Strani: 1 2

F24-03485 sporočil: 80
[#3076811] 29.01.26 20:10
Odgovori   +    4
Kar se tiče dotičnega gospoda je med vrsticami nekaj o njegovem "načinu delovanja" pred davnimi leti, povedal tudi Rado Pezdir.
Če me spomin ne vara je podal celo ovadbo, pa se je vse skupaj, čisto po Slovensko, lepo pozabilo...
FIN-544124 sporočil: 5.795
[#3076813] 29.01.26 20:47
Odgovori   +    5
Očitno je Petra dobro nasedla.

Joc je brez enega centa dobil članek o njem.

In sedaj še debato.

Ajajaj.
Noni sporočil: 3
[#3076815] 29.01.26 22:58 · odgovor na: najobj (#3076804)
Odgovori   +    0
Ja, seveda je danes veliko ljudi, ki si znajo poiskati informacije. Ampak velik del populacije je še vedno prisesan na izključno RTV ali PoP Tv in si ne iščejo dodatnih informacij oz. ne preverjajo kaj tam slišijo (nimajo časa, nočejo, ali pa pač živijo v tej navidezni resničnosti in jo dojemajo kot edino resnico).

Za Rusijo lahko vidiš na X-u marsikaj, za S.Korejo malo manj, je pa itak splošno znano kako je z novinarstvom v diktaturah, zato mi je prišla na pamet ta prispodoba. Pred časom pa je bil, na National Geografic se mi zdi, dokumentarec, ko so enega zahodnjaka spustili v S.Korejo, da bi poročal o tej državi. Je bilo zanimivo pogledat, na vsakem koraku so mu bili odkrito ali prikrito za petami razni agenti... Je lahko videl/snemal le kar so dovolili
odvisnik sporočil: 3.862
[#3076816] 30.01.26 00:29 · odgovor na: 1357 (#3076807)
Odgovori   +    5
Zadnja sprememba: odvisnik 30.01.2026 00:35
[1357]
Žalosten tekst, pa ne zaradi vsebine temveč zaradi stanja duha avtorice teksta, ki kljub temu da je dolgoletna tekstopiska pri poslovni medijski hiši, še vedno ne razume kdo so akterji in s kakšno težo v kapitalizmu. Kapitalizem je v svoji osnovi dvorazredna družba, lastniki in nelastniki kapitala in vsak od teh dveh deležnikov ima svoje pravice in obveznosti, je pa tudi že iz imena sistema jasno kdo ima zadnjo besedo. Tako v praksi kapitalistična ureditev deluje. Sedaj pa k vsebini teksta. Joc Pečečnik je eden najpremožnejših slovencev, predsednik SBC in po svoji naravi zelo ljudski človek, česar tudi ne skriva. Glede na dejstvo, da je bil tekst poslan z glavami SBC in Pečečnik spodaj podpisan kot aktualni predsednik SBC, bi sam kot eventuelni tekstopisec preveril zgolj to ali je to mnenje predsednika SBC ali pa uradno stališče SBC. Mene osebno to sporočilo za medije ni presenetilo zato ker tudi predsednik vlade sodi v krog ljudi, ki izpolnjujejo vsaj osnovne pogoje za članstvo v tem klubu, če se trenutno ne bi ukvarjal s politiko.

Zalostno je mnenje nekoga, ki se je izobrazeval v druzbi, kjer protokol precej pomeben.
A kot zgleda je vseeno denar nad njim.
To je zalostno predvsem za vse izme, ki jih ti npr podpiras.

Pececnik je mogoce ljudski, a to komot pomeni, da je navaden kmetavz.
Mogoce celo dvolicen.
[#3076817] 30.01.26 00:31 · odgovor na: FIN-544124 (#3076813)
Odgovori   +    2
[]
Očitno je Petra dobro nasedla.

Joc je brez enega centa dobil članek o njem.

In sedaj še debato.

Ajajaj.
Tudi vsak v crni kroniki ga...
[#3076818] 30.01.26 00:48 · odgovor na: PAC89 (#3076808)
Odgovori   +    0
[PAC89]
> [MatejRigel]
> Tole moram absolutno demantirati. Finance in Simona so nasprotovale uporabi pizde v naslovu mojega članka o Javierju Mileju. V osnovi pa je bila to IZKLJUČNO MOJA ideja.

Demantirati kaj? Da je beseda bila uporabljena v naslovu prispevka v tem časniku? Nekdo jo je ODOBRIL in to nisi bil ti, ne glede na lastništvo ideje.

Rigelnik s svojo vulgarnostjo ni nikogar zalil.
Razen dolocenih puritancev seveda. Za vse ne bo nikoli prav.
To je njegov nacin komunikacije oz poudarjanje besedila.
Sploh ce ves da sta mu blizu Vitomil zupan in argentinec z motorno zago.

Meni tudi ni npr vsec njegov slog pisanja, je pa dejstvo, da je njemu lasten.
In ce je to le en komentar, je vse skup lahko dobra popestritev casnika.
Vseeno so finance rumene ;).
In glede na to, da si si zapomnil, je njegov naslov ziher dosegel namen ;).

Je pa dejstvo, da kvaliteta novinarstva pada.
Sam tu niso odgovorni le novinarji, ampak tudi mi bralci oz narocniki.
Za malo denarja, malo muzike pravijo.;).
[#3076819] 30.01.26 01:05 · odgovor na: 1357 (#3076807)
Odgovori   +    3
www.24ur.com/novice/...nikom.html

Tule ze pise, da je to njegovo osebno mnenje.

Vendar ce napises mail novinarju iz sluzbenega maila, moras vseeno upostevat dolocena pravila.

