Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Pivovarna Laško: Slabše prodajamo, a krize še ni čutiti
Strani: 1
sporočil: 3.127
Jaz pa pripisujem svojo manjšo porabo njihovih izdelkov padcu
kvalitete le-teh.
P: kupil filter za vodo iz vodovoda ter prešaltal na Pilsener Urquell.
P: kupil filter za vodo iz vodovoda ter prešaltal na Pilsener Urquell.
sporočil: 3.126
abe4d2 je napisal(a):
Jaz pa pripisujem svojo manjšo porabo njihovih izdelkov padcu kvalitete le-teh. P: kupil filter za vodo iz vodovoda ter prešaltal na Pilsener Urquell.
se strinjam, laško pivo je komaj še pitno. jaz sicer prisegam na staropramen. :)
sporočil: 10.178
Wytloff je napisal(a):
se strinjam, laško pivo je komaj še pitno. jaz sicer prisegam na staropramen. :)
meni se zdi, da je laško približno enako dobro ali zanič, samo šrot vam je okus zagrenil. že dolgo ne pijem laškega, če le gre. če ne, pa je po petem itak vseeno.;)
sporočil: 3.126
Bob je napisal(a):
meni se zdi, da je laško približno enako dobro ali zanič, samo šrot vam je okus zagrenil. že dolgo ne pijem laškega, če le gre. če ne, pa je po petem itak vseeno.;)
že prej sem res opazil nihanja v kvaliteti, zdaj pa se mi zdi da je vedno samo tak, kot je bil prej najbolj zanič. govorim predvsem o tistem iz piksne, točeno je večinoma še vedno kar v redu, vsaj zame.
sporočil: 3.127
Zadnja sprememba: anon-39471 15.10.2008 15:26
Bob je napisal(a):
meni se zdi, da je laško približno enako dobro ali zanič, samo šrot vam je okus zagrenil. že dolgo ne pijem laškega, če le gre. če ne, pa je po petem itak vseeno.;)
:-)
Je razlika. Poznam nekaj fantov, ki tam občasno linije šraufajo. Včasih so lahko popili kakšen kozarec nefiltriranega pira, zdaj pa to ne gre, ker se uporablja vse več kemije. Npr. slad se več ne dodaja v klasični obliki, temveč se sedaj dodajajo kar nekakšni briketi, plus še par drugih stvari se je spremenilo... Posledično je nefiltrirano pivo strupeno in ga je potrebno poleg samega filtriranja pred flaširanjem še pošteno "kemijsko nevtralizirati".
V (v)odo se tudi dodaja cel kup kemikalij. Baje mora voda po flaširanju odležati vsaj 3 dni, ker če jo piješ frišno fašeš drisko v 5 minutah.
Pa na zdravje :)
sporočil: 48.253
abe4d2 je napisal(a):Ne vem ce to drzi, a je tisto nefiltrirano, ki ga tocijo na pivo/cvetje na posebnem stantu, posebna serija?
:-)
Je razlika. Poznam nekaj fantov, ki tam občasno linije šraufajo. Včasih so lahko popili kakšen kozarec nefiltriranega pira, zdaj pa to ne gre, ker se uporablja vse več kemije. Npr. slad se več ne dodaja v klasični obliki, temveč se sedaj dodajajo kar nekakšni briketi, plus še par drugih stvari se je spremenilo... Posledično je nefiltrirano pivo strupeno in ga je potrebno poleg samega filtriranja pred flaširanjem še pošteno "kemijsko nevtralizirati".
sporočil: 3.127
bc123a je napisal(a):
Ne vem ce to drzi, a je tisto nefiltrirano, ki ga tocijo na pivo/cvetje na posebnem stantu, posebna serija?
Ja, pripravijo ga posebej za pivo/cvetje po starem tradicionalnem postopku.
Strani: 1