Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Slovencev je vse manj. Pa kaj?

Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

crt sporočil: 27.957
[#37910] 15.01.07 19:00 · odgovor na: anon-13854 (#37906)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: crt 15.01.2007 19:02

Andrejo1223 je napisal(a):

Ti kar fotkaj. Ti priporočam. Tako se bodo spremembe vsaj videle!

smesno pri tem je to, da zivim v bistvu na vasi in bi se bilo treba kar potruditi, da bi nasel tod okoli kaksno resno koncentracijo oseb, ki bi lahko kalile spanec tistemu, ki ga muci vprasanje, ali je tukaj slovenija.

tako da pri tem potem dobim vtis, da ne gre za reakcijo na karkoli, temvec pac za "javni nastop" osebe, ki je pac negotova o svoji identiteti in si mora najti neko zunanjo stango, za katero se prime, da je ne potegne v vrtinec totalne perspektive, ceprav to ne bi bilo slabo. taka situacija ni ravno redkost in ni ravno od vceraj.

napis kot tak (ce pozabimo ta smesni kontekst) pa ni ravno nek dosezek, ker pac prepucavanja, kaj da tukaj je ali ni, trajajo od zdavnaj in vsaj jaz nimam vtisa, da bi v zadnjih recimo 15 letih kaj dosti mutirala. folk pa kar zivi. za popizdit. :)
dani14 sporočil: 6.657
[#37912] 15.01.07 19:04 · odgovor na: crt (#37905)
Odgovori   +    0

crt je napisal(a):

nikakor pa ne vidim, kako naj bi ravno moj odnos do tega, ali mi ohranjanje slovenscine je ali ni vrednota, bil kriterij za odselitev - kar je bila tvoja trditev.

Kar se tiče latinščine - je ne znam in je služila le kot primer :)
Ohranjanje slovenščine ni noben kriterij, je le nerodno vse skupaj postavljeno.
Glede ohranjanja pa toliko: če učiš svoje otroke slovensko, potem je to ohranjanje slovenščine in ni potrebe, da se jo dejansko občuti kot vrednoto.
crt sporočil: 27.957
[#37913] 15.01.07 19:07 · odgovor na: dani14 (#37912)
Odgovori   +    0

dani14 je napisal(a):

Kar se tiče latinščine - je ne znam in je služila le kot primer :)
Ohranjanje slovenščine ni noben kriterij, je le nerodno vse skupaj postavljeno.
Glede ohranjanja pa toliko: če učiš svoje otroke slovensko, potem je to ohranjanje slovenščine in ni potrebe, da se jo dejansko občuti kot vrednoto.

jasno. in s tem ni nic "narobe", ker ni mi apriori vrednota niti ohranjanje niti neohranjanje, temvec jemljem jezik kot orodje. vzames tisto, kar je prakticno.
anon-24762 sporočil: 776
[#37919] 15.01.07 19:30
Odgovori   +    0
Dragi avtor, globoko spoštovanje. Kdor je sposoben manj kot 24 urah s svojo kolumno naštepati toliko forumskih odgovorov iz vseh vetrov, je velik človek. Za dobrim konjem se praši.

Največji prispevek k treznemu razmišljanju ni n-ta inačica predstavitve arbitrarnosti družbenega prerazdeljevanja z davki ali prispevki "nakradenih" sredstev (to je prepričljivo počel že MM v zvezi z zgodbami o lekarnarjih, notarjih, projektantih, kulturnikih), ampak da se tudi otroci nehajo šteti kot neka a priori družbena vrednota.
anon-36971 sporočil: 8.543
[#37940] 15.01.07 20:36 · odgovor na: anon-521 (#37888)
Odgovori   +    0

lukav je napisal(a):

