Strani: 1

FIN-379669 sporočil: 9.432
[#3082591] 12:34
Odgovori   +    9
Jaz ne bi rekel, da je kdo posebej kriv, bi rekel vsi po malem. Vse to se je dalo predvideti, tudi že 15 let nazaj, ampak birokrati hodijo v službo, ne razmišljajo o vseh vidikih, morda največ o 40% problematike.
To je ključni problem, pomanjkanje razmišljujočih in voljnih... in tako že vsaj 20 let. Ljudje gredo na šiht, po plačo. In bežijo od vsakršne odgovornosti in napenjanja možganov. Nobena nova vlada ne bo na hitro spremenila take jalove mentalitete, ki se pase po našem javnem sektorju že desetletja.
Zato se pri nas vozimo v drugi prestavi - v vseh smislih. Vozimo se, a je vse skupaj počasi in potratno. Celoten javni sektor tako deluje.
igor7 sporočil: 46
[#3082592] 12:43
Odgovori   +    6
Rešitev po Darsu: Ni voznikov-ni problema!
velikipok sporočil: 1.654
[#3082597] 13:11
Odgovori   +    1
Šivilja je eno tako oholo in pokvarjeno teslo.
Ko odpre usta, se ali zlaže ali blekne neumnost.
Vmes pa veselo aneksira in pobira apanažo po vzoru Zokija v LJ in Arsenoviča v MB.
Komaj čakam, da se trajno pobere iz političnega odra... žal bom zaradi neumnosti SLO volilcev levega pola čakal še vsaj en mandat.
FIN-379669 sporočil: 9.432
[#3082599] 13:38 · odgovor na: velikipok (#3082597)
Odgovori   +    4
Šivilja dela tisto, po čemer se Vrtovcu and Co sline cedijo... ne bo bistvenega premika na bolje. Namesto Petriča bo sedaj anekse podpisoval Južna. So what? Državljani bomo na istem, le malo se bo "presežek" porazdelil.
XDONA1 sporočil: 1.936
[#3082600] 13:41 · odgovor na: FIN-379669 (#3082591)
Odgovori   +    0
[]
Jaz ne bi rekel, da je kdo posebej kriv, bi rekel vsi po malem. Vse to se je dalo predvideti, tudi že 15 let nazaj, ampak birokrati hodijo v službo, ne razmišljajo o vseh vidikih, morda največ o 40% problematike.
To je ključni problem, pomanjkanje razmišljujočih in voljnih... in tako že vsaj 20 let. Ljudje gredo na šiht, po plačo. In bežijo od vsakršne odgovornosti in napenjanja možganov. Nobena nova vlada ne bo na hitro spremenila take jalove mentalitete, ki se pase po našem javnem sektorju že desetletja.
Zato se pri nas vozimo v drugi prestavi - v vseh smislih. Vozimo se, a je vse skupaj počasi in potratno. Celoten javni sektor tako deluje.
DARS ima vse analize skozi leta in lahko točno vidi, kako promet skozi leta raste/pada. To velja tako za gradbišča, kot za nameravane tretje pasove. Seveda, če so ministriu analfabeti in če se na vodilne položaje postavljajo "zaslužni", potem je situacija taka, kot je.

Druga plat problema so seveda vozniki, ampak tudi če vsi vozimo 50km/h bo ravno tako nastal zastoj, še večji. Vidiš pa masrikaj na naših cestah in včasih se vprašaš, kako je dotični prišel do izpita.

Zanimiva mi je izjava SDS prvaka. Ker 4 leta nazaj in še prej se je pa gradilo ponoči in zastojev ni bilo, ali kako? :)
Me pa vsaj nekaj veseli ob napovedi nove vlade, razmere na avtocestah se bomo drastično izboljšale.
velikipok sporočil: 1.654
[#3082602] 13:47 · odgovor na: FIN-379669 (#3082599)
Odgovori   +    1
Mogoče. Mogoče ne. Ne veva. Bova videla.
Zagotovo pa Vrtovec & Co. ne bodo mimo aneksov spizdili 2,5 mio EUR. In nisem si to izmislil jaz, njena kolegica iz stranke je to prostodušno priznala v kamero drugi njuni kolegici iz stranke. In te kamere ni držal v rokah Black Cube in kao naročal JJ ampak je to naročal Golob oz, njegov "vizionar" prometa...
FIN-263888 sporočil: 651
[#3082603] 13:48
Odgovori   +    1
Če ne znaš in si nesposoben so ti vedno za vse krivi drugi.
tomaz.peli sporočil: 199
[#3082605] 13:55
Odgovori   +    1
Kamarila v odhodu ugotavlja, da so krivi državljani. Popolno pomanjkanje samorefleksije, ošabnost in nadutost. Politiki novega kova.

