Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Slovencev je vse manj. Pa kaj?

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 20

anon-19411 sporočil: 144
[#37417] 15.01.07 10:46 · odgovor na: anon-89 (#37365)
Odgovori   +    0
Ne vem zakaj moramo biti ravno Slovenci poskusni zajčki za razne dvomljive ekonomske modele. Vse napredne države so spoznale, da je državna pomoč revnim (otrokom) pomembna. Še več, na dolgi rok je najkoristenjša za bogate. Namesto črede potencialnih kriminalcev in revolucionarjev tako vzgojijo čredo bolj ali manj pridnih in lojalnih državljanov, ki skrbijo za nadaljnjo dobrobit države in ostarelih.
anon-89 sporočil: 10.178
[#37420] 15.01.07 10:48 · odgovor na: anon-9939 (#37399)
Odgovori   +    0
darko, po mailu ti pošljem moj bančni račun. ker me otroka staneta okoli 1.300 evrov na mesec, od države pa ne dobim nič, pričakujem, da boste vsi, ki pričakujete, da bosta moja otroka plačevali vašo penzijo, moja otroka tudi štipendirali.

najlepša hvala za vse prispevke.

p.s. bi prosil nakazilo v evrih, ker ščitenje pred valutnim tveganjem ni zastonj.
crt sporočil: 27.956
[#37421] 15.01.07 10:48 · odgovor na: anon-10743 (#37415)
Odgovori   +    0

x0 je napisal(a):
In tisti, ki se usajate nad radotovim clankom spadate tocno v kategorijo igralcev catch the cash, in tudi vasa mentaliteta (zakrivanje oci do bridkega konca) je podobna. S to razliko, da not ni samo vas denar, ampak tudi moj, zato vas sladko posiljam (z lepimi pozdravi) v pm, ker kot je znano, se udelezencem v ponzijevih shemah oci nikoli ne odprejo do bridkega konca.
pridruzujem se tem lepim pozdravom in zelim prijetno potovanje. zdaj moram "samo" se razmisliti, kako preziveti tisti v bistvu neizogibni cas, ko bodo catchthecasherji protestirali pred (poljubnim) parlamentom, da je svinjarija, da se je sesulo in da je treba sezgati tistega, ki je to povzrocil (torej njih same, ampak to dopovedati...).
anon-86890 sporočil: 10
[#37424] 15.01.07 10:52
Odgovori   +    0
Dragi Pezdir,
Odločitev koliko otrok bo oz. je v družini je stvar posameznika. Če imate v glavi samo to, kako so vam 'Strojanovi' in njim podobni poplenili kakšen kos pogače, ki cvam jo prav lepo polnimo mi ostali, od katerih si nas, kar nekaj verjetno želi veliko otrok( pač človek si želi okoli sebe veliko družino), potem verjamem da otrok nimate, ker vam je, verjetno največja želja denar.
Potem tudi ne veste, da en otrok v srednji šoli starše stane cca 5000eur na leto in ker ni vsak zaposlen v državni službi, je verjetno enim težko nahranit že enega, kaj šele več otrok.
Če je vam potreba po otroku preveč in si ga ob sebi ne morete zamisliti, pišite čez to. Nikakor pa ne morete blatiti Matere Slovenske, da vam puli oz. bo pulila denar iz rok!
Nekaj je ljubezen do otrok, svojih potomcev, nekaj pa obirati slovensko blagajno z njimi.
Ponosni bi morali biti na Mater Slovensko, razen če to pač vaša ni...

Mislim pa da nobena mati nebi trpela brez pravega vzroka, Olajšave pa tudi niso tako visoke, da bi tisti ki so že tako brez denarja, z dotičnimi olajšavami začeli namesto kruha in mleka, jesti piščanca.
Če pa kdo gre zaradi olajšav v to, bo prej na izgubi kot na dobrem.

