Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Heker okradel uporabnike spletnega bančništva

Strani: 1 2

anon-1670 sporočil: 14.712
[#40766] 23.01.07 12:32
Odgovori   +    0
Mojemu znancu so preko Klika NLB ukradli 700 bivših jurjev in se niti pogovarjati niso želeli o vračilu-potem jih je pa dal v časopis in denar vendarle s težavo dobil nazaj.

Ampak je pa treba biti res izjemno previden, ker obstojajo programčki, ki preberejo vsa skrita gesla, zapisujejo naše tipkanje,...
Dobi se jih pa povsem zlahka.

Lp
anon-13926 sporočil: 639
[#40773] 23.01.07 12:47 · odgovor na: anon-1670 (#40766)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-13926 23.01.2007 12:48

maj je napisal(a):
Mojemu znancu so preko Klika NLB ukradli 700 bivših jurjev in se niti pogovarjati niso želeli o vračilu-potem jih je pa dal v časopis in denar vendarle s težavo dobil nazaj.

Spomnim se te afere in nekega besnenja na forumu (www.finance-on.net/f...i/?t=3220) kako da pa banka ja ni odgovorna za slabo zaščitene računalnike in tako, da stranka nikakor ni upravičena do kakršnegakoli povračila denarja (pojavile so se celo neke bedne primerjave z prodajalci avtomobilov). Evo Tacka kako to delajo normalne banke.
anon-110211 sporočil: 11
[#40777] 23.01.07 12:50
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: Gustl 24.01.2007 10:39
nima pomena navajati dejstev z argumenti tretje osebi, ko obstaja osebna programska zaščita pred tovrstnim kriminalom, več info: ( Tale forum ni namenjen EPP ...naprej spletnioglasi@finance-on.net    lp admin)
anon-27449 sporočil: 1.610
[#40784] 23.01.07 12:59 · odgovor na: anon-13926 (#40773)
Odgovori   +    0

0731SM1 je napisal(a):

Spomnim se te afere in nekega besnenja na forumu (www.finance-on.net/f...i/?t=3220) kako da pa banka ja ni odgovorna za slabo zaščitene računalnike in tako, da stranka nikakor ni upravičena do kakršnegakoli povračila denarja (p ojavile so se celo neke bedne primerjave z prodajalci avtomobilov). Evo Tacka kako to delajo normalne banke.

Normalne banke ? Aja, nekdo krade 3 mesece ?

Sigurno nisem rekla, da da stranka nikakor ni upravičena do kakršnegakoli povračila denarja , je pa dejstvo, da je v prvi vrsti odgovorna za zaščito svojega računalnika. Sigurno obstajajo tudi izjeme, ampak moje mnenje se ni spremenilo.

Je pa tako, banka ponudi "storitev", ti jo pa vzemi ali pač ne..  
[#40814] 23.01.07 13:34 · odgovor na: anon-110211 (#40777)
Odgovori   +    0
Ljudje božji samo Pande ne namestite na svoj računalnik, ker vam bo računalnik delal približno tako kot pred 15timi leti.

Priporočam, da si namestite tisti Antivirusni program, ki vam ga zastonj da vaš ponudnik interneta, če pa vam ne da nobenega pa malo pobrskajte po internetu, kjer boste prav gotovo našli kakšnega zelo dobrega in to zastonj.

Sicer se pa niti slučajno ne zanašajte samo na antivirusni program, ker ta vaše neumnosti ne more odpraviti in v primeru, če boste klikali kar vsepovsod in vse potrjevali in nameščali vso bedarijo, ki jo kje najdete vam tudi najboljši AV program ne pomaga.

