Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Zagovarjati džamijo je absurd!
Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 11
sporočil: 33.262
bon25 je napisal(a):
Spet eden ki na forumih šteje slovnične napake.
... šefe, ne skrbi ... sploh me ne motijo slovnične napake ... če le zmorem razvozlati "kaj je pesnik hotel povedati" ... ampak pri tebi pa zaradi napak sploh ni jasno, ali si za ali proti ...
sporočil: 18
Tistidan, ko bom lahko jaz kot kristjan šel s svojo ženo in hčero v
Meko kot turist, brez da me kamenjajo ali kaj podobnega podarim
muslimanom zazidljivo parcelo, pa naj delajo tam 5 đamij....
Kot drugo, ti, pravični in pošteni in čisti muslimani, naj izvedejo eno čistilno akcijo med svojimi vrstami, in njihove dobre, poštene vernike, ki iz Afganistana, prek Turčije in Albanije tihotapijo drogo v Evropo...
Kot tretje, JAnković in ostale prodane duše, so se na Trenjih kislo držali, saj jim je bilo glasovanje jasno. Od cca. 50.000 glasov, jih je 55% po GSM glasovalo ZA, ostalih 45% nas je glasovalo PROTI. Ampak ti pametnjakoviči vedo, da kakih 20.000 tistih ki so glasovali za, itak nimajo volilne pravice v SLOVENIJI (delavci Vegrada, SCT in podobno via Bosna in Albanija)
:-)
Kot drugo, ti, pravični in pošteni in čisti muslimani, naj izvedejo eno čistilno akcijo med svojimi vrstami, in njihove dobre, poštene vernike, ki iz Afganistana, prek Turčije in Albanije tihotapijo drogo v Evropo...
Kot tretje, JAnković in ostale prodane duše, so se na Trenjih kislo držali, saj jim je bilo glasovanje jasno. Od cca. 50.000 glasov, jih je 55% po GSM glasovalo ZA, ostalih 45% nas je glasovalo PROTI. Ampak ti pametnjakoviči vedo, da kakih 20.000 tistih ki so glasovali za, itak nimajo volilne pravice v SLOVENIJI (delavci Vegrada, SCT in podobno via Bosna in Albanija)
:-)
sporočil: 12
Hvala za pozitivne odmeve. Negativnih žal ne morem komentirati, ker
so izpod slehernega nivoja. Škoda, saj največ povedo o njihovih
(anonimnih) avtorjih. Pozdrav, DS
sporočil: 18.832
Mogoče so pa muslimani pred časom pobegnili v Slovenijo (Evropo)
ravno zaradi tega, ker tu ni bilo nobene džamije.
Delavci se čisto nič ne pritožujejo, da nimajo džamije. Te pritožbe so samo s strani verskih vodij, ki želijo delavcem pobrati denar, da bodo z njim sezidali verske objekte iz katerih bodo potem lahko manipulirali z svojimi verniki in jim pobirali denar na tuji zemlji pod okriljem "verske svobode".
Ne vem kateri delavec se je novinarju pritožil, da ni versko svoboden.
Prepričana sem, da pa so se verski voditelji izdatno pritoževali in še se bodo. Pritožujejo se na osnovi naše ustave, spoštujejo pa samo svoje versko pravo.
Meni se zdi to bolj podobno želji, da preko verskih objektov izpeljejo nadzor nak verniki ter verskemu suženjstvu in ekonomskemu iskoriščanju.
Zakaj bi sicer delavci ostali v neki deželi, kjer džamij ni? Zato, ker so prišli iskat delo in ne džamij. Če bi potrebovali džamije, bi ostali doma, kjer džamije so. Sedaj pa taisti verski voditelji, ki svojim ljudem doma niso dali dela, zahtevajo, da jim mi omogočimo džamije.
Sami naj jim dajo doma delo, da ne bo treba njihovim ljudem hoditi s trebuhom za kruhom nekam kjer nikoli ni bilo džamij. Ne pa da očitajo nam, da smo nestrpni. Ni je večje nestrpnosti kot je ta, da ljudem ne omogočiš dela in zaslužka. Ko pa grejo drugam, letiš za njimi in zganjaš verski hrup, ker njihovi ljudje nimajo džamij. To je nestrpnost. Vse ostalo je le manipulacija.
Z našimi preveč vzhajanimi buhteljni vred.
Delavci se čisto nič ne pritožujejo, da nimajo džamije. Te pritožbe so samo s strani verskih vodij, ki želijo delavcem pobrati denar, da bodo z njim sezidali verske objekte iz katerih bodo potem lahko manipulirali z svojimi verniki in jim pobirali denar na tuji zemlji pod okriljem "verske svobode".
