Strani: 1

leben1 sporočil: 781
[#3080497] 08:48
Odgovori   +    3
Pa so že pred več kot dvema letoma napovedovali, da se bo to zgodilo. In kaj je EU in mi z njimi vred napravila? Nič učinkovitega. Vlivali so naprej denar v sončnice in vetrnice, zapirali naftovode in plinovode v kazen Rusije, v ozadju pa so najpodjetnejši še naprej kupovali po ovinkih od njih naprej. Potem je Ukrajina zaprla pipe plinovodov preko njihovega ozemlja, pa spet niso naredili nič, Madžare so celo kaznovali s prezirom in grožnjami. Ko pa so prišli do konca in ni več nobenega obvodnega izhoda, pa smo tu kjer naenkrat ugotavljajo, da so zaloge rezerv prazne. Sedanje stanje je povsem normalna logična posledica vsega skupaj. Ko se je pa še Trump odločil prevzeti globalno finančno prevlado City of Londonu in sam nadzorovati tokove nafte po celem svetu in šel v vojno nad Iran, smo dobili to situacijo. Po koncu se bodo cene unesle, EU pa bo obsedel a z golo ritjo podrejena novemu gospodarju.
tonifinance sporočil: 91
[#3080499] 09:10
Odgovori   +    4
So si čisto sami krivi. Če nimaš skladišč (tako kot mi) tudi prazna ne morejo biti...
Sam-sung24 sporočil: 20
[#3080505] 09:41 · odgovor na: leben1 (#3080497)
Odgovori   +    1
Obnovljivih virov je še premalo. Tako kot je premalo jedrskih elektrarn in termoelektrarn. :)
primvla sporočil: 1.358
[#3080511] 09:53 · odgovor na: Sam-sung24 (#3080505)
Odgovori   +    0
ja, ker se je clovekov metabolizem skozi zadnjih recmo 100 let spremenil toliko, da potrebujemo exponentno rast virov energije per capita? ceprav v resnici smo od cirka 2000 naprej dosegli plato, kar nam je v plus.
leben1 sporočil: 781
[#3080517] 10:35 · odgovor na: Sam-sung24 (#3080505)
Odgovori   +    1
[Sam-sung24]
Obnovljivih virov je še premalo. Tako kot je premalo jedrskih elektrarn in termoelektrarn. :)
Saj ne da ni res. A Nemci kot gonilna sila politik v EU so šli v tem predaleč in namenoma ukinjali jedrsko energijo in poceni plin in nafto, kar je skregano z realnostjo, ki jo žal vidijo šele sedaj, prepozno. Mi kot verni sledilci EU politik pa smo zato v istem zosu. Nemci sedaj selijo veliko energetsko požrešneproizvodnje tudi na Madžarsko, kjer je cena energije več kot pol nižja. Pa mi? Zaostajamo kot vedno.

Strani: 1

vm-kiva