Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Zagovarjati džamijo je absurd!

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

anon-74826 sporočil: 1.680
[#393253] 19.12.08 15:56 · odgovor na: anon-24781 (#393019)
Odgovori   +    0

Wytloff je napisal(a):

brez zamere, tukaj ne vidim povezave z minareti. a so prišli napadalci samo od tam kjer so džamije z minareti, iz džamij brez minareta pa ne?
pa ne puščam nobenih skritih sporočil, samo vprašam kaj imajo s tem minareti?

Zmoreš prebrati figurativno predstavljeno sporočilo?
LP
V
anon-74826 sporočil: 1.680
[#393263] 19.12.08 16:01 · odgovor na: anon-166637 (#392418)
Odgovori   +    0

negaga je napisal(a):
Šteibush, kaj so ti mafijske barabe dale, da si postal levakar?

he,he... kot gobe po dežju vzstajajo "desničarji". Prej ali slej udari ven! Res je da imajo pravici muslimani imeti 100 mošej v Sloveniji... se strinjam, ni mi pa jasno kdaj so predvojni klerikalni fašisti preganjali in zapirali protestante? Pred katero vojno pa je bilo to, Dejan?

lp, negaga

:)))
anon-24781 sporočil: 3.126
[#393266] 19.12.08 16:05 · odgovor na: anon-74826 (#393253)
Odgovori   +    0

Viviana je napisal(a):

Zmoreš prebrati figurativno predstavljeno sporočilo?
LP
V

ne. kaj je to? razloži, če si prava kristjanka. :)
anon-99180 sporočil: 2.482
[#393273] 19.12.08 16:13 · odgovor na: anon-129959 (#393244)
Odgovori   +    0

cinq je napisal(a):

miho je fanatik oziroma fanatični apologet svojih prijateljev/ pretežno "ta farških" -krivosodnih "škrlatnikov" iz Republike Slovenije ! _ _ _ _ _ _

:-)

Samo mimogrede:miho? Si hotel napisati meho, pa si se zatipkal?:-)
anon-111793 sporočil: 195
[#393279] 19.12.08 16:24
Odgovori   +    0
G.Steinbuch!

Za spremembo se tokrat strinjam z vami.Naj se varuhi čiste vode in kvazi varuhi slovenstva ne skrivajo za absurdnimi vprašanji glede arhitekture, ampak naj predlagajo spremmbo ustave in spremembo imena naše države recimo v Savdsko Slovenijo,kot ste že sami predlagali.Vedno bolj me je sram,v kaj se spreminja moja ljuba Slovenija.
anon-129959 sporočil: 13.643
[#393292] 19.12.08 16:40 · odgovor na: anon-99180 (#393273)
Odgovori   +    0
joj, pardon, oprosti misho, lapsus ! _ _ _ _ _ _ ;-)))
purinoli sporočil: 8.690
[#393311] 19.12.08 17:25 · odgovor na: anon-166637 (#392418)
Odgovori   +    0

negaga je napisal(a):
Šteibush, kaj so ti mafijske barabe dale, da si postal levakar?

he,he... kot gobe po dežju vzstajajo "desničarji". Prej ali slej udari ven! Res je da imajo pravici muslimani imeti 100 mošej v Sloveniji... se strinjam, ni mi pa jasno kdaj so predvojni klerikalni fašisti preganjali in zapirali protestante? Pred katero vojno pa je bilo to, Dejan?

lp, negaga

Kolega, ki res nikoli Negaga. Nisem prepričan, če sem dobro razumel tvoj post, vendar, če želiš kaj podatkov iz tvojega vprašanja onemu novo komponiranemu levakarju Štajnbruhalcu, naj poskusim s temle :

Tridentinski koncil je (1545-1563) določil marsikaj. Kot zame najzanimivejše je to, da so razglasili menda papeža za nezmotljivega. Blagor papežem, zakaj nebeško je njih.....Poleg uvedbe stroge hierarhije so uvedli tudi prepoved odpustkov s plačevanjem ( he he, še Purinoli bi jim rekel hura, hura, čeprav ne vem, kdo je sploh poklican razen žrtve, da kaj odpusti...).

Posledično je nastopila tudi prva tehnološko-informacijska vojna. Ko so katoliki požgali večino knjig, nastalih do takrat, so pridno začeli tiskati svoje. To in še kaka varianta takratne "nepremičninske" krize je pezdonom na oblasti dala idejo za dodatno stiskanje in privijanje raje in izbruhnili so kmečki punti. Ma oštja, čudi me, da tudi novembra in še celo decembra 2008 niso?