mimogrede, jaz moje otroke delam predvsem zaradi njih samih, malo manj zaradi sebe in moje žene, in absolutno nič zaradi naroda, cerkve, države in kar je še drugih pretendentov, zato se mi za preživetje teh slednjih popolnoma jebe. slovenija 2050? slovenski narod 2050? boli me q
kar te nemara ovira pri delanju otrok zaradi sebe...
anon-113 sporočil: 652
[#37943] 15.01.07 20:51 · odgovor na: anon-79780 (#37804)
Odgovori   +    0

natalina je napisal(a):
....Samo za tvoj žep ti gre,Nategoval bi ,plačal pa nič...
ne vem za ostale, ampak po moje je tole delovna zmaga. šele zdej razumem zakaj so otroci prave narodnosti tako bogatstvo...
g.
anon-28836 sporočil: 3.657
[#37949] 15.01.07 21:12 · odgovor na: anon-91864 (#37909)
Odgovori   +    0

shaman je napisal(a):

A MMM praviš, da pomeni M ega M onkey M an. Do tega trenutka veljalo, da je to SPetŠest. a. Kakšno štaloje Gustl zakuhal s to možnostjo menajve nicka. Člouk ne ve več kedu je kedu. Ts..ts..ts

LP shaman

Mark_off!  Sse en anonimec, ki mu ni jasno kako funkcionirajo multinacionalne drzave.  Verjetno rojen po letu 1990.

LP MMM

anon-16741 sporočil: 3.984
[#37957] 15.01.07 21:57 · odgovor na: anon-105466 (#37839)
Odgovori   +    0

bricktop je napisal(a):

Nikakor ne. To je LDSarski way of life, za Slovenca je vrednota služba in delo.

Aja? A se je z odhodom LDS in prihodom nove vlade katera od tvojih postavk spremenila? Kdo pa je spravil LDS na oblast, ze Đermanz? Kdo je tacal po plundri v podporo Semoličevim bolnim izrigavanjem - LDS stranka, ali morda spet ze Đermanz?

Kar si napisal, je direktno slovenski way of life tipičnega slovenceljna, politiki pri nas počnejo le tisto, kar je ljudem všeč. Res misliš, da se lahko s povečano rodnostjo slovenskih way of life otrok, ki bodo posnemali svoje starše pri podpori Semoliča, parazitiranju na plečih drugih preko socialnih transferjev itd. kakorkoli zmanjšamo uvoz tuje delovne sile?
anon-25464 sporočil: 2.725
[#37958] 15.01.07 21:59
Odgovori   +    0
odlično

Jaz bi dodal še tole ... navkljub forumskemu debatnemu prepucavanju, ki gre po liniji "revni" - štepajo neperspekitvne otroke, "bogati" pa perspektivne je slovesnki kratki spomin vredno spomniti na "kupovanje mature" s strani "Najboljšega soseda".

Po mojem skromnenm mnenju (in opažanju) socialno inferornega zaroda nimajo samo "revni" ampak tudi "bogati", ki menijo da so brezprizivna "elita". Njihovi otroci meritorne izobrazbe pač ne potrebujejo, saj imajo ate, strice in botre.

Pa še nekaj o mitu samohranilk iz socialnega dna alias moderni mit cankarjanske mamice. To je še ena od komunističnih nebuloz ali kako poskrbeti, da gospodje (striktno mišljeni moški) oblastni aparatčiki poskrbijo, da njihov zarod vzgojijo in hranijo "davkoplačevalci". V normalnih državah namreč so samske ženske z otroci načeloma okarakterizirane kot enostarševske družine. Pri čemer očetje ostanejo očetje tudi po razpadu zakona in plačujejo konkretne in fair preživnine (in ne neke miloščine kot v Sloveniji). Tistega pezdeta, ki meni da otroci po ločitvi niso več nejgova skrb, pa država oz. njen pravosodni apart hitro in učinkovito prisilno strezni.
anon-19411 sporočil: 144
[#37962] 15.01.07 22:08
Odgovori   +    0
Zdaj ko je Rado razkril brezplodnost in škodljivost povečevanja rodnosti, bo verjetno ta odkritja publiciral tudi še v kakšnem bolj relevantnem časopisu s področja demografske ekonomije. S tem je pokazal, da bi milijarde, ki jih je denimo razvita Evropa v zadnjih letih po neumnosti zapravljala za to škodljivo dejavnost, lahko koristno namenili za posodabljanje voznega parka ali kakšen dan več praženja na eksotičnih plažah.
anon-16741 sporočil: 3.984
[#37963] 15.01.07 22:09 · odgovor na: anon-105466 (#37839)
Odgovori   +    0

