Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Pivovarna Laško: Slabše prodajamo, a krize še ni čutiti
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
[#342763] 15.10.08 15:18 · odgovor na: (# 342750)
Bob je napisal(a):
meni se zdi, da je laško približno enako dobro ali zanič, samo šrot vam je okus zagrenil. že dolgo ne pijem laškega, če le gre. če ne, pa je po petem itak vseeno.;)
:-)
Je razlika. Poznam nekaj fantov, ki tam občasno linije šraufajo. Včasih so lahko popili kakšen kozarec nefiltriranega pira, zdaj pa to ne gre, ker se uporablja vse več kemije. Npr. slad se več ne dodaja v klasični obliki, temveč se sedaj dodajajo kar nekakšni briketi, plus še par drugih stvari se je spremenilo... Posledično je nefiltrirano pivo strupeno in ga je potrebno poleg samega filtriranja pred flaširanjem še pošteno "kemijsko nevtralizirati".
V (v)odo se tudi dodaja cel kup kemikalij. Baje mora voda po flaširanju odležati vsaj 3 dni, ker če jo piješ frišno fašeš drisko v 5 minutah.
Pa na zdravje :)
Neposredni odgovori na sporočilo št. 342763
Strani: 1
[#342899] 15.10.08 19:55 · odgovor na: (# 342763)
abe4d2 je napisal(a):Ne vem ce to drzi, a je tisto nefiltrirano, ki ga tocijo na pivo/cvetje na posebnem stantu, posebna serija?
:-)
Je razlika. Poznam nekaj fantov, ki tam občasno linije šraufajo. Včasih so lahko popili kakšen kozarec nefiltriranega pira, zdaj pa to ne gre, ker se uporablja vse več kemije. Npr. slad se več ne dodaja v klasični obliki, temveč se sedaj dodajajo kar nekakšni briketi, plus še par drugih stvari se je spremenilo... Posledično je nefiltrirano pivo strupeno in ga je potrebno poleg samega filtriranja pred flaširanjem še pošteno "kemijsko nevtralizirati".
Strani: 1