Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Hilda Tovšak: 600 evrov dobi, pa še bosansko muziko bi poslušal...
Teme v drugih forumih o teh vsebini: Nepremičnine (8)
gregor666 je napisal(a):
tocno! vedeli so, da se odpravljajo v dezelo potuhnjenih zakompleksanih predalpskih nacistekov.
jeba. Počasi udarja ven nakopičen strah, ki se slejkoprej naveže na nacionalizem, fašizem in primitivni odpor do tistih, ki tukaj delajo to, kar ti isti slovenci nočejo delati.
tstih je napisal(a):
To je osebni problem enega človeka, ki se ga reši tako, da si le ta poišče profesionalno pomoč. Vse kar je več od tega umetno ustvarimo mi.
T.
Imamo ..., mi ... .
Kdo ste to vi? Če v vaš krog spada tudi Mićo, opravlljate delo več kot odlično ...
Kdo jo sili?
Snobovski prebivalci soseske, ki imajo za sosede delavce iz Bosne in Vegradu ter Hildi neprestano težijo, naj naredita mir. In ker pač Hilda ni preveč taktna, to dela malce okorno in na horuk.
Sicer pa ... sam Ljubljančan ... imam kar nekaj izkušenj s preglasno muziko. Še nisem imel v LJ problemov s preglasno muzko ala Golica ali Bruzgalna brizga, sem pa že večkrat neprostovoljno poslušal nabijajoče "techno uncanje" in pa razno jugo produkcijo raznih (turbo)folk izvajalcev. Večinoma je krivec arogantna mladina, ki nima zveze z gradbeništvom.
Seveda tudi ne gre tlačiti vseh gradbenih delavcev v isti koš. V predmestju LJ (takorekoč še na vasi) imamo za sosede cca 60-80 gradbenikov z Juga, pa z njimi ni nobenih problemov. Ja, ko se v nedeljo vrnejo iz BiH (ali ob kakem islamskem prazniku) se malce razživijo, a nikogar to pretirano ne moti. Tudi pogovor z njimi poteka OK. A očitno njihov šef / zaposlovalec previdno izbira kadre po Bih, da res pač ne pripelje neotesanih tesel (ki jih je tudi med Slovenceljni precej). Sem pa sam opazil - tudi na sosednjih gradbiščih družinskih hiš - da so mlajši delavci bolj "pogumni" in "divji" kot pa kaki 35+ -letniki.
Tako da ... Hildino ravnanje in izjave so le simptom. Problem je drugje. Na obeh straneh. Eni so pač premalo tolerantni in šreveč snobovski, drugi se prehitro počutijo / obnašajo preveč domače ... Amapk se da vse lepo dogovorit. Samo pogovarjat se je treba, ne pa pritožb in razglasov pisat.
redzo je napisal(a):*****
to, da so slovenci bolj civilizirani od bosancev je totalna bedarija. primitiven folk je enak ne glede na narodnost . saj jih vidim; razlika je le v tem, da ti bo eden navijal bosanske, drug pa slovenske narodnjake. otroci obeh pa bodo skupaj prodajali drogo, se sli kriminal in tako zvesto sledili svetlim zgledom njihovih primitivnih starsev. zato je napis, ki izpostavlja nekulturen etnicni izvor delavcev samo slika popolnega naznaja, nekulture in napacnega ravnanja vegradovega managementa. in tudi to je del reprodukcije nove marginale in kriminala. ja, nekulturnot tovsakove na koncu placujemo predvsem slovenci.
redzo je napisal(a):
to, da so slovenci bolj civilizirani od bosancev je totalna bedarija. primitiven folk je enak ne glede na narodnost. saj jih vidim; razlika je le v tem, da ti bo eden navijal bosanske, drug pa slovenske narodnjake. otroci obeh pa bodo skupaj prodajali drogo, se sli kriminal in tako zvesto sledili svetlim zgledom njihovih primitivnih starsev. zato je napis, ki izpostavlja nekulturen etnicni izvor delavcev samo slika popolnega naznaja, nekulture in napacnega ravnanja vegradovega managementa. in tudi to je del reprodukcije nove marginale in kriminala. ja, nekulturnot tovsakove na koncu placujemo predvsem slovenci.
... bingo...
Mattte je napisal(a):Ma ajde nemoj. Nestrpnost slovencev je vsak dan večja. In ne samo do "južnakov".