bricktop je napisal(a):

za Slovenca je vrednota služba in delo.

So morda brezposelni (90.000), ki so preveč fini, da bi prijeli za delo in si dobili službo, zaradi česar moramo uvažati tujo delovno silo, ne-Slovenci? Lahko rečeš, da te vrednote (služba in delo) posedujejo vse horde predčasno upokojenih in še večje horde wannabe upokojencev, ki so prvim nevoščljivi, ker so stari že 45 pa morajo še vedno delati? Ali morda horde študentov, ki so to le zato, ker država itak ne poskrbi za njihovo službo, pa še malica in prevoz je skoraj zastonj?
anon-109137 sporočil: 2
[#37968] 15.01.07 22:23
Odgovori   +    0
Lepo, lepo; samo iskalci zaposlitve iz vshodnih in azijskih držav, ko gredo od doma s "trebuhom za kruhom ali znanjem", gredo za dohodkom oziroma zaslužkom. V naši gospodarsko razvijajoči se Sloveniji, pa še domačih strokovnjakov in delavcev voljnih do dela, tudi preko svojega rednega delovnega časa nismo sposobni plačati stimulativno, da ne rečem "produktivno"! Morda jih jih celo nočemo?! Zelo primanjkuje tudi delovne kulture in discipline, ki smo jo zapravili v 80tih in 90tih letih. To bodo nazaj vspostavila najprej podjetja, ki imajo uvedeno strogo disciplino do dela, spoštovanja hišnega reda in nadrejenih. Morda se sliši kruto, toda taka podjetja si želijo imeti zaposlen visoko kakovosten kader na vseh svojih področjih, ki bo čutil pripadnost podjetju in se bo pripravljen tudi dodatno izobraževati, da bo svoje delo v podjetju opravljal bolj kakovostno in učinkovito. Seveda pa tak delavec za to pričakuje temu primerno višje plačilo oziroma nagrado, sicer bo kmalu z vsem na novo pridobljenim znanjem in izkušnjami ušel k boljšemu plačniku - delodajalcu, pa čeprav bo iz druge "sorodne" panoge. Zaključek: Kdor ne ceni dela svojih delavcev, ta dudi svojega dela in sam sebe ne zna ceniti! Kako ga bodo cenili šele drugi?!
anon-10743 sporočil: 2.011
[#37970] 15.01.07 22:26 · odgovor na: anon-19411 (#37962)
Odgovori   +    0

damic je napisal(a):
Zdaj ko je Rado razkril brezplodnost in škodljivost povečevanja rodnosti, bo verjetno ta odkritja publiciral tudi še v kakšnem bolj relevantnem časopisu s področja demografske ekonomije. S tem je pokazal, da bi milijarde, ki jih je denimo razvita Evropa v zadnjih letih po neumnosti zapravljala za to škodljivo dejavnost, lahko koristno namenili za posodabljanje voznega parka ali kakšen dan več praženja na eksotičnih plažah.

Tocno bi lahko, ucinek bi bil isti.