Ponosen bodoči oče velike slovenske družine;-)
anon-42763 sporočil: 39
[#37427] 15.01.07 10:53
Odgovori   +    0
Tako nestrokoven, nekvaliteten članek je za Finance prava sramota!
anon-32892 sporočil: 356
[#37433] 15.01.07 11:00
Odgovori   +    0
V  odstavku "Plodite se za svoj denar" je sledeč stavek : "Odločitev za otroke je vaša osebna stvar in jo zato plačajte s svojim denarjem, in ne z denarjem drugih." in misel "Predvsem pa so poceni vir kupovanja volilnih glasov " Ljudje svoje življenje investrirajo v vrednote , ki so mu pri srcu, neglede na družbo, v kateri živijo. Nekomu so vrednota otroci, drugemu recimo dobri avtomobili . Vsakdo pač v stopnji ljubezni do teh verdno žrtvuje svoje premoženje. Torej do tu nobene razlike. Razliko avtor naredi pri kupovanju poceni volinih glasov. Očita jo samo enim. Dočim je recimo veliko bolj očitna pri ljubiteljih avtomobilov. Da parafriziram "Avtomobilisti gradite si parkirne prostore, pa drage ceste za svoj denar". Ves diskurs ljubljanskih volitev se je vrtel na zadovoljiti te vrednote. Skratka ta mehanizem posluha družbe do inividualnih vrendot posameznika se pojavla povsed in vedno. Različen je samo "posluh" družbe gelde na verdnote psoemeznika. Ker je ta mehanizem tudi bazična vez med posameznikom in družbo, je frontani napad na te mehanizem nevaren, ker razkraja družbo. No na strečo liberalnci niso konsistentni, kajti za svoje "ljubezni" so še vedno prvovstrni sucker-ji družbe. tako nekako kot marsovci. "Isto sranje , drugo pakovanje" , kot bi rekli Srbi. Tako družba ne bo razpladla , dobila bo samo drugo devijacijo.
anon-10743 sporočil: 2.011
[#37434] 15.01.07 11:01 · odgovor na: anon-28836 (#37408)
Odgovori   +    0

s56a je napisal(a):

Sstromar, bolj natancne stevilke bi pricakoval od tebe: 62 let in 82% place! Sreca imas bolj zdrave poglede na Rome...

LP MMM

Ata, saj inzenirji racunamo vse priblizno, in to tako, da se potem napake iznicijo, a ne? :)

Drugace pa, tista cifra o 55 je se kako primerna, saj sranje v slovenskem sistemu delajo predvsem zgodnji upokojenci, ki jih je drzava "resevala" s prezgodnjim upokojevanjem.
anon-10743 sporočil: 2.011
[#37436] 15.01.07 11:03 · odgovor na: anon-19411 (#37417)
Odgovori   +    0

damic je napisal(a):
Ne vem zakaj moramo biti ravno Slovenci poskusni zajčki za razne dvomljive ekonomske modele. Vse napredne države so spoznale, da je državna pomoč revnim (otrokom) pomembna.
Seveda je pomembna pomoc revnim otrokom. Zaradi tega, ker si niso nic krivi da so se rodili nekomu, ki ne zna racunati ali uporabljati kontracepcije.

A pa je treba taksno delanje otrok vzpodbujati? Ne.
anon-28836 sporočil: 3.657
[#37438] 15.01.07 11:06 · odgovor na: anon-9939 (#37399)
Odgovori   +    0
Rado je samo libertarne ideje izpeljal do absurda. To smo velikokrat ze videli pri MM.

LP MMM n
[#37441] 15.01.07 11:11 · odgovor na: anon-28836 (#37438)
Odgovori   +    0
po moje so visoki davki edina res absurdna stvar v sloveniji. jaz sem takoj za to, da brez kondoma seksajoči mojci, plačujemo 5.000 evrov na mesec, kot profesionalni mamici, če bi bili davki namesto trenutnih 70%, recimo 35%.
anon-45079 sporočil: 31
[#37445] 15.01.07 11:16
Odgovori   +    0
Hehe, kot clovek, ki trdno verjame v evolucijo in to, da je clovek predvsem biolosko bitje, sem vesel, da ljudstvo (oz. tisti njegov del), ki je doseglo tako visoko stopnjo degeneracije, da producira taksne clanke, izumre. Planet Zemlja taksnih spak ne tolerira. Narava pac na dolgi rok pri zivljenju pusti samo zdrave linije genov. In prav je tako :)
anon-105466 sporočil: 7.339
[#37447] 15.01.07 11:17
Odgovori   +    0
Zdaj pa še en (upam da) konstruktiven komentar z moje strani (moji prejšnji so bili bolj hitri odzivi):

