11 min
Sporočilo za tradicionalne banke: ko je komitent enkrat na digitalu, poti nazaj več ni
2 uri
Ste med bančnimi »izbrisanci«? Na kaj je treba biti pozoren pri uveljavljanju odškodninskih zahtevkov?
2 uri
Hubert Kosler, Yaskawa: Slabost naše države je progresivna obdavčitev plač 2
3 ure
Grieveson: Če bi bil danes v Pragi ali Budimpešti, bi bil bolj zaskrbljen 1
3 ure
Tomaž Vesel se vrača v Salomon: po treh mesecih spet imenovan za prokurista
4 ure
Globalni trendi v spletni trgovini: kako lahko Slovenija okrepi svoj položaj na svetovnem trgu? 1
4 ure
Ali montažne hiše res trajajo samo 60 let?
4 ure
Thyssen Krupp z dobro milijardo neto izgube: oslabitve v jeklarskem delu
4 ure
Centralna banka: dragi Nemci, pripravite se spet na višjo inflacijo
4 ure
Slovenske banke do konca septembra: skoraj milijarda dobička pred davki 2
5 ur
Prva obletnica strahovlade hutijevcev in tisoč dni vojne v Ukrajini: kako se spreminja mednarodna trgovina 2
5 ur
Top službe – OLAF, Petrol, Sava Re, Samsung, Juicy Marbles, NLB, 2TDK ...
5 ur
Ministrstvo s slabimi štirimi milijoni za naložbe v učinkovito rabo dušikovih gnojil
7 ur
Nestle v dodatno nižanje stroškov in v odcepitev divizije za vodo
7 ur
TOP ČLANKI - Kaj danes berete
7 ur
FT: EU bo od kitajskih podjetij zahtevala prenose tehnologije
8 ur
V EU spet pozivi k večji pridelavi beljakovinskih rastlin
8 ur
V živo bom analiziral delnico. Me pridete poslušat? 2
8 ur
Bloomberg: Ameriško pravosodno ministrstvo vztraja, da mora Google prodati brskalnik Chrome
9 ur
Kako posluje Rastoderjev Air Adriatic, ki v floto dodaja nova letala

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Višje prometne kazni: Tisočak za 80 km/h v naselju

Teme v drugih forumih o teh vsebini:   Nepremičnine (2)

Strani: 1 2 3 4 5

anon-17372 sporočil: 6.680
[#228009] 03.04.08 13:12 · odgovor na: macon (#228008)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-17372 03.04.2008 13:13

macon je napisal(a):

Jaz pazim, kako vozim, ampak tam kjer je znak 50 imam hitrost takoj 60-70, če dve sekundi nisem pozoren.

vsi mi, ki tole beremo, pa ne vozimo avtomobila in ti zato verjamemo :)

ajd, 55-60.
anon-90061 sporočil: 136
[#228010] 03.04.08 13:12 · odgovor na: Skippy (#227581)
Odgovori   +    0

Skippy je napisal(a):

Ti ne razumeš, da ima naš ZVCP največ predpisanih prekrškov po svetu. Malo si poglej tuje zakone, ki vsebujejo malo členov in najbistvenejše prekrške. Naš zakon pa ti pove vse, od tega kako dolg korak mora biti pri tvoji hoji do načina odpiranja avtomobilskega okna na ročni način. Povrhu vsega predpostavljaš, da je edini pomemben prekršek na naših cestah in edini člen, ki ga je treba spoštovat, hitrostna omejitev. Ostala pravila niso pomembna (kar tudi sicer opažam na cesti).

Dokler pač voziš 50, lahko telefoniraš, gledaš sovoznici pod kiklo ali si pečeš palačinke. Važno je, da voziš 50.