Torej, klerikalni fašisti ( v principu zelo pobrateni z infra, roza in "tapravimi" rdečimi fašisti) so jebali protestante samo zato, ker pravih svobodnjakov še ni bilo, ali pa samo za vzorec - predniki Purinolija & CO he he. Kasneje in prej so seveda jebali vse po vrsti, dokler se ni zgodila kritična masa svobodnjakov, ki so raje brali Keplerja, Kopernika, Galilea.....namesto kakih papeževih bul ( ki so itaq bolj ali manj gnojne bule he he).

Torej, kar bi jaz predlagal je, da ne podcenjujmo klerikalnih fašistov, pa naj se učijo od Marxa ali pa iz pravljic za otroke ( Biblija, Koran....)

Lep pozdrav, Purinoli
anon-177921 sporočil: 61
[#393316] 19.12.08 17:36
Odgovori   +    0
Tale članek je resnično pravo skropucalo in ni vredno nekega intelektualca. Primerjati Slovenijo z SA je zelo žaljivo in "nestrpno" za Slovence. To tolikokrat opevano nestrpnost širijo razni levičarji tipa FDV ali igralci tipa Boris Kobal, ki v eni sapi zagovarjajo Islam in se po drugi strani norčujejo iz RKC. Norčevanje z Islama je nestrpnost, norčevanje iz RKC pa umetniška svoboda:)). Žal nekateri nismo tako naivni, da ne bi videli, da gre tukaj za politično delovanje slovenskih levičarskih FDV-jevcev. Če bi Boris Kobal v nedeljski oddaji smešil Islam (no Boris Kobal ga ne bi, lahko pa bi ga Mihael Jarc ali Zmago Jelinčič)), bi bil Jarc ali Jelinčič naslednji dan napadena kot nestrpna, ksenofobna....ITD. Če se je norčeval iz RKC pa je to umetniška svoboda. Sam osebno nimam nič proti đamiji, naj se jo že enkrat končno postavi. Moti pa me prijateljevanje muslimanskih verskih voditeljev z velikimi slovenskimi FDV levičarji. Kako lahko nek svobodomiselen levičar odkrito nasprotuje RKC-ju in hkrati zagovarja Islam, saj je jasno, da je Islam po svobodomiselnosti, toleranci, liberalnosti vsaj 1000 let za RKC!! Včasih dobivam občutek, da je v teh strpnih FDV levičarjih neka prikrita potreba in občudovanje muslimanskih moških, ki s svojimi ženskami delajo kot z lastnino. Levičarske strpnosti, enakih možnosti, enakopravnosti jih je polna usta, v bistvu pa imajo nek notranji konflikt in prikrito željo po posedovanju. Odkritega zagovarjanja Islama z strani žensk pa pač ne razumem. Je pa enostavno nedojemljiv!
anon-24781 sporočil: 3.126
[#393318] 19.12.08 17:38 · odgovor na: anon-24781 (#393266)
Odgovori   +    0

Wytloff je napisal(a):

ne. kaj je to? razloži, če si prava kristjanka. :)

kaj torej, nisi prava kristjanka ali tudi ti ne zmoreš prebrati??
anon-128997 sporočil: 106
[#393324] 19.12.08 17:48 · odgovor na: anon-48972 (#392006)
Odgovori   +    0

rogacan4 je napisal(a):
Dober prispevek, ki pa bedakom iz SDS,SNS in SLS ne bo pomagal do razsvetlenja, saj tudi bratomorno klanje v II.svetovni vojni ni pustilo trajnega preporoda v dušah Slovenceljnov! Žal.

Nsem bedak pa čeprav sem volil SDS.Toliko v vednost.
Kar pa se 2. sv. vojne tiče so edini krivci tvoji komunajzarj.
[#393358] 19.12.08 18:56 · odgovor na: (#393336)
Odgovori   +    0

dorki22 je napisal(a):

Se ne bodem zaradi džamije. Debatiram o "argumentih" proti graditvi.

Temu se pri kartanju reče flek :-))

Aja, no dobro. Še vedno pa nisi odgovoril ali to delaš zaradi zdravja ali denarja, ali obojega.