Strinjam se, da so otroški dodatki in gojenje otrok stvar primitivne preteklosti. Ampak avtor bi se lahko zavedal tudi, da je njegova enostavna rešitev z uvozom ljudi ravno tako precej hud primitivizem.
Po drugi strani se pritožuje nad funkcionalno nepismenostjo slovenskih državljanov, pomankanjem inovativnosti, podjetnosti ipd. Dragi g. Pezdir, kot rečeno je vaša "rešitev" skrajno neinovativna, je vse tisto, kar očitate nasprotnikom. A so uvoženi fizikalci, ki imajo že zaradi navad iz svoje domovine parkrat več otrok od Slovencev, tista prava stvar? Če se na različne načine omeji dostop do izobraževanja ljudem, ki imajo manj denarja, a mislite, da se bodo otroci teh ljudi na veliko vpisovali na fakultete itd.?
Zakaj ne bi enkrat vsi malce razmislili in se stvari lotili s pametjo in k starševstvu stimulirali ljudi na način, ki ne bo žaljivo podoben kmetijskim subvencijam?
Država naj ukine otroške dodatke in vso tovrstno šaro (naj velja kratko prehodno obdobje), nato pa naj država podjetju, ki zaposli žensko, ki se vrne s porodniškega dopusta, določeno obdobje priznava davčno olajšavo za vsako takšno žensko. Naj država torej pomaga pri tem, da za določeno obdobje materinstvo postane konkurenčna prednost na trgu delovne sile.

Rezultati takšnega pristopa bi bili:

1. Višja ko je izobrazba in plača, višja je davčna olajšava, torej bi se tudi ženske z visoko izobrazbo lahko brez strahu za svoje kariere odločale za materinstvo
2. Nobenega denarja za "poklicne matere" - v naši kulturi je to passe in ne vidim razloga, da bi promovirali razvoj morebitnih bodočih konfliktov - tisti priseljenci (in tudi maloštevilni Slovenci), ki bi želeli gojiti svoj srednjeveški način življenja (ženska naj bo doma stroj za rojevanje otrok, kuhanje in pospravljanje), naj Slovenijo kar lepo preskočijo tudi v bodoče in gredo rajši npr. v Francijo.
3. Iz točke 2 sledi, da se v državi na ta način vzpodbuja odgovornost in zavest, da je treba denar zaslužiti in da nič ne pade z neba. Pa smo tam, kjer bi morda tudi avtor želel biti.
anon-19411 sporočil: 144
[#37449] 15.01.07 11:17 · odgovor na: anon-10743 (#37436)
Odgovori   +    0

x0 je napisal(a):

A pa je treba taksno delanje otrok vzpodbujati? Ne.

Večjo rodnost je treba vzpodbujati dokler je nevarnost, da se zaradi zmanjšanja aktivne populacije sesuje ekonomski sistem. Tudi jaz pa sem za to, da se vzpodbuja večja rodnost pri ljudeh, ki otroke lahko vzdržujejo. Z ugodno zaposlitveno zakonodajo, sistemom varstva ipd. Sem proti direknemu dajanju denarja, razen v izjemnih primerih. Toda tudi taki ukrepi bodo državo nujno nekaj stali. Seveda pa mora biti učinek, stabilna ekonomija, upravičen teh stroškov.

Skupna točka Pezdirja in Drobniča je v tem, da bi oba rada dosegla učinke brez stroškov za državo. Janez s prepovedjo splava, Rado pa z uvozom poceni delovne sile.
anon-107934 sporočil: 19
[#37452] 15.01.07 11:21
Odgovori   +    0
Mrkaića pač probajte razumeti. On v člankih Financ sprošča svoj stres in psihične težave. Če bi mu preiskali stanovanje, bi po vsej verjetnosti odkrili veliko obskurnosti, kakšen animal sex, pedofilija, ubijanje živali, žrtvovanje ljudi in podobno. Zato kar naj ostane tam kjer je.