V Nemciji so ugotovili da se tisto rodnosti, kar jo imajo drzijo pokonci revezi iz vzhoda. Mamice, se ne 20 let stare, ki jim je itak vseeno - sluzbe (po njihovo) itak nikoli ne bodo imele, imajo pa vsaj otroka, saj so z njem kar nekaj casa preskrbljene.
anon-92766 sporočil: 456
[#37980] 15.01.07 22:54
Odgovori   +    0
RP je že dober ekonomist, računi štimajo ampak ali je tudi človek....so ljudje in otroci in so številke, vendar se je že v zgodovini ravno to izkazalo, da ni dobro mešati jabolka in hruške, ni vse v grafih, številkah in razmišljanjem v kabinetu daleč od ponorelega sveta, upam, da imajo takšni otroke, če ne pa jim jih privoščim in ne samo enega, da spoznajo bistvo življenja.... dobra je tista o dinozavrih, s tem da je nekoga kapitalistični dinozaver n..l in ga okužil, da je začel razmišljat o svojem izumrtju in se s tem celo strinja, tisti prišleki, ne prihajajo za denarjem ampak za preživetjem sebe in svojih, v deželi vrtičkarjev pa jih je res malo ki vse to razumejo, ..... čez 80 miljonov let pa se bodo spraševali kaj se je zgodilo.....
anon-106422 sporočil: 139
[#37989] 15.01.07 23:13 · odgovor na: anon-91864 (#37938)
Odgovori   +    0

shaman je napisal(a):

Če bodo tako nadaljevali, jih ti udari z novo nitjo o Strojanih.

LP shaman

Takoj, evo. Tale proslava je trajala, pa trajala. Ta pa en viši, sta me malo zdražla, ko si spet tiste cigane omenjal. Praviš, da naj vsak sam skrbi za svoje pleme, ne pa država. Ke pa si bil takrat, ko so vsi o ciganih pisali, pa niti ti niti Rado nista napisala tole:

Rado je opozoril, da naj tisti CIGANI, ki hočejo imeti 9 otrok te seveda imajo (na veselje vseh nas dodam jaz), vendar naj jih sami financirajo ne pa, da to po parazitsko in neodgovorno zahtevajo in pričakujejo od države in seveda na račun drugih.

A zdaj bom pa naci ali kacet čuvaj ali pa opica?
anon-89 sporočil: 10.178
[#37992] 15.01.07 23:21 · odgovor na: anon-106422 (#37989)
Odgovori   +    0
kaj od zgoraj naštega te najboljše označuje, veš sam.

seveda bi bilo prav, da bi cigani sami poskrbeli za svoje otroke, a to bi moralo veljati tudi za slovence. tukaj pa nastane problem, a ne?
anon-17372 sporočil: 6.680
[#37993] 15.01.07 23:23 · odgovor na: anon-106422 (#37989)
Odgovori   +    0

Holesterol je napisal(a):

Takoj, evo. Tale proslava je trajala, pa trajala. Ta pa en viši, sta me malo zdražla, ko si spet tiste cigane omenjal. Praviš, da naj vsak sam skrbi za svoje pleme, ne pa država. Ke pa si bil takrat, ko so vsi o ciganih pisali, pa niti ti niti Rado nista napisala tole:

Rado je opozoril, da naj tisti CIGANI, ki hočejo imeti 9 otrok te seveda imajo (na veselje vseh nas dodam jaz), vendar naj jih sami financirajo ne pa, da to po parazitsko in neodgovorno zahtevajo in pričakujejo od države in seveda na račun drugih.

ja, ker ti spet vlece na cigane in ne stekas, da je to popolnoma irelevantno.
anon-521 sporočil: 5.625
[#38000] 15.01.07 23:31 · odgovor na: anon-106422 (#37989)
Odgovori   +    0

Holesterol je napisal(a):

kot večni zagovornik ciganov, američanov in drugih nepridipravov ti sporočam, da se s tem popolnoma strinjam. a če si naci? tega pa ne vem.
[#38001] 15.01.07 23:34 · odgovor na: anon-89 (#37992)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-106422 15.01.2007 23:38

Bob je napisal(a):
kaj od zgoraj naštega te najboljše označuje, veš sam.

seveda bi bilo prav, da bi cigani sami poskrbeli za svoje otroke, a to bi moralo veljati tudi za slovence. tukaj pa nastane problem, a ne?

