Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Hilda Tovšak: 600 evrov dobi, pa še bosansko muziko bi poslušal...

Teme v drugih forumih o teh vsebini:   Nepremičnine (8)

Strani: 1 2 3 4 5

anon-6533 sporočil: 5.777
[#364402] 13.11.08 14:37 · odgovor na: anon-17372 (#364175)
Odgovori   +    0

gregor666 je napisal(a):

tocno! vedeli so, da se odpravljajo v dezelo potuhnjenih zakompleksanih predalpskih nacistekov.

jeba. Počasi udarja ven nakopičen strah, ki se slejkoprej naveže na nacionalizem, fašizem in primitivni odpor do tistih, ki tukaj delajo to, kar ti isti slovenci nočejo delati.
[#364403] 13.11.08 14:38 · odgovor na: anon-182679 (#364376)
Odgovori   +    0

Tvrtko je napisal(a):
Hilda ma sicer prav!

Za njej podobne.
anon-43872 sporočil: 876
[#364408] 13.11.08 14:40 · odgovor na: tstih (#364374)
Odgovori   +    0

tstih je napisal(a):

To je osebni problem enega človeka, ki se ga reši tako, da si le ta poišče profesionalno pomoč. Vse kar je več od tega umetno ustvarimo mi.
T.

Imamo ..., mi ... .

Kdo ste to vi? Če v vaš krog spada tudi Mićo, opravlljate delo več kot odlično ...
anon-2085 sporočil: 513
[#364412] 13.11.08 14:42 · odgovor na: anon-182679 (#364376)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-2085 13.11.2008 14:43
Ne vem, zakaj se vsi toliko na Hildo spravljate. Hilda pač pometa, ker jo v to silijo.

Kdo jo sili?

Snobovski prebivalci soseske, ki imajo za sosede delavce iz Bosne in Vegradu ter Hildi neprestano težijo, naj naredita mir. In ker pač Hilda ni preveč taktna, to dela malce okorno in na horuk.

Sicer pa ... sam Ljubljančan ... imam kar nekaj izkušenj s preglasno muziko. Še nisem imel v LJ problemov s preglasno muzko ala Golica ali Bruzgalna brizga, sem pa že večkrat neprostovoljno poslušal nabijajoče "techno uncanje" in pa razno jugo produkcijo raznih (turbo)folk izvajalcev. Večinoma je krivec arogantna mladina, ki nima zveze z gradbeništvom.

Seveda tudi ne gre tlačiti vseh gradbenih delavcev v isti koš. V predmestju LJ (takorekoč še na vasi) imamo za sosede cca 60-80 gradbenikov z Juga, pa z njimi ni nobenih problemov. Ja, ko se v nedeljo vrnejo iz BiH (ali ob kakem islamskem prazniku) se malce razživijo, a nikogar to pretirano ne moti. Tudi pogovor z njimi poteka OK. A očitno njihov šef / zaposlovalec previdno izbira kadre po Bih, da res pač ne pripelje neotesanih tesel (ki jih je tudi med Slovenceljni precej).  Sem pa sam opazil - tudi na sosednjih gradbiščih družinskih hiš -  da so mlajši delavci bolj "pogumni" in "divji" kot pa kaki 35+ -letniki.

Tako da ... Hildino ravnanje in izjave so le simptom. Problem je drugje. Na obeh straneh. Eni so pač premalo tolerantni in šreveč snobovski, drugi se prehitro počutijo / obnašajo preveč domače ... Amapk se da vse lepo dogovorit. Samo pogovarjat se je treba, ne pa pritožb in razglasov pisat.
anon-23482 sporočil: 758
[#364449] 13.11.08 14:56
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-23482 13.11.2008 14:57
to, da so slovenci bolj civilizirani od bosancev je totalna bedarija. primitiven folk je enak ne glede na narodnost. saj jih vidim; razlika je le v tem, da ti bo eden navijal bosanske, drug pa slovenske narodnjake. otroci obeh pa bodo skupaj prodajali drogo, se sli kriminal in tako zvesto sledili svetlim zgledom njihovih primitivnih starsev. zato je napis, ki izpostavlja nekulturen etnicni izvor delavcev samo slika popolnega naznaja, nekulture in napacnega ravnanja vegradovega managementa. in tudi to je del reprodukcije nove marginale in kriminala. ja, nekulturnot tovsakove na koncu placujemo predvsem slovenci.
anon-175587 sporočil: 1.149
[#364450] 13.11.08 14:57
Odgovori   +    0
Hilda ima prav, sam sem videl kakšna higiena in stanje je v teh bivalnikih. 600EUR je super plača za Bosno, če jim pa ne paše, naj gredo pa delat za 600EUR kam v Bosno. Ja, malo morgen!
[#364452] 13.11.08 14:59 · odgovor na: anon-23482 (#364449)
Odgovori   +    2