V Sloveniji ne moreš voziti po ZVCP, ker je preprosto preneumen. Preberite ga enkrat skozi, pa boste videli. In dejansko je to, koliko boš plačal kazni, povezano s smolo kolikokrat boš naletel na policijo. Ker dejansko vedno kršiš vsaj 1 člen, pa magari ti manjka 1 ovoj v prvi pomoči.
Ja to bo, mi ne razumemo, da je v ZVCP veliko enih stavkov, ki notri neki piše in polt to delat ane UGUGUGU.
Ker model. Za tašne bi res moral pisat seminar z vsemi možnimi in nemožnimi dogodki in variacijami in kombinacijami. Če ne znate inducirat iz prekoračitve hitrosti na ostale prekške potem jaz obupam.
Povzetek: če so predpisi debilni (pa niso) potem mi to na cesti sami znamo popravit in vozit po svoje in je kazni treba znižat na 0?
Zaradi nesposobnosti identifikacije vzroka, posledice in rešitve kazen za vsak prekršek dvigniti na milijon evrov $%&#"$#& B***.

mk
anon-90061 sporočil: 136
[#228015] 03.04.08 13:16 · odgovor na: anon-165711 (#227674)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-90061 03.04.2008 13:17

Boruut je napisal(a):

Glavni problem je v tem, da pri nas ne znajo postavljati znakov in so omejitve povsem brezveze postavljene tudi na vsakih 50 metrov.

Kazni bi bile ok, če bi bile vsi znaki z omejitvami postavljeni tako kot je treba!

Tako pa je recimo na ravni, široki in odlično pregledni cesti omejitev 50(samo zato, ker je nekje par sto metrov stran od ceste par hiš) in tam nisi prav noben psihopat če pelješ 80.
In za tako malenkost s katero nisi povzročal prav nobene nevarnosti boš sedaj lepo plačal 1000 evrov.
Polcajev pa še nisem videl na kakšnem zelo nevarnem kraju, vedno ustavljajo lepo tam, kjer tudi s 30km preveliko hitrostjo ne ogrožaš nikogar.

Sam poznam lepo ravno in široko cesto, kjer je omejitev celo 30, čeprav ne bi prav nikogar ogrožal tudi z 90!

Upam, da so v zakonu predvidene tudi visoke kazni za tistega, ki kakšno tako debilno tablo postavi.
Ja , to je problem tega naroda, tistih 5 preveč restriktivnih omejitev. Točno zato se pobijamo na cestah.
Glej zgoraj.

mk
macon sporočil: 12.861
[#228016] 03.04.08 13:18 · odgovor na: anon-91864 (#227726)
Odgovori   +    0
***** Bravo, Shaman.
macon sporočil: 12.861
[#228017] 03.04.08 13:19 · odgovor na: anon-17372 (#228009)
Odgovori   +    0

gregor666 je napisal(a):

ajd, 55-60.

Ma, ok, 60-65. :)
[#228018] 03.04.08 13:20 · odgovor na: anon-17372 (#228009)
Odgovori   +    0

gregor666 je napisal(a):

ajd, 55-60.

ceprav se strinjam s tabo.

vedno se bojim, da bom - v strahu pred par sto evri kazni zaradi par km/h prevec - spregledal dete, ki bo priteklo na cesto, ker bom namesto na cesto gledal v stevec.
anon-15197 sporočil: 786
[#228025] 03.04.08 13:30 · odgovor na: anon-165711 (#227674)
Odgovori   +    0

Boruut je napisal(a):

Glavni problem je v tem, da pri nas ne znajo postavljati znakov in so omejitve povsem brezveze postavljene tudi na vsakih 50 metrov.

Glavni problem je, da vaški kavboji iščejo racionalne razloge za kršenje predpisov in se jim to zdi kul.
anon-15197 sporočil: 786
[#228028] 03.04.08 13:31 · odgovor na: anon-116290 (#227395)
Odgovori   +    0

kodka je napisal(a):
IDIOTI. Povprečna plača je 800 €, realna povprečna plača je 500 €, kaznen bo pa 1000 €. Kar pomeni, reven bo prodal avto (ker je kazen parkrat večja od vrednosti avtomobila)
 Ne, to pomeni, da se bo držal predpisov in ne bo nabrklan kot torpedo vozil domov. Če pa bo, pa ne moreš ravno rečt, da si ni sam kriv.
[#228030] 03.04.08 13:43 · odgovor na: anon-17372 (#228018)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-17372 03.04.2008 14:10

gregor666 je napisal(a):

ceprav se strinjam s tabo.