Seveda bi moralo to veljati za VSE. Da boš vedel, imam tri otroke in dovolj visoko plačo, da mi NIKOLI niso pripadali otroški dodatki, pa tudi prosil nisem za njih. Ker za tja čez k Hadu ne potrebujem prav nič, mogoče dva kovanca za čez oči.
[#38002] 15.01.07 23:35 · odgovor na: anon-17372 (#37993)
Odgovori   +    0

gregor666 je napisal(a):

ja, ker ti spet vlece na cigane in ne stekas, da je to popolnoma irelevantno.

Če bi poznal shamana bi vedel da ni.
anon-53475 sporočil: 1.009
[#38003] 15.01.07 23:36 · odgovor na: anon-106422 (#38001)
Odgovori   +    0
Cez Stiks, cez Stiks, ne cez Had!

Madonca, kaj je dandanasnji s klasicno izobrazbo, tale mladina...
[#38005] 15.01.07 23:40 · odgovor na: anon-53475 (#38003)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-89 15.01.2007 23:41
napisal je, tja čez k hadu.
[#38006] 15.01.07 23:42 · odgovor na: anon-89 (#38005)
Odgovori   +    0

Bob je napisal(a):
napisal je, tja čez k hadu.

Je mel prav, narobe sem napisal. Ampak ker sem priden, sem popravil.
anon-20311 sporočil: 37
[#38007] 15.01.07 23:44
Odgovori   +    0
Azijci slava vam da bote rešili svet s svojo delovno silo, predvsem pa s številjčnostjo. Gospodarska rast pomeni predvsem zapravljanje in kupovanje dobrin, potovanja pa ne prinesejo drugega kot pašo za oči in seznanitev z različnimi kulturami.
Glede pokojnin pa sledeče. Vsi zaposleni plačujem vsak mesec od svoje plače in ravno toliko delodajalec prispevek v pokojninsko blagajno za pokojnino za svojo starost. Metati ljudem pod nos pokojnino, denar, ki so ga sami vplačali je nesramnost brez primere. Če pa ni denarja v pokojninski blagajni pa za to niso krivi ljudje, ki so denar vplačevali ampak vodstvo blagajne, politiki, ki so ta denar zapravili, za šole, ceste razvoj mest interneta itd, predvsem za korist danšnje mladine, ki je toliko nesramna in zabita, da ne vidi, da ji je bilo lagodno življenje, šolanje itd podarjena in plačano z denarjem iz penzijske blagajne lastnih staršev. Sramota je, da se sedaj sponaša ljudem na silo pobran in zapravljen denarza njihov luksus.
F
[#38010] 15.01.07 23:57 · odgovor na: anon-20311 (#38007)
Odgovori   +    0
ali res ne razumeš kako naš pokojniski sistem deluje?

če ti povem, da tudi sistem zdravstvenega zavarovanja ne bo več dolgo vzdržal, boš verjetno še bolj popenil?
ampak preden se začneš še bolj smili sam sebi in ugotavljati, kako je svet nepravičen, pomisli raje kako se mora počutiti npr. 30 letnik, ki plačuje vsak mesec 2000 evrov v pokojninsko blagajno in 1000 v zdravstveno, pa od tega ne bo imel popolnoma nič.
anon-53475 sporočil: 1.009
[#38015] 16.01.07 00:09 · odgovor na: anon-89 (#38010)
Odgovori   +    0
Pa si postal mr. 500.
anon-10743 sporočil: 2.011
[#38019] 16.01.07 00:37 · odgovor na: anon-20311 (#38007)
Odgovori   +    0

0306PikoX je napisal(a):
Če pa ni denarja v pokojninski blagajni pa za to niso krivi ljudje, ki so denar vplačevali ampak vodstvo blagajne
Vsakemu ki napise taksne nonsense, bi jaz vzel volilno pravico. Kaksna kurceva blagajna? Kje ti vidis kaksno blagajno v katero se je vplacevalo? Ta denar ni sel za ceste in sole in nevemkaj, TA DENAR JE SEL IN SE VEDNO GRE DIREKT V TRENUTNE PENZIJE.