Lp

anon-28225 sporočil: 121
[#40815] 23.01.07 13:37 · odgovor na: anon-27449 (#40784)
Odgovori   +    0
Ejla, ti pa pojma nimaš. Edina institucija tega zajebanega sveta, ki še deluje skladno s svojim namenom, je denar. Denar obračajo banke, ki za svoje storitve tudi računajo. Varnost in kvaliteta storitev nista odvisna od uporabnika, ampak od banke. Banka mora biti varnostno zanesljiva, sicer ni zaupanja vredna. Če kriminalci z orožjem oropajo banko, varčevalci vseeno pridejo do svojega denarja. Banke so pregnale stranke iz bančnih okenc in jim ponudile nove načine poslovanja, pri tem so ogromno prihranile, sedaj pa naj še komitenti sami odgovorajajo za zlorabe s karticami, mobilnim bančništvom, bankomati, internetno  in telefonsko banko, itd., ker so se tako pač odločili, ali kaj?Sploh pa, oglej si malo zakonodajo EU, ki varuje predvsem potrošnika in uporabnika.  Saj kot posameznik drugače ne bi imel nobene  možnosti, da uspeš proti proti takim megainstitucijam, kot so država, banke, zavarovalnice, multinacionalke. Banke, ki dopuščajo, da jim nekdo vdre v sistem, so same odgovorne za poslovanje. In še tako napišeš, "vzemi storitev ali pač ne". Kaj pa vesta dedek in babica o kriptografiji, Windowsih in Explorerju. Njima zadeva deluje, vse račune lahko plačata z vnukovega računalnika,kadarkoli želita.         
[#40817] 23.01.07 13:41 · odgovor na: anon-27449 (#40784)
Odgovori   +    0
Vidim, da si bančnica, zato me zanima kako, da takih lopovov ne uspete zlahka najti saj imate vendar sledljivost denarja in se lepo vidi kater je končni račun?

A so tistega, ki je kradel prek Klika našli ali se še vedno mirno sprehaja po svetu in načrtuje nove podvige?

Lp
[#40865] 23.01.07 14:58 · odgovor na: anon-1670 (#40817)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: Gustl 24.01.2007 10:40

maj je napisal(a):
Vidim, da si bančnica, zato me zanima...
Maj, vidim, da niste iz IT sektorja in vam niso povsem jasne tehnologije in pregledovalniki. Vsekakor ne zdrži trditev, da deluje PC z AV, kot so mlinčki mleli pred 15imi leti. Predlagam, da zapakirate svoj PC in ga odnesete v trgovino, kjer ste ga kupili z obrazložitvijo, da to pač ni za vas.

Vsem ostalim, ki sem želel ponuditi informacijo o phisingu/pharmingu in cyber kriminalu (od Maja tega pač ne boste zvedeli), še vedno se nahaja na prvi strani

( Tale forum ni namenjen EPP ...naprej spletnioglasi@finance-on.net    lp admin)

. Za Vas, Maj, pa je wikipedia, oz. 15 let star PC, oz. 386ka oz. Vaš nujen update:

F1: http://en.wikipedia.org/wiki/Pharming
F2: http://en.wikipedia.org/wiki/Keylogger
F3: en.wikipedia.org/wiki/Phising
[#40883] 23.01.07 15:22 · odgovor na: anon-110211 (#40865)
Odgovori   +    0
Panda dobi od mene oskarja za najslabši anti-virusni program. Po tem, kako ti upočasni računalnik, in kako težko jo je v popolnosti odstraniti iz računalnika, bi prej rekel, da je virus kot anti-virus.

P.S.: Če se že gremo prpoagando, pa dajmo:

- NOD32 Antivirus je po moji oceni, vsaj 10x boljši od Pande
    - Kdor pa želi antivirus zastonj, naj preizkusi AVG antivirus
[#40893] 23.01.07 15:33 · odgovor na: anon-13926 (#40883)
Odgovori   +    0

0731SM1 je napisal(a):
Panda dobi od mene oskarja za najslabši anti-virusni program. Po tem, kako ti upočasni računalnik, in kako težko jo je v popolnosti odstraniti iz računalnika, bi prej rekel, da je virus kot anti-virus.