Ne vem kateri delavec se je novinarju pritožil, da ni versko svoboden.
Prepričana sem, da pa so se verski voditelji izdatno pritoževali in še se bodo. Pritožujejo se na osnovi naše ustave, spoštujejo pa samo svoje versko pravo.
Meni se zdi to bolj podobno želji, da preko verskih objektov izpeljejo nadzor nak verniki ter verskemu suženjstvu in ekonomskemu iskoriščanju.
Zakaj bi sicer delavci ostali v neki deželi, kjer džamij ni? Zato, ker so prišli iskat delo in ne džamij. Če bi potrebovali džamije, bi ostali doma, kjer džamije so. Sedaj pa taisti verski voditelji, ki svojim ljudem doma niso dali dela, zahtevajo, da jim mi omogočimo džamije.
Sami naj jim dajo doma delo, da ne bo treba njihovim ljudem hoditi s trebuhom za kruhom nekam kjer nikoli ni bilo džamij. Ne pa da očitajo nam, da smo nestrpni. Ni je večje nestrpnosti kot je ta, da ljudem ne omogočiš dela in zaslužka. Ko pa grejo drugam, letiš za njimi in zganjaš verski hrup, ker njihovi ljudje nimajo džamij. To je nestrpnost. Vse ostalo je le manipulacija.
Z našimi preveč vzhajanimi buhteljni vred.
sporočil: 161
Rac je napisal(a):
Bravo Dejan! Res je ta članek eden izmed redkih v poplavi ksenofobnih debat in komentarjev po forumih, a je zato toliko bolj vreden, ker kaže na to, da obstajajo v tej družbi tudi bolj civilizirani osebki.
Pa Savdsko Arabijo ni ravno pošteno primerjati s Slovenijo: http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe /article3571835.ece
Škoda, ta članek ne prikazuje celotne zgodbe. Gre namreč za poskus med Vatikanom in Savdsko Arabijo, da bi združili moči za boj proti sekularizmu, ki je vedno predstavljal največjo grožnjo organiziranim religijam. Še kulti, ki se medseboj sovražijo, so se pripravljeni skupaj boriti proti njemu.
Upam samo, da se bomo dovolj glasno temu uprli, če hočemo živeti v svobodni in demokratični družbi. Organisation of Islamic Conference že poskuša z resolucijo pri ZN vsiliti globalno prepoved kritiziranja religij, čemu Vatikan seveda ne nasprotuje.
sporočil: 3.126
DSteinbuch je napisal(a):
Hvala za pozitivne odmeve. Negativnih žal ne morem komentirati, ker so izpod slehernega nivoja. Škoda, saj največ povedo o njihovih (anonimnih) avtorjih. Pozdrav, DS
no no, če ti kdo reče da primerjava s savdsko arabijo ni na mestu, je pa to že kar izpod nivoja?
sporočil: 539
najobj je napisal(a):
... šefe, ne skrbi ... sploh me ne motijo slovnične napake ... če le zmorem razvozlati "kaj je pesnik hotel povedati" ... ampak pri tebi pa zaradi napak sploh ni jasno, ali si za ali proti ...
Sem proti gradnji đamije v Ljubljani. Upam da zdaj razumeš.
sporočil: 132
Vsekakor nad islamizacijo je potrebno biti res previden, pojdite
kdaj v Hague v islamsko četrt, pa vam bo jasno, zakaj so se v
nabolj liberalnih evropskih vrstah pričeli spreobračati. Danci, ki
so s socialnimi programi dejansko največ naredili za islamske
prišleke, ki so prišli kot ekonomski priseljenci, ravno tako
spreminjajo pogled. Razlog ni zgolj in le v črnobeli podobi in
zatohlosti ter nestrpnosti, kot bi nas rad avtor vse tiste, ki smo
dejansko strpno previdni, kar tako etiketiral. S tem vse
kontruktivne intelektualce močno žali in podcenjuje.
Zadeva je kot je nekdo že pred menoj popisal, izjemno večplastna - ni problem v religiji, to je intimna stvar vsakogar posebej, problem je, da je islam daleč več kot religija. In če smo že pri ortodoksnosti početja, če gre ženska v Modro mošejo v Turčiji, se ji ni treba več pokrivati z ruto, če gre novinarka POP TV v zagrebšo džamijo, so jo zavili kot sviloprejko. Torej v ZG živijo bolj ortodoksni od tistih v Istanbulu ali kaj?! Se verska pravila odvisne od lokalne skupnosti ali od neposrednega bližnjega verskega vodje? ?Mislim, zadeva je prikrita in tiha. Berite zgodovino, berite biografe in zgodovinarje Ata TUrka in njegova prizadevanja za sodobno Turčijo, razumite malce širši kontekst, preden se z lahkoto odločite PRO. Namreč sam Ata TUrk je bil v Istanbulu tisti, ki je uvidel, kaj je potrebno spremeniti, da bo lahko islamski svet približal zahodnoevropskim standardom. Žal se danes v grobu obrača, a so me prepričali, da njegov duh je živ, le da so na delu sedaj bolj konzervativne sile. OČitno tudi pri nas.