Pizda, a je to tako tezko vbiti vam v glavo? Da ne veste niti tega kako deluje slovenski pokojninski sistem? Potem se pa se norcujete ce kdo omeni strica Ponzija?
anon-9939 sporočil: 17.846
[#38051] 16.01.07 08:17 · odgovor na: anon-91864 (#38046)
Odgovori   +    0
Če boš pisal krajše odgovore in jih predvsem razdelil na odstavke bo lažje berljivo in lažje odgovorljivo. Tako paaa...
shamo sporočil: 90
[#38065] 16.01.07 08:44 · odgovor na: anon-16741 (#37204)
Odgovori   +    0
nice one.. mazzini mi je všeč.
anon-9939 sporočil: 17.846
[#38068] 16.01.07 08:47 · odgovor na: anon-91864 (#38059)
Odgovori   +    0

shaman je napisal(a):

Kritika na mestu glede obojega. Ponavadi (kolikor toliko) razdelim na odstavke. Glede dolžine....se učim, drilam, perfektuiram...mogoče bo v naslednjem življenju bolje.
Zdaj pa Dare, prosim, tokrat izjemoma, naredi ta nadčloveški napor, pa komentiraj še vsebino. Razen, če nisi preveč jezen.

LP shaman

Jezen nikakor, Bog varuj. Včasih sicer požene kri in adrenalin, tda pri kolerikih je že tako, da se hitro razkurijo, a se še hitreje pomirijo. Avtogeni trening tudi pomaga. "Svakoga dana u svakom pogledu..".

Kar zadeva samo tvoje pisanje je pač (po moje) "little bit of this, little bit of that". S marsičem se je mogoče strinjati, le s težavo bi sprejel tisti tvoj odstavek o tem, da naj socialna služba (CSD) odvzame otroke, če starši ne zadovoljijo "predpisani minimum". No, tebi in drugim, tega, tki. predpisanega minimuma, vsaj v Sloveniji ni.

Za otroke starši skrbijo najprej po svojih zmožnostih, a tudi po svojih lastnih predstavah o tem kaj je za otroka dobro, kaj slabo, koliko je za otroka nujno, koliko dovolj in koliko preveč.

Od tod tudi temeljno nerazumevanje med Romi in tki. "civili, saj slednji zaradi LASTNEGA vrednostnega sistema, ki je v izhodišču materialističen čutijo, da tudi otrok mora imeti vse, še preden se rodi, kajšele, ko priveka na dan.

Otroci pa so sila nezahtevni. Ne zahtevajo in ne pričakujejo ničesar razen materine sise in ljubezni. Očetovske nežnosti se tudi ne otepajo, to pa je tudi vse. Otroka se ne da "zadovoljiti" s materialnimi dobrinami, saj bo brez starševske pozornosti in ljubezni zgolj pohabljenec, ki sicer ima vse kar se mu sprdne.

Vidiš, mati Strojanova je zagotovo svojim otrokom nudila česar marsikatera družina svojim otrokom niti v sanjah ne nudi, to pa je brezmejna ljubezen in pozornost. Iz njenih intervjujev je razvidno, da ima do življenja zelo nekompliciran odnos.

Pravo, zakoni, in ostale reči, to pa je nadgradnja. Ki je zagotovo nujna v civiliziranem življenju, a je logično da se socializacija v širšo skupnost le dogaja v šolah (in pred tem vrtcih).

Kakor koli, "predpisani minimum" je Strojanova svojim otrokom zagotavljala, če "predpis" naj bo nek naravni zakon, ki narekuje materi, da otroci niso podhranjeni.

LP
D.

Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20