Glede članka: nekaj dejstev je pravih, nekaj zgrešenih. Preveč Mrkaićev stil, da bi kdo od tega kaj odnesel.
anon-9939 sporočil: 17.846
[#37454] 15.01.07 11:23 · odgovor na: anon-107934 (#37452)
Odgovori   +    0

bmahnic je napisal(a):
Mrkaića pač probajte razumeti. On v člankih Financ sprošča svoj stres in psihične težave. Če bi mu preiskali stanovanje, bi po vsej verjetnosti odkrili veliko obskurnosti, kakšen animal sex, pedofilija, ubijanje živali, žrtvovanje ljudi in podobno. Zato kar naj ostane tam kjer je. Glede članka: nekaj dejstev je pravih, nekaj zgrešenih. Preveč Mrkaićev stil, da bi kdo od tega kaj odnesel.

Fak, tole kar si napisal je pa hudo zrelo za kazensko ovadbo!
anon-15715 sporočil: 6.084
[#37458] 15.01.07 11:28 · odgovor na: anon-89 (#37441)
Odgovori   +    0

Bob je napisal(a):
po moje so visoki davki edina res absurdna stvar v sloveniji. jaz sem takoj za to, da brez kondoma seksajoči mojci, plačujemo 5.000 evrov na mesec, kot profesionalni mamici, če bi bili davki namesto trenutnih 70%, recimo 35%.
  Na to, da ima tale mojca doma enega takšnega Boba, kot si ti, ki zraven svojih plačuje še nekaj drugih otrok nisi pomislil ?

lp.mR />
anon-15715 sporočil: 6.084
[#37459] 15.01.07 11:30 · odgovor na: anon-15715 (#37458)
Odgovori   +    0
Paii ti, na slepo znam tudi boldat, tega nisem znal niti ko je delalo.
Lepo napredujem.

lp.m
anon-3916 sporočil: 1.205
[#37462] 15.01.07 11:38 · odgovor na: crt (#37412)
Odgovori   +    0
He, he, he...,odlično povedano Črt, dregnil si v pravo bistvo problema...

Pa je kdo pri nas v Sloveniji izračunal, kakšno je razmerje med dejansko razdeljenimi socialnimi transferji in darili iz proračuna  vseh iskalcev rent na eni strani ter transakcijski stroški tega prerazdeljevanja (stroški birokratskaega aparata, ki cel sistem fura).
[#37463] 15.01.07 11:38 · odgovor na: anon-15715 (#37458)
Odgovori   +    0
saj veš, da sem celo mladost preživel v šiški in vem, komu nastavljajo take mojce. v oš še dobijo kakšnega normalnega, nato pa gre zadeva samo še navzdol.
anon-11907 sporočil: 4.590
[#37467] 15.01.07 11:46
Odgovori   +    0
Bravo!
Upam da ne boš zaradi tega "izginil" iz Financ.

lp
anon-93330 sporočil: 24
[#37468] 15.01.07 11:47
Odgovori   +    0
hehe. pomankanje prebivalstva ni težava?? ta avtor pa ni resen. en pogled v statistiko.... za naslednjih 20,50 let te zmrazi. kaj pa pokojnine....aktivno/neaktivno prebivalstvo....

potem je še ogromno drugih stvari ki so povezane s tem problemom. kaj pa osnovne šole, srednje šole.... ogromno ljudi povezanih z otroki, najstniki bo izgubilo službe.
itd itd itd

pa ni treba pretiravat. danes so heroji že tisti ki imajo 3 otroke.

v glavnem brezvezen članek res...avtor hoče postat MM2 hehe
[#37470] 15.01.07 11:56 · odgovor na: anon-93330 (#37468)
Odgovori   +    0
pokojnin takšnih kot danes ne bo, pa če rojevamo kot nori. pa tudi zdravstvenega zavarovanja takšnega kot imamo danes, ne bo. edino, če uvedemo obvezno evtanazijo pri 72. ker tega verjetno ne bomo naredili, bi predlagal, da si namesto kakšnega otroka raje privarčujete kakšen tolar.

