihovo potico......
sporočil: 5.712
vsa zdravila na svetu le in samo na internet prodajo, da
eliminiramo farmacevtsko mafijo
sporočil: 20
Si pa res informiran. V specializiranih prodajalnah Sanolabor,
Arnica...) imaš že zdravila, zakaj jih ne kupuješ tam? Nič ne
težijo s stranskimi učinki, dajo ti kolikor hočeš, od 1.-5. v
mesecu imaš popust - samo rečeš, da rabiš za babico, ki je v
penziji. Vendar pozor: cene so višje kot v lekarni. Kdo jih pa njim
določa ?
Meni je včeraj moja bivša frizerka prodala Naklofen gel. Hm, drugič bom šel raje v lekarno. Še glave ni znala oprati, zdaj pa prodaja zdravila. Vse kar je prav.
Meni je včeraj moja bivša frizerka prodala Naklofen gel. Hm, drugič bom šel raje v lekarno. Še glave ni znala oprati, zdaj pa prodaja zdravila. Vse kar je prav.
sporočil: 5.777
Se ti ne zdi, da sem omenil aspirin in sosednjo trafiko? Včeraj me
je fullbolela glava, sem šel malo naokoli, pa nisem našel nobene
specializirane trgovine. V zda imajo na vsakem oglu Tylenol.
sporočil: 1.309
Pozabljamo, da pridemo v lekarno tudi ali pogosto po nasvet, kaj
jemati ali kako ukrepati ob določenih zdravstvenih težavah, da nam
ni treba čakati pri zdravniku za vsako figo. In tudi, da ni vse v
pilulah. Fakulteta za farmacijo niso samo pilule. Ogromno delajo na
naravnih učinkovinah. Od narave se lahko še veliko naučimo in to
dobimo tudi v dobrih lekarnah..
sporočil: 2
Če si bil v farmacevtski industriji potem si sedaj verjetno
zaposlen v Vzajemni. Glede na zgoraj navedeno ti gre zelo dobro,
tako kot Jakliču.
sporočil: 365
vizavi je napisal(a):
Pozabljamo, da pridemo v lekarno tudi ali pogosto po nasvet, kaj jemati ali kako ukrepati ob določenih zdravstvenih težavah, da nam ni treba čakati pri zdravniku za vsako figo. In tudi, da ni vse v pilulah. Fakulteta za farmacijo niso samo pilule. Ogromno delajo na naravnih učinkovinah. Od narave se lahko še veliko naučimo in to dobimo tudi v dobrih lekarnah..
Za to se odloči vsak človek sam. Ali potrebuje nasvet ali ne. Za nekatera zdravila fakultetno znanje ni potrebno. In ko v vrsti za teboj čakajo ljudje, ki morda v sebi nosijo klice bolezni, potem tudi veselja nimaš, da bi se tam dlje zadrževal. In seveda obratno.
sporočil: 4
Dajte gospa Klanjšček, še malo napisati o enormnih stimulacijah, ki
jih lekarne (sicer legalno) delijo svojim zaposlenim. Od kod ta
denar. Seveda iz proste prodaje zdravil,boste rekla. Pa vendar
imate tudi za prosto prodajo monopolni položaj. Pa napišite še malo
o verigi veledrogeristov, ki se vrivajo med proizvajalca (uvoznika)
zdravil in lekarnami. Ta tema vam je domača. Da slišimo iz prve
roke. Saj ste lastnica (še vedno??) enega izmed nepotrebnih
veledrogeristov, kajne!?
golmi je napisal(a):
Če si bil v farmacevtski industriji potem si sedaj verjetno zaposlen v Vzajemni. Glede na zgoraj navedeno ti gre zelo dobro, tako kot Jakliču.
prosim ne govori neumnosti o osebah, ki jih ne poznas.
sporočil: 135
Preglajte vse lekarne in njihove strokovne ekskurzije beri
"sindikalne izlete" ter njihovo financiranje.
sporočil: 37
Pa ne samo izlete - preverite rabate, superrabate lekarn, na
katerih se največ služi. Preverite, od koga največ kupujejo
zdravila (netransparentno od podjetij, ki jih imajo lekarnarji kar
sami v lasti - poglejte primer Mariborskih lekarn, ki po neključju
največ kupuje od svoje firme Farmadent, brez kakršnih koli javnih
razpisov: http://www.rs-rs.si/...130205.pdf< /a>
).