Prvič slišim za kakšen flek pri kartanju.
[#393359] 19.12.08 19:04 · odgovor na: anon-128997 (#393324)
Odgovori   +    0

roma11 je napisal(a):

Kar pa se 2. sv. vojne tiče so edini krivci tvoji komunajzarj.
 Med veliko svetovno krizo (2. svetovno vojno) je arogantni komunajzar, po materi Slovenec po očetu južnjak, s svojimi slovenskimi pomočniki začel v Sloveniji nasilno uvajati Slovencem tujo religijo - komunizem. razplet je znan. Sprožil je državljansko vojno. Nasprotniki komunajzarstva so bili poraženi, brutalno pobiti, in za 45 let je bila ukinjena demokracija.
[#393362] 19.12.08 19:14 · odgovor na: anon-99180 (#393359)
Odgovori   +    0
bravo, misho, točno tako - sedaj pa je končno klepto&bananokracija ! _ _ _ _ _ _
[#393365] 19.12.08 19:22 · odgovor na: anon-129959 (#393362)
Odgovori   +    0

cinq je napisal(a):
bravo, misho, točno tako - sedaj pa je končno klepto&bananokracija ! _ _ _ _ _ _

Cinq, imamo tako oblast kot smo si jo izvolili. Očitno nam politično samo toliko nese.
[#393374] 19.12.08 19:38 · odgovor na: anon-99180 (#393365)
Odgovori   +    0
tukaj v SLOVENiji ni samo oblast problem; so tudi - vsakokratni oblastniki : tako levosučni kot desnosučni_ in "obratno" !

btw, misho - kdo so bili že "tisti", ki so v DZ  Mozetiča Miroslava 100%-tno izvolili za ustavnega sodnika ? _ _ _ _ _ _

jejhata, jejhata, pa ne mi rečt, da (ni)so bili slučajno "tatvoji" ?? _ _ _ _ _ _
[#393381] 19.12.08 19:48 · odgovor na: anon-129959 (#393374)
Odgovori   +    0

cinq je napisal(a):
tukaj v SLOVENiji ni samo oblast problem; so tudi - vsakokratni oblastniki : tako levosučni kot desnosučni_ in "obratno" !

Tako sem mislil, ja. Nisem bil dovolj jasen.

cinq je napisal(a):

btw, misho - kdo so bili že "tisti", ki so v DZ  Mozetiča Miroslava 100%-tno izvolili za ustavnega sodnika ? _ _ _ _ _ _