vedno se bojim, da bom - v strahu pred par sto evri kazni zaradi par km/h prevec - spregledal dete, ki bo priteklo na cesto, ker bom namesto na cesto gledal v stevec.

ker birokrati poskusajo v svoji nesposobnosti prepricati ljudi, da so izkljucni krivci za nesrece hitrost, alkohol in neuporaba varnostnega pasu, s tem v miselnost povprecne micke in franclja vgradijo "aha, peljem se po omejitvi, privezan sem, pila nisem, zdaj sem dober in varen voznik. lej ga norca za mano. ne umaknem se mu. sploh moj avto ima pet varnostnih zvezdic, on pa stiri, kaksna nezaslisana predrznost."

par predlogov za povecanje varnosti:

1. voznisko dovoljenje ima veljavnost 5 let, pred iztekom tega casa je potrebno obvezno komisijsko preverjanje znanja upravljanja z vozilom, ki traja vsaj nepretrgane 4 ure. za penzioniste nad 70 let in zenske oziroma osebe, ki pri komisiji ne pustijo najboljsega vtisa, po potrebi zmanjsati preverjanje na 1 leto.

2. obvezen del preizkusa znanja je obvladovanje kriticnih situacij in se opravlja v simulatorju in na poligonu.

3. obvezen del preizkusa je obvladovanje hitrega sproscanja krizisc, puscanja prednosti ter izkazovanje drugih vescin iz podrocja vozniske inteligence. delno se lahko opravlja v simulatorju ali na poligonu.

4. kazen za uporabo mobilnega telefona je odvzem dovoljenja na licu mesta ter prepoved opravljanja oz. ponovnega opravljanja vozniskega izpita za dobo 5 let.

5. ponovno opravljanje vozniskega izpita zajema zgolj komisijsko preverjanje znanja, ne pa ponovnega instruktorja za bocno parkiranje ipd.

6. prepoved uporabe luci podnevi (zmanjsana opaznost ostalih udelezencev - pescev, kolesarjev, motoristov...).

7. kamere na kriticnih odsekih in kriziscih in kaznovanje ne le krsiteljev hitre voznje, pac pa tudi povzrociteljev zastojev, uporabnikov mobinih aparatov itd., vkljucno s kontrolo kolesarjev in pescev. manjsi prekrski in krsitve, ki niso povzrocili nesrece, zastoja ali nevarnosti, se kaznujejo z opominom (npr. preckanje ceste mimo prehoda, ce ni 200m naokoli nobenega vozila ipd.)

8. fizicna in vidna prisotnost policistov na kriticnih odsekih in kriziscih, ne pa skrivanja v grmovju in skakanje na cesto ter mahanja z loparckom kot pete sampras.

9. poucne oddaje v trajanju 5-15 min iz podrocja vozniske inteligence ter pravil dobre voznje vsak dan sredi dnevnika.

10. vecina denarnih kazni se nadomesti z odvzemom vozniskega dovoljenja oz. prepovedjo voznje za dolocen cas, ki mu sledi obvezno ponovno komisijsko preverjanje znanja upravljanja z vozilom. (evo vam socialni moment; v pricakovanju huronskega socialnega aplavza ob tej tocki sem si ze natlacil vato v levo uho)

11. osebam, ki z doplacilom opravijo dodatno komisijsko preverjanje naprednejsega znanja voznje v trajanju dveh ur, se dovoli uporaba posebne nalepke, s katero imajo na avtocesti, kjer je omejitev 130 kmh/h, pravico voziti do 180 km/h in sicer le po suhi cesti. krsitev prenosa nalepke na drugo osebo se kaznuje tako za voznika kot za upravicenca vsakega z odvzemom vozniskega dovoljenja za 5 let.