Potem so tu še darila v obliki blaga, gotovine, potovanj (društvo kao plača eno potovanje, ki je kao "strokovna" ekskurzija, v resnici pa ima lekarnar v rezervi plačano še kakšno smučanje Švici)... Veledrogerije najbrž vsega tega ne počnejo kar tako, brez veze, ker imajo preveč denarja?
Potem so tu še darila v obliki blaga, gotovine, potovanj (društvo kao plača eno potovanje, ki je kao "strokovna" ekskurzija, v resnici pa ima lekarnar v rezervi plačano še kakšno smučanje Švici)... Veledrogerije najbrž vsega tega ne počnejo kar tako, brez veze, ker imajo preveč denarja?
sporočil: 18
LUKAV...upam da ko bote naslednjič na operaciji pa boste
potrebovali infuzijo fiziološke raztopine, vam namesto strokovno
pripravljene sterilne apirogene infuzije , v vašo veno infundirajo
slano vodo pripravljeno iz žličke soli in vode iz pipe...
Poročajte če bo kaka razlika ;)
Poročajte če bo kaka razlika ;)
sporočil: 18
pavel je napisal(a):
Se ti ne zdi, da sem omenil aspirin in sosednjo trafiko? Včeraj me je fullbolela glava, sem šel malo naokoli, pa nisem našel nobene specializirane trgovine. V zda imajo na vsakem oglu Tylenol.
Če si mal pogledaš litaraturo boš hitro uvidel da aspirin le ni tako nenevarno zdravilo, nasprotno.....
sporočil: 61
Zadnja sprememba: anon-48291 02.02.2007 09:28
A res? Zakaj mi potem lekarnar, ko jih grem npr. kupit tri
škatlice, nič ne svetuje, kaj naj z njimi? Preprosto mi jih
proda.Po mojem je vseeno - če jih kupim v lekarni ali na črpalki ali v špeceriji - to ne pomeni, da si bom iz njih naredil solato in jih vse naenkrat pojedel.
Ste se že kdaj vprašali, zakaj v navadni trgovini ne moremo kupiti niti navadnega povoja? Menda ja niso tudi povoji škodljivi? Vse to je posledica lekarniškega lobija oz. monopola lekarn.
sporočil: 8.543
monocit je napisal(a):
Če si mal pogledaš litaraturo boš hitro uvidel da aspirin le ni tako nenevarno zdravilo, nasprotno.....
saj, za vas osveščene jih bodo še naprej v lekarnah lahko prodajali...(ker tamkaj kupljen aspirin je manj nevarno zdravilo, al kaj?)
sporočil: 786
1. 100 milijonov: koliko pa je tega denarja porabljenega v
Sloveniji? Ali pa stranskih učinkov v Sloveniji čudežno ni? In
naprej: ali se v ZDA stranski učinki pojavljajo samo pri OTC
zdravilih?
2. Kakšni so stranski učinki aspirina, da ga je potrebno kupiti v lekarni? Zakaj me noben lekarnar še nikoli ni opozoril nanje?
3. Kakšni so stranski učinki audispraya, da ga je potrebno kupiti v lekarni?
4. Kakšni so stranski učinki povoja, da ga je potrebno kupiti v lekarni?
5. 3% provizije ter Triglav & Adriatic: popravite me, če se motim, vendar imam v spominu, da sem kake 3 tedne nazaj nekje (Dnevnik?) prebral, da to sploh ni straight forward zadeva. Tudi ti dve zavarovalnici sta plačali le 0,75%, za ostalo pa se preganjajo po sodiščih.
6. V čem se elektronska oprema, ki jo morate za pripravo poročil zavarovalnicam, razlikuje od tiste, ki jo potrebujete za svoje normalno delovanje? Ali to pomeni, da imate računalniško opremo podvojeno?
7. Retorično vprašanje: zakaj zavarovalnice ne odprejo svojih lekarn? Dvomim, da niso še pomislili na to.
8. Lekarne so specilaizirane prodajlne na drobno. Pa če vam je to všeč ali ne.
9. 10% (5,6 miljarde) porabljenih za lastno obratovanje se vam mogoče zdi veliko? Koliko je ta % pri drugih zavarovalnicah? Koliko recimo pri Rdečem križu? In koliko pri vas, če rabite za eno bogo poizvedbo na bazi že 3%????
2. Kakšni so stranski učinki aspirina, da ga je potrebno kupiti v lekarni? Zakaj me noben lekarnar še nikoli ni opozoril nanje?
3. Kakšni so stranski učinki audispraya, da ga je potrebno kupiti v lekarni?
4. Kakšni so stranski učinki povoja, da ga je potrebno kupiti v lekarni?
5. 3% provizije ter Triglav & Adriatic: popravite me, če se motim, vendar imam v spominu, da sem kake 3 tedne nazaj nekje (Dnevnik?) prebral, da to sploh ni straight forward zadeva. Tudi ti dve zavarovalnici sta plačali le 0,75%, za ostalo pa se preganjajo po sodiščih.
6. V čem se elektronska oprema, ki jo morate za pripravo poročil zavarovalnicam, razlikuje od tiste, ki jo potrebujete za svoje normalno delovanje? Ali to pomeni, da imate računalniško opremo podvojeno?
7. Retorično vprašanje: zakaj zavarovalnice ne odprejo svojih lekarn? Dvomim, da niso še pomislili na to.
8. Lekarne so specilaizirane prodajlne na drobno. Pa če vam je to všeč ali ne.
9. 10% (5,6 miljarde) porabljenih za lastno obratovanje se vam mogoče zdi veliko? Koliko je ta % pri drugih zavarovalnicah? Koliko recimo pri Rdečem križu? In koliko pri vas, če rabite za eno bogo poizvedbo na bazi že 3%????
sporočil: 786
Pozabil dopisat:
10. Iz www.e-soft.si/zalec/...54_299.pdf sledi, da je lekarna v Žalcu za obnovo svojih prostorov dala 76 mio (pustimo ob strani dejstvo, da za ta denar zgrajena že super huda stanovanjska hiša, ne pa obnovljena lekarna). Se pravi, da vam denarja ne manjka. Zakaj raje za pisanje odgovorov ne najamete ene PR agencije in se izognete takim lamerskim odgovorom, napisanim v afektu in na hitro?
10. Iz www.e-soft.si/zalec/...54_299.pdf sledi, da je lekarna v Žalcu za obnovo svojih prostorov dala 76 mio (pustimo ob strani dejstvo, da za ta denar zgrajena že super huda stanovanjska hiša, ne pa obnovljena lekarna). Se pravi, da vam denarja ne manjka. Zakaj raje za pisanje odgovorov ne najamete ene PR agencije in se izognete takim lamerskim odgovorom, napisanim v afektu in na hitro?
sporočil: 8.543
Tajgr je napisal(a):
Pozabil dopisat:
P:tudi že prejšnji (1-9) seveda :)
sporočil: 37
Tajgr je napisal(a):Dotična madam, ki je tam direktorica, je zelo znana v lokalni skupnosti - predvsem po tem, da živi na zelo veliki nogi. Med drugim se že zelo dolgo govori, da si je na račun večkratnega prenavljanja lekarne lepo zrihtala vikend.
Pozabil dopisat:
10. Iz www.e-soft.si/zalec/...54_299.pdf sledi, da je lekarna v Žalcu za obnovo svojih prostorov dala 76 mio (pustimo ob strani dejstvo, da za ta denar zgrajena že super huda stanovanjska hiša, ne pa obnovljena lekarna).
sporočil: 1
še dobro, da v Sloveniji ekonomisti ne morejo delati v lekarnah.
uničili bi zdravje državljanov. vrednost za zdravila na računih pa
bi bila nedvomno večja, kot je sedaj.
Je že bilo zapisano: Le čevlje sodi naj kopitar.