jejhata, jejhata, pa ne mi rečt, da (ni)so bili slučajno "tatvoji" ?? _ _ _ _ _ _
 Cinq, mojih ni. To ti povem tako na štiri oči. Ne nasedaj zlobnim govoricam.:-)
Aleks74 sporočil: 2
[#393384] 19.12.08 19:53
Odgovori   +    0
Naj ne bo dvoma: sem proti gradnji džamije in proti vstopu Turčije v EU. Džamija ni cerkev in islam je precej več od nedolžne »vere v boga«. Res je, boste rekli, toda to velja za vsako religijo: vsaka religija združuje vero s čaščenjem, ki vključuje določen vrednostni sistem - ideologijo - , tudi krščanstvo ni drugačno. In vendar so razlike. Poglejte, Steinbuch govori o »naravnih, neodtujljivih človekovih pravicah«, ki jih postavlja kot nekaj samoumevnega v moderni državi, pri tem pa pozablja, kako so te pravice postale samoumevne. To se ni zgodilo samo od sebe, »po naravi« stvari, temveč kot rezultat dvatisočpetstoletnega razvoja evropske kulture, katere del je tudi krščanska ideologija. Ne glede na to, kaj si mislimo o krščanstvu (inkvizicija, grmade itd. - antiklerikalci znajo to na pamet), je dejstvo, da drugačno vrednostno okolje sicer mlajše islamske kulture takšnega razvoja ni generiralo. Pravo islamskih družb je praktično v celoti versko pravo (izjema morda Turčija, vendar Turčija ni avtentično laična - je laična z garancijo vojaškega škornja), ločitve verskih in državnih zadev v islamu ne le ne dovoljujejo, temveč sploh ne razumejo; za njih sta Cerkev in država dve plati iste resničnosti.
Prosim, ne očitajte mi kulturne diskriminacije. Ne trdim, da je naša kultura boljša od islamske; takšne primerjave me sploh ne zanimajo. Še več, povsem razumem imame, ko pridigajo proti hegemoniji Zahoda, ki da jim vsiljuje individualizem človekovih pravic. Imajo namreč prav. Človekove pravice so individualistične, so del njim tuje evropske kulture in njihovim stališčem (logično dosledno) ne morem nasprotovati. Vse, kar pričakujem od njih, je, da pridigajo pri sebi doma in ne hodijo v Slovenijo. Enako velja za vse ostale muslimane, ki so s trebuhom za kruhom prišli na Zahod, zdaj pa ga pospešeno spreminjajo v natanko tisti depresivni kaos nasilja in beračije, iz katerega so pobegnili.
Nazaj k džamiji. Džamija in t.i. kulturni center sta simbolna objekta, okrog katerih se bo islamska skupnost v Sloveniji konstituirala, ne kot verska skupnost, temveč kot politična(!) manjšina. In kot vsaka politična manjšina bo začela naslavljati zahteve po priznanju določenih posebnih pravic, npr. priznanje veljavnosti pravnih poslov, sklenjenih po šeriatskem pravu. Kaj bo liberalec Steinbuch rekel, ko bo njegov »prijatelj Bećirović« zahteval, da Republika Slovenija priznava veljavnost po verskem pravu sklenjenih zakonskih zvez? Mislite, da v drugih evropskih državah ni takšnih zahtev? Kaj bomo storili, ko bodo v državnih šolah učiteljice zahtevale pravico, da poučujejo zavite v naglavne rute (primer: Nemčija), ali ko bodo najstnice »iskale osebno identiteto« v tem, da hodijo v šolo v tradicionalnih muslimanskih oblačilih (primer: Velika Britanija)? RKC in njen verouk smo odpikali, ne delajte si utvar, da bo tako enostavno z muslimani! In še: od kod bo prišel denar za to imperialno gradnjo sredi Ljubljane? Trdim, da bo prišel iz natanko tistih islamskih držav, ki so najbolj problematične; in nihče ne daje denarja na lepe oči. Skupaj z denarjem bodo prišli tudi vplivi, kleriki, »prava vera«... Kako naj to prispeva k sožitju v naši družbi? Povejte že enkrat!
Če se ne motim, je avtor članka, tako kot moja malenkost, gulil klopi Pravne fakultete v Ljubljani. Njegovo izrazoslovje: »lakmusov papir« (he he, kako dolgo je že, kar sem slišal to BMZ-jevo metonimijo), poznavanje sodbe ameriškega vrhovnega sodišča v zadevi Amistad (ki sicer nima ničesar opraviti z džamijami, temveč z uporom sužnjev na neki španski ladji), kaže jasne sledi pretirane poklicne deformacije. Steinbuchov »pravni« liberalizem je 200 let star muzejski eksponat, ki izvira iz časa, ko so bile zibelke demokracije 99,9% etnično, versko in rasno homogene. Izjema so le ZDA, a tam so bili nebelci pred 200 leti pretežno sužnji in itak niso šteli (vidite, Vrhovno sodišče ZDA je osvobodilo sužnje z Amistada, ker so bili pač španski, eee... katoliški, na domačo brezplačno delovno silo je pozabilo). Kar hočem reči, je, da je lahko biti liberalen v homogeni družbi, nekoliko težje pa v družbi, kjer pripadniki neke manjšine ne priznavajo temeljnih vrednot. In to je moj glavni problem, ki ga imam z liberalcem Steinbuchom. Ne dvomim o njegovi dobronamernosti, skrbi me njegova lahkomiselna naivnost. Liberalci živijo v zablodi, da za delovanje družbe zadošča, če spoštujemo »naravne in neodtujljive človekove pravice«, pozabljajo pa, da so te pravice odraz skupnih vrednot družbe. Kaj se zgodi, če skupnih vrednot ni? Pravice preprosto ugasnejo, znotraj skupnosti nastanejo paralelni svetovi, ki »prosto po Huntingtonu« trkajo drug ob drugega v nebrzdanih izbruhih nasilja (primer: goreča predmestja Pariza). Da bi bili v drugih evropskih državah strpni do muslimanov, je popolna neumnost. Vprašajte Francoze! Vprašajte Nizozemce! Hej, vprašajte britanskega veleposlanika (privatno)! Če bi mogli, bi se jih znebili, a kaj ko imajo preveč džamij.
Tole že predolgo pišem. Ampak, vseeno, še nekaj o diplomatskih salonih in britanskem veleposlaniku. Verjamem, da se je naš borec za džamijo, kot zna le kleni Slovenec, tiho sramoval lastne majhnosti, ko je veleposlanik intelektualno paradiral z duhovitimi opazkami. Verjetno tudi jaz ne bi znal parirati, vendar me izbrisanih res ne bi bilo sram. Toliko že poznam zgodovino, da vem, da imajo vlade njenega visočanstva na vesti veliko več in večjih grehov, kot so naši izbrisani (če je to, da te iz enega registra prepišejo v drug register, greh - ne bom zdaj o tem). By the way, ali veste, kdo je lord Kitchener ter kje in kdaj je omenjeni gospod brisal ljudi, kmetije, živino, travo...?
