Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: članek Uradno: Evropska komisija Colaričevo Krko sumi kartelnega dogovarjanja
Teme v drugih forumih o teh vsebini: Glavni forum (22)
anman je napisal(a):borza in atvp, lahko se obrnes nanju.
Delnice Krke sem kupil približno 5min pred objavo po ceni 54,50. Resnično me zanima, ali nisem kot mali vlagatelj oškodovan zaradi dejanj drugih. Kdo me ščiti?
aldebaran je napisal(a):
Tudi policije pri nas ni bilo, sem bil zraven," zatrjuje Colarič....."Katere pogodbe in dokumente so iskali, ne vem, ker nisem bil zraven."
Kaj zdaj, je bil zraven al' ne? Naj se že odloči.
in kdo je iskal, ce jih sploh ni bilo :)
http://www.reuters.c...ews&rpc=22< /a>
crt je napisal(a):
lahko imamo razlicna mnenja, ali sploh je naloga medija skrbeti, da ima borza (kot organizator, ne kot tecaj) priloznost odreagirati. (po moje ne.)
ampak ce je petra, kot pravi, poklicala borzo, borza pa ni ustavila, potem vsaj od tam dalje ni nobene dileme, kje je veriga zatajila.
odprto vprasanje je samo se, ali ima colaric prav, ko trdi, da imajo tkoaltko kar naprej policijo in forenzike in da to ni nic takega, pa da zato ni bilo vredno objave.
Najbolj smešno pri vsem tem je zame to, da Colarič pravi, da ne ve kaj iščejo forenziki. Predlagam novo serijo za filmske producente (da bom tudi mi v trendu), in sicer z naslovom: CSI-Novo mesto (CSI-Miami, CSI-New York....). Malo šale. Brez zamere.
aldebaran je napisal(a):
Tudi policije pri nas ni bilo, sem bil zraven," zatrjuje Colarič....."Katere pogodbe in dokumente so iskali, ne vem, ker nisem bil zraven."
Kaj zdaj, je bil zraven al' ne? Naj se že odloči.
opet si nas izdo, cole pizdo.
1fatamorgana je napisal(a):
Če pogledaš članek danes ZJUTRAJ!!!! objavljen na Reutersu vidiš, da verjetno sploh ne raziskujejo Krko ampak, da raziskujejo originatorje, če res ovirajo konkurenco na trgu. In ti raziskovalce so prišli v Krko mal povprašat, če majo kej težav z originatorji. Vse skupaj je torej ODLIČNO za Krko.
In kaj pravi Petra S na to ????
1fatamorgana je napisal(a):povprasat pa so poslali it forenzike :)
Če pogledaš članek danes ZJUTRAJ!!!! objavljen na Reutersu vidiš, da verjetno sploh ne raziskujejo Krko ampak, da raziskujejo originatorje, če res ovirajo konkurenco na trgu. In ti raziskovalce so prišli v Krko mal povprašat, če majo kej težav z originatorji. Vse skupaj je torej ODLIČNO za Krko.
1fatamorgana je napisal(a):Normalno v tem članku je Krka kvečjemu ŽRTEV - ne pa problem...
A še PetraS vedno misli da je bil naslov primeren ??
ne moreš verjet ...
anman je napisal(a):Kot delničar si vedno oškodovan ali nagrajen zaradi dejanj drugih;)
Delnice Krke sem kupil približno 5min pred objavo po ceni 54,50. Resnično me zanima, ali nisem kot mali vlagatelj oškodovan zaradi dejanj drugih.
Sicer pa izgube ne bi imel nič manj, če bi tečaj delnice namesto danes, takoj jutri zjutraj padel za slabih 10%.
" Komisarka Kroesova bo o inšpekcijskih pregledih spregovorila v petek O rezultatih inšpekcijskih pregledov bo spregovorila evropska komisarka za konkurenco Neelie Kroes na tiskovni konferenci v petek, 28. novembra ob 9. uri. Za takrat je sicer komisija sklicala tiskovno konferenco o prvih izsledkih splošne preiskave delovanja farmacevtskega sektorja, ki ga je evropska komisija začela januarja letos. Kot so sicer pojasnili pri komisiji, zdajšnji inšpekcijski pregledi niso del te splošne sektorske preiskave . "
Tudi to piše - ampak s senzacionalnim pristopom, najprej naslov potem pa šele vsebina, ste zmešali drek in že tko zmešan folk...
In ne, glede na povedano zgoraj, naslov še zdaleč ni primeren.
cenejac je napisal(a):... Finance prodajajo sebe... ne Krke ... si pozabil ?
