Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Mercedes-Benz GLC: električni je končno tak, kot mora biti
Strani: 1
sporočil: 33.431
Zadnja sprememba: najobj 13.09.2026 13:08
... Mercedes-Benz GLC: električni je končno tak, kot mora
biti ...... ja, končno je avto tak, kot mora biti za bagatelno ceno 73.990 evrov ... eh, jebiga ...
P.S.: navdušeni avtor se v članku sprašuje, če bralci vemo, da avto s preveč potrebne moči do sto kilometrov na uro pospeši v 4,3 sekunde in zmore 210 kilometrov na uro, jaz pa sprašujem avtorja, če on mogoče ve, kje je na slovenskih cestah do sto kilometrov na uro možno pospešiti v 4,3 sekunde in se peljati 210 kilometrov na uro, da te zaradi povzročanja splošne nevarnosti za ostale udeležence v prometu upravičeno maksimalno ne oglobijo ali celo odvzamejo vozniško dovoljenje ... alzo, če skrajšam, ob branju avtomobilističnih člankov na Financah se vedno znova sprašujem, kdaj bodo novinarji nehali poudarjati pospeške in hitrost avtomobilov, pri tem pa pozabljali na pravila v cestnem prometu, ki so sprejeta zato, da bi se ljudje varno vozili naokoli ...
sporočil: 4.909
[najobj]
... Mercedes-Benz GLC: električni je končno tak, kot mora biti ...
... ja, končno je avto tak, kot mora biti za bagatelno ceno 73.990 evrov ... eh, jebiga ...
P.S.: navdušeni avtor se v članku sprašuje, če bralci vemo, da avto s preveč za vožnjo potrebne moči do sto kilometrov na uro pospeši v 4,3 sekunde in zmore 210 kilometrov na uro, jaz pa sprašujem avtorja, če on mogoče ve, kje je na slovenskih cestah do sto kilometrov na uro možno pospešiti v 4,3 sekunde in se peljati 210 kilometrov na uro, da te zaradi povzročanja splošne nevarnosti za ostale udeležence v prometu upravičeno maksimalno ne oglobijo ali celo odvzamejo vozniško dovoljenje ... alzo, če skrajšam, ob branju avtomobilističnih člankov na Financah se vedno znova sprašujem, kdaj bodo novinarji nehali poudarjati pospeške in hitrost avtomobilov, pri tem pa pozabljali na pravila v cestnem prometu, ki so sprejeta zato, da bi se ljudje varno vozili naokoli ...
Pospeski so pomebni pri prehitevanju..koncna hitrost pa ce gres v Nemcijo.
Kar ljudje s takim avtom verjetno grejo, da te tam ne prehitevajo s starimi kripami ;)
Avto trg v evropi dolocajo nemci in tam steje hitrost in ne npr francozi, ki jim je bilo bistveno pripeljat cela jajca do lokalne trznice ;)
Ce si gledal kdaj top gear, ti je jasno koliko veljave so imeli francoski avti.
Mislim da o italjanskih sploh niso govorili ;)
Zadnja sprememba: najobj 13.09.2026 14:01
[odvisnik]
> [najobj]
> ... Mercedes-Benz GLC: električni je končno tak, kot mora biti ...
>
> ... ja, končno je avto tak, kot mora biti za bagatelno ceno 73.990 evrov ... eh, jebiga ...
>
> P.S.: navdušeni avtor se v članku sprašuje, če bralci vemo, da avto s preveč za vožnjo potrebne moči do sto kilometrov na uro pospeši v 4,3 sekunde in zmore 210 kilometrov na uro, jaz pa sprašujem avtorja, če on mogoče ve, kje je na slovenskih cestah do sto kilometrov na uro možno pospešiti v 4,3 sekunde in se peljati 210 kilometrov na uro, da te zaradi povzročanja splošne nevarnosti za ostale udeležence v prometu upravičeno maksimalno ne oglobijo ali celo odvzamejo vozniško dovoljenje ... alzo, če skrajšam, ob branju avtomobilističnih člankov na Financah se vedno znova sprašujem, kdaj bodo novinarji nehali poudarjati pospeške in hitrost avtomobilov, pri tem pa pozabljali na pravila v cestnem prometu, ki so sprejeta zato, da bi se ljudje varno vozili naokoli ...