+ se kaj se bom spomnil.
RTM sporočil: 4.799
[#228060] 03.04.08 14:35 · odgovor na: anon-17372 (#228030)
Odgovori   +    0

gregor666 je napisal(a):

4. kazen za uporabo mobilnega telefona je odvzem dovoljenja na licu mesta ter prepoved opravljanja oz. ponovnega opravljanja vozniskega izpita za dobo 5 let.

poleg mobilca še (preglasna) muzika !

kako naj debil sliši sireno rešilca ob nabijanju +1.000 watov ? !
anon-126650 sporočil: 6
[#228066] 03.04.08 14:38 · odgovor na: anon-17372 (#228030)
Odgovori   +    0
Za vse ki se vam zdi novi zakon pravšnji ali celo premili, bi povedal enostavno
 - ne znate razmišljati s svoj glupo glavo.
A mislite do so posranci, ki so sprejeli nov zakon pametnejši od zakonodajalcev po drugih evropskih državah.
Tudi drugod že imajo visoke kazni v EUR za prometne prekrške, vendar kje je fora, da ena glupa Slovenija te kazni nekajkrat presega. Kje pa je naš standard v primerjavi z Avstrijo, Nemčijo, Italijo itd itd. Kazni pa imamo sedaj nekajkrat višje. Zakon je enostavno nerealen in bizaren. Dol s sedanjo vlado !!!@@@##&&
anon-3916 sporočil: 1.205
[#228104] 03.04.08 15:28 · odgovor na: anon-38269 (#227659)
Odgovori   +    0

0709Agrop je napisal(a):
TO ! TO ! TO ! Toliko dobrih idej na kupu pa že dolgo ne. To mi delite. Jasno: vse z avtomobili starejšimi od 5 let in krajšimi od 50 k eur pošteno oglobiti, saj so jasno nevarni na cesti ( za 1 drek bremze ), če nimajo klime - takoj odvzeti vozilo( meglena šipa ), vse pa takoj kolektivno oglobiti na začetku prvih treh mesecev ne glede na storjeno ( kolektivni paušal ob plačilu elektrike ), pol pa bodo delafci prodali aute, pol bomo pa wannabe pikotajkuni končno lahko mirno drveli ( komouc ven, seka aleksič na ful ) Ja saj, kako pa zgleda, da se en pol-KV delafc vozi u bemflnu ? To pa ne. Zapreti. Morebiti kastrirati ( opazovati status ne-zaposlitve zadnjih 5 let ) Zamegljevanje primerjave BDP per capita s strani Evrope je nedopustno. Pol pa ne bomo več črpali tolk eu skladov.

Ja pa kaj se jajcate, porkafixduš ? PREVEČ LJUDI ( HEJ, TUDI OTROK ) umira na cestah zaradi naše ( 1. oseba množine ) arogance in ignorance. In če so za spremebo le tega dejstva potrebne nesmiselne drakonske kazni, naj bodo. SEM ZA !!!!!! Pa da se razumemo. Sem kreten v srednjih letih, ki dostikrat prehitro vozi, tako avto, kot tudi motor. In sodim med osebke, ki tovrstne kazni nujno potrebujejo.
Da ne bom kdaj pristal v Polju postfestum uboja kakšnega otroka, ki ni doumel, da moja ( rabljena ) mećka drvi hitreje od njegovih nožic.

Kaj če bi se ti kar sam sebe bičal, nas druge pa s svojim sadomazohizmom kar pri miru pusti!
anon-164506 sporočil: 579
[#228120] 03.04.08 16:13
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-164506 03.04.2008 16:31
Kaj je kekci? Po predpisih se bomo vozili, a ne? Pa se končno pobrigal še za dogajanje v naših občinah, da bojo dal komunalcem pametna navodila za postavitev prometnih znakov. Simple as that. Pa ne pozabit, da do prekrškarjev, če ima dogodek za posledico smrt, sodnija ni nič kaj milostna. Tile "plačajo" še za tiste gospodarske zmuzljivce, ki jih nihče ne posadi v keho. Zaprti skupaj z morilci, pedofili, dilerji in podobnim. Videno.
anon-127522 sporočil: 359
[#228243] 03.04.08 22:27
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-127522 03.04.2008 22:30
ja,sedaj bomo pa km/h iz števcev odstranili in jih zamenjali z €.Namesto 60km/h bo napis 125€ ,za 70km/h 250€ itd..
..in potem boš vprašal:Koliko ga žgeš? in odgovor bo 500...evrov,včeraj pa sem se 1000 peljal,ha,ha,ha

