Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Evropski politiki bi prepovedali izraz vegi šnicl in slanina
Strani: 1
sporočil: 834
Zadnja sprememba: Dynisco 06.03.2026 09:36
Hvala bogu!! Še je upanje, da čez generacijo ali dve, EU le ne bo
samo eno leglo pedrov in veganov...
sporočil: 80
Eh ja, še en predpis v množici tisočih, ki ga bo verjetno težko
nadzirat in ki ima sistemsko vprašljive koristi ... mislim, kot da
bodo ljudje, ki imajo radi šnicle kupovali "ponesreči" veganski
šnicel in obratno -- kot da bom pa zdaj namesto tofu klobasic in
polpetov iz strošnic šel kupovat živalsko meso.
Pa se zgražam, ko kakšen kolega govori o "veganskih piščančjih prsih" ali kaj podobno butastega, ampak to je tako kot hoja v kopalkah po mestnem središču ... sam zavijam z očmi in si mislim svoje, ampak da bi to prepovedal se mi zdi pa absurdno.
Če že govorimo o komuniciranju izdelkov oz. embalaži le teh, je treba še naprej odpirat transparenco o sestavinah, izvoru in hranilnih vrednostih ... nej vsak poimenuje stvar kakor želi, dokler ne posega v IP nekoga drugega. Bistvo je, da veš ali si ti kupil svinjsko klobaso ali klobasico iz tofuja. Ne pa da slednji ne bi rekel "klobasa". #eyeroll
Pa se zgražam, ko kakšen kolega govori o "veganskih piščančjih prsih" ali kaj podobno butastega, ampak to je tako kot hoja v kopalkah po mestnem središču ... sam zavijam z očmi in si mislim svoje, ampak da bi to prepovedal se mi zdi pa absurdno.
Če že govorimo o komuniciranju izdelkov oz. embalaži le teh, je treba še naprej odpirat transparenco o sestavinah, izvoru in hranilnih vrednostih ... nej vsak poimenuje stvar kakor želi, dokler ne posega v IP nekoga drugega. Bistvo je, da veš ali si ti kupil svinjsko klobaso ali klobasico iz tofuja. Ne pa da slednji ne bi rekel "klobasa". #eyeroll
A pa mi lahko poveš en sam razlog, razen namernega jebnja v glavo,
zakaj bi piščančnjim prsim ali odojku upravičeno dodal spredaj
"veganski"??
sporočil: 24
[Dynisco]Mogoče bi bilo bolj smiselno in koristno vprašati se, zakaj te to tako moti in zakaj tako neškodljivo uporabo jezika pojmuješ kot jebanje v glavo, če uporabim tvoje besede. Kako bi šele reagiral, če bi kdo nehote ruknil v tvoj avto v koloni :)))
A pa mi lahko poveš en sam razlog, razen namernega jebnja v glavo, zakaj bi piščančnjim prsim ali odojku upravičeno dodal spredaj "veganski"??
sporočil: 1.107
pa saj nihče ne prepoveduje prodaje vegi proizvodov, temveč ne
dovoljuje uporabe poimenovanja
[PAC89]Ne bi bilo, ne bolj smiselno, še manj koristno!!
Postaviti na mizo karfijolo in jo "servirati" kot veganski piščanec, je kombinacija idiotizma in jebanja v glavo vseh prisotnih, ki jim je jasno, da eno z drugim nima blage veze. Če ti doma obiraš korenjeva bedra, mi sladko dol visi. Da pa ta pederizacija imen mesnih jedi postane enkrat vsakdanjik, je pa pomoje fejst narobe!
Z avtom me pa komot rukne. To ni žlehtnoba, to se zgodi...
sporočil: 759
[LjubiteljCO2]Mi jih niti volili nismo, so se kar sami med seboj določili brez nas.
EU birokracija dela to kar zna!
Volili ste, imejte ;=)))
Strani: 1