Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: DOBRI SLOVENCI
Strani: 1
sporočil: 2
Dobar dan dobri Slovenci....
Imam jedno pitanje, ako ste toliko ljubazni i danas ,kao sto ste bili ljubazni tih 5 godina provedenih kod Vas u Sloveniji.
Ovako..
Zovem se IDD i radio sam u Sloveniji od 1984 - 1989 , radio sam jedno vrijeme na odrzavanju sporskog parka Kodeljevo na Slovanu i igrao sam fudbal za Olimpiju u stara dobra vremena u prvoj ligi stare Jugoslavije( malo vremena ).
Zanima me da li neko zna
1. Kakva su moja prava za penzijsko osiguranje , kome da se obratim za takve stvari
2. Da li je moguce kao i u drugim drzavama da uzmem taj iznos u gotovom i ne dobivam penziju kada navrsim godine za to
U nadi da ce mi neko odgovoriti unaprijed Vam se zahvaljujem i zelim sve najbolje.
Rado se sjecam dana provedenih u Ljubljani i ponovo kazem da ste super ljudi.
Ze 16 let nisam govoro slovenscino pa se bojim da ne zgresim zato pisem bosanski.
Veliki pozdrav SLOVENIJI I SLOVENCIMA
Imam jedno pitanje, ako ste toliko ljubazni i danas ,kao sto ste bili ljubazni tih 5 godina provedenih kod Vas u Sloveniji.
Ovako..
Zovem se IDD i radio sam u Sloveniji od 1984 - 1989 , radio sam jedno vrijeme na odrzavanju sporskog parka Kodeljevo na Slovanu i igrao sam fudbal za Olimpiju u stara dobra vremena u prvoj ligi stare Jugoslavije( malo vremena ).
Zanima me da li neko zna
1. Kakva su moja prava za penzijsko osiguranje , kome da se obratim za takve stvari
2. Da li je moguce kao i u drugim drzavama da uzmem taj iznos u gotovom i ne dobivam penziju kada navrsim godine za to
U nadi da ce mi neko odgovoriti unaprijed Vam se zahvaljujem i zelim sve najbolje.
Rado se sjecam dana provedenih u Ljubljani i ponovo kazem da ste super ljudi.
Ze 16 let nisam govoro slovenscino pa se bojim da ne zgresim zato pisem bosanski.
Veliki pozdrav SLOVENIJI I SLOVENCIMA
sporočil: 3.657
Zemljace, pogledaj malo na www.zpiz.si i napisi im
kratko e-pismo pa strpljivo cekaj na odgovor!
Lep pozdrav iz Ljubljane od penzionera Marijana M. Miletic'a, Banjaluckog osnovca 1951-1959.
Lep pozdrav iz Ljubljane od penzionera Marijana M. Miletic'a, Banjaluckog osnovca 1951-1959.
sporočil: 5.397
dvomim, da je to šala. škoda, da večina nekdanjih delavcev SCT nima
dostopa do računalnika in interneta, bi bil forum pol takšnih in
podobnih vprašanj in ti ne bi imel takega vprašanja.
novica
novica
sporočil: 436
Bumbar v bivši Jugi so ti prispevke od plač plačevali v matično
republiko. Če je tip bil redno zaposlen, si naj v Bosni stvari
spedena, če je pa fušal, pa jebat ga. Tako da ne pametuj, kjer ni
pameti...
sporočil: 1.610
metodl je napisal(a):tudi meni tole ne zveni resno. Glede na to, da je pred toliko leti, pri nas bilo ogromno bosanskih delavcev sem sigurna, da bi se lahko že v osnovi pozanimal pri kakšnem takem sonarodnjaku.
A je to šala?
uf, le kje je našel Finance ?
sporočil: 5.397
ker domnevam, da bumbar ne leti name, se bom še naprej lepo
pogovarjal s tabo. očitno si prešprical poročanje medijev, med
drugim tudi financ o tem, kako so zidar&co. radi pozabili
plačati prispevke svojim bosančkom.
novica
novica
sporočil: 2.820
Tacka je napisal(a):Kdor išče (finance) ta najde (Finance).... ;)
uf, le kje je našel Finance ?
Sicer pa, tukaj se res splača vprašat praktično karkoli, ker so sami kalibri naokoli. :))
Otac
sporočil: 2
Za TACKA I METOLD , a zasto bih bila sala ...?
Ne to nije sala , slucajno sam nasao tu stranicu pa zato pitam ..
Mislio sam da ako neko treba da ide u starostnu penziju mora da sakupi iz svih firmi ili penzijskih institucija papire da je redovno placao penzijsko osguranje... zar nije tako..?
Ja se nalazim trenutno u drzavi gdje svaki stranac moze uzeti svoj penzijski fond samo treba da pokaze avionsku kartu da ide kuci i gotovo ali mora biti stranac u drzavi ( napominjem )
TO STVARNO NIJE SALA )
Veliki pozdrav za zemljaka iz Banjaluke i ostale
Ne to nije sala , slucajno sam nasao tu stranicu pa zato pitam ..