Pospeski so pomebni pri prehitevanju..koncna hitrost pa ce gres v Nemcijo.... eh, kdor v Sloveniji za avto skešira 73.990 evrov, da se z njim gre vozit v Nemčijo - od kdaj sosedi niso več pomembni - je še bolj prfuknjen, kot sem si mislil ...
Kar ljudje s takim avtom verjetno grejo, da te tam ne prehitevajo s starimi kripami ;)
Avto trg v evropi dolocajo nemci in tam steje hitrost in ne npr francozi, ki jim je bilo bistveno pripeljat cela jajca do lokalne trznice ;)
Ce si gledal kdaj top gear, ti je jasno koliko veljave so imeli francoski avti.
Mislim da o italjanskih sploh niso govorili ;)
P.S.: sam vozim Opel Insignia, ki menda do 100 km/h pospeši v 9 sekundah in menda ima končno hitrost 220 km/h, menda pa sem napisal, ker se za pospeševanje nikoli nisem rabil približat 9 sekundam do 100 km/h in se nikoli nisem približal končni hitrosti 220 km/h, ampak sem po mojih izkušnjah odličen avto - na totem forum sem prebral, da je Opel zanič kripa - kupil zato, ker je udoben in mi je preprosto všeč, pospeške in končno hitrost pa sem pač moral vzeti v zakup ...
sporočil: 1.137
Stari,
vsak od nas, kupi taksno kripo, ki si jo lahko brez tezav privosci, in da mu je vsec...
vsak od nas, kupi taksno kripo, ki si jo lahko brez tezav privosci, in da mu je vsec...
Zadnja sprememba: najobj 13.09.2026 22:23
[0313EKINX]... ja, ampak kdor v Sloveniji za svoj avto skešira 73.990 evrov, da se z njim gre vozit v Nemčijo - od kdaj sosedi niso več pomembni - je še bolj prfuknjen, kot sem si mislil ... evo, in o tem sem v postu tukaj zgoraj - svojo kripo sem omenil samo zaradi pospeškov in končne hitrosti - pisal forumašu odvisniku, kar pa ti očitno nisi opazil ...
Stari,
sporočil: 932
Pa pri ceni 74.000 € če si jo že privoščiš dobiš kitajca z boljšimi
performancami in več opreme že v osnovi in iz razreda po Nemško
krepko preko 100.000€. Resno so v qr.. Del pojasnila je tudi v
vzporednem članku o maržah industrije.
sporočil: 245
Če bi stal do 50k, potem bi to bi res v redu avto. Pa zapisana
poraba je verjetno sredi poletja po podeželskih cestah z vožnjo do
90kmh, na avtocesti je verjetno gornja ocena, sredi zime pa se tole
poveča za ene 3-5kWh.
Iz testiranje drugih:
Mixed City/Suburban Driving: ~16.2 kWh/100 km to 18.6 kWh/100 km
High-Speed Highway (constant 120 km/h): ~19.7 to 22.2 kWh/100 km
Pozimi je bolj realna ocena 24 kWh/100 km.
In slika se precej spremeni.
Dragi moji, dokler v elektriki ne bo standard 80-90kwh baterija za male avte, 120 za srednje in 150 za velike, bo doseg tak da je pri daljših vožnjah treba računati. In ne pozabiti, da se elektriko vozi večino časa od 80% baterije do 10%, se pravi z 70% nominale. In hitro pridemo iz 500km dosega na 350, kar rata pozimi 250km (na avtocesti).
Iz testiranje drugih:
Mixed City/Suburban Driving: ~16.2 kWh/100 km to 18.6 kWh/100 km
High-Speed Highway (constant 120 km/h): ~19.7 to 22.2 kWh/100 km
Pozimi je bolj realna ocena 24 kWh/100 km.
In slika se precej spremeni.
Dragi moji, dokler v elektriki ne bo standard 80-90kwh baterija za male avte, 120 za srednje in 150 za velike, bo doseg tak da je pri daljših vožnjah treba računati. In ne pozabiti, da se elektriko vozi večino časa od 80% baterije do 10%, se pravi z 70% nominale. In hitro pridemo iz 500km dosega na 350, kar rata pozimi 250km (na avtocesti).
Strani: 1