po vsakem povišanju kazni se število žrtev poveča!
Kaj bi pa bilo,če bi jih UKINILI???
..no razen tega,da bi policija morala zamenjati Tuarege za Zastave 101.
anon-38269 sporočil: 174
[#228439] 04.04.08 09:22 · odgovor na: anon-3916 (#228104)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-38269 04.04.2008 09:27

XBIAL je napisal(a):

Kaj če bi se ti kar sam sebe bičal, nas druge pa s svojim sadomazohizmom kar pri miru pusti!

Vsakakor. Take kot ti ( prebral tvoja prejšnja sporočila na to temo ) bom pa res pustil pri miru, oz. se jim bom poizkusil izogibati v kar se le da velikem loku. V skrbi za lastno zdravje, pa malce tudi iz sociološkega vidika.
Lep pozdrav !
anon-164724 sporočil: 8
[#228490] 04.04.08 10:09 · odgovor na: anon-116290 (#227395)
Odgovori   +    0
Ubogi mi slovenci. naredimo kalkulacijo koliko nam bodo policaji pobrali v naslednjih 10 letih zaradi astronomskih kazni.

Norma policaja : 4000€ na dan – 2 kazni po 1000€,8 kazni po 250€ = 4000€. Policaj bo to naredil v zelo kratkem času glede na to da se vedno verjame njemu kot uradni osebi.Dve izmeni: skupaj 250 ( prva 150, druga 100) – v vsaki občini po dva lovita kriminalce na cesti.Izračun na dan  = 250 * 4000€ = 1.000.000€  Na leto = 365 * 1.000.000= 365 Mio €10 let = 3.650 MIO €Ja, ja dragi Slovenci,  3 milijarde €,

No to bo glih za Olimpijske igre v Sloveniji, če bo Policija sponzor.
[#228495] 04.04.08 10:12 · odgovor na: anon-164724 (#228490)
Odgovori   +    0

bojkec je napisal(a):
Norma policaja : 4000€ na dan – 2 kazni po 1000€,8 kazni po 250€ = 4000€. Policaj bo to naredil v zelo kratkem času glede na to da se vedno verjame njemu kot uradni osebi.

to se velja? jaz sem namrec uspesno ugovarjal izreceni kazni, ces da policistova beseda ne more veljati vec kot moja, saj je financno motiviran, da govori neresnico.
skopusnik sporočil: 1.054
[#228498] 04.04.08 10:14 · odgovor na: anon-116290 (#227526)
Odgovori   +    0
Tak si zasluži da ga ustavijo in verjetno bi si po tem, ko bi bil tretjič ustavljen, malo zamislil.

kodka je napisal(a):
Še nekaj za primerjavo. Npr. nekdo, ki ima plačo 500 € in ima recimo smolo in ga ustavijo 5 krat v enem letu policaji in ga oglobijo po 1000 €. To znese 5.000 €, tudi če razpolovimo je še vedno 2.500 €. Koliko povprečnih ljudi s povprečnimi dohodki je sposobno v enem letu odplačati 5.000 € (+nahraniti 3 otroke ipd), tudi za 2.500 je potrebno vzeti kredit. To stane toliko kot 50 % novega avta. Ful se mi zdi nerealno,... K bi policaji sovražili revne,... in so postavili kazni na nerealni podlagi (za bogate smešno nizke (še vedno) in za revne previsoke). Če je že tako, potem bi morali gledati tudi na revne,... in jih postaviti v realni okvir.