Mislio sam da ako neko treba da ide u starostnu penziju mora da sakupi iz svih firmi ili penzijskih institucija papire da je redovno placao penzijsko osguranje... zar nije tako..?
Ja se nalazim trenutno u drzavi gdje svaki stranac moze uzeti svoj penzijski fond samo treba da pokaze avionsku kartu da ide kuci i gotovo ali mora biti stranac u drzavi ( napominjem )
TO STVARNO NIJE SALA )
metodl je napisal(a):Res da, ni pameti! Od leta 1975 do leta 1978 zaposlen v Elektrotehna, Ljubljana, filijala Beograd. Prispevki placani v Sloveniji. Morebitne usluge koriscene v Srbiji! Edina jeba je, da podatki v dezeli delno manjkajo. Za razliko od srbskih, ki sem jih dobil v petih minutah iz njihovega ZPIZ racunalnika skupaj s stevilko mikrofilma. Rahlo me zadeva spominja na srbska sodisca, ki so dvakrat hitrejsa od nasih. Stara drzava v nasprotju s tranzicijsko...
Bumbar v bivši Jugi so ti prispevke od plač plačevali v matično republiko. Če je tip bil redno zaposlen, si naj v Bosni stvari spedena, če je pa fušal, pa jebat ga. Tako da ne pametuj, kjer ni pameti...
LP MMM
otac je napisal(a):
Kdor išče (finance) ta najde (Finance).... ;)
Sicer pa, tukaj se res splača vprašat praktično karkoli, ker so sami kalibri naokoli. :))
Otac
Od Analne sklopke do Ane Jud :-)
LP MMM
s56a je napisal(a):
Od Analne sklopke do Ane Jud :-)
LP MMM
:))
3M, očitno ti ekskurzije preko meja male deželice zelo koristijo v smislu poživljanja duha in vzgona dovtipne iskrivosti!
Po vrnitvi domov je tvoj humoristični rating zavidljivo narasel... ;)
Otac
idd je napisal(a):Katera država pa je to ? Da kar vzameš penzijo in greš? Penzijo ti vendarle kot nekakšno rento nakazujejo v tvojo matično državo, mar ne ? Tako je včasih bilo... Ali pa se državi mogoče kako drugače dogovorita, ne vem ..
Za TACKA I METOLD , a zasto bih bila sala ...?
TO STVARNO NIJE SALA )
Se pa strinjam, da če si prispeval v pokojninsko blagajno v neki državi , da ti določen procent od nje tudi pripada.
Verjetno boš te podatke pri nas dobil na ZPIZ (?)
sporočil: 5.625
Tacka je napisal(a):
Katera država pa je to ? Da kar vzameš penzijo in greš? Penzijo ti vendarle kot nekakšno rento nakazujejo v tvojo matično državo, mar ne ? Tako je včasih bilo... Ali pa se državi mogoče kako drugače dogovorita, ne vem ..
Se pa strinjam, da če si prispeval v pokojninsko blagajno v neki državi , da ti določen procent od nje tudi pripada.
Verjetno boš te podatke pri nas dobil na ZPIZ (?)
švica je že taka država. tvoj denar je pač tvoj.
Beg v tujino je ze dolga leta moje najboljse zdravljenje od
provincijalizma. London mi najbolj pomaga.
Pa sse humorja mora biti. Bosna je posrecena v tem pogledu. Pa sse pojejo v vsej revscini...
LP MMM
Pa sse humorja mora biti. Bosna je posrecena v tem pogledu. Pa sse pojejo v vsej revscini...
LP MMM
s56a je napisal(a):
Pa sse pojejo v vsej revscini...
LP MMM
To je mene fasciniralo v Ugandi; sama življenska radost in nasmehi, sredi bede.
Afrika really is a motherland, the cradle of Life!
Otac
V tem uziva nas Kriznar! Tukajsnji yuppie obuzujejo
ZDA. Edino se redki upajo premakniti kamorkoli...
LP MMM
LP MMM
sporočil: 6.657
otac je napisal(a):
Otac
Tega manjka v Sloveniji in povsod po svetu. Tega smeha in pozitivne energije.
Če začnemo gledati svet skozi rožnata očala, bo svet isti, a mi postanemo pozitivnejši in s tem s spremeni svet na bolje.
otac je napisal(a):Oče, odpusti jim, saj ne vedo kaj delajo :-)
Otac
s56a je napisal(a):
V tem uziva nas Kriznar! Tukajsnji yuppie obuzujejo ZDA. Edino se redki upajo premakniti kamorkoli...
LP MMM
Tudi legendarni motorist Šeruga se je v tistih deželah precej naužil "življenskih radosti"; Kot gost plemenskih poglavarjev je bil vedno deležen "najboljšega mesa"... ;)
Otac
Strani: 1