p: imam 2 otroka, pa bom verjetno imel še kakšnega. a sigurno ne za to, da bi mu slovenski vampirčki popili kri. če boste vztrajali pri finaciranju seksajočih mojc, bom pač otroke preselili v bolj prijazno okolje.
anon-37347 sporočil: 51
[#37474] 15.01.07 12:03
Odgovori   +    0
Ne glede na brekompromisen stil - vse zapisano je res! Pa če se kdo na glavo postavi - JE RES! Problem ni v tem, da ljudje nočejo imeti otrok, problem je, da si jih ne morejo privoščiti! Tako vsaj pravijo tisti, ki razumejo koncept odgovornosti. Pa bi lahko z nadaljevanjem tega razmišljanja sicer prišli v debato o tem kaj je bilo prej - jajce ali kura, ampak ni potrebno. Dejstvo je, da so generacije, ki so se že ali se še umikajo iz aktivnega dela prebivalstva imele in imajo preveč socialnih pravic, aktivno prebivalstvo pa jih ne more dovolj dobro izpolnjevati. In potem zmanjka za lastne (današnje) otroke. Zelo preprosto! Kot 1+1=2
anon-37347 sporočil: 51
[#37476] 15.01.07 12:06 · odgovor na: dani14 (#37180)
Odgovori   +    0
Najboljši komentar! Najbolj konstruktiven! In prekleto resničen! Bobu je treba reči bob!
[#37482] 15.01.07 12:12 · odgovor na: anon-37347 (#37474)
Odgovori   +    0
Tisti, ki si jih menda "ne morejo privoščiti" so zgolj strahopetni, da bi sploh poskusili in s tem razvrednotili ugodje lastnega luftarskega življenja.
[#37487] 15.01.07 12:16 · odgovor na: anon-9939 (#37482)
Odgovori   +    0
seveda se postavlja vprašanje ali je bolj strahopetno odločiti se za enega ali nobenega otroka ali pa jih narediti 5 v imenu ljubezni, pa čeprav je jasno, da sam ne boš mogel poskrbeti niti za enega.
[#37496] 15.01.07 12:23 · odgovor na: anon-89 (#37487)
Odgovori   +    0
To NIKOLI ni v naprej jasno.
anon-76841 sporočil: 67
[#37499] 15.01.07 12:26
Odgovori   +    0
Bravo Rado, še enkrat si zadel bistvo tega naroda in (njemu prilagojene) vlade! To kažejo tudi ocene - skoraj same 5 ali 1! Eni so za, druge si zadel v srčico! Upam, da bo to prečital tudi kdo iz vlade...tistim, ki so temu članku prisodili oceno 1 pa tako lahko samo še Bog pomaga. In tistim bi morda rekel še tole: Ali se iz pretekle zgodovine spominjajo, koliko Slovencev je kdaj živelo? Bolj verjetno se pa spominjajo VELIKANOV kot so Trubar, Vega, Prešeren, Cankar, Gregorčič, Plečnik, Plemelj, M. Vidmar, Jakec, Kajuh, Veber, ....! Sedanja vlada ni orientirana k velikanom, bolj podpira "vaške revolucionarje" tipa Ambrus....v skladu z Omanovo kadrovsko politiko (samo da so "naši")! In če bi nam res bilo toliko do ljudi, zakaj potem toliko sramotnega dogajanja z "izbrisanimi"???? Tako kot konj, ki se skoti v Lipici, še ni nujno Lipicanec, tako tudi otrok, ki se rodi v Sloveniji, še ni nujno "čudo" tega sveta! Statistično bomo pridobili le še enega funkcionalno nepismenega državljana...in še bolj padli na svetovnih lestvicah! In kaj storijo Zupan in Zver in Janša? NIČ! Ker vedo, da so to njihovi najboljši volilci, za Slovenijo pa tako nobenemu ni resnično mar!
anon-96258 sporočil: 4
[#37502] 15.01.07 12:28
Odgovori   +    0
Sramota! To pomeni, da Kurenti niso le plod domišljije ampak še danes izdajajo svoj narod za denar!
[#37503] 15.01.07 12:28 · odgovor na: anon-9939 (#37496)
Odgovori   +    0
par s srednjo izobrazbo, brez stanovanja in plačo okoli 700 evrov ima zelo malo možnosti, da bo kadarkoli lahko skrbel za več otrok. z zastonj vrtcem, otroškim dodatkom in kakšnim fušom se seveda nekako da preživeti. a zato plačujemo nekateri svinjske davke, ti starši pa tudi nimajo nič od življenja.  sploh pa ne razumem, zakaj bi bil glavni cilj v življenju, čim večje število otrok?

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 20