[#228528] 04.04.08 10:47 · odgovor na: anon-17372 (#228030)
Odgovori   +    0

gregor666 je napisal(a):

ker birokrati poskusajo v svoji nesposobnosti prepricati ljudi, da so izkljucni krivci za nesrece hitrost, alkohol in neuporaba varnostnega pasu, s tem v miselnost povprecne micke in franclja vgradijo "aha, peljem se po omejitvi, privezan sem, pila nisem, zdaj sem dober in varen voznik. lej ga norca za mano. ne umaknem se mu. sploh moj avto ima pet varnostnih zvezdic, on pa stiri, kaksna nezaslisana predrznost."

1. voznisko dovoljenje ima veljavnost 5 let, pred iztekom tega casa je potrebno obvezno komisijsko preverjanje znanja upravljanja z vozilom, ki traja vsaj nepretrgane 4 ure. za penzioniste nad 70 let in zenske oziroma osebe, ki pri komisiji ne pustijo najboljsega vtisa, po potrebi zmanjsati preverjanje na 1 leto.

2. obvezen del preizkusa znanja je obvladovanje kriticnih situacij in se opravlja v simulatorju in na poligonu.

3. obvezen del preizkusa je obvladovanje hitrega sproscanja krizisc, puscanja prednosti ter izkazovanje drugih vescin iz podrocja vozniske inteligence. delno se lahko opravlja v simulatorju ali na poligonu.

5. ponovno opravljanje vozniskega izpita zajema zgolj komisijsko preverjanje znanja, ne pa ponovnega instruktorja za bocno parkiranje ipd.

6. prepoved uporabe luci podnevi (zmanjsana opaznost ostalih udelezencev - pescev, kolesarjev, motoristov...).

7. kamere na kriticnih odsekih in kriziscih in kaznovanje ne le krsiteljev hitre voznje, pac pa tudi povzrociteljev zastojev, uporabnikov mobinih aparatov itd., vkljucno s kontrolo kolesarjev in pescev. manjsi prekrski in krsitve, ki niso povzrocili nesrece, zastoja ali nevarnosti, se kaznujejo z opominom (npr. preckanje ceste mimo prehoda, ce ni 200m naokoli nobenega vozila ipd.)

8. fizicna in vidna prisotnost policistov na kriticnih odsekih in kriziscih, ne pa skrivanja v grmovju in skakanje na cesto ter mahanja z loparckom kot pete sampras.

9. poucne oddaje v trajanju 5-15 min iz podrocja vozniske inteligence ter pravil dobre voznje vsak dan sredi dnevnika.

10. vecina denarnih kazni se nadomesti z odvzemom vozniskega dovoljenja oz. prepovedjo voznje za dolocen cas, ki mu sledi obvezno ponovno komisijsko preverjanje znanja upravljanja z vozilom. (evo vam socialni moment; v pricakovanju huronskega socialnega aplavza ob tej tocki sem si ze natlacil vato v levo uho)

11. osebam, ki z doplacilom opravijo dodatno komisijsko preverjanje naprednejsega znanja voznje v trajanju dveh ur, se dovoli uporaba posebne nalepke, s katero imajo na avtocesti, kjer je omejitev 130 kmh/h, pravico voziti do 180 km/h in sicer le po suhi cesti. krsitev prenosa nalepke na drugo osebo se kaznuje tako za voznika kot za upravicenca vsakega z odvzemom vozniskega dovoljenja za 5 let.

+ se kaj se bom spomnil.

v razocaranju, ker se nad predlogi nihce noce zgrazati, naj prilijem se malo olja:

12. prepoved uporabe varnostnih pasov (varljiv obcutek varnosti ima za posledico, da jo (varnost) vozniki cezmerno zanemarjajo)
anon-187689 sporočil: 2
[#398860] 03.01.09 02:18 · odgovor na: anon-99553 (#227909)
Odgovori   +    0
Nebom komentiro!1 leto imam s.p.,pa take bande in lopovščine glede države nisem vido še nikjer kot pri nas.Če davčni ne plačaš davkov v roku 8 dni,ti že blokirajo račun,pa če imaš denar ali pa ne!Pa dobro,pustmo to,peljal sem se pred 1 uro domov iz ptuja,pa so mi dali pihat!Pihno sem 0,32  ,dobo sem 450 evrov kazni,7 kazenskih točk,ter odvzem za 24 ur!Evo,jaz moram delat 2 meseca da mi ostane 500 evrov čistega za kazen,kje pa so prispevki,davčna in če drugi stropški!Pol pa pravijo da ko bo nova vlada da bo bolše!!!!!!!BO KURAC!!!!!!!!!!!!
anon-521 sporočil: 5.625
[#398865] 03.01.09 05:57 · odgovor na: anon-187689 (#398860)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-521 03.01.2009 06:09

