Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: članek Krka napoveduje: letos krepko preko milijarde evrov
Teme v drugih forumih o teh vsebini: Glavni forum (31)
Strani: 1
sam delnice krke so pa v naših rokah. :)
(glej objava SEO-NET)
poopmezajebava je napisal(a):to je preverjena info, dobijo zares vse plačano?
Sam sebe ne bi okarakteriziral kot skrajno privoščljivega, a blazna evforija po moji oceni ni povsem na mestu. Rezultati niso slabi, a vendar so (zgolj) izpolnili pričakovanja in tudi predhodne napovedi so skladne s tem, kar napovedujejo sedaj. Opazen je pritisk na marže, a vendar je lepo, da bo prodaja tudi v prihodnje rastla. Verjetno ne povsem ogransko, a podarjenemu konju se ne gleda v zobe. Vrednotenje Krke počasi postaja zanimivo, sprašujem se le, kako uspejo oni v Rusiji dobiti plačano vse, kar prodajo . Sicer pa se vsi generiki in originatorji pripravljajo na biogenerična zdravila, na potek patentov najbolj prodajanih zdravil, za kar ocenjujejo, da je potrebna konsolidacija, le vizionarski Cole (Čole?) bo s Krko v dobrem in slabem otoček sredi razburkanega morja. Lahko nekdo, ki se na to nekoliko bolj razume in ne pridobiva informacij večinoma iz Financial Timesa napiše kaj več?
po spominu, v IX. 2008 terjatve 29% v prihodkih, v IX. 2007 slabih 26%, kar pomeni da rast financirajo sami in da se plačilna sposobnost kupcev poslabšuje (koliko tega izvira iz rusije, ne vem, to me tudi blazno zanima)
mene bolj zanima kaj bo jutri KRKG povedala na bourzi... no pa pustimo se presenetit.
Krka ni vredna niti tolarja na delnico, kaj šele evra.
Vredna je -2987 EUR na delnico. Ja prav ste prebrali minus 2987 EUR na delnico.
Oni če meni, da plate, da ja kupujem, a to če oni mnogo, da plate. E pa sad, da vidimo vas junake, da začnete s paljbom po meni. Može slobodno, stavim koliko god hoćete, da se bo našel junak, ki se ne bo mogel suzdržati, da ne bi opalio po meni.
Vi kar prodajajte. Bo več ostalo za nas. Samo molim vas, da onda ne dolazite kod mene, da bi vam dal nešto one Krke.
Šta čekaš udri Miško!
FIN-387338 je napisal(a):
Ali kdo ve zakaj so Colariču eno leto pred mandatom podaljšali mandat za 6 let. Ali se komu kam mudi ali kaj? (glej objava SEO-NET)
To je običajno in skladno z našo zakonodajo (ZGD). Torej mandat se lahko podaljša eno pred potekom mandata, prej pa ne.
Zanimiv bo podatek o rezervacijah. Kot vemo iz preteklosti je Krkna sposobna dobiček napovedati do centa natančno. Pustimo se presenetit.
poopmezajebava je napisal(a):
Sam sebe ne bi okarakteriziral kot skrajno privoščljivega, a blazna evforija po moji oceni ni povsem na mestu. Rezultati niso slabi, a vendar so (zgolj) izpolnili pričakovanja in tudi predhodne napovedi so skladne s tem, kar napovedujejo sedaj. Opazen je pritisk na marže, a vendar je lepo, da bo prodaja tudi v prihodnje rastla. Verjetno ne povsem ogransko, a podarjenemu konju se ne gleda v zobe. Vrednotenje Krke počasi postaja zanimivo, sprašujem se le, kako uspejo oni v Rusiji dobiti plačano vse, kar prodajo. Sicer pa se vsi generiki in originatorji pripravljajo na biogenerična zdravila, na potek patentov najbolj prodajanih zdravil, za kar ocenjujejo, da je potrebna konsolidacija, le vizionarski Cole (Čole?) bo s Krko v dobrem in slabem otoček sredi razburkanega morja. Lahko nekdo, ki se na to nekoliko bolj razume in ne pridobiva informacij večinoma iz Financial Timesa napiše kaj več?
No jaz sem se že parkrat razpisal o Krkini vrednosti, vendar to pri tečajih nad 100...v smislu da je preveč dobrih stvari že vštetih v ceno oz. cena odraža optimalni scenarij za kar nekaj let naprej. Tudi sedaj ni "zastonj"...se pa bliža oznaki poceni. Tažava je samo ker je po svetu ogromno firm, ki so še cenejše, pa njihovo poslovanje tudi ni ravno v krizi. Za krkino ceno me skrbi, ker bo še nekaj časa pomanjkanje kupcev iz tujine...imajo pač ogromno drugih možnosti.
Glede tega kako dobijo plačano lahko pomvem naslednje. ZA Krko nimam pojma, vem pa zagotovo, da Lek za vse vzhodne države (Belorusija, Ukrajina, Azerbajdzan itd...) zahteva vnaprejšnje plačilo. Sklepam da tako posluje tudi Krka.
Kosolidacija je trend katerega se bo sledilo, oz. se ga že. Vendar dokler Cole dosega takšne rezultate, mu nimamo kaj očitati. Konec koncev pa v tem smislu je to tako. Lek je žrtev konsolidacijskega cikla...Krka pa se bo očitno poskusila prebiti sama...ambicizno, ampak po moje pravilno. If you dont grow...you die:-)
Kosirc, ker si napisal drži vodo.
Strani: 1