Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Nepremičninski trg je mrtev
Teme v drugih forumih o teh vsebini: Nepremičnine (184)
sporočil: 6.680
shevchenko je napisal(a):
seveda nisem mislil na denarne stroške, ampak na to, da vsaka menjava lokacije pomeni nek stres
lahko je za nekatere tudi pozitiven stres, ampak sam se težko prilagajam na drugo prebivališče
ah ja, ob tem se vedno spomnim na nekega kmetavza, ki je na tem forumu ugovarjal moznosti selitve s tem, da je "slovenski clovek narojen na zemljo".
sicer ok, stihova ideja pac ni zate; dobro pa je, da vsaj ne ugovarjas matematiki.
sporočil: 4.098
gregor666 je napisal(a):
ce vrednost nepremicnine pade za vec, kot znasa najemnina v istem casu, ti je racunica tudi blazina.
Torej si pripravljen staviti na tezo, da se ob vsesplosni krizi (ki naj bi bila vzrok za pocenietv stanovanj) gotovina na splosno razvrednoti manj od nepremicnine.
Good luck.
sporočil: 5.933
gregor666 je napisal(a):Ja, ok, potem si tudi padec cene nepremičnine izraćunal na podlagi neto cene. Koliko pa potem pade cena nepremičnine v bruto? :o)
recimo, da je v mojem izracunu neto cena po vseh stroskih, ok? zato se rece "od oka".
sporočil: 33.361
gregor666 je napisal(a):
isto ali enakovredno.
mater ste eni sposobni komplicirati :)
zdaj cakam shevcenka, da bo se strosek piva za delavce vracunal :)
... še malo te bom gnjavil... pa ne se jezit... isto ? ... kot sem ze tstihu napisal... kje boš našel norca ?... enakovredno ? ... misliš na enako ceno ?... kot sem tudi tstihu napisal... stanovanje je (med drugim) nepremičnina... recimo, lokalno... Ljubljana Murgle - Ljubljana Rakova Jelša... ali pa ... khmm... globalno... Ljubljana - Prekmurje ...
shevchenko je napisal(a):ja se vedno bolje hiperinflacija in +5% na banki kot hiperinflacija in -5% v ciglih.
bo treba upoštevat tudi možnost hiperinflacije. kam potem s kešem? vezat na banko za 5%?
sporočil: 21.898
gregor666 je napisal(a):problem je v tem, da če res nastopi hiperinflacija, gredo cigli gor.
ja se vedno bolje hiperinflacija in +5% na banki kot hiperinflacija in -5% v ciglih.
sporočil: 1.027
Zadnja sprememba: anon-68624 16.10.2008 10:02
na Ravnah na Koroškem prodajajo novozgrajeni blok po ceni 1100€ +
ddv, pa še parkirišče je zagotovljeno:-) in to v centru
mesta!Pa še povezava, da boste videli resnico:
web.czp-vecer.si/por...j&id=28200
shevchenko je napisal(a):no prav. ti cakaj hiperinflacijo, jaz pa padec nepremicnin. saj nihce nikogar v nic ne sili :)
problem je v tem, da če res nastopi hiperinflacija, gredo cigli gor.
sporočil: 51
DAVEK NA (PRAZNE)NEPREMIČNINE: šele ta bi zares zmigal trg: a
vanj(zakon) nihče ne verjame.
E, to je tisto, pa bi tudi tiste "uboge" upokojenčke zbezali iz "lukenj", ki so tržno vredne najmanj 300k €
E, to je tisto, pa bi tudi tiste "uboge" upokojenčke zbezali iz "lukenj", ki so tržno vredne najmanj 300k €
najobj je napisal(a):recimo stanovanje v stepanjcu danes za 120k za enako veliko stanovanje v stepanjcu cez dve leti za 100k. ti se narisem?
... še malo te bom gnjavil... pa ne se jezit... isto ? ... kot sem ze tstihu napisal... kje boš našel norca ?... enakovredno ? ... misliš na enako ceno ?... kot sem tudi tstihu napisal... stanovanje je (med drugim) nepremičnina... recimo, lokalno... Ljubljana Murgle - Ljubljana Rakova Jelša... ali pa ... khmm... globalno... Ljubljana - Prekmurje ...
sporočil: 3.976
tmatej je napisal(a):
Torej si pripravljen staviti na tezo, da se ob vsesplosni krizi (ki naj bi bila vzrok za pocenietv stanovanj) gotovina na splosno razvrednoti manj od nepremicnine.
Good luck.
(vprašanje je bilo sicer namenjeno gregorju666, pa se bom malo vmešal):
Gotovina v roki je slaba varianta samo v primeru, da res pride do hujše inflacije - tak primer oz. možnost za tak razvoj dogodkov pa bi bilo treba bolj elaborirati, preden se kaj lahko dokončno reče.
