Strani: 1

najobj sporočil: 33.344
[#3083781] 10.06.26 20:20
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 10.06.2026 20:32
... Dobrih šest milijard evrov je tržna vrednost prvih petih najbolj vrednih reprezentanc, ki bodo od 11. junija nastopale na letošnjem svetovnem prvenstvu v nogometu. ...

... ja, in vse silne milijarde naduvanim zvezdnikom - v bistvu so zgolj bogato preplačani sužnji še bolj bogatih lastnikov, ki si igralce prodajajo/posojajo med sabo - za brcanje žoge so najboljši dokaz, da je zaradi denarja enako kot bolj ali manj vse na "demokratičnem" zahodu v totalnem kurcu, ki s fuzbalom iz začetkov te igre(!) nima več nobene zveze ... khmm, ker razen števila igralcev na igrišču - predsednik UEFA Čeferin je pred kratkim izjavil, da vedno novih pravil sploh več ne razume - enako kot včasih ni več ostalo pravzaprav nič ...

P.S.: ne bom se preveč čudil, ko bo Trump www.rtvslo.si/sport/...id=1&pid=1 sam sebe proglasil za svetovnega prvaka, če bo zaradi rasizma www.rtvslo.si/sport/...kov/784894 in šikaniranja na vsakem koraku predstavnikov "manjvrednih" držav zaradi protestnega odhoda solidarnih držav prvenstvo prekinjeno ... aja, če kdo na totem forumu misli, da z bogato preplačanimi sužnji brez pravic pretiravam, naj se spomni na Luko Dončića, ki je iz medijev izvedel, da so ga brez vprašanja njegovi lastniki prodali ...
Sam-sung24 sporočil: 33
[#3084682] 09:55 · odgovor na: najobj (#3083781)
Odgovori   +    0
To sporočilo je izbrisal avtor (07.07.2026 09:55)
Sam-sung24 sporočil: 33
[#3084683] 09:56 · odgovor na: najobj (#3083781)
Odgovori   +    1
Sužnji praviš? Koliko zaslužijo ti sužnji in koliko zaslužiš ti suženj? :)
najobj sporočil: 33.344
[#3084697] 15:56 · odgovor na: Sam-sung24 (#3084683)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 07.07.2026 16:04
[Sam-sung24]
Sužnji praviš? Koliko zaslužijo ti sužnji in koliko zaslužiš ti suženj? :)
... ja, ampak jaz sem svojega telesa gospodar in jaz odločam, za koga bom ne glede na plačilo delal ali ne, moj delodajalec pa ni moj lastnik, da bi me posojal ali prodajal komuroli mu paše ... khmm, kot se je to zgodilo bogato (pre)plačanemu superzvezdniku Dončiću, ki je iz medijev(!) izvedel, da se ga je njegov ekscesno bogati lastnik v Dallasu naveličal in ga je prodal drugemu ekscesno bogatemu lastniku v Los Angeles ...

P.S.: sicer ne poznam njegove pogodbe in ne vem, kakšno odškodnino bi moral plačati Dončić svojemu lastniku, če bi ga poslal v kurac in - v drugi klub sam po svoji volji ziher ne more - bi profesionalni košarki(!) preprosto rekel "dost mam" ... no, kaj pa naj rečejo stotisoči novodobnih sužnjev v profesionalnem športu, o katerih noben ne ve nič in ki niso - OK, vsi niso tako dobri - tako bogato plačani kot Dončić in nimajo nobenih pravic, da bi sami odločali o svojem delu (= v bistvu o svojem telesu) , njihovi lastniki pa si jih kot kose mesa posojajo in prodajajo med sabo ... ja, v zblojenem svetu pravzaprav sužnjelastniškega kapitalizma www.rtvslo.si/crna-k...eta/785870 je to težko razumeti, ampak tako pač je, jebiga ...

Strani: 1

vm-kiva