1. koliko ste jih pa stestiral? 
2. katero verzijo ste imel nameščeno?
3. niste znal odstraniti? še dobro, da najdete velik gumb na PCju, POWER ON/OFF
4. Nod32, priznan slovaški izdelek iz Bratislave, je 10x boljši od Pande? ESET.SK, predvidevam, da se vam je iztekel delovnik, ker niste uspeli argumentirati... v čem je lahko nod superioren? mogoče zato, ker ga sami uporabljate? Verjetno je tudi znamka vašega vozila najboljša in verjetno poznate več vozil, tudi tam podeljujete oskarja ali grammyje?
[#40908] 23.01.07 15:59 · odgovor na: anon-110211 (#40893)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-13926 23.01.2007 16:03
1. Stestiral sem jih že mnogo, mnogo, začenši z pradavnima "Scan" in "VSafe" za DOS, in že tadva sta mi bila bolj všeč od Pande.
2. Glede na to, da sem nazadnje Pando testiral kakšno leto nazaj, sem imel verzijo, ki je bila takrat najnovejša
3. Ne znate brati ali se zajebavate? Odinstalirati Pando je postopek, ki ga navadni Janez nikakor ne more obvladati, glede na to, da je treba brskati po registru in odstranjevati raznorazne ključe, da sploh lahko program v celoti MANUALNO izbrišeš. V nasprotnem primeru je delovanje računalnika OPAZNO počasnejše in to je dejstvo. Ni pa to pravilo, ki velja za vse antivirusnike.
4. Sam uporabljam AVG, ker nisem tako zabit, da bom plačeval za pretežno nekoristen skupek programske kode. Vsak resen uporabnik računalnika, se že z načinom uporabe v veliki večini zavaruje pred škodljivimi programi. In še da odgovorim, zakaj je NOD superioren: je hitrejši in ko ga hočeš izbrisati, se to tudi zgodi, brez da ti pusti celo smetišče v spominu. (Zakaj je treba nekaterim ljudem isto zadevo povedati iz druge strani?). Po čem pa se vam zdi panda superiorna? Po tem, da od nje prodaje zavisi vaša plača?? No, potem vas vsaj malo razumem..
[#40910] 23.01.07 16:03 · odgovor na: anon-13926 (#40773)
Odgovori   +    0

Spomnim se te afere in nekega besnenja na forumu (www.finance-on.net/f...i/?t=3220) kako da pa banka ja ni odgovorna za slabo zaščitene računalnike in tako, da stranka nikakor ni upravičena do kakršnegakoli povračila denarja (pojavile so se celo neke bedne primerjave z prodajalci avtomobilov). Evo Tacka kako to delajo normalne banke.
Kaj ni jasno? Pogledal sem link, ki si ga objavil in vse je pojasnjeno. Razen moralne - izobraževanje, v čem je banka lahko odgovorna? Lepo ti je bilo pojasnjeno, da sta v primeru pharminga dva varjanti: okužba DNSja, vsi, ki bi prek določenega ISPja dostopali do banke bi bili zavedeni. To stori kriminalna ekipa, ki želi do denarja, kje je tu vpletena banka?

Drug način je zamenjava Host fajla na uporabnikovem računalniku, kateri se zgodi z okužbo z bančnim trojancem, ponavadi ciljanim, torej varčevalci NLB so bolj interesantnim, kot npr. neke manjše slo. banke. Uporabnik se je sam okužil, ali ga je banka?

Na podlagi česa je banka odgovorna? Na podlagi omogočanja storitve? Neizobraževanja laičnih uporabnikov in neumnih uporabnikov? Na podlagi prevzemanja odgovornosti za delo kriminalcev?

Da se razumeva: srečava se v Lj, kjer me vprašaš, kje je poslovalnica NLB, jaz sem ti zlažem, da je v stavbi blizu, kjer je res firma N1B, ti te nakekčijo kot osla in zdaj pridi vprašat NLB za odškodnino. Primer dva: preživel si neuspešen poskus dimmak-a, vendar imaš trajne posledice, ne vidiš dobro, namesto, da hodiš v poslovalnico NLB, zahajaš v poslovalnico N1B, kjer te redno nakekčijo. Podoben primer: sem lažni popisovalec nepremičnin in te nakekčim, kaj ti bodo rekli na državni upravi?

dogodek v mestu gogi, ki ga čakajo mediji, arogantni forumski dvigovalci prahu, zainteresirana strokovna javnost je vdor v bančne račune in izpraznitev le-teh (fizični primer: SKB sefi), zaenkrat gre za izrabo pravne zmote, torej zbiranja zaupnih informacij za namen izrabe in direktnega praznenja računov! Menite, da bo banka o uspešni kraji denarja banki, poročala medijem?
[#40912] 23.01.07 16:05 · odgovor na: anon-110211 (#40910)
Odgovori   +    0
Tudi zate velja post malo #40815 više zgoraj.
anon-17914 sporočil: 66
[#40913] 23.01.07 16:08 · odgovor na: anon-110211 (#40893)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-17914 23.01.2007 16:09
Se pridružujem 0731.... Pande je tudi pri meni pustila daleč najslabši vtis. Je pa res, da sem se je losal že več kot leto (dve?) nazaj.
A ste novejše verzije kaj poštimal?

p.
dani14 sporočil: 6.657
[#40915] 23.01.07 16:18 · odgovor na: anon-110211 (#40910)
Odgovori   +    0

pandaAV je napisal(a):

Kaj ni jasno? Pogledal sem link, ki si ga objavil in vse je pojasnjeno. Razen moralne - izobraževanje, v čem je banka lahko odgovorna? Lepo ti je bilo pojasnjeno, da sta v primeru pharminga dva varjanti: okužba DNSja, vsi, ki bi prek določenega ISPja dostopali do banke bi bili zavedeni. To stori kriminalna ekipa, ki želi do denarja, kje je tu vpletena banka?