Zadeva je kot je nekdo že pred menoj popisal, izjemno večplastna - ni problem v religiji, to je intimna stvar vsakogar posebej, problem je, da je islam daleč več kot religija. In če smo že pri ortodoksnosti početja, če gre ženska v Modro mošejo v Turčiji, se ji ni treba več pokrivati z ruto, če gre novinarka POP TV v zagrebšo džamijo, so jo zavili kot sviloprejko. Torej v ZG živijo bolj ortodoksni od tistih v Istanbulu ali kaj?! Se verska pravila odvisne od lokalne skupnosti ali od neposrednega bližnjega verskega vodje? ?Mislim, zadeva je prikrita in tiha. Berite zgodovino, berite biografe in zgodovinarje Ata TUrka in njegova prizadevanja za sodobno Turčijo, razumite malce širši kontekst, preden se z lahkoto odločite PRO. Namreč sam Ata TUrk je bil v Istanbulu tisti, ki je uvidel, kaj je potrebno spremeniti, da bo lahko islamski svet približal zahodnoevropskim standardom. Žal se danes v grobu obrača, a so me prepričali, da njegov duh je živ, le da so na delu sedaj bolj konzervativne sile. OČitno tudi pri nas.
sporočil: 26
Steinbuch: Zato ker ne moreš prenašati negativnih kritik, jih je
najlažje označiti, da so izpod slehernega nivoja.
In to Finance v 21. stoletju dopuščajo. To so čiste komunistične metode bedakov novinarjev, ki se ne upajo spusiti v debato, ker vejo, da nimajo nikakršnih proti argumentov. Ta članek je čisto skropucalo.
Steinbuch: Če bi te imel zdajle na dosegu roke, bi te kar po kepi užgal.
In to Finance v 21. stoletju dopuščajo. To so čiste komunistične metode bedakov novinarjev, ki se ne upajo spusiti v debato, ker vejo, da nimajo nikakršnih proti argumentov. Ta članek je čisto skropucalo.
Steinbuch: Če bi te imel zdajle na dosegu roke, bi te kar po kepi užgal.
sporočil: 2.474
Zadnja sprememba: anon-185653 18.12.2008 16:39
Največji problem razno raznih razprav v Sloveniji je v tem, da
vedno zdrknejo na najnižjo možno raven.Kar pa niti ne preseneča, saj le tako določene osebe izživijo svojo zakompleksanost, alkoholizem, impotenco, neizobraženost, nesposobnost, ...
Zgodovina delovanja nepravne države je zelo bogata.
Najprej imamo primere; nevračanja premoženja ljudem, čigar je bilo; preden jim ga je revolucionarna garda pobrala. Že desetletje se ustvarja medijsko, pravno, moralno, … vtis kot da oškodovanci, do tega naj ne bi bili upravičeni.
Nato so izbrisani, za kar bi bil skrajni čas da se zadevo uredi. Toda problem, je potrebno rešiti individualno in ne kolektivno.
Sledijo Romi, katere se ne obravnava po zakonih. In jim je dovoljeno več.
Džamija. Spet gre za delovanje pravne države. Čeprav so tudi pomisleki, dobrodošli. Problem nastane, ko se diskurz; v katerem se krešejo pomisleki, drugačna mnenja o Islamu oziroma džamiji; takoj zapre z oznako da je tisti drugače misleči " nestrpen ". Do vseh stvari je nujno potrebno imeti nekakšen zdrav pogled, z vseh strani ne samo iz ene.
Potrebno je vedeti, da ni samo romantika v Islamu; prav tako ni samo terorizem.
Zakaj je takšno nasprotovanje do džamije in drugih verskih objektov oziroma ver; pa verjetno ni potrebno dolgo razmišljati. Saj je revolucionarna garda, dolga leta vzgajala ljudi v eni in edini veri.
...
ZM
sporočil: 3.426
Ko se je v Indiji v Mumbaju dogajal teroristični napad muslimanskih
teroristov, me je vsak dan že navsezgodaj zbujal iz zvočnikov nekaj
kilometrov oddaljenejga minareta inšalah ali nekaj podobnega.
Indijci so zelo strpni ljudje, če bi se pri nas kaj takega zgodilo, bi tako mošejo verjetno že porušili.