Aleks74 sporočil: 2
[#393386] 19.12.08 19:54
Odgovori   +    1
Naj ne bo dvoma: sem proti gradnji džamije in proti vstopu Turčije v EU. Džamija ni cerkev in islam je precej več od nedolžne »vere v boga«. Res je, boste rekli, toda to velja za vsako religijo: vsaka religija združuje vero s čaščenjem, ki vključuje določen vrednostni sistem - ideologijo - , tudi krščanstvo ni drugačno. In vendar so razlike. Poglejte, Steinbuch govori o »naravnih, neodtujljivih človekovih pravicah«, ki jih postavlja kot nekaj samoumevnega v moderni državi, pri tem pa pozablja, kako so te pravice postale samoumevne. To se ni zgodilo samo od sebe, »po naravi« stvari, temveč kot rezultat dvatisočpetstoletnega razvoja evropske kulture, katere del je tudi krščanska ideologija. Ne glede na to, kaj si mislimo o krščanstvu (inkvizicija, grmade itd. - antiklerikalci znajo to na pamet), je dejstvo, da drugačno vrednostno okolje sicer mlajše islamske kulture takšnega razvoja ni generiralo. Pravo islamskih družb je praktično v celoti versko pravo (izjema morda Turčija, vendar Turčija ni avtentično laična - je laična z garancijo vojaškega škornja), ločitve verskih in državnih zadev v islamu ne le ne dovoljujejo, temveč sploh ne razumejo; za njih sta Cerkev in država dve plati iste resničnosti.
Prosim, ne očitajte mi kulturne diskriminacije. Ne trdim, da je naša kultura boljša od islamske; takšne primerjave me sploh ne zanimajo. Še več, povsem razumem imame, ko pridigajo proti hegemoniji Zahoda, ki da jim vsiljuje individualizem človekovih pravic. Imajo namreč prav. Človekove pravice so individualistične, so del njim tuje evropske kulture in njihovim stališčem (logično dosledno) ne morem nasprotovati. Vse, kar pričakujem od njih, je, da pridigajo pri sebi doma in ne hodijo v Slovenijo. Enako velja za vse ostale muslimane, ki so s trebuhom za kruhom prišli na Zahod, zdaj pa ga pospešeno spreminjajo v natanko tisti depresivni kaos nasilja in beračije, iz katerega so pobegnili.
Nazaj k džamiji. Džamija in t.i. kulturni center sta simbolna objekta, okrog katerih se bo islamska skupnost v Sloveniji konstituirala, ne kot verska skupnost, temveč kot politična(!) manjšina. In kot vsaka politična manjšina bo začela naslavljati zahteve po priznanju določenih posebnih pravic, npr. priznanje veljavnosti pravnih poslov, sklenjenih po šeriatskem pravu. Kaj bo liberalec Steinbuch rekel, ko bo njegov »prijatelj Bećirović« zahteval, da Republika Slovenija priznava veljavnost po verskem pravu sklenjenih zakonskih zvez? Mislite, da v drugih evropskih državah ni takšnih zahtev? Kaj bomo storili, ko bodo v državnih šolah učiteljice zahtevale pravico, da poučujejo zavite v naglavne rute (primer: Nemčija), ali ko bodo najstnice »iskale osebno identiteto« v tem, da hodijo v šolo v tradicionalnih muslimanskih oblačilih (primer: Velika Britanija)? RKC in njen verouk smo odpikali, ne delajte si utvar, da bo tako enostavno z muslimani! In še: od kod bo prišel denar za to imperialno gradnjo sredi Ljubljane? Trdim, da bo prišel iz natanko tistih islamskih držav, ki so najbolj problematične; in nihče ne daje denarja na lepe oči. Skupaj z denarjem bodo prišli tudi vplivi, kleriki, »prava vera«... Kako naj to prispeva k sožitju v naši družbi? Povejte že enkrat!
Če se ne motim, je avtor članka, tako kot moja malenkost, gulil klopi Pravne fakultete v Ljubljani. Njegovo izrazoslovje: »lakmusov papir« (he he, kako dolgo je že, kar sem slišal to BMZ-jevo metonimijo), poznavanje sodbe ameriškega vrhovnega sodišča v zadevi Amistad (ki sicer nima ničesar opraviti z džamijami, temveč z uporom sužnjev na neki španski ladji), kaže jasne sledi pretirane poklicne deformacije. Steinbuchov »pravni« liberalizem je 200 let star muzejski eksponat, ki izvira iz časa, ko so bile zibelke demokracije 99,9% etnično, versko in rasno homogene. Izjema so le ZDA, a tam so bili nebelci pred 200 leti pretežno sužnji in itak niso šteli (vidite, Vrhovno sodišče ZDA je osvobodilo sužnje z Amistada, ker so bili pač španski, eee... katoliški, na domačo brezplačno delovno silo je pozabilo). Kar hočem reči, je, da je lahko biti liberalen v homogeni družbi, nekoliko težje pa v družbi, kjer pripadniki neke manjšine ne priznavajo temeljnih vrednot. In to je moj glavni problem, ki ga imam z liberalcem Steinbuchom. Ne dvomim o njegovi dobronamernosti, skrbi me njegova lahkomiselna naivnost. Liberalci živijo v zablodi, da za delovanje družbe zadošča, če spoštujemo »naravne in neodtujljive človekove pravice«, pozabljajo pa, da so te pravice odraz skupnih vrednot družbe. Kaj se zgodi, če skupnih vrednot ni? Pravice preprosto ugasnejo, znotraj skupnosti nastanejo paralelni svetovi, ki »prosto po Huntingtonu« trkajo drug ob drugega v nebrzdanih izbruhih nasilja (primer: goreča predmestja Pariza). Da bi bili v drugih evropskih državah strpni do muslimanov, je popolna neumnost. Vprašajte Francoze! Vprašajte Nizozemce! Hej, vprašajte britanskega veleposlanika (privatno)! Če bi mogli, bi se jih znebili, a kaj ko imajo preveč džamij.
Tole že predolgo pišem. Ampak, vseeno, še nekaj o diplomatskih salonih in britanskem veleposlaniku. Verjamem, da se je naš borec za džamijo, kot zna le kleni Slovenec, tiho sramoval lastne majhnosti, ko je veleposlanik intelektualno paradiral z duhovitimi opazkami. Verjetno tudi jaz ne bi znal parirati, vendar me izbrisanih res ne bi bilo sram. Toliko že poznam zgodovino, da vem, da imajo vlade njenega visočanstva na vesti veliko več in večjih grehov, kot so naši izbrisani (če je to, da te iz enega registra prepišejo v drug register, greh - ne bom zdaj o tem). By the way, ali veste, kdo je lord Kitchener ter kje in kdaj je omenjeni gospod brisal ljudi, kmetije, živino, travo...?
anon-76887 sporočil: 18.121
[#393389] 19.12.08 19:57 · odgovor na: (#393355)
Odgovori   +    2