Drug način je zamenjava Host fajla na uporabnikovem računalniku, kateri se zgodi z okužbo z bančnim trojancem, ponavadi ciljanim, torej varčevalci NLB so bolj interesantnim, kot npr. neke manjše slo. banke. Uporabnik se je sam okužil, ali ga je banka?

Na podlagi česa je banka odgovorna? Na podlagi omogočanja storitve? Neizobraževanja laičnih uporabnikov in neumnih uporabnikov? Na podlagi prevzemanja odgovornosti za delo kriminalcev?

Da se razumeva: srečava se v Lj, kjer me vprašaš, kje je poslovalnica NLB, jaz sem ti zlažem, da je v stavbi blizu, kjer je res firma N1B, ti te nakekčijo kot osla in zdaj pridi vprašat NLB za odškodnino. Primer dva: preživel si neuspešen poskus dimmak-a, vendar imaš trajne posledice, ne vidiš dobro, namesto, da hodiš v poslovalnico NLB, zahajaš v poslovalnico N1B, kjer te redno nakekčijo. Podoben primer: sem lažni popisovalec nepremičnin in te nakekčim, kaj ti bodo rekli na državni upravi?

dogodek v mestu gogi, ki ga čakajo mediji, arogantni forumski dvigovalci prahu, zainteresirana strokovna javnost je vdor v bančne račune in izpraznitev le-teh (fizični primer: SKB sefi), zaenkrat gre za izrabo pravne zmote, torej zbiranja zaupnih informacij za namen izrabe in direktnega praznenja računov! Menite, da bo banka o uspešni kraji denarja banki, poročala medijem?

Vidim, da se bockate, kakšna je najboljša zaščita računalnika pred virusi - uporabljajte Kaspersky 6.0 - deluje brezhibno, uporabljajte Mozilla Firefox - v letu 2006 napadena le 2 dneva, IE okoli 220 dni :)

Glede odgovornosti banke - banke naj poskrbijo za varno spletno poslovanje ali pa se vrnejo na staromoden način poslovanja.
anon-26398 sporočil: 186
[#40916] 23.01.07 16:20 · odgovor na: anon-110211 (#40910)
Odgovori   +    0
Dragi PandAV, na tvojem mestu bi bil raje tiho, ker svojemu podjetju (oz. produktu, ki ga ponujas) s svojimi komentarji in polemiziranjem delas vec skode kot koristi...

Raje navedi prednosti svoje resitve (ce ze delas reklamo), kot pa da skusas downplayat druge/tuje resitve.

pozicija: se ne opredeljujem o prednosti/slabostih omenjene protivirusne zascite, le dobronamerni komentar
[#40917] 23.01.07 16:24 · odgovor na: anon-13926 (#40908)
Odgovori   +    0
1. testiral ste zaščito na DOS-u? ja, fajn, kaj že, commandline? nevarnost je bila enaka kot sedaj na Symbianih, razumem vas, da ste starodaven IT dinozaver
2. enostavno vprašanje: katero verzijo? postajate dementni?
3. Panda je prva v slovenščini in postopek je povsem enostaven, odstrani in Panda se samodejno odstrani, nikjer ni manualov in brisanja registrov, razen če se uporabnik zavestno želi zaplezati, da pa sploh izbere to možnost mora imeti nekaj predznanja
4. uporabljate avg in redno odstranjujete nod, kje imate to priložnost? Iz spoštovanja do pradavnih A V testerjev za DOS, sem pobrisal  svoje domneve. Glede odstrani tve noda, naj navedem, da  ;je vsak kot programske opreme  tako
drugače luknjičast, popolnega softwarea ni! Tudi Slovaki ga ne znajo narest. Nod je hitrejši, a mogoče primerjate podobne rešitve? Nod nima požarnega zidu, spyware, spam zaščite, niti zaščite pred cyber kriminalci, verjatno je tako oskubljen res hitrejši, vendar ne pri on demand pregledovanju, poglejte zgoraj prip onko.
[#40919] 23.01.07 16:26 · odgovor na: anon-17914 (#40913)
Odgovori   +    0

