Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Evropski politiki bi prepovedali izraz vegi šnicl in slanina
Strani: 1
sporočil: 834
Zadnja sprememba: Dynisco 06.03.2026 09:36
Hvala bogu!! Še je upanje, da čez generacijo ali dve, EU le ne bo
samo eno leglo pedrov in veganov...
sporočil: 80
Eh ja, še en predpis v množici tisočih, ki ga bo verjetno težko
nadzirat in ki ima sistemsko vprašljive koristi ... mislim, kot da
bodo ljudje, ki imajo radi šnicle kupovali "ponesreči" veganski
šnicel in obratno -- kot da bom pa zdaj namesto tofu klobasic in
polpetov iz strošnic šel kupovat živalsko meso.
Pa se zgražam, ko kakšen kolega govori o "veganskih piščančjih prsih" ali kaj podobno butastega, ampak to je tako kot hoja v kopalkah po mestnem središču ... sam zavijam z očmi in si mislim svoje, ampak da bi to prepovedal se mi zdi pa absurdno.
Če že govorimo o komuniciranju izdelkov oz. embalaži le teh, je treba še naprej odpirat transparenco o sestavinah, izvoru in hranilnih vrednostih ... nej vsak poimenuje stvar kakor želi, dokler ne posega v IP nekoga drugega. Bistvo je, da veš ali si ti kupil svinjsko klobaso ali klobasico iz tofuja. Ne pa da slednji ne bi rekel "klobasa". #eyeroll
Pa se zgražam, ko kakšen kolega govori o "veganskih piščančjih prsih" ali kaj podobno butastega, ampak to je tako kot hoja v kopalkah po mestnem središču ... sam zavijam z očmi in si mislim svoje, ampak da bi to prepovedal se mi zdi pa absurdno.
Če že govorimo o komuniciranju izdelkov oz. embalaži le teh, je treba še naprej odpirat transparenco o sestavinah, izvoru in hranilnih vrednostih ... nej vsak poimenuje stvar kakor želi, dokler ne posega v IP nekoga drugega. Bistvo je, da veš ali si ti kupil svinjsko klobaso ali klobasico iz tofuja. Ne pa da slednji ne bi rekel "klobasa". #eyeroll
A pa mi lahko poveš en sam razlog, razen namernega jebnja v glavo,
zakaj bi piščančnjim prsim ali odojku upravičeno dodal spredaj
"veganski"??
sporočil: 24
[Dynisco]Mogoče bi bilo bolj smiselno in koristno vprašati se, zakaj te to tako moti in zakaj tako neškodljivo uporabo jezika pojmuješ kot jebanje v glavo, če uporabim tvoje besede. Kako bi šele reagiral, če bi kdo nehote ruknil v tvoj avto v koloni :)))
A pa mi lahko poveš en sam razlog, razen namernega jebnja v glavo, zakaj bi piščančnjim prsim ali odojku upravičeno dodal spredaj "veganski"??
sporočil: 1.107
pa saj nihče ne prepoveduje prodaje vegi proizvodov, temveč ne
dovoljuje uporabe poimenovanja
[PAC89]Ne bi bilo, ne bolj smiselno, še manj koristno!!
Postaviti na mizo karfijolo in jo "servirati" kot veganski piščanec, je kombinacija idiotizma in jebanja v glavo vseh prisotnih, ki jim je jasno, da eno z drugim nima blage veze. Če ti doma obiraš korenjeva bedra, mi sladko dol visi. Da pa ta pederizacija imen mesnih jedi postane enkrat vsakdanjik, je pa pomoje fejst narobe!
Z avtom me pa komot rukne. To ni žlehtnoba, to se zgodi...
sporočil: 759
[LjubiteljCO2]Mi jih niti volili nismo, so se kar sami med seboj določili brez nas.
EU birokracija dela to kar zna!
Volili ste, imejte ;=)))
sporočil: 2.216
Zadnja sprememba: 0430ABAKU 06.03.2026 19:15
Bomo oranžadi še lahko rekli malinovec*?* Na Gorenjskem se je tradicionalno vsaki brezalkoholni pijači reklo malinovec. Še posebej, če je šlo za razredčen sadni sirup (kateregakoli okusa). Sicer generacija, ki to ve in uporablja počasi izgineva po naravni poti. Danes mladina in srednja generacija tega že ne vesta več.
Sicer imajo Nemci podobno in celo bolj uradno. Na coca-coli menda še zdaj piše "koffeinhaltige limonade". Limonade!
Strani: 1