TSPSkok je napisal(a):
Nebom komentiro!1 leto imam s.p.,pa take bande in lopovščine glede države nisem vido še nikjer kot pri nas.Če davčni ne plačaš davkov v roku 8 dni,ti že blokirajo račun,pa če imaš denar ali pa ne!Pa dobro,pustmo to,peljal sem se pred 1 uro domov iz ptuja,pa so mi dali pihat!Pihno sem 0,32  ,dobo sem 450 evrov kazni,7 kazenskih točk,ter odvzem za 24 ur!Evo,jaz moram delat 2 meseca da mi ostane 500 evrov čistega za kazen,kje pa so prispevki,davčna in če drugi stropški!Pol pa pravijo da ko bo nova vlada da bo bolše!!!!!!!BO KURAC!!!!!!!!!!!!

srce parajoče! mislim, da mora država ukrepati in siromašnim pijančkom dovoliti, da vozijo vinjeni, saj je to za njih najcenejša terapija, s katero zdravijo svoje številne frustracije. tistih par nedolžnih žrtev pa naj drugič ostane doma.
dani14 sporočil: 6.657
[#398866] 03.01.09 06:02 · odgovor na: anon-187689 (#398860)
Odgovori   +    1

TSPSkok je napisal(a):
 DANES TE ŽE ZA VESELJE KAZNUJEJO. VESELJAKOM BI MORALI DATI MEDALJO ZA POGUM DA SE PELAJO VESELI PO CESTI. TOVARIŠ MILIČNIKI BIVESELJAKU MORALI POSTREŠTI S DOBRO KAPLJICO LAHKO TUDI Z ŠAMPANCEM NE PA DA SE TAK IŽIVLAJO NAD UBOGIMI VESELJAKI. SAME KURBE!!!!!!!!!!!!! NOVA VLADA BI MORALA DATI MENI 450 EVROV KER SEM SE VESEL PELU DOMOV!!ŠTAJERCI SMO ZNANI DA SMO VESELI LUDJE IN BI TO MORALI ZAPISATI V ZAKONIK. KASNOVATI BI MORALI TISTE KI NISO VESELJAKI NA CESTI!
Vinci sporočil: 5.933
[#398872] 03.01.09 09:56 · odgovor na: anon-187689 (#398860)
Odgovori   +    0
Kaj kurčiš? Če ne bi vozil pijan, ne bi nič plačal. Pri tebi je problem, ne pri drugih.
anon-187668 sporočil: 5.835
[#398876] 03.01.09 10:36
Odgovori   +    0
Nove denarne kazni so previsoke. Prometna varnost bi bila večja, če bi za težje prekrške zakon predpisoval več kazenskih točk, kot doslej. Voznik, ki mu preti prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, bi verjetno le bolj premislil, kako vozi.

V mestih preveč voznikov ne spoštuje prometnih predpisov. Sem videl starejšega možakarja, ki je šel čez cesto preko prehoda za pešce. Bil je že na četrtini prehoda, ko se je s precejšnjo hitrostjo približal avto in izbil aktovko iz njegove roke. Voznik ni ustavil, z nezmanjšano hitrostjo je z avtom oddirjal naprej. Pešec k sreči ni bil poškodovan, le presenečeno je gledal za voznikom.
anon-76887 sporočil: 18.121
[#398885] 03.01.09 11:11 · odgovor na: anon-187668 (#398876)
Odgovori   +    0