"Dejstvo, da se je komisija odločila za takšne inšpekcije, ne pomeni, da so preiskovane družbe dejansko krive in tudi ne prejudicira izidi preiskave, še pojasnjuje evropska komisija."
Tudi to piše - ampak s senzacionalnim pristopom, najprej naslov potem pa šele vsebina, ste zmešali drek in že tko zmešan folk...
In ne, glede na povedano zgoraj, naslov še zdaleč ni primeren.
1. EK preiskuje sum kartelnega dogovarjanja oz. usklajenega ravnanja na farmacevtskem trgu
2. med preiskovalnimi podjetji je tudi Krka
3. EK to tudi uradno potrdi
kje, hudiča, je pol problem, da gre to direkt v naslov?? moja naloga je, da to, kar je res (četudi je informacija še neuradna) objavim čim prej, ne pa, da tehtam, komu to paše in komu ne. kot sem že napisala: za vse tovrstne pripombe se obrnite na Krko
boreti je napisal(a):
hvalabogu nisem avtor tega zmešanega članka
Ja mislim, da je ne bo odnesla brez posledic.
KTR [ 13:40 ]
tri četrtine moje družine dela v Krki in vsi vemo kakšna inšpekcija je prišla. Tko kot vsi ostali zaposleni v Krki. Človek se lahko samo SMEJI, ko vidi take novice
PetraS je napisal(a):
tole je zdej zadnje, kar bom napisala o naslovju:
1. EK preiskuje sum kartelnega dogovarjanja oz. usklajenega ravnanja na farmacevtskem trgu
Tko napiši, pa bo vse jasno. Krka preiskuje in ni preiskovana!
LOL
(boš napisala, da je bil to lapsus. kaj pa, če je lapsus cel članek?)
PetraS je napisal(a):In zakaj potem pred naslovom še Neuradno?
tole je zdej zadnje, kar bom napisala o naslovju:
kje, hudiča, je pol problem, da gre to direkt v naslov?? moja naloga je, da to, kar je res (četudi je informacija še neuradna) objavim čim prej, ne pa, da tehtam, komu to paše in komu ne. kot sem že napisala: za vse tovrstne pripombe se obrnite na Krko
Jernej00 je napisal(a):
Najbolj je zanimivo, ker komentirate ljudje, ki nimate pojma o dejanskem poslovanju Krka, poslovanju farmacevtskih podjetij, izdelovanju zdravil ipd. Komentirate tisti, ki premetavate delnice in nimate pojma o realnem gospodarstvu... In potem se dogajajo neumnosti kot so npr. padec vrednosti delnice Krka, ki je še pred kartkim objavila enkratne rezultate in plane za prihodnost.
No, nekateri komentatorji in pisci tudi delnic ne premetavajo, ker nimajo denarja, da bi jih sploh kupili. Da pa nimajo pojma o gospodarstvu pa sploh nima smisla komentirati.
0117Pl1 je napisal(a):Kaj pa če je med preiskovalnimi podjetji je tudi Krka pravilno in smo vsi mi narobe razumeli, da je med preiskovanimi ? lol
Tko napiši, pa bo vse jasno. Krka preiskuje in ni preiskovana!
LOL
(boš napisala, da je bil to lapsus. kaj pa, če je lapsus cel članek?)
k6000 je napisal(a):
No, nekateri komentatorji in pisci tudi delnic ne premetavajo, ker nimajo denarja, da bi jih sploh kupili. Da pa nimajo pojma o gospodarstvu pa sploh nima smisla komentirati.
Kaj fantazirate ovčke. Vidim, da nihče od dolgoročnih vlagateljev ne pelje panike. Vsajate se le špekulanti, pa še vi imate tako pogled zapičen v temo, da še nakupne priložnesti ne vidite. Saj, če je vse v redu se bo ta padec kmalu izničil. Dolgorčnega vlagatelja pa itak polčas ne zanima.
Jernej00 je napisal(a):
Najbolj je zanimivo, ker komentirate ljudje, ki nimate pojma o dejanskem poslovanju Krka, poslovanju farmacevtskih podjetij, izdelovanju zdravil ipd. Komentirate tisti, ki premetavate delnice in nimate pojma o realnem gospodarstvu... In potem se dogajajo neumnosti kot so npr. padec vrednosti delnice Krka, ki je še pred kartkim objavila enkratne rezultate in plane za prihodnost.
A to so ti enkratni planii, ki predvidevajo praktično ničelno rast dobička v prihodnjem letu?