Gotovina v roki je pa vedno najbolj likvidna in ti v trenutku omogoča, da z njo počneš kar se ti zazdi (ali greš v kake bolj pametne naložbe ali pa zapraviš za luksuz, v vsakem primeru je bolje kot da ti gre vse skupaj v maloro, ker si narobe investiral)
gregor666 je napisal(a):sej jaz ne čakam hiperinflacije. trenutno je padec cen nepremicnin dosti bolj verjetna opcija. problem je v tem, da lahko razmere za hiperinflacijo nastanejo takorekoč čez noč. skratka...če vežeš denar na banki, se lahko pošteno zajebeš.
no prav. ti cakaj hiperinflacijo, jaz pa padec nepremicnin. saj nihce nikogar v nic ne sili :)
gregor666 je napisal(a):Mu boš verjeno moral res narisati.
recimo stanovanje v stepanjcu danes za 120k za enako veliko stanovanje v stepanjcu cez dve leti za 100k. ti se narisem?
Dodatno pa menim, da tako stanovanje čez 2 leti v štepanjcu... verjetno niti ne bo 100k, bolj verjetno 50-70k... (če nisem še preveč napisal)
gregor666 je napisal(a):
recimo stanovanje v stepanjcu danes za 120k za enako veliko stanovanje v stepanjcu cez dve leti za 100k. ti se narisem?
... OK, OK ... saj sem napisal, da se ne jezit... ampak, iz izvornega (tstihovega) posta to ni bilo tako jasno videt... kakorkoli... obilo sreče...
tmatej je napisal(a):
Good luck.
vsesplosna kriza ni vzrok pocenitvi stanovanj. vzrok pocenitvi stanovanj je, da je zmanjkalo butlov z denarjem :)
sporočil: 165
mataj je napisal(a):
Nepremičninsko shortanje, skratka :) Ni slaba ideja. Mogoče malo pozno, ampak utegnilo bi se kljub temu splačati.
Hm, kam z denarjem v vmesnem času. Na banko??, v zlato??,
shevchenko je napisal(a):Emm... a lahko malo bolj argumentiraš tole o 'hiperinflaciji čez noč'?
problem je v tem, da lahko razmere za hiperinflacijo nastanejo takorekoč čez noč. skratka...če vežeš denar na banki, se lahko pošteno zajebeš.
Že pojav hiperinflacije je IMO malo verjeten, še manj se mi zdi verjetna nevarnost, da bi se pojavila 'out of the blue' in ne bi imel časa vsaj nekaj tednov pretopiti v drugo valuto ali vrednost in rešiti večino premoženja...
Če pa česa ne vem, me razsvetlite prosim...
sporočil: 18.363
avtomobilist je napisal(a):
na Ravnah na Koroškem prodajajo novozgrajeni blok po ceni 1100€ + ddv, pa še parkirišče je zagotovljeno:-) in to v centru mesta!
Pa še povezava, da boste videli resnico:
http://web.czp-vecer.si/portali/blog/v1/default. asp?kaj=2&blog=Gu%B9tanj&id=28200
Pa investitor nima izgube!. Pa še novogradnja je. Pri tejle kalkulaciji od cene odštetiti Ravne in prišteti Ljubljano pa so cene 3-5x kar naenkrat višje. Tu res nekaj ne štima.
sporočil: 3.507
gregor666 je napisal(a):
vsesplosna kriza ni vzrok pocenitvi stanovanj. vzrok pocenitvi stanovanj je, da je zmanjkalo butlov z denarjem :)
E, to je jedro "nesporazuma" med nepremičninarji in kupci. Nepremičninarji trdijo da so kupci postali zlobni in NOČEJO več kupovati nepremičnin (nekateri gredo v svoji zlobi celo tako daleč, da špekulirajo s padcem cen :) ). Jaz pa mislim da kupci niso zlobni, ampak da tisti ki so ostali, večinoma NE ZMOREJO več kupovati tako dragih nepremičnin :)
Zadnja sprememba: shevchenko 16.10.2008 10:25
trenutno so očitno zelo zajebani časi. borze se premikajo po
dvocifrnih stopnjah vsak dan. neka možnost hiperinflacije vsekakor
obstaja.ps. l. 1929 je bil dolar še vezan na zlato osnovo.
fastriff je napisal(a):In kot nas razsvetli g. Frano Toš v članku, so celo prodajalci ratali poredni bad guys, ki jim je treba požugati, saj po njegovem "nekateri kupci spuščajo cene celo bolj, kot bi bilo primerno"... :)
E, to je jedro "nesporazuma" med nepremičninarji in kupci. Nepremičninarji trdijo da so kupci postali zlobni in NOČEJO več kupovati nepremičnin (nekateri gredo v svoji zlobi celo tako daleč, da špekulirajo s padcem cen :)
*opomba: napisal sem 'kupci', ker je tako pisalo v izvornem članku, glede na ostali del stavka sklepam da je šlo za lapsus in je v resnici mislil 'prodajalci', ker pri trgovanju ponavadi ceno spušča prodajalec, ne kupec, kolikor vem...
matjazfinance je napisal(a):... bo gužva čez dve leti na "prodajni" strani ... bo še bolj padlo... kakorkoli ... tudi tebi... obilo sreče...