Sam sem bil velikokrat drugacnega mnenja, kot drustvo ki sem ga zastopal, a ga vseeno nisem izrazal javno zunaj drustva.
S tem pokazes doloceno spostovanje do clanov in funkcije.

Vsekakor lahko delujes kot pececnik, ampak s tem pokazes, da si ti na prvem mestu.
Kar je sicer v skladu s tvojim prepricanjem o svobodi posameznika.
FIN-544124 sporočil: 5.795
[#3076820] 30.01.26 03:00 · odgovor na: odvisnik (#3076817)
Odgovori   +    6
[odvisnik]
> []
> Očitno je Petra dobro nasedla.
>
> Joc je brez enega centa dobil članek o njem.
>
> In sedaj še debato.
>
> Ajajaj.

Tudi vsak v crni kroniki ga...
Še na 24UR ZVEČER je bil povabljen v studio.

Baje se je nekaj en Batagelj jezil na Joca.

Ehhhhhh, Batagelj je tipičen kapitalist, ki je obogatel s prodajo naravne dediščine, ki mu jo je zaupala država.

Delavce ima na minimalcu in zato se jezi čez Mesca.

Itak je vse skupaj brez veze.

Je pa Joc vseeno car, ker je naredil vihar v kozarcu vode.

Spet so nam vrgli kost, da ne vidimo pomembnih stvari.

Stara fora.
1357 sporočil: 7.584
[#3076825] 30.01.26 06:20 · odgovor na: odvisnik (#3076819)
Odgovori   +    6
Zadnja sprememba: 1357 30.01.2026 06:24
Sam si napisal kaj pomeni ljudski človek. Name osebno nikoli ni naredil nekega pretiranega vtisa, pa ga poznam tudi osebno, ker je nekaj časa živel skupaj z eno od mojih sosed. Ampak pustimo to.
Moj namen pisanja na tej temi je bil drug. Tikal se je predvsem avtorice teksta. Iz objavljene korespondence je razvidno, da se Joc in Petra zelo dobro med seboj poznata. In za osnovo teksta jemati osebno korespondenco dveh oseb je otročje in pritlehno hkrati, najbolj pa škodi ugledu medija za katerega avtorica dela. Precej težje bodo novinarji tega medija prihajali do insajderskih informacij iz prve ker jim sogovorniki enostavno ne bodo verjeli, da bo vse skupaj ostalo "off the record" ali po slovensko v diskreciji sogovornikov. Pri Bloomberg SLovenija se jim samo smeji.
0531Zavar sporočil: 2.515
[#3076826] 30.01.26 07:40 · odgovor na: 1357 (#3076825)
Odgovori   +    3
[1357]
Sam si napisal kaj pomeni ljudski človek. Name osebno nikoli ni naredil nekega pretiranega vtisa, pa ga poznam tudi osebno, ker je nekaj časa živel skupaj z eno od mojih sosed. Ampak pustimo to.
Moj namen pisanja na tej temi je bil drug. Tikal se je predvsem avtorice teksta. Iz objavljene korespondence je razvidno, da se Joc in Petra zelo dobro med seboj poznata. In za osnovo teksta jemati osebno korespondenco dveh oseb je otročje in pritlehno hkrati, najbolj pa škodi ugledu medija za katerega avtorica dela. Precej težje bodo novinarji tega medija prihajali do insajderskih informacij iz prve ker jim sogovorniki enostavno ne bodo verjeli, da bo vse skupaj ostalo "off the record" ali po slovensko v diskreciji sogovornikov. Pri Bloomberg SLovenija se jim samo smeji.
Mislim da bi moral biti pa pošteno naiven, če bi pri kakršnem koli kontaktu z novinarjem, ki piše za tabloid, mislil da bo kaj od tega ostalo off-the-record...v bistvu obratno, ko hočeš da nekaj zvedo vsi, to poveš največji čvekli v firmi :)
MAN-1465775 sporočil: 224
[#3076828] 30.01.26 08:08
Odgovori   +    3
Kokainko Joc, neki mu je en v robo zmešu, pazi če bereš, menjaj dilerja :)
[#3076829] 30.01.26 08:08 · odgovor na: 0531Zavar (#3076826)
Odgovori   +    3
"Off the record" je del novinarskega kodeksa kadar se poroča o vročih in eksplozivnih družbenih temah. Da bi bile Finance tabloid? To ravno niso, so pa, tako kot večina novodobnih medijev, predvsem poslovnemu novičarstvu predan medij, to sta tudi obe tekstopiski. Predvsem avtorica teksta, pod katerim pišemo te komentarje, zelo rada v svojih tekstih zahaja v nepotrebno moraliziranje, ki je v poslu brezpredmetno, ker je poslovna zakonodaja zelo jasna z zelo jasno ločnico kaj je zakonsko prepovedano kaj pa ne. In posledično tudi ni prav veliko prostora za umotvorno modrovanje prosto po svobodi kar pa avtorica tega teksta zelo rada počenja.
[#3076830] 30.01.26 08:15 · odgovor na: 1357 (#3076825)
Odgovori   +    0
[1357]

Ce se novinarka in pececnik poznata, si je novinarka naredila precej slabo uslugo.

Bloomberg ni isto kot Finance :).
PAC89 sporočil: 4
[#3076831] 30.01.26 08:16 · odgovor na: odvisnik (#3076818)
Odgovori   +    0
[odvisnik]
> [PAC89]
> > [MatejRigel]
> > Tole moram absolutno demantirati. Finance in Simona so nasprotovale uporabi pizde v naslovu mojega članka o Javierju Mileju. V osnovi pa je bila to IZKLJUČNO MOJA ideja.
>
> Demantirati kaj? Da je beseda bila uporabljena v naslovu prispevka v tem časniku? Nekