Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: Vrtci in pravičnost

Strani: 1

anon-27497 sporočil: 148
[#4351] 22.09.06 10:15
Odgovori   +    0
Danes me je razburila novica, da svojega otroka ne bom mogel vpisati v vrtec ki sem si ga izbral , pri čemer
za vpis izpolnjujem vse pogoje (živim v občini v kateri je vrtec; oddal vlogo dve leti pred vpisom otroka v vrtec).

Edini pogoj ki ga ne izpolnjujem je da moj otrok nima brata ali sestre v istem vrtcu.

In ne samo to. Razlog za razburjanje so avtomobili z neljubljanskimi registracijami ki vsak dan vozijo otroke v ta
isti vrtec. Je moj otrok manj vreden od njihovih otrok? Zaradi njih bom prisiljen svojega otroka vpisati v drug 3 km
oddaljen ljubljanski vrtec (živim namreč pred vhodom vrtca ki sem si ga izbral) in to samo zato ker imajo otroci, ki
ne živijo v ljubljani (tudi v drugih občinah obstajajo vrtci) prednost. In če še malo posplošim zadevo, taisti starši
ki so mi odvzeli prostor v vrtcu imajo za zahvalo še višjo plačo (o.p. potni stroški); medtem ko davke plačujejo v
svoji občini ( ljubljana je s te strani še enkrat več nateg#$%).

Upam da bo tole prebral/a bodoči/a ljubljanskai/a župan/ja in nekaj ukrenil/a.

anon-23307 sporočil: 582
[#4403] 22.09.06 12:09 · odgovor na: anon-27497 (#4351)
Odgovori   +    0

mihaba wrote:
Danes me je razburila novica, da svojega otroka ne bom mogel vpisati v vrtec ki sem si ga izbral , pri čemer
za vpis izpolnjujem vse pogoje (živim v občini v kateri je vrtec; oddal vlogo dve leti pred vpisom otroka v vrtec).

Edini pogoj ki ga ne izpolnjujem je da moj otrok nima brata ali sestre v istem vrtcu.

In ne samo to. Razlog za razburjanje so avtomobili z neljubljanskimi registracijami ki vsak dan vozijo otroke v ta
isti vrtec. Je moj otrok manj vreden od njihovih otrok? Zaradi njih bom prisiljen svojega otroka vpisati v drug 3 km
oddaljen ljubljanski vrtec (živim namreč pred vhodom vrtca ki sem si ga izbral) in to samo zato ker imajo otroci, ki
ne živijo v ljubljani (tudi v drugih občinah obstajajo vrtci) prednost. In če še malo posplošim zadevo, taisti starši
ki so mi odvzeli prostor v vrtcu imajo za zahvalo še višjo plačo (o.p. potni stroški); medtem ko davke plačujejo v
svoji občini ( ljubljana je s te strani še enkrat več nateg#$%).

Upam da bo tole prebral/a bodoči/a ljubljanskai/a župan/ja in nekaj ukrenil/a.

Seveda bi bilo po tvojem bolje, da namesto, da ti voziš otroka v 3km oddaljen vrtec, nekdo drug, ki ima v tem vrtcu ze enega otroka, najprej pripelje starejsega sem (recimo, da niti ne zivi pred vrati vrtca, temvec x km stran), nato pa drugega (mlajsega) se 3km stran in se nato odpelje na xy lokacijo v sluzbo.

Da imajo bratje/sestre prednost je edino logicno in razumno...

Pa se to: Po novem registracija avtomobila ne pove nic o prebivaliscu njegovega lastnika.
anon-27497 sporočil: 148
[#4429] 22.09.06 13:02 · odgovor na: anon-23307 (#4403)
Odgovori   +    0
dokler sta bratec in sestra iz iste občine kot je vrtec je to edino pravilno da sta skupaj!!!

glede registerskih pa ne me farbat da so vsi ki imajo avtomobile jih šli na novo registrirati
dokler bodo ljudje gledal tko kot ti in ne videli širšega problema bo sranje še naprej
[#4439] 22.09.06 13:14 · odgovor na: anon-27497 (#4429)
Odgovori   +    0
Kdor zivi v Lj. ima prednost pred ostalimi - vendar tistimi, ki kandidirajo. Sedaj pa, ce je nekdo izven Lj. dobil vrtec par let nazaj, ko ni bilo vrste, a bi ga sedaj morali vreci ven, da prides ti not?

Ker iz tvojega prispevka sklepam sledece:
- Opazas avtomobile tistih, ki so ze v vrtcu.
- Nisi bil izbran, ker je bil izbran Ljubljancan z ze enim otrokom (kaj je s tem narobe?)
anon-89 sporočil: 10.178
[#4441] 22.09.06 13:16 · odgovor na: anon-27497 (#4429)
Odgovori   +    0
sranje se bo končalo takrat, ko bodo vsi plačevali polno ceno vrtca in bo interes za vrtec močno padel ali pa ko bo vrtec za vse zastonj ali za vse enako poceni, ker bodo morali odpreti nove vrtce ali pa spustiti privat konkurenco. dokler pa imajo prednost brezposelni in tisti, ki za vrtec ne plačujejo bo kot pravilno ugotavljaš eno veliko sranje.
[#4442] 22.09.06 13:18 · odgovor na: anon-89 (#4441)
Odgovori   +    0

Bob wrote:
sranje se bo končalo takrat, ko bodo vsi plačevali polno ceno vrtca in bo interes za vrtec močno padel ali pa ko bo vrtec za vse zastonj ali za vse enako poceni, ker bodo morali odpreti nove vrtce ali pa spustiti privat konkurenco. dokler pa imajo prednost brezposelni in tisti, ki za vrtec ne plačujejo bo kot pravilno ugotavljaš eno veliko sranje.

S tem se povsem strinjam.

A, kot so meni razlozili v "nasem" vrtcu so na vrhu seznama tisti, ki so iz Lj, sta oba starsa zaposlena in imajo v vrtcu ze enega otroka. Kako je drugje, pa ne vem.
anon-26108 sporočil: 9
[#4459] 22.09.06 13:54 · odgovor na: anon-23307 (#4403)
Odgovori   +    0
Mar ne bi bilo najbolj racionalno, dragi gospodje, da bi se otroke vozilo v najbljižje vrtce. Zakaj zlomka bi moral nekdo iz vrhnike voziti otročaje v Lj in hkrati Ljubljančan na Vrhniko??  Oslarija!!  Vrhniški otroci v vrhniški vrtec in ljubljanski v ljubljanski.
[#4462] 22.09.06 14:00 · odgovor na: anon-26108 (#4459)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-23307 22.09.2006 14:01
Mogoce zato, ker je sluzba v Lj. do 16.00, vrtec na Vrhniki pa tudi odprt do 16.00?

Sicer samo ugibam. p.: Zivim v Lj, otrok v Lj vrtcu, registracija not Lj.

Strani: 1