redzo je napisal(a):
to, da so slovenci bolj civilizirani od bosancev je totalna bedarija. primitiven folk je enak ne glede na narodnost . saj jih vidim; razlika je le v tem, da ti bo eden navijal bosanske, drug pa slovenske narodnjake. otroci obeh pa bodo skupaj prodajali drogo, se sli kriminal in tako zvesto sledili svetlim zgledom njihovih primitivnih starsev. zato je napis, ki izpostavlja nekulturen etnicni izvor delavcev samo slika popolnega naznaja, nekulture in napacnega ravnanja vegradovega managementa. in tudi to je del reprodukcije nove marginale in kriminala. ja, nekulturnot tovsakove na koncu placujemo predvsem slovenci.
0513Goris sporočil: 603
[#364454] 13.11.08 15:01
Odgovori   +    0
Diktatorsko kultiviranje in socializacija kogar koli ni nikoli uspešna. Na prvem mestu je zgled, potem pogovor, razlaga, pomoč. Verjamem, da je z nekaterimi ljudmi na zaćasnem delu pri nas, ki prinesejo s sabo navade in kulturo svojega okolja, težko shajti. Toda na srečo obstajajo civilizirani in humani načini, da se tem ljudem dopove, da so pač v drugem in drugačnem okolju, kjer so nekatere njihove (raz)na-vade nedopustne, moteče, nezaželjene. Način, ki ga je izbrala ga. Hilda pa je ne samo ponižujoč ampak kar zaskrbljujoč. Kar pa kaže tudi kulturo dotične gospe, ki ni evropska, ampak veliko bližja (morda) okolju tistih, ki jih skuša "evropsko" kultivirati.
anon-68721 sporočil: 49
[#364455] 13.11.08 15:02 · odgovor na: 0219Ma15 (#364251)
Odgovori   +    0
Za vse tiste , ki mislijo, da Slovenci morajo Bosance in Hercegovce učiti kulturnega in lepega vedenja, naj prvo naučijo svojo ambasadorko v BIH Natašo Vodušek kulturnega vedenja, pol pa naj govorijo o Bosancih in Hercegovcih....
najobj sporočil: 33.275
[#364465] 13.11.08 15:06 · odgovor na: anon-23482 (#364449)
Odgovori   +    0

redzo je napisal(a):
to, da so slovenci bolj civilizirani od bosancev je totalna bedarija. primitiven folk je enak ne glede na narodnost. saj jih vidim; razlika je le v tem, da ti bo eden navijal bosanske, drug pa slovenske narodnjake. otroci obeh pa bodo skupaj prodajali drogo, se sli kriminal in tako zvesto sledili svetlim zgledom njihovih primitivnih starsev. zato je napis, ki izpostavlja nekulturen etnicni izvor delavcev samo slika popolnega naznaja, nekulture in napacnega ravnanja vegradovega managementa. in tudi to je del reprodukcije nove marginale in kriminala. ja, nekulturnot tovsakove na koncu placujemo predvsem slovenci.