Mu boš verjeno moral res narisati.
Dodatno pa menim, da tako stanovanje čez 2 leti v štepanjcu... verjetno niti ne bo 100k, bolj verjetno 50-70k... (če nisem še preveč napisal)
sporočil: 1.027
avtomobilist je napisal(a):
na Ravnah na Koroškem prodajajo novozgrajeni blok po ceni 1100€ + ddv, pa še parkirišče je zagotovljeno:-) in to v centru mesta!
Pa še povezava, da boste videli resnico:
http://web.czp-vecer.si/portali/blog/v1/default. asp?kaj=2&blog=Gu%B9tanj&id=28200
Še nekaj bi dodal in to zelo pomembno zadevo!
PRI NAS NI MEGLE ZJUTRAJ IN VES DOPOLDAN:-)
fastriff je napisal(a):
E, to je jedro "nesporazuma" med nepremičninarji in kupci. Nepremičninarji trdijo da so kupci postali zlobni in NOČEJO več kupovati nepremičnin (nekateri gredo v svoji zlobi celo tako daleč, da špekulirajo s padcem cen :) ). Jaz pa mislim da kupci niso zlobni, ampak da tisti ki so ostali, večinoma NE ZMOREJO več kupovati tako dragih nepremičnin :)
pa tudi ce bi zmogli...
v pogovoru mi je nekdo omenil, da bo njegov znanec kupil nekaj, kar se mi je zdelo drago. odgovor je bil, da saj ima denar. odvrnil sem mu, da potem ga ne bo vec imel.
sporočil: 3.507
Zadnja sprememba: anon-106499 16.10.2008 10:41
gregor666 je napisal(a):
pa tudi ce bi zmogli...
v pogovoru mi je nekdo omenil, da bo njegov znanec kupil nekaj, kar se mi je zdelo drago. odgovor je bil, da saj ima denar. odvrnil sem mu, da potem ga ne bo vec imel.
Ja saj to ni problem. Vedno se najde nekdo ki ima denar in ne gleda toliko na ceno. Ampak teh pač ni toliko, da bi na tem lahko gradil cenovno politiko in donose na celem nepremičninskem trgu. Tam je pač treba gledati na večji del populacije, maso...
sporočil: 3
Mislim, da bi bilo bolje obdavčiti luzerje, ki celo življenje niso
ničesar spravili skupaj (vendar bi lahko), ampak so ves denar
zapravili za luksuzno življenje. Obdavčili pa bi pridne
ljudi, ki bi na koncu morali tem modelom še poceni
prodati z velikimi odrekanji pridobljena stanovanja in hiše.
gregor666 je napisal(a):... kaj ni denar nastal zato, da bi olajšal menjavo...
pa tudi ce bi zmogli...
sporočil: 1.309
V New Yorku je bil na stolpnici obešen pano iz blaga: Prodajamo
"flats" v tej stavbi. Pridem čez tri leta, spet visi isti pano.
Nekateri pač čakajo. Če so delali s svojo gotovino, imajo manjše
skrbi. Če so gradili na kredo, bo pa huda, če nimajo dovolj obsega
poslov.
V Lj. cen ne bo zbil župan, ampak svetovni pok balona. Naši nepremičninarji so ga veselo napihovali ob pomoči bank. Mislim, da so v osnovi banke krive, da je prišlo do balonov.
V Lj. cen ne bo zbil župan, ampak svetovni pok balona. Naši nepremičninarji so ga veselo napihovali ob pomoči bank. Mislim, da so v osnovi banke krive, da je prišlo do balonov.
bojankoren je napisal(a):
Mislim, da bi bilo bolje obdavčiti luzerje, ki celo življenje niso ničesar spravili skupaj (vendar bi lahko), ampak so ves denar zapravili za luksuzno življenje. Obdavčili pa bi pridne ljudi, ki bi na koncu morali tem modelom še poceni prodati z velikimi odrekanji pridobljena stanovanja in hiše.
Tako je, drugovi i drugarice! Pa za te 'pridne ljudi' uvedimo še kako davčno olajšavo, če se redno udeležujejo svete maše/srečanj borcev (kar ti je bolj ljubo od tega, morda kar oboje)
Sicer pa, če sta dva imela enake sprotne dohodke, kdo je večji luzer - tisti ki je živel luksuzno (predpostavljamo da je sam zaslužil za svoj luksuz) ali tisti, ki je vse vložil v cegle in mu 'trebuh melje kislo zelje'?