Sam nimam nič proti gradnji džamije, vendar ne tam, kjer bo inšalah odmeval po celem centru, bežigradu in šiški, kjer je zanemarljivo malo muslimanov.
Džamija bi morala biti tam, kjer v okolici živi največ muslimanov, saj so ti zgodnje jutranji kriki iz zvočnikov minaretov namenjeni njim ne pa nam.
Zaradi tistih nekaj tisoč muslimanov ni nobene potrebe po tem, da bi ti klici iz minaretov prestolnici naše države dajala vtis neke muslimanske države.
Glede tega je tovariš Jankovič in ostali precej neodgovoren, ta lokacija džamije je povsem zgrešena.
Indijci so zelo strpni ljudje, če bi se pri nas kaj takega zgodilo, bi tako mošejo verjetno že porušili.
Sam nimam nič proti gradnji džamije, vendar ne tam, kjer bo inšalah odmeval po celem centru, bežigradu in šiški, kjer je zanemarljivo malo muslimanov.
Džamija bi morala biti tam, kjer v okolici živi največ muslimanov, saj so ti zgodnje jutranji kriki iz zvočnikov minaretov namenjeni njim ne pa nam.
Zaradi tistih nekaj tisoč muslimanov ni nobene potrebe po tem, da bi ti klici iz minaretov prestolnici naše države dajala vtis neke muslimanske države.
Glede tega je tovariš Jankovič in ostali precej neodgovoren, ta lokacija džamije je povsem zgrešena.
sporočil: 18.121
misho1 je napisal(a):
Ne vem kako bi zadevo tehnično izvedel, bi se že znašel, ne bi pa bilo na odmet da bi imel s seboj padalo.
Snajper ;-)
sporočil: 1
Dao De Jing 77 V svetu Tao deluje tako, kot je pri upogibanju loka.
Vrh je upognjen navzdol; dno je upognjeno navzgor. Poravnava
presežke in pomankanje, tako da je v popolnem ravnovesju. Vzame
tam, kjer je preveč in da tam kjer ni zadosti. Tisti, ki skušajo
nadzorovati in uporabljati silo, da zaščitijo svojo moč, gredo
proti toku Taa. Vzamejo tistim,ki nimajo zadosti in dajo tistim, ki
imajo več kot preveč. Mojster lahko daje, kajti ni konca njegovemu
bogastvu. Deluje brez pričakovanja, uspe brez da bi si jemal
zasluge in ne misli, da je boljši kot kdorkoli drug.
sporočil: 8.690
Zadnja sprememba: purinoli 18.12.2008 17:57
shaman je napisal(a):
Sramotno je že kako so nekateri ocenjevali ta prelepi članek. Mojstru Dejanu, vsa čast. Če bom kdaj v življenju imel priložnost s teboj spiti pijačo mi bo v veliko zadovoljstvo in čast.
LP shaman, antifašist, torej antikomunist, torej antifašist bogjihnimarad
Sem časovno v r**i, pa sem se vseeno potrudil iti skozi v upanju, da bo kdo le nalil čistega vina v to godljo. Mislim, da ga ni, ti ti pacek Shaman included. Seveda po mojih kriterijih. Bom tvegal, da dobim klofute z leve, desne, spodaj.....
Najprej trditev, ki ji boste oporekali, pa vendar : nič nimam proti vernikom vseh barv, od Jutrovega do Himalaje. Sem pa še kako napizden proti vsaki organizirani religij i. Kdor se iz zgodovine ničesar ne nauči, se mu vrne kot farsa ali pa kar tragikomedija. Povdarek je na tragi...Zgodovina nas uči, da so organizirane religije samo interface/tool za ono najslabše v človeku, kar ga izenačuje s primitivci : borba za teritorij in oblast, ki ti ne pripada !!!
Arthur Clark je v eni od svojih napovedi ( marsikatera se je udejanila) napovedal, da bodo v bodočnosti prepovedane vse religije. Iz njegovih ust v GEM ušesa. Religije so nastale v glavnem iz nerazumevanja naravnih pojavov, brezvestni pankrti so pa hitro pogruntali, da je idealno orod(ž)je za manipulacije. Kot komunizem ali pa brezprizivna vera v kapitalizem; tak kot je, z vero v eksponencialno rast he he. Večina grozovitih vojn, genocidov...se je zgodila v verskih ali pa ideoloških vojnah. Ideologije so samo podvrste religij. Jasno, kot megleni dan.