velikidrobizek je napisal(a):

V oddaji Trenja je bila zadrega Sajeta zame očitna; da, RKC podpira, toda... (jaz po toda razlogov ne poznam, je vmes višja politika ?).
Jankovič je sicer nekaj na hitro zamomljal nekaj v zvezi z zemljiščem RKC-ju; sedaj pa so na vrsti muslimani...

Kupčkanje ?
Kdo ve?
Jaz imam filing, da je Saje moral leporečiti in da je to zgolj lepa fasada, za katero pa se potem izvaja lobiranje in kontrapropaganda.
Po mojem se Vatikanu kar precej tresejo "hlače" in so zagotovo ljubosumni, ker ima njihova konkurenca tako goreče vernike.
Izjave za javnost o enakosti ver, jaz slišim kot navadno vljudnostno frazo...
anon-151541 sporočil: 2.144
[#393390] 19.12.08 19:58
Odgovori   +    0
Razprave okoli džamije, ali jo zgraditi ali ne, so pravi absurd.
Muslimanov je v Sloveniji okoli 50.000, torej je razumljivo, da potrebujejo vaj en spodoben verski objekt. Jaz jim jo privoščim, kot privoščim katoličanom cerkve.
Zaradi ene džamije v Sloveniji ne bonec sveta!
anon-76887 sporočil: 18.121
[#393394] 19.12.08 20:03 · odgovor na: anon-151541 (#393390)
Odgovori   +    0

slovenc1 je napisal(a):
Razprave okoli džamije, ali jo zgraditi ali ne, so pravi absurd. Muslimanov je v Sloveniji okoli 50.000, torej je razumljivo, da potrebujejo vaj en spodoben verski objekt. Jaz jim jo privoščim, kot privoščim katoličanom cerkve. Zaradi ene džamije v Sloveniji ne bonec sveta!

Za 50k ljudi rabiš že zelo velik štadion.
[#393410] 19.12.08 20:36 · odgovor na: anon-99180 (#393381)
Odgovori   +    0

misho1 je napisal(a):

Cinq, mojih ni. To ti povem tako na štiri oči. Ne nasedaj zlobnim govoricam.:-)

zlobne niso govorice - zlobni so klovni/ pajacoti & njihovi krivosodni podrepniki-ce, prijatelji od prijateljev, od prijateljev, usw., in torej vsi tisti, katere ti ščitiš ali jih poskušaš opravičevati na tem forumu, pa i šire ! _ _ _ _ _ _:-))-:
anon-171999 sporočil: 1.852
[#393417] 19.12.08 20:46 · odgovor na: anon-91864 (#392643)
Odgovori   +    0

shaman je napisal(a):

Jaz tega Steinbacha ne poznam, pa ne morem komentirti in dajati vrednostnih sodb o tem kali je on efdeve zmene, poklicni levakar in podobno, kar si ti namignil v svojem postu.