... bingo...
anon-142459 sporočil: 951
[#364466] 13.11.08 15:06
Odgovori   +    0
Hišni red je zato, da se ga spoštuje, in ni omejen na narodnost. In zakaj ima hiša hišni red? Ja preprosto zato, da ljudje, ki sobivajo vedo kaj smejo in kaj ne, sicer sobivanje ne bi bilo možno. Očitno ljudje še vedno potrebujemo pravila, po katerih se ravnamo, ker žal nismo na dovolj visoki stopnji zavedanja, imamo pa predpisane norme, po katerih naj bi se ravnali, ker smo ljudje in naj ne bi ravnali zgolj nagonsko.
novica sporočil: 5.397
[#364480] 13.11.08 15:17 · odgovor na: anon-68721 (#364455)
Odgovori   +    0
pet zvezdic! in polmesecev zraven za dobro mero!
novica
anon-162933 sporočil: 68
[#364481] 13.11.08 15:18
Odgovori   +    0
Tukaj pa dam Hildi popolnoma prav. Nisem noben rasist ampak če komu kaj ne paše potem na prvi avtobus pa via juga! Nihče ni teh delavcev prisilno pripeljal iz Bosne, nihče jih ne sili da morejo tukaj delati, vsem so bili pred zaposlitvijo znani pogoji igre, nevem zakaj jočejo? Logično pa da se morajo obnašati, konec koncev Ljubljana ni Bosna. Na koncu pa si še mislijo kaki "đajiči" so.. Ko začnejo MI BOSANCI... Skratka plača je poštena! Če pa bi radi uživali nekakšno visoko spoštovanje pa se bodo morali prvo v osnovne šole spravit, srednjo ter nato dokončat fakulteto ter se dokazat... Brez nič ni nič.. žal.. Tudi Slovenci ki delajo npr. v Avstriji so deležni drugačne obravnave kot domačini in tudi morajo za manjšo plačo kaj več postorit..
anon-120599 sporočil: 72
[#364494] 13.11.08 15:25
Odgovori   +    0
Ja babin problem je ker je gradbeništvo pač taka panoga, da ne more seliti proizvodnje v druge "manj kulturne" države in tako zniževati stroške ampak mora zato pač pripeljati sem delavce iz teh kot ona pravi manj kultrunih držav. Tako ji  ostane samo ena možnost če hoče biti na trgu konkurenčna in v svoj žep še dajati visoko plačo, če jo pa te ljudje tako motijo ji pa ni treba uvažati ampak lahko zaposli domače ki bodo seveda zahtevali večjo plačo kar pa za njo gospo v teh lepih časih ko so banke tako radodarne z posojili še posebej gradbenim podjetjem in cene nepremičnin letijo v nebesa sevada ni noben problem. Naj se malo zamislijo pri Vegradu, da jim pametneje če so tiho!!! Saj za njih drži rek "manj kulturnih" narodov "Ćuti pametniji si"!!!
[#364501] 13.11.08 15:31 · odgovor na: anon-162933 (#364481)
Odgovori   +    0

Mattte je napisal(a):
Tukaj pa dam Hildi popolnoma prav. Nisem noben rasist ampak če komu kaj ne paše potem na prvi avtobus pa via juga! Nihče ni teh delavcev prisilno pripeljal iz Bosne, nihče jih ne sili da morejo tukaj delati, vsem so bili pred zaposlitvijo znani pogoji igre, nevem zakaj jočejo? Logično pa da se morajo obnašati, konec koncev Ljubljana ni Bosna. Na koncu pa si še mislijo kaki "đajiči" so.. Ko začnejo MI BOSANCI... Skratka plača je poštena! Če pa bi radi uživali nekakšno visoko spoštovanje pa se bodo morali prvo v osnovne šole spravit, srednjo ter nato dokončat fakulteto ter se dokazat.. . Brez nič ni nič.. žal.. Tudi Slovenci ki delajo npr. v Avstriji so deležni drugačne obravnave kot domačini in tudi morajo za manjšo plačo kaj več postorit..
 Ma ajde nemoj. Nestrpnost slovencev je vsak dan večja. In ne samo do "južnakov".
RTM sporočil: 4.799
[#364504] 13.11.08 15:33 · odgovor na: novica (#364190)
Odgovori   +    0

novica je napisal(a):
nikjer nisem poudaril, da je to neposreden prepis z diktafona . to je, po televizijsko, surov material. zgolj zato, da mi ne bi kdo očital, da sem karkoli jaz kriv za njene bedarije.
novica
 Tovšakovo pa smo v zadnjem pogovoru prosili za dodatna pojasnila ( objavljamo direkten prepis z diktafona ).

bučko, razloži razliko !
anon-143577 sporočil: 315
[#364533] 13.11.08 16:04
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-143577 13.11.2008 16:06
Baba je lohk utrgana, pa stanovanja lokhk zaradi mene tudi za en q gradi, ampak tokrat ima prav. Mogoče brez bosancev res ne zmoremo, ene osnovne pravila igre bi pa morali spoštovati.