peerus1 je napisal(a):
Se pridružujem 0731.... Pande je tudi pri meni pustila daleč najslabši vtis. Je pa res, da sem se je losal že več kot leto (dve?) nazaj.
A ste novejše verzije kaj poštimal?
priporočam test, kajti moja b eseda je lahko tu kaj kma lu zlorabljena v smislu, da&nb sp;agitiram nove uporabnike,
na katero mail adreso lahko& nbsp;posredujem AK? 
[#40921] 23.01.07 16:29 · odgovor na: anon-26398 (#40916)
Odgovori   +    0
poglej prvi post z vabilom na spletno stran, kjer je več info o krajah denarja,

v kolikor pa je kontra argument, da naj se teh dokumentov ne ogleda, da naj ljudje na naložijo zaščite, menim, da smem odgvoriti sebi v bran
[#40925] 23.01.07 16:42 · odgovor na: anon-110211 (#40917)
Odgovori   +    0
Pa ti ne veš kaj pišeš človek. To da poznam programe že od dosa naprej, ne pomeni, da jih sedaj ne poznam. In da mi to šteješ v minus in me etiketiraš za IT dinozavra, pove zelo veliko o tvojem načinu razmišljanja, ki je milo rečeno, primitivno. Potem mi očitaš, da se ne spomnim neke številke, ko ti povem, da sem testiral eno leto staro verzijo. Poglej na svoj seznamček, saj si moral takrat tudi delati reklamo za taisti izdelek. A ti se mogoče spominjaš kater verzija AVG-ja je bila 1 leto nazaj (sej vem, da boš pogledal v dokumente in se potem hvalil s svojim fotospominom za decimalne številke). Kar pa te dokončno opredeli kot kretena pa je dejstvo, da jaz govorim o manualnem brisanju datotek iz diska (kar je pri pandi obveza - uninstall tega NE naredi (sicer mi lahko rečeš, da nova verzija to počne, vendar si pri meni že izgubil verodostojnost in ti ne bom verjel)) ti pa govoriš o nekih manualih (se vidi da si prodajalček softwarea). Brisanje registrov: Oprosti mi ker se ne spomnim natančno, katere KLJUČE v registru je treba brisati (začnejo s s HKEY... to vem :) ), upam da me ne boš spet označil za dementega, ampak ti pa povem, da jih JE treba brisati. Ne vem, ali ne poznaš svojega proizvoda ali pa namerno LAŽEŠ. V vsakem primeru pljuvaš v lastno skledo. Glede raznih funkcij in rešitev v softwareu pa raje s teboj nebi, saj očitno nimaš pojma.

In zdaj mi boš TI govoril, da je vsak software luknjičast. Kaj je, a si prebral osnove PC-ja za butalce ali koga že?
[#40927] 23.01.07 16:49 · odgovor na: anon-110211 (#40917)
Odgovori   +    0
In pa še odgovor na tvoj grafek, ki zopet nakazuje na tvojo nesposobnost izločanja informacije iz prebranega teksta. Ne govorim o tem, kako hitro program pregleda določeno mapo (tudi tu mi ta graf brez okoliščin testa ne pove ravno ne vem koliko), ampak o tem da Panda upočasni delovanje celotnega računalnika.
anon-10743 sporočil: 2.011
[#40928] 23.01.07 16:54 · odgovor na: anon-13926 (#40883)
Odgovori   +    0

0731SM1 je napisal(a):

- NOD32 Antivirus je po moji oceni, vsaj 10x boljši od Pande
- Kdor pa želi antivirus zastonj, naj preizkusi AVG antivirus

NOD daje false pozitive za dolocene nic hudega slutece snippete javascript kode.