Tu se nekaj eggheadovsko sprenevedaš in blefiraš, češ kdo je ta stenbuh... On je pionir - že zdavnaj je začel pisati tisto, kar ti sedaj nediskretno serješ po tem forumu; npr. v Magu, bil je celo urednik Demokracije. Nekaj časa je vodil tudi nekakšne intervjuje na TV-ju in ko je izpraševal finančnega ministra Bajuka, se je nad njim (bahukom namreč) kar nekoliko razjezil, ker je bil premalo "ta pravi" in ni dovolj hvalil stanja v javnih financah... tudi (bahuk namreč) ni hotel na prvo žogo pristati na vsako podtikanje opoziciji oz. prejšnji vladi. Intervju je izgledal nekako takole: kako ocenjujete podtikanja, ki jih je na odboru za finance državnega zbora izrekel nek poslanec opozicije.

Ampak vam forumskim begavčkom, pokvarjenim subsumpcijskim strojem, ni težko za komunajzerja označiti nekoga, ki npr. v nekem momentu ne pritrjuje stališčem svetnika %sušnika% (črnega petra cinqpress) iz velikega plenuma mestne občine lublanske.
[#393419] 19.12.08 20:47 · odgovor na: (#393402)
Odgovori   +    0

milwal je napisal(a):

Zelo ponosen pa sem na Dejana Steinbucha, če še sploh ima toliko želodca, da sebe imenuje Slovenca. Narod ga namreč ni vreden.
Ubogi novinar pri tako zahtevnem forumašu - upam, da si boš svojo prazno betico vsaj namazal z lubrikantom, ko boš prišel od besed k dejanjem (prodiranju  z glavo skozi rit ). 
[#393422] 19.12.08 20:52 · odgovor na: anon-129959 (#393410)
Odgovori   +    0

cinq je napisal(a):

zlobne niso govorice - zlobni so klovni/ pajacoti & njihovi krivosodni podrepniki-ce, prijatelji od prijateljev, od prijateljev, usw., in torej vsi tisti, katere ti ščitiš ali jih poskušaš opravičevati na tem forumu, pa i šire ! _ _ _ _ _ _:-))-:
 Pa i šire?:-) Kaj si spet nagruntal?:-)

Koga to jaz zagovarjam? A Mozetiča?:-) Sploh ne vem kdo je in kaj dela. Vem samo to, da je podpisan pod tvojo odločbo.
purinoli sporočil: 8.690
[#393426] 19.12.08 20:57 · odgovor na: (#393402)
Odgovori   +    0

milwal je napisal(a):
Spet dokazujemo, da smo slovenci pravzaprav plemenska skupnost in da nimamo moralnih značilnosti Nacije. Če bi bil problem džamije resnično njena umestitev v prostor - ker pač res ne sodi v ljubljansko mestno jedro - potem tudi 20 -30% drugih zgradb ne sodi tja. In potem lahko islamska skupnost kupi zemljišče nekje izven centra - recimo v rudniku - in si tam zgradi svoj minaret in glasno kliče k molitvi. Klicatelj zagotovo ne bo preglasil utripa avtomobilov, če pa mu to uspe, se s tem kvaliteta šumov vsekakor ne bo zmanjšala :-) Ampak to sploh ni problem. To se samo tako reče, da se lahko zavlačuje. Problem je sledeč: Ker ni džamije, je sitnih 50.000 muslimanov. Če pa džamija bo, bo sitnih cca miljon slovencev, kakih 200.000 pa jih bo popolnoma razjarjenih. In to je kratkoročno bolj neugodno kot 50 tisoč sitnih muslimanov. Na moralnem nivoju, ki označuje pot Nacij in plemen skozi stoletja, pa je to pač jasen znak, da smo pleme, ki ima to srečo, da mu je nekoč vladala Avstroogrska. Kot Slovenec sem izredno ponosen na Prešerna, na Puha, na Rudolfa Maistra. Sram pa me je Večine graditeljev naše polpretekle zgodovine in trenutne reprezentance v parlamentu. To seveda ni le kritika mož in žena ki so bili izvojeni, ampak predvsem plemena, ki je tako izbralo. Zelo ponosen pa sem na Dejana Steinbucha, če še sploh ima toliko želodca, da sebe imenuje Slovenca. Narod ga namreč ni vreden.
 Milwal, edini pravi filozof. Ker ne potrebujem (še ) kiropraktikov in ortopederov za hrbtenico, bom tvegal še tvoj pljunek, čeprav ga bom obžaloval, če prileti.