Ko gledam muslimanske pingvine, ki se z rutami na glavah šetajo sem pa ke, da otroci v vrcih klobasajo, da jih vzgojiteljice 1/2q ne zastopjo, da o vseh dokladah, ki jih kot reveži dobijo ne govorim. Da so sekreti za njimi vsi posrani ker si z vodo rit perejo, ZA KOZLAT!

ČE JIM KAJ NE PAŠE, TAM SO VRATA!

Tokrat Hilda bravo, sicer nediplomatsko ampak kaj češ, take mamo!

Dragi slovenceljni ni daleč, ko bodo samo še kohroški slovenci naši najljubši slaščici rekli šthrudl, kmalu bo to za vse burek!
anon-167977 sporočil: 187
[#364552] 13.11.08 16:17
Odgovori   +    1
Bravo! Končno je neka javna oseba(poleg plemenitega)povedala, kar si nihče drug ne upa.
Kakšno je življenje v naseljih polnih bosancev?
Kako je delati z bosanci?
Pišete bedarije tisti, ki ste na varni razdalji.
Na delovnem mestu mora Slovenec v Sloveniji komunicirat z njimi po bosansko, v večini so leni, nimajo delovnih navad, obnašajo se pa kot da je Slovenija njihova.
Njihov kulturni nivo in način razmišljanja se ne more primerjat z našim.
Kar se pa tiče plače - slovenski državljan zasluži neto cca 800 evrov in če odštejemo potne stroške in regres za malico še 600 evrov ne ostane čiste plače. Tem ljudem iz bosne pa ja ne bodo izplačevali potnih stroškov in regresa za malico, če je za vse poskrbljeno.
anon-111122 sporočil: 20
[#364561] 13.11.08 16:21
Odgovori   +    0
... kakšna nestrpnost,... pol se pa bunite k vam je pok. haider jeb* matr!!! sebe poglejte,... katastrofa
anon-50481 sporočil: 286
[#364577] 13.11.08 16:31
Odgovori   +    0
Danes zmerjate bosance, jutri jih boste pa vikali in se jim klanjali, ker bodmo iskreni, po tej recesiji bodo samo še težka dela ostala v Sloveniji... gradbeništvo, infrastruktura, med tem ko naši napihnjeni giganti ala Gorenje, Mura, Elan, in mnogi drugi bodo propadli... slovenclni bodo na cesti oziroma na sociali, ker niso več pripravljeni konkretno delati težkih del ali pa z mozgom... še edini plačilno sposobni v državi bodo takrat Bosanci in hiper pridni Šiptarji, respect... tako da pazite kaj govorite danes, jutri boste jokali za spoštovanja vrednimi Bosanci, jutri bodo oni premožni, mi slovenclni pa le še zabačeni kmetavzarji brez prebite pare... kdor dela je spoštovanja vreden, kdor krade ala Hilda von Tovšak pa je za najglobjo ječo... aja pa da ne bo pomote, jest sem najčistejši Slovenc kar jih je možno najti, samo sovražim knsenofobne, redneck, hribovce... take najraje vidim tam na "kohoškem" onstran meje... taki so za nazi Haider land... eh vi belčki... se mi kar zdi da si kaki Nsi-jevec ali pa SDSevc... zdaj vas bo naša stran, rdeča levica malo polovila... :o))
anon-151541 sporočil: 2.144
[#364578] 13.11.08 16:32
Odgovori   +    0
Nekaj se moramo pri celotni zadevi zavedati: ga. Hilda le vodi po večini moški kolektiv in s tega vidika je njen trd nastop razumljiv, se pa strinjam da je daleč od kakega diplomatskega leporečja tale gospa.