Je že bilo zapisano: Le čevlje sodi naj kopitar.
sporočil: 161
monocit je napisal(a):
LUKAV...upam da ko bote naslednjič na operaciji pa boste potrebovali infuzijo fiziološke raztopine, vam namesto strokovno pripravljene sterilne apirogene infuzije , v vašo veno infundirajo slano vodo pripravljeno iz žličke soli in vode iz pipe... Poročajte če bo kaka razlika ;)
A ja, lukav bo v lekarni kupil fiziološko, da si bo dal z njo infuzijo? Dvomim. Najbrž jo je kupoval za čiščenje smrkavih nosov svojega naraščaja... Pol litra slane vode cca 5 evrov. Ko jo prvič odpreš ni več sterilna. Ta količina zadostuje za več mesecev. 2 mililitra fiziološke cca 2,5 evra. Za čiščenje nosu svojega naraščaja lahko uporabite tudi doma narejeno fiziološko raztopino. Na liter tople vode uporabite dve rezani čajni žlički drobne drogine soli (modra škatla), dobro premešate, da se vsa zrnca stopijo in veselo uporabite. Za čiščenje nosov bo v redu.
monocit je napisal(a):
LUKAV...upam da ko bote naslednjič na operaciji pa boste potrebovali infuzijo fiziološke raztopine, vam namesto strokovno pripravljene sterilne apirogene infuzije , v vašo veno infundirajo slano vodo pripravljeno iz žličke soli in vode iz pipe... Poročajte če bo kaka razlika ;)
a ti mislis, da si fiziolosko doma spricam v zilo? vidim, da apotekarji res rabite zascito drzave, ce ste vsi taka tesla.
margerita je napisal(a):
A ja, lukav bo v lekarni kupil fiziološko, da si bo dal z njo infuzijo? Dvomim. Najbrž jo je kupoval za čiščenje smrkavih nosov svojega naraščaja... Pol litra slane vode cca 5 evrov. Ko jo prvič odpreš ni več sterilna. Ta količina zadostuje za več mesecev. 2 mililitra fiziološke cca 2,5 evra. Za čiščenje nosu svojega naraščaja lahko uporabite tudi doma narejeno fiziološko raztopino. Na liter tople vode uporabite dve rezani čajni žlički drobne drogine soli (modra škatla), dobro premešate, da se vsa zrnca stopijo in veselo uporabite. Za čiščenje nosov bo v redu.
tocno za ta namen sem jo rabil :)
omenil sem jo kot primer necesa, kar je poceni in za pripravo ne zahteva nobenega posebnega znanja. taksno absurdno ceno ima fizioloska tekocina zgolj zaradi zlorabe monopola apotekarjev, ki ga seveda branijo na vse pretege.
sporočil: 1
Le čevlje sodi naj kopitar- se popolnoma strinjam. Hm, zgleda, da
vsi vedo več o farmaciji kot farmacevti. Bravo g. Klanjšek,
pozabili ste samo omeniti 110 miljardno kumulativno škodo, ki
nastane zaradi napačne uporabe zdravil v ZDA. Pri nas na srečo še
ni prišlo do tega in upam, da zaradi nekaj neizobražencev, ki
mislijo, da je lekarna prodajalna slane vode in aspirina, tudi ne
bo prišlo.
Vsak pride slej kot prej na vrsto in če bo kateri od teh nevednežev tukaj kdaj stal pri meni z receptom, bom kljub vsemu, v skladu s Hipokratovo prisego, preveril ali se zdravnik mogoče le ni zmotil v dozi, kombinaciji in ga poučil kako se pravilno jemlje predpisano zdravilo(a).
Naj omenim tudi to, da pri nas v lekarni vsak 3 kupec OTC zdravil izbere oziroma pride v lekarno z namenom kupiti si napačno zdravilo in vsakega desetega pošljem domov brez vsega, ker kljub temu, da je prišel po nekaj, ugotovim, da pač ničesar iz lekarne ne rabi oziroma je glede na njegovo zdravstveno stanje primeren obisk zdravnika. kolikokrat vas je že trgovec prepričal, da pri njem ničesar ne kupite??
