Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: članek Odmev: Dol z njimi! in Odžagajte jih že enkrat!
Teme v drugih forumih o teh vsebini: Glavni forum (38)
Strani: 1
Ko več ne bo oglaševalcev (firm) in bralcev (ker bomo ostali brez služb) tudi denarja za novinarje ne bo, potem pa se bomo vsi čudili zakaj so padli z
mdb2002 je napisal(a):
Pač, obdaja me občutek da so Finance postale rumeni časopis. No, saj tudi v drugih medijih ni boljše, pa ne samo pri nas. Ko več ne bo oglaševalcev (firm) in bralcev (ker bomo ostali brez služb) tudi denarja za novinarje ne bo, potem pa se bomo vsi čudili zakaj so padli z
Ha? Postale ali ostale? Dokler pišejo o borzi in financah, si lahko še srečen. Mislim, da so že pred leti videli, da pure poslovni dnevnik, no go. In so šli v rumene vode (skladno s procesi v svetu - več slik, manj teksta). sicer jim od te strateške odločitve naprej naklada samo raste, kar je glede na nadaljevanje tvojega komentarja le nekoliko presenetljivo, kajne? Meni so bile sicer še v "resnih" časih preveč napihovalske (sedaj so z večjim številom agencijskih novic to vsaj v večini člankov nekoliko manj), zato jih nikoli nisem jemal povsem zares. Forum je pa zakon. Predvsem zaradi obiskanosti, branosti in tudi nekaterih posameznikov, ki ustvarijo dodano vrednost. Je pa tudi na tem forumu v veljavi pravilo 20:80.
pvarot je napisal(a):Imaš občutek, da je v Financah vedno večje število agencijskih novic?
sedaj so z večjim številom agencijskih novic to vsaj v večini člankov nekoliko manj...
pvarot je napisal(a):... Gauss je zakon ...
Ha? Postale ali ostale? Dokler pišejo o borzi in financah, si lahko še srečen. Mislim, da so že pred leti videli, da pure poslovni dnevnik, no go. In so šli v rumene vode (skladno s procesi v svetu - več slik, manj teksta). sicer jim od te strateške odločitve naprej naklada samo raste, kar je glede na nadaljevanje tvojega komentarja le nekoliko presenetljivo, kajne? Meni so bile sicer še v "resnih" časih preveč napihovalske (sedaj so z večjim številom agencijskih novic to vsaj v večini člankov nekoliko manj), zato jih nikoli nisem jemal povsem zares. Forum je pa zakon. Predvsem zaradi obiskanosti, branosti in tudi nekaterih posameznikov, ki ustvarijo dodano vrednost. Je pa tudi na tem forumu v veljavi pravilo 20:80.
najobj je napisal(a):
... Gauss je zakon ...
Če pa upoštevamo še pravilno uporabo lastnega imena Gauss, pade to razmerje na 1:99.
najobj je napisal(a):
... Gauss je zakon ...
mimoidoci je napisal(a):... žal, ne razumem ...
Če pa upoštevamo še pravilno uporabo lastnega imena Gauss, pade to razmerje na 1:99.
najobj je napisal(a):
... žal, ne razumem ...
Navdušeni uporabniki raznih stereotipov, tudi sicer kao poznavalci statistike, radi povejo, da je itak vse po Gaussu. Tudi ti praviš, da populacijo na tem forumu (po pameti in pripovedni moči) opredeljuje Gauss. Če bi bilo res kar vse po vrsti po Gaussu, bi bil jaz naprimer eden od borznih milijonarjev.
mimoidoci je napisal(a):
Če bi bilo res kar vse po vrsti po Gaussu, bi bil jaz naprimer eden od borznih milijonarjev.
Čakaj, čakaj, pri tistem Gaussu gre vendar za gostoto porazdelitve naključne spremenljivke............ Kaj, ta človek si upa trditi, da se da naključne procese obvladovati? In celo obogateti z njimi............. Aja vidim ja......., varianca ga matra....... Aha, če bi bila varianca naključnega procesa znana............. ali pa gostota porazdelitve................, kot je pri Gaussu..........., bi se pa morda vendarle kaj dalo narediti..........Tip ima morda prav.........
Hm, mimoidoči........ To ime mi je pa od nekje poznano....., hm čakaj malo, a ni to.........
Strani: 1