Manjka samo še priporočilo naj se potuje z vlaki. S kolesi je že bolj riskantno, ker rabiš cesto, avtobus pa se ne stlači mimo zapore dela na cesti.

Slišim zadnjič na Valu 202, pravi gost v oddaji, Kolumbijec, da je Kolumbija velika, da rabiš 3 ure da prideš iz Kolumbije. Pa pravi voditeljica, tudi v Sloveniji rabiš tri ure, če greš z vlakom.

Lep pozdrav gospe Brbljatušek na kmalu novi pozicji.
FIN-205757 sporočil: 205
[#3082606] 13:58 · odgovor na: FIN-379669 (#3082591)
Odgovori   +    1
Drži kot pribito. V ljubljanske službice se že desetletja kadruje izključno po vezah. Ne samo na darsu. Se strinjam, da je ni vlade, ki bo to spremenila. Postali smo, ali pa v kratkem bomo, najslabše razvita država v regiji. Že prav resno razmišljam o odhodu.
FIN-205757 sporočil: 205
[#3082609] 14:11
Odgovori   +    0
Dnevnik HRT, enkrat ta teden: izgradnja 3. pasu od vozlišča Zagreb zahod do cestninske postaje Lučko. 18 km. Vrednost pogodbe 29,5 mio. Čas izvedbe 1 leto. Delo v treh izmenah 365 dni/leto. Med gradnjo prosta dva pasa v vsako smer z omejitvijo hitrosti.
Nekje v naših medijih sem zasledil, da je ocena vrednosti za 3. pas od Kozarij do Vrhnike 145 mio. Petkrat več! Ja, petkrat več! Ne samo dvakrat več. Petkrat več! Približno ista razdalja. Oboje po ravnem, brez mostov ali predorov. Pogodba seveda ni podpisana, kdaj bo narejeno se ne ve, koliko časa bodo delali, pa še manj. No, Slovenci, kaj bomo zdaj naredili? Danes nič, petek je, gremo na morje, a veš.
najobj sporočil: 33.275
[#3082611] 14:20 · odgovor na: FIN-379669 (#3082591)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 15.05.2026 14:23
[]
... čuj, mogoče sem glup, ampak res ne razumem, zakaj silni prometni "strokovnjaki" na avtocestah delajo neke preozke "prehitevalne" pasove, kjer brez povzročanja splošne nevarnosti sploh ne moreš prehitevat ... khmm, namesto da bi na zoženem "ostanku" avtoceste ob popravilih lepo imeli en vozni pas za vsako smer in bi vsi dovolj varno vozili bolj počasi, kar se itak dogaja, če se seveda zaradi prometnih "strokovnjakov" ne zgodi nesreča in potem niti bolj počasi ne vozi noben, ker vsi stojijo ...
rx170 sporočil: 6.965
[#3082612] 14:25
Odgovori   +    0
Mene ne briga kaj pravi Janez Janša, ker je svojo nespsobnost že večkrat dokazal.

Ne glede na to, da je npr. pri zapori pri Slovenski Bistrici stop znak na uvozu na avtocesto, kot pa je praktično nemogoč in preglednost katastrofalna (ogledalo mrtvi kot, obračanje glave za več kot 90 stopinj da sploh kaj vidiš) mora Bratuiškova čimprej dobiti kovinske zapestnice na roke in na noge.
0105Vrvic sporočil: 183
[#3082613] 14:31
Odgovori   +    0
Švicarji naredijo montažni nadvoz !!

Strani: 1

vm-qetesh