lukav ti si pa en navaden zarukan materialist. a se res da vse z denarjem izmeriti???? koliko pa potem stanejo oz. bi privarčevali z enimi jetri, ki si jih nekdo lahko uniči z napačnim uživanjem paracetamola?? (Vsebujejo ga Lekadol, Daleron, Calpol, Coldrex...) itd. Najboljše, da damo vse lepo na Merkatorjeve police: ospenčke, (kot je napisal "prerok" v komentarju originalnega članka) pa kakšne ketonalčke, pa stedirilčke, pa malo fentanilčka tudi pride prav, pa kakšen kuteridček je tudi fajn (za vse možno so se ga že namenili ljudje uporabljat), ni važno samo da nam farmacevtom žvenklja v denarnici ne? saj mi bomo še vseeno služili, saj izdelava zdravil je še vedno domena farmacije in na Merkatorjevih policah se bo sigurno bolje prodajalo kot v lekarnah. Pa še kakšna akcija bi lahko bila: "če pojeste 2 škatlici lekadola vam tretjo podarimo brezplačno". Ja in potem se bomo čez par let spraševali kam je šlo naše zdravje... dajte no pamet v roke ljudje, največ težav ima zdravstvo ravno zaradi takšnih samooklicanih kvazi strokovnjakov kot je g.Živkovič. Če hočeš biti strokovnjak na nekem področju, moraš imet vsaj nekaj delovnih izkušenj na tem področju, če že ne ravno ogromno, ne pa da končaš šolo, pa si kar naenkrat strokovnjak za zdravstvo. G. Živkovič pojdite raje počet kaj konstruktivnega kot pa da napletate zgodbice o zadevah na katere se spoznate ravno toliko kot jaz na raketne motorje.
Vsak pride slej kot prej na vrsto in če bo kateri od teh nevednežev tukaj kdaj stal pri meni z receptom, bom kljub vsemu, v skladu s Hipokratovo prisego, preveril ali se zdravnik mogoče le ni zmotil v dozi, kombinaciji in ga poučil kako se pravilno jemlje predpisano zdravilo(a).
Naj omenim tudi to, da pri nas v lekarni vsak 3 kupec OTC zdravil izbere oziroma pride v lekarno z namenom kupiti si napačno zdravilo in vsakega desetega pošljem domov brez vsega, ker kljub temu, da je prišel po nekaj, ugotovim, da pač ničesar iz lekarne ne rabi oziroma je glede na njegovo zdravstveno stanje primeren obisk zdravnika. kolikokrat vas je že trgovec prepričal, da pri njem ničesar ne kupite??
lukav ti si pa en navaden zarukan materialist. a se res da vse z denarjem izmeriti???? koliko pa potem stanejo oz. bi privarčevali z enimi jetri, ki si jih nekdo lahko uniči z napačnim uživanjem paracetamola?? (Vsebujejo ga Lekadol, Daleron, Calpol, Coldrex...) itd. Najboljše, da damo vse lepo na Merkatorjeve police: ospenčke, (kot je napisal "prerok" v komentarju originalnega članka) pa kakšne ketonalčke, pa stedirilčke, pa malo fentanilčka tudi pride prav, pa kakšen kuteridček je tudi fajn (za vse možno so se ga že namenili ljudje uporabljat), ni važno samo da nam farmacevtom žvenklja v denarnici ne? saj mi bomo še vseeno služili, saj izdelava zdravil je še vedno domena farmacije in na Merkatorjevih policah se bo sigurno bolje prodajalo kot v lekarnah. Pa še kakšna akcija bi lahko bila: "če pojeste 2 škatlici lekadola vam tretjo podarimo brezplačno". Ja in potem se bomo čez par let spraševali kam je šlo naše zdravje... dajte no pamet v roke ljudje, največ težav ima zdravstvo ravno zaradi takšnih samooklicanih kvazi strokovnjakov kot je g.Živkovič. Če hočeš biti strokovnjak na nekem področju, moraš imet vsaj nekaj delovnih izkušenj na tem področju, če že ne ravno ogromno, ne pa da končaš šolo, pa si kar naenkrat strokovnjak za zdravstvo. G. Živkovič pojdite raje počet kaj konstruktivnega kot pa da napletate zgodbice o zadevah na katere se spoznate ravno toliko kot jaz na raketne motorje.
sporočil: 10.178
mogoče lukav res ne ve, a jaz dobro vem kdo dela v lekarnah.
nesposobne pičke. da se ne bodo oglasili tisti, ki mislijo ,da
magistri farmacije v lekarnah dobro zaslužijo, povem, da je njihova
plača za polovico manjša, kot jo imajo farmacevti v tujih
predstavništvih. torej v lekarnah ostanejo samo
nesposobneži.
Strani: 1 2