Tukaj pa dam Hildi popolnoma prav. Nisem noben rasist ampak če komu kaj ne paše potem na prvi avtobus pa via juga! Nihče ni teh delavcev prisilno pripeljal iz Bosne, nihče jih ne sili da morejo tukaj delati, vsem so bili pred zaposlitvijo znani pogoji igre, nevem zakaj jočejo? Logično pa da se morajo obnašati, konec koncev Ljubljana ni Bosna. Na koncu pa si še mislijo kaki "đajiči" so.. Ko začnejo MI BOSANCI... Skratka plača je poštena! Če pa bi radi uživali nekakšno visoko spoštovanje pa se bodo morali prvo v osnovne šole spravit, srednjo ter nato dokončat fakulteto ter se dokazat.. . Brez nič ni nič.. žal.. Tudi Slovenci ki delajo npr. v Avstriji so deležni drugačne obravnave kot domačini in tudi morajo za manjšo plačo kaj več postorit..
novica je napisal(a):Tovšakovo pa smo v zadnjem pogovoru prosili za dodatna pojasnila ( objavljamo direkten prepis z diktafona ).
nikjer nisem poudaril, da je to neposreden prepis z diktafona . to je, po televizijsko, surov material. zgolj zato, da mi ne bi kdo očital, da sem karkoli jaz kriv za njene bedarije.
novica
bučko, razloži razliko !
Ko gledam muslimanske pingvine, ki se z rutami na glavah šetajo sem pa ke, da otroci v vrcih klobasajo, da jih vzgojiteljice 1/2q ne zastopjo, da o vseh dokladah, ki jih kot reveži dobijo ne govorim. Da so sekreti za njimi vsi posrani ker si z vodo rit perejo, ZA KOZLAT!
ČE JIM KAJ NE PAŠE, TAM SO VRATA!
Tokrat Hilda bravo, sicer nediplomatsko ampak kaj češ, take mamo!
Dragi slovenceljni ni daleč, ko bodo samo še kohroški slovenci naši najljubši slaščici rekli šthrudl, kmalu bo to za vse burek!
Kakšno je življenje v naseljih polnih bosancev?
Kako je delati z bosanci?
Pišete bedarije tisti, ki ste na varni razdalji.
Na delovnem mestu mora Slovenec v Sloveniji komunicirat z njimi po bosansko, v večini so leni, nimajo delovnih navad, obnašajo se pa kot da je Slovenija njihova.
Njihov kulturni nivo in način razmišljanja se ne more primerjat z našim.
Kar se pa tiče plače - slovenski državljan zasluži neto cca 800 evrov in če odštejemo potne stroške in regres za malico še 600 evrov ne ostane čiste plače. Tem ljudem iz bosne pa ja ne bodo izplačevali potnih stroškov in regresa za malico, če je za vse poskrbljeno.
Kdorkoli je že kdaj delal v tujini točno ve, kaj si tam..navaden gastarbajter, ki je lahko vesel, da ima delo. Hkrati pa moraš biti tiho, drugače te tudi na zahodu hitro domov pošljejo. Svet je krut.
slovenc1 je napisal(a):
Nekaj se moramo pri celotni zadevi zavedati: ga. Hilda le vodi po večini moški kolektiv in s tega vidika je njen trd nastop razumljiv, se pa strinjam da je daleč od kakega diplomatskega leporečja tale gospa. Kdorkoli je že kdaj delal v tujini točno ve, kaj si tam..navaden gastarbajter, ki je lahko vesel, da ima delo. Hkrati pa moraš biti tiho, drugače te tudi na zahodu hitro domov pošljejo. Svet je krut.
Svet je res krut, ane. Najprej gastarbajterje potrebuješ, ker se Slovencem ne da več delati(čeprav jokajo mnogi vsak dan, da ni služb in da komaj sfurajo skoz mesec), potem ko pa si v krizi, jih naženeš nazaj čez mejo. Ampak še vedno me zanima, kdo od slovencev bo poprijel za delo? malo se pozanimaj glede gradbeništva, koliko se je vpisalo mularije na srednje šole. pa ti bo kmalu jasno. Seveda nič ne opravičuje bednega odnosa do njih, kdor pa ne zna v podjetju biti diplomat, ni za vodilno mesto. BTW, si preveril svojo kri, če ni mogoče mešana?
novica
novica je napisal(a):
mogoče pa ima novica posnetek, ki ti ga lahko po želji tudi zavrti. verjemi, da je tudi mene sram v njenem imenu. dva dni nazaj sva se o tem pogovarjala in sem razmišljal, da tega sploh ne bi objavil, ker sem vedel, da mi bo takoj kdo zabrusil kaj takega kot si mi ti, pa sem se po pogovoru s kolegi odločil, da zadevo objavim.
novica
Edino pravilno, da si objavil.
Edino pravilno!
gregor666 je napisal(a):
tocno! vedeli so, da se odpravljajo v dezelo potuhnjenih zakompleksanih predalpskih nacistekov.
pol jih pa res ni smela razočarat.
O rasizmu in neki nestrpnosti iz izjav Tovšakove nebi bilo za sklepat, saj je samo direktorica podjetja, ki ima težave z določeno skupino zaposlenih, pa še to zaradi stanovalcev soseske, kjer je samski dom.
Kar se tiče članka - še več novinarjev, ki ne prečiščujejo in olepšujejo izjav intervjuvanega.
mlk je napisal(a):zakaj ze?
Če mene kdo naslovi s Slovencem, mi lahko vzbudi samo ponos.