menim je napisal(a):
Nove denarne kazni so previsoke. Prometna varnost bi bila večja, če bi za težje prekrške zakon predpisoval več kazenskih točk, kot doslej. Voznik, ki mu preti prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, bi verjetno le bolj premislil, kako vozi. V mestih preveč voznikov ne spoštuje prometnih predpisov. Sem videl starejšega možakarja, ki je šel čez cesto preko prehoda za pešce. Bil je že na četrtini prehoda, ko se je s precejšnjo hitrostjo približal avto in izbil aktovko iz njegove roke. Voznik ni ustavil, z nezmanjšano hitrostjo je z avtom oddirjal naprej. Pešec k sreči ni bil poškodovan, le presenečeno je gledal za voznikom.

Tega ti pa ne verjamem.
anon-129959 sporočil: 13.643
[#398887] 03.01.09 11:13 · odgovor na: anon-76887 (#227393)
Odgovori   +    0

0902ISXdX je napisal(a):

Imbecil je kvečjemu tisti, ki v naselju vozi 80 na uro.
Si kdaj poskusil ustaviti vozilo od 80 na 0 kmh in izmeriti zavorno razdaljo?
 točno tako - u forenzično čuzo s takšnimi in pa ključ stran vršt !!...
anon-129959 sporočil: 13.643
[#398895] 03.01.09 11:28 · odgovor na: anon-17372 (#228030)
Odgovori   +    0

gregor666 je napisal(a):

+ se kaj se bom spomnil.
 pozabil si še na obvezne ginekološke preglede - kakor pa so jih sicer "svojčas" že izvajali v Kopru !! _ _ _ :-))
anon-187668 sporočil: 5.835
[#398901] 03.01.09 11:45 · odgovor na: anon-76887 (#398885)
Odgovori   +    0

0902ISXdX je napisal(a):

Tega ti pa ne verjamem.
Možakar je na prehodu za pešce v centru Ljubljane dvignil roko z aktovko, kot nekakšno opozorilo bližajočemu vozniku v hitrem avtu, da namerava prečkati cesto. Kaj si je ob tem mislil voznik, ne vem. Za opozorilo se voznik ni zmenil, v resnici je izbil aktovko iz roke pešca in brez ustavljanja odpeljal naprej. Tega si nisem izmislil.
anon-9939 sporočil: 17.846
[#398916] 03.01.09 12:25 · odgovor na: anon-187668 (#398876)
Odgovori   +    0

menim je napisal(a):
Nove denarne kazni so previsoke. Prometna varnost bi bila večja, če bi za težje prekrške zakon predpisoval več kazenskih točk, kot doslej. Voznik, ki mu preti prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, bi verjetno le bolj premislil, kako vozi. V mestih preveč voznikov ne spoštuje prometnih predpisov. Sem videl starejšega možakarja, ki je šel čez cesto preko prehoda za pešce. Bil je že na četrtini prehoda, ko se je s precejšnjo hitrostjo približal avto in izbil aktovko iz njegove roke. Voznik ni ustavil, z nezmanjšano hitrostjo je z avtom oddirjal naprej. Pešec k sreči ni bil poškodovan, le presenečeno je gledal za voznikom.

Kr-neki..

Prometna varnost bi se izboljšala, če bi policija imela organizirano in dosledno vodeno lovljenje prekrškarjev NE GLEDE NA VIŠINO KAZNI.
anon-76887 sporočil: 18.121
[#398924] 03.01.09 13:13 · odgovor na: anon-187668 (#398901)
Odgovori   +    0

menim je napisal(a):

Možakar je na prehodu za pešce v centru Ljubljane dvignil roko z aktovko, kot nekakšno opozorilo bližajočemu vozniku v hitrem avtu, da namerava prečkati cesto. Kaj si je ob tem mislil voznik, ne vem. Za opozorilo se voznik ni zmenil, v resnici je izbil aktovko iz roke pešca in brez ustavljanja odpeljal naprej. Tega si nisem izmislil.

To je pa že verjetno.

Strani: 1 2 3 4 5