Prava svobodnjaška, laična država bi prepovedala organizirane religije. Konkretno : tisoče cerkev v SLO bi morala nacionalizirati, jih spremeniti v spomenike in koncert hale, ker je njihova arhitektura idealna za koncerte. Komunisti - barbari ( delamo jim krivico, Barbarom, ne komunistom he he, ker so bili kar normalno pleme...) so jih nekaj kar z dinamitom sesuli, kar je zločin nad kulturo! Funkcionarje Vatikana, ki podnevi okoli skačejo v spalnih srajcah, bi morali napoditi ven in poslati v kako podružnico Vatikan d.d. ali pa na zavod za zaposlovanje.
V svobodnjaški maniri je seveda treba pustiti ljudem, da berejo Biblijo ( pravljica za otroke, kot je rekel Einstein) ali Koran..... Ampak doma, punce in fantje, doma !!! In nobenega dojenčka, nič krivega, ne bi smeli špricati z okuženo vodo nekaj dni po rostvu in ga zaznamovati za celo življenje s partijsko knjižico, pardon, članstvom v Holdingu Vatikan, Mafija,d.o.o.
Zato sem jaz proti džamiji, proti lastništvu Vatikan,d.d. nad našimi spomeniki in proti vsem organiziranim religijam. Kuratom bi dal šnelfajerco v roko in marš v Irak ali Kosovo....Streljat, ne blebetat ! Seveda, če hoče imet državno plačo, sicer gre pa lahko tudi poučevat jezike na kako šolo ali pa kopat jarke. Gradbena mehanizacija je danes draga stvar.
V rahli nervoznosti, ker Rdeča Armada prepočasi tala cveke, religiozni so mi jih pa itak že davno potalali, vas pozdravlja :
Purinoli, anti nacifašikomunist, troedini anti. Do srečnega dne, ko bodo cerkve ( in bodoča džamija) postali izključno kulturno-arhitektonski spomeniki, pa tudi Anti religio. In blazno nestrpen do nestrpnih. In zmeden, ker nikjer ni podana definicija nestrpnosti v teh zadevah.....
sporočil: 786
stoychi je napisal(a):Drži. Trg repubilke je bil in bo edina prava lokacija.
sporočil: 720
Zadnja sprememba: anon-166637 18.12.2008 18:32
Šteibush, kaj so ti mafijske barabe dale, da si postal
levakar?he,he... kot gobe po dežju vzstajajo "desničarji". Prej ali slej udari ven! Res je da imajo pravici muslimani imeti 100 mošej v Sloveniji... se strinjam, ni mi pa jasno kdaj so predvojni klerikalni fašisti preganjali in zapirali protestante? Pred katero vojno pa je bilo to, Dejan?
lp, negaga
sporočil: 1.852
purinoli je napisal(a):Bistvo demokracije je, da lahko vsak pove svoje mnenje in predlaga različne rešitve, čeprav te nikogar ne zanimajo.
Sem časovno v r**i, pa sem se vseeno potrudil iti skozi v upanju, da bo kdo le nalil čistega vina v to godljo. Mislim, da ga ni, ti ti pacek Shaman included. Seveda po mojih kriterijih. Bom tvegal, da dobim klofute z leve, desne, spodaj.....
Najprej trditev, ki ji boste oporekali, pa vendar : nič nimam proti vernikom vseh barv, od Jutrovega do Himalaje. Sem pa še kako napizden proti vsaki organizirani religij i. Kdor se iz zgodovine ničesar ne nauči, se mu vrne kot farsa ali pa kar tragikomedija. Povdarek je na tragi...Zgodovina nas uči, da so organizirane religije samo interface/tool za ono najslabše v človeku, kar ga izenačuje s primitivci : borba za teritorij in oblast, ki ti ne pripada !!!
Arthur Clark je v eni od svojih napovedi ( marsikatera se je udejanila) napovedal, da bodo v bodočnosti prepovedane vse religije. Iz njegovih ust v GEM ušesa. Religije so nastale v glavnem iz nerazumevanja naravnih pojavov, brezvestni pankrti so pa hitro pogruntali, da je idealno orod(ž)je za manipulacije. Kot komunizem ali pa brezprizivna vera v kapitalizem; tak kot je, z vero v eksponencialno rast he he. Večina grozovitih vojn, genocidov...se je zgodila v verskih ali pa ideoloških vojnah. Ideologije so samo podvrste religij. Jasno, kot megleni dan.
Prava svobodnjaška, laična država bi prepovedala organizirane religije . Konkretno : tisoče cerkev v SLO bi morala nacionalizirati, jih spremeniti v spomenike in koncert hale, ker je njihova arhitektura idealna za koncerte. Komunisti - barbari ( delamo jim krivico, Barbarom, ne komunistom he he, ker so bili kar normalno pleme...) so jih nekaj kar z dinamitom sesuli, kar je zločin nad kulturo! Funkcionarje Vatikana, ki podnevi okoli skačejo v spalnih srajcah, bi morali napoditi ven in poslati v kako podružnico Vatikan d.d. ali pa na zavod za zaposlovanje.