Kdorkoli je že kdaj delal v tujini točno ve, kaj si tam..navaden gastarbajter, ki je lahko vesel, da ima delo. Hkrati pa moraš biti tiho, drugače te tudi na zahodu hitro domov pošljejo. Svet je krut.
anon-113778 sporočil: 135
[#364586] 13.11.08 16:43
Odgovori   +    0
Bravo, Hilda, ne bodo nam srali po glavi.
[#364594] 13.11.08 16:49 · odgovor na: anon-151541 (#364578)
Odgovori   +    0

slovenc1 je napisal(a):
Nekaj se moramo pri celotni zadevi zavedati: ga. Hilda le vodi po večini moški kolektiv in s tega vidika je njen trd nastop razumljiv, se pa strinjam da je daleč od kakega diplomatskega leporečja tale gospa. Kdorkoli je že kdaj delal v tujini točno ve, kaj si tam..navaden gastarbajter, ki je lahko vesel, da ima delo. Hkrati pa moraš biti tiho, drugače te tudi na zahodu hitro domov pošljejo. Svet je krut.

Svet je res krut, ane. Najprej gastarbajterje potrebuješ, ker se Slovencem ne da več delati(čeprav jokajo mnogi vsak dan, da ni služb in da komaj sfurajo skoz mesec), potem ko pa si v krizi, jih naženeš nazaj čez mejo. Ampak še vedno me zanima, kdo od slovencev bo poprijel za delo? malo se pozanimaj glede gradbeništva, koliko se je vpisalo mularije na srednje šole. pa ti bo kmalu jasno.  Seveda nič ne opravičuje bednega odnosa do njih, kdor pa ne zna v podjetju biti diplomat, ni za vodilno mesto. BTW, si preveril svojo kri, če ni mogoče mešana?
novica sporočil: 5.397
[#364602] 13.11.08 16:58 · odgovor na: RTM (#364504)
Odgovori   +    0
odgovarjal sem nekomu, ki ni videl narekovajev v celotnem tekstu in je posumil, da to jaz nekaj poskušam obesit slovencem.
novica
anon-171567 sporočil: 620
[#364615] 13.11.08 17:15
Odgovori   +    0
Bontona ni za opaziti, je samo rasizem. Gospa Tovšak se mi smili.
anon-76887 sporočil: 18.121
[#364622] 13.11.08 17:26 · odgovor na: novica (#364285)
Odgovori   +    0

novica je napisal(a):
mogoče pa ima novica posnetek, ki ti ga lahko po želji tudi zavrti. verjemi, da je tudi mene sram v njenem imenu. dva dni nazaj sva se o tem pogovarjala in sem razmišljal, da tega sploh ne bi objavil, ker sem vedel, da mi bo takoj kdo zabrusil kaj takega kot si mi ti, pa sem se po pogovoru s kolegi odločil, da zadevo objavim.
novica

Edino pravilno, da si objavil.
Edino pravilno!
anon-24781 sporočil: 3.126
[#364629] 13.11.08 17:48 · odgovor na: anon-17372 (#364175)
Odgovori   +    0

gregor666 je napisal(a):

tocno! vedeli so, da se odpravljajo v dezelo potuhnjenih zakompleksanih predalpskih nacistekov.

pol jih pa res ni smela razočarat.
anon-167977 sporočil: 187
[#364636] 13.11.08 18:08
Odgovori   +    0
Nihče nikogar ne zmerja. Bosanec je Bosanec, kot je Slovenec Slovenec! Če mene kdo naslovi s Slovencem, mi lahko vzbudi samo ponos. Ne vem zakaj je pri bosancih drugače.
O rasizmu in neki nestrpnosti iz izjav Tovšakove nebi bilo za sklepat, saj je samo direktorica podjetja, ki ima težave z določeno skupino zaposlenih, pa še to zaradi stanovalcev soseske, kjer je samski dom.
Kar se tiče članka - še več novinarjev, ki ne prečiščujejo in olepšujejo izjav intervjuvanega.
anon-17372 sporočil: 6.680
[#364639] 13.11.08 18:11 · odgovor na: anon-167977 (#364636)
Odgovori   +    1

mlk je napisal(a):
Če mene kdo naslovi s Slovencem, mi lahko vzbudi samo ponos.
zakaj ze?
anon-183373 sporočil: 1
[#364667] 13.11.08 19:05
Odgovori   +    0
Ne morem verjeti kaj berem. V Sloveniji se ponašamo z neko demokracijo, a zdaj to berem. Resnica pa je, da se je Slovenija razvila na račun Bosancev...

Strani: 1 2 3 4 5

vm-kiva