Tvoje besede o plemenu, ki najbrže nikoli ne bo nacija, so prave ( in tudi krepek moški, recimo bronhitični) pljunek dementiostancem v ksiht. Ti bom povedal, kaj mi je bilo najbolj všeč v tvojem postu : ko si rekel, naj džamijo naredijo v rudniku ( uprabil si malo črko, torej ne gre za predel močvirja na JV Lj, ki sliši na Rudnik he he). Če si imel v mislih rudnik, se globoko strinjam. In še ostalih 34 verskih sekt bi jaz poslal v jaške. Če bi pridno kopali ven karkoli, tudi humus bi bil zaželjen, platina p še bolj, bi bilo njihovo poslanstvo izpolnjeno.

Ker nismo kot stari Rimljani, ki so jih pustili crkavat v katakombah, bi jim na stroške ministra za socialo pošiljali tja dol vodo, moko, malo soli ( če se Slani Stane znajde med njimi) in še kako jabolko, da ne bodo brez vitaminov. In ker nismo taki, kot kristjani, ki so kasneje v katakombe nagnali nekristjane in jih, če so prilezli ven, malo nasadili na kandelabre, namazali z lojem in zažigali, bi jim občasno tja dol spustili še kak priboljšek. Recimo ob času, kot je zdaj ( blizu zimskega solsticija, ki ga obožujejo) bi jim dali še malo korenjčka iz hladilnih skrinj, pa kako pomarančo iz toplih krajev....

In problem nas antinacifašikomunistov in rekreativnih antireligijcev bi bil delno rešen.

Lep pozdrav, Purinoli

P.S. Povej ti meni, katera nacija v EU ima dovolj velika muda, da to izvede?
[#393429] 19.12.08 21:04 · odgovor na: anon-99180 (#393422)
Odgovori   +    0

misho1 je napisal(a):

Pa i šire?:-) Kaj si spet nagruntal?:-)

Koga to jaz zagovarjam? A Mozetiča?:-) Sploh ne vem kdo je in kaj dela. Vem samo to, da je podpisan pod tvojo odločbo.

Ti in @lecner alias črni peter _ _ _ sta krivosodna podrepnika in jebaje afni tudi ROFL_ !!
... ki na tem seratoriju eskrivirata in pa krivosodno zagovarjata mesarske  polizdelke :((((

... DOL MESARSKA BANDA!!!!!! _ _ _
[#393431] 19.12.08 21:05 · odgovor na: anon-171999 (#393429)
Odgovori   +    0
..... a bosta banano? :-)))))))
ROFL!!
[#393432] 19.12.08 21:07 · odgovor na: (#393430)
Odgovori   +    0

milwal je napisal(a):

Zadnji trije komentarji Steinbucha so bili naravnost odlični.

Ti pa si navadna anonimna žalost, kot sva že ugotovila. Rad serješ naokoli, pogosto poveš kaj prav (vidiš, meni to sploh ni problem priznati), ampak ostajaš to, kar si.
Brezimno majhna pošast na forumu financ.

Ko se boš pod svoje obtožbe in namigovanja imel jajca podpisati, mi lahko pošlješ mail, da vidim, kdo je ta frajer, ki mi očita prazno betico in ostale debilne oznake. Sam imam toliko integritete, da tvojih podatkov ne bom razkrival. Ampak mislim, da boš prej dozorel in te bo svojih preteklih pisanj sram.
Ker pa zaenkrat le anonimno žališ, poguma za podpis pa nimaš, greš do nadaljnjega na ignore.
Vsakemu, ki ga dam na ignore - zanimivo, to je druščina, s katero se najpogosteje togotno prepiraš, kot vidim iz tvojih citiranj - zaželim veliko spoznanj.

Tebi želim predvsem ljubezni. Tiste totalne, ki osreči vsako situacijo. Pamet imaš, oči srednje odprte. Ko bo poletela prava ljubezen - do sebe, do sveta, ki obstaja, bo to super.

Sedaj pa se zjoči in mrš na drevo ;)))
ROFL!!!!
[#393435] 19.12.08 21:10 · odgovor na: anon-171999 (#393432)
Odgovori   +    0
apropo_ _ _ a sem ti že povedal, @mile, da v tvojo neanonimnost nihče ne verjame, ker je mile kdorkoli že;))) preveč patetičen faliran študent, da bi imel v realnem življenju sploh čas srati po tem forumu;)))

... preden me daš na ignore, mi zaupaj, po čem so banane danes
ROFL!!!!

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

vm-kiva