AVG free je pa cisto solidna izbira za domacega uporabnika in dela bolje od marsikatere komercialne variante.
jeanmark sporočil: 2.903
[#40932] 23.01.07 16:59 · odgovor na: anon-110211 (#40921)
Odgovori   +    0
pando sem nekoč sprobal. ne bom je več nikoli.

uporabljam sicer avast.
[#40933] 23.01.07 17:09 · odgovor na: anon-10743 (#40928)
Odgovori   +    0

x0 je napisal(a):

NOD daje false pozitive za dolocene nic hudega slutece snippete javascript kode.
Evo pandaAV, drugič citiraj janeza, da boš imel kaj pametnega povedati.
anon-73431 sporočil: 589
[#40934] 23.01.07 17:09 · odgovor na: jeanmark (#40932)
Odgovori   +    0
Sam sem doma zadovoljen uporabnik NOD32, v službi pa CA EZ Trust,...
Kaj je komu všeč je stvar barve, vonje in okusa in ljudje smo med seboj različni.

Nehajte se prepucavat.
V review-jih po netu trenutno prednjačijo NOD32, Kaspresky in BitDefender, občasno je blizu Panda in Symantec.

Vsak naj se odloči po svoji želji.

Amen.
anon-10743 sporočil: 2.011
[#40941] 23.01.07 17:24 · odgovor na: anon-13926 (#40933)
Odgovori   +    0

0731SM1 je napisal(a):

Evo pandaAV, drugič citiraj janeza, da boš imel kaj pametnega povedati.

Se pripet koscek fajla, na katerega trzne trigger happy NOD32 (mogoce je zato bil ocenjen kot najboljsi, ker je predvsem zelo navit?)

Noben drug antivirus ne zazna te kode kot virus.

Se zanimivi linki (multi engine scannerja):

http://virusscan.jotti.org/
http://www.virustotal.com/en/indexf.html
anon-94581 sporočil: 1.391
[#40946] 23.01.07 17:32 · odgovor na: dani14 (#40915)
Odgovori   +    0

dani14 je napisal(a):

Vidim, da se bockate, kakšna je najboljša zaščita računalnika pred virusi - uporabljajte Kaspersky 6.0 - deluje brezhibno, uporabljajte Mozilla Firefox - v letu 2006 napadena le 2 dneva, IE okoli 220 dni :)

Glede odgovornosti banke - banke naj poskrbijo za varno spletno poslovanje ali pa se vrnejo na staromoden način poslovanja.
 Kaspersky 6.0 so mi postavili na black listo. Ali je že kaj novega. Do sedaj sem bil z njim še najbolj zadovoljen. NOD je bil res hiter, vendar dvomim, da sploh kaj dela.
Ali je imel kdo probleme z BitDefenderjem in certifikati v povezavi z Explorerjem 6.
anon-73431 sporočil: 589
[#40958] 23.01.07 18:01 · odgovor na: anon-94581 (#40946)
Odgovori   +    0
NOD je hiter in dela!
Preverjeno.
Disclosure - ne delam v prodaji NOD-a, sploh ne delam v IT podjetju. :)
anon-26847 sporočil: 22
[#40965] 23.01.07 18:29 · odgovor na: anon-110211 (#40910)
Odgovori   +    0

pandaAV je napisal(a):

Na podlagi česa je banka odgovorna? Na podlagi omogočanja storitve? Neizobraževanja laičnih uporabnikov in neumnih uporabnikov? Na podlagi prevzemanja odgovornosti za delo kriminalcev?

Na podlagi tega, da uporablja take načine elektronskega poslovanja, ki so iz dneva v dan manj varni in čedalje pogostejša tarča hekerjev. Statična gesla in certifikati so out, žal. Bili so dobra ideja in varni, nekoč, čeprav smo vsi vedeli, da se jih vsaj v principu da takole ukrasti. Sedaj, ko so take kraje "realnost", je treba misliti za 5 let naprej.
dani14 sporočil: 6.657
[#40986] 23.01.07 19:38 · odgovor na: anon-94581 (#40946)
Odgovori   +    0

enanula je napisal(a):

Kaspersky 6.0 so mi postavili na black listo. Ali je že kaj novega. Do sedaj sem bil z njim še najbolj zadovoljen. NOD je bil res hiter, vendar dvomim, da sploh kaj dela.
Ali je imel kdo probleme z BitDefenderjem in certifikati v povezavi z Explorerjem 6.

Ja, to je "problem" pri Kasperskem, da ima to črno listo :) Ti pošljem Kaspersky keys na mail, polovica jih je že črnih, pol jih pa še dela :) Morš pogledati sam.
Glede NOD32; sam sem ga imel nekaj časa, a osebno prisegam na Kasperskyga.

Strani: 1 2