V svobodnjaški maniri je seveda treba pustiti ljudem, da berejo Biblijo ( pravljica za otroke, kot je rekel Einstein) ali Koran..... Ampak doma, punce in fantje, doma !!! In nobenega dojenčka, nič krivega, ne bi smeli špricati z okuženo vodo nekaj dni po rostvu in ga zaznamovati za celo življenje s partijsko knjižico, pardon, članstvom v Holdingu Vatikan, Mafija,d.o.o.
Zato sem jaz proti džamiji, proti lastništvu Vatikan,d.d. nad našimi spomeniki in proti vsem organiziranim religijam. Kuratom bi dal šnelfajerco v roko in marš v Irak ali Kosovo....Streljat, ne blebetat ! Seveda, če hoče imet državno plačo, sicer gre pa lahko tudi poučevat jezike na kako šolo ali pa kopat jarke. Gradbena mehanizacija je danes draga stvar.
V rahli nervoznosti, ker Rdeča Armada prepočasi tala cveke, religiozni so mi jih pa itak že davno potalali, vas pozdravlja :
Purinoli, anti nacifašikomunist, troedini anti. Do srečnega dne, ko bodo cerkve ( in bodoča džamija) postali izključno kulturno-arhitektonski spomeniki, pa tudi Anti religio. In blazno nestrpen do nestrpnih. In zmeden, ker nikjer ni podana definicija nestrpnosti v teh zadevah.....
V demokracije lahko vsakdo temeljne človekove pravice in svoboščine (svoboda veroizpovedi, verska vzgoja svojih otrok,...) izvršuje, v skladu z ustavo in zakoni, ne glede na mnenje enega samega posameznika ali množice, ki tvori kakršnokoli večino.
Seveda si zaskrbljen - tako kot angleca likovič, ko so se ženske umetno osemenjevale. Ampak, če se recimo krave lahko umetno oplodijo, pomoje bi morale imeti tudi samske ženske to pravico. Vsaj grde.
sporočil: 1.852
shaman je napisal(a):
Sramotno je že kako so nekateri ocenjevali ta prelepi članek. Mojstru Dejanu, vsa čast. Če bom kdaj v življenju imel priložnost s teboj spiti pijačo mi bo v veliko zadovoljstvo in čast.
LP shaman, antifašist, torej antikomunist, torej antifašist bogjihnimarad
Gre za tebi podobno nakladaštvo - z edino razliko, da je on za svoje napihovanje plačan. Kapiš?
sporočil: 539
Pozabil si omenit rop stoletja od leta 1991 do današnjih dni.Kar se
pa tiče vračanja premoženja cerkvi sem preprićan ,da to tega
premoženja ni upravičena.
zupancicm je napisal(a):
Največji problem razno raznih razprav v Sloveniji je v tem, da vedno zdrknejo na najnižjo možno raven.
Kar pa niti ne preseneča, saj le tako določene osebe izživijo svojo zakompleksanost, alkoholizem, impotenco, neizobraženost, nesposobnost, ...
Zgodovina delovanja nepravne države je zelo bogata.
Najprej imamo primere; nevračanja premoženja ljudem, čigar je bilo; preden jim ga je revolucionarna garda pobrala. Že desetletje se ustvarja medijsko, pravno, moralno, … vtis kot da oškodovanci, do tega naj ne bi bili upravičeni.
Nato so izbrisani, za kar bi bil skrajni čas da se zadevo uredi. Toda problem, je potrebno rešiti individualno in ne kolektivno.
Sledijo Romi, katere se ne obravnava po zakonih. In jim je dovoljeno več.
Džamija. Spet gre za delovanje pravne države. Čeprav so tudi pomisleki, dobrodošli. Problem nastane, ko se diskurz; v katerem se krešejo pomisleki, drugačna mnenja o Islamu oziroma džamiji; takoj zapre z oznako da je tisti drugače misleči " nestrpen ". Do vseh stvari je nujno potrebno imeti nekakšen zdrav pogled, z vseh strani ne samo iz ene.
Potrebno je vedeti, da ni samo romantika v Islamu; prav tako ni samo terorizem.
Zakaj je takšno nasprotovanje do džamije in drugih verskih objektov oziroma ver; pa verjetno ni potrebno dolgo razmišljati. Saj je revolucionarna garda, dolga leta vzgajala ljudi v eni in edini veri.
...
ZM
lecner je napisal(a):
Bistvo demokracije je, da lahko vsak pove svoje mnenje in predlaga različne rešitve, čeprav te nikogar ne zanimajo.
V demokracije lahko vsakdo temeljne človekove pravice in svoboščine (svoboda veroizpovedi, verska vzgoja svojih otrok,...) izvršuje, v skladu z ustavo in zakoni, ne glede na mnenje enega samega posameznika ali množice, ki tvori kakršnokoli večino.
Seveda si zaskrbljen - tako kot angleca likovič, ko so se ženske umetno osemenjevale. Ampak, če se recimo krave lahko umetno oplodijo, pomoje bi morale imeti tudi samske ženske to pravico. Vsaj grde.
Jaz pa Angelca & Lecner živimo v treh različnih galaksijah. Verska svoboda? kaj je to? Osvetljene cerkve po hribih, ki svetlobno onesnažujejo planet? Pa sem v Astronomy Now prebral "veselo" novico, da je SLO ena prvih v EU, ki je implementirala zakonodajo o pravilni javni razsvetljavi, ki ne bo motila astronomov ( tudi EU direktiva).
Pa že vsak farovški pezde zna nafehtat državo in ofce, da mu plačuje elektriko za osvetljevanje gričev in dolin v tri krasne.
Purinoli, troedini anti nacifašikomunist. Anti religio included.
sporočil: 356
purinoli je napisal(a):Purinoli ti ki znaš razmišljat, z gornim stavkom poveš samo to, da ti je pojav relijig tuj. Verjetno se strnijava , da je vsaka vera precej nevarna reč za človeka, kajti težko jo je samo po sebi potegniti v racionale alias razumne vode. Zato vera par excellence portebuje institucijo (religijo), s katero se lahko družba racionalno pogovarja. Edino institucija lahko pravilno vodi vse verske efekte, ki jih ljudje doživlajnjo v verskem živlejnju. Problem sekt je ravno v tem, da imajo izredno šibko institucionalno ogrodje, da je nemogoče predvidet njihovo gibanje. Problem islama je, da nima piramidalne hierarhije, zato se družba nečelno ne more pogovarjat z islamom, kot se lahko s kristjani, na svetovnem nivoju. Od tod se teroristi lahko imajo za islamiste. Večja kot je religionza skupnost bolj rigidno hierarhično srtukturo rabi, da lahko ohrani obvaldljivo formo.
Sem pa še kako napizden proti vsaki organizirani religij i.
Verjetno bi laže primelrjal zadevo z raznimi nogometnimi navijaškimi skupinami. Če nebi bilo neke istutuiconalne strukture znotraj teh skupi , bi bili vsi stadioni neobvaljiva množica ljudi.
sporočil: 6.680
purinoli je napisal(a):
Purinoli, anti nacifašikomunist
isto kot moj kurac, zanimivo.
gregor666 je napisal(a):
isto kot moj kurac, zanimivo.
Mikroskop se mi je pokvaril. Mi ga posodiš?
sporočil: 3.657
:Problem islama je, da nima piramidalne hierarhije, zato se družba
nečelno ne more pogovarjat z islamom, kot se lahko s kristjani, na
svetovnem nivoju.
Piramidalna struktura obstaja predvsem v Rimokatoliski Cerkvi! Pravoslavni bratje so lepo nacionalno porazdeljeni, Protestanti sse bolj.
Zakaj se potem Slovenska druzba/drzava ne more pogovarjati s Slovenskimi Muslimani? Ni potreban konkordat s Saudovo Arabijo ali podobno tujo drzavo.
Purinoli, mogoce se bos duhovno spremenil kot pokojni Drnovsek ali znameniti Hrvaski komunist Zdravko Tomac?
Piramidalna struktura obstaja predvsem v Rimokatoliski Cerkvi! Pravoslavni bratje so lepo nacionalno porazdeljeni, Protestanti sse bolj.
Zakaj se potem Slovenska druzba/drzava ne more pogovarjati s Slovenskimi Muslimani? Ni potreban konkordat s Saudovo Arabijo ali podobno tujo drzavo.
Purinoli, mogoce se bos duhovno spremenil kot pokojni Drnovsek ali znameniti Hrvaski komunist Zdravko Tomac?
Zadnja sprememba: purinoli 18.12.2008 20:55
s56a je napisal(a):Nikoli. Niti po WW IV ne. Tako mi Gravitacija, Energija, Magnetizem in še 4 osnovne sile( kamor sicer spada tudi Gravitacija) pomagajte he he. In kako tebi pride na misel, da mene primerjaš z infra rdečima komunistoma Drni Lamo in Tomcem? J**m ti sunce žarko, pa kje sem jaz kako komunistično kdaj izpljunil? Zber se mal, kolega štromar, saj imaš ferštond kesel urejen, če si štromar. Menda nisi kak prikriti FDV bluzer?
------
sporočil: 356
s56a je napisal(a):Značilnost pravoslavne cerke je da je vedno zelo nacionalna, torej tesno povezana z družbo v kateri živi, zato je baza precej bolj zdrava. V taki pravosavni družbi je ta cerkev prej kot lider, amplifikator teženj.
:Problem islama je, da nima piramidalne hierarhije, zato se družba nečelno ne more pogovarjat z islamom, kot se lahko s kristjani, na svetovnem nivoju.
Vse zelo nevarne sekte za zdravje ljudi pa so nastale v protestantskkem okolkju, ki je stavila na individualno razlago biblije. Tako se vsako toliko najde kak mesija , ki združi ljudi istih inspiraci. In te je odnoseno v popolnoma iracionalno življenje.
Problem islamskega fundametalizma bi lahko edino rešili muslimani sami, če bi imeli trdno hierarhijo. ki bi jih prenovila ,tako pa tudi v Evropi muslimani nimajo ene same linije in nekatrei so verni, drugi so militantni. Tako tudi džamija kot taka ne zagodtavlja enotnosti, ne istih inspiracij, zato je ljudi strah islamizma.
sporočil: 2.474
Zadnja sprememba: anon-185653 18.12.2008 22:24
bon25 je napisal(a):
Pozabil si omenit rop stoletja od leta 1991 do današnjih dni.Kar se pa tiče vračanja premoženja cerkvi sem preprićan ,da to tega premoženja ni upravičena.
Krajo družbene lastnine sem namerno izpustil; saj se mi je komentar že brez tega, zdel predolg. :)
Sicer sem naredil, ... kjer je bilo to mišljeno. :)
Premoženje naj se vrne, komur je bilo odvzeto; pa naj bo to Jože iz Sp. Duplek, RKC, Judje, Srbi, Bosanci, Angleži, Kitajci, ...
ZM
sporočil: 273
yxcvbnm83 je napisal(a):Se zelo strinjam z zapisanim. Slovenci nismo enakopravni s cigani. Kakor izgleda, so v Sloveniji našli odlično pašo in se ne nameravajo premakniti drugam tako dolgo, dokler oblast in varuh ne bosta ugotovila, da ciganov ni med iskalci zaposlitve na zavodih za delo, prejemajo velik del socialnih podpor in se vozijo v dragih avtomobilih ob tem pa prejemajo socialna stanovanja, gradijo drage hiše in njihovi otroci ne hodijo v šolo. Dovolj je, da so vpisani, obisk pa ni več pomemben. Zanimivo, da so mnogi dobili državljanstvo, pa večina ne obvlada slovenskega jezika??? Mnogi ne skrbijo za urejanje okolja svojih bivališč in s tem kazijo okolje tudi drugim. Svojo glasbo mnogokrat navijajo z glasnostjo, ki pomeni nasilje drugim.
Članek ki samo mekaj pametuje nima pa konkretnega odgovora na nič...nekakšna analogija slovenski politiki. Največji absurd so je opis Ciganov kot diskriminirane frakcije naše družbe. Kdaj bodo ljudje že znali ločevati da je vseeno kdo si in kaj si....važno je predvsem kako se vklopiš v družbo in predvsem ali kršiš zakone....če kradeš, greš v zapor če ne kradeš ne greš v zapor....samo v Sloveniji je tako da če si Cigan lahko kradeš, pa ne greš v zapor ker boš imel ob strani vedo neke "varuhe", ki te bodo s svojimi patetičnimi poskusi obvarovali pred zaporom, ki si ga zaslužiš. Pa naj mi kdo razloži kdo je v tem primeru diskriminiran?
sporočil: 9.333
G. Dejan Steinbuch se je odločil,
za Savdsko Slovenijo se je (pri)poročil,
morda samemu sebi (še komu ?) domovino briše
ali le zaradi debelejše mošnje tako piše,
sožitja (!) med ljudmi zagotovo ne riše...
Vzajemnost/recipročnost, recipročnost/vzajemnost,
eno od temeljnih načel za sodelovalno ravnotežnost,
za pot, ki lahko prepreči, da se iz neumnosti ne rodi norost...
Kdor se spoštuje, svoje od tujega natančno ločuje in tvorno sodeluje !
Sodražan
za Savdsko Slovenijo se je (pri)poročil,
morda samemu sebi (še komu ?) domovino briše
ali le zaradi debelejše mošnje tako piše,
sožitja (!) med ljudmi zagotovo ne riše...
Vzajemnost/recipročnost, recipročnost/vzajemnost,
eno od temeljnih načel za sodelovalno ravnotežnost,
za pot, ki lahko prepreči, da se iz neumnosti ne rodi norost...
Kdor se spoštuje, svoje od tujega natančno ločuje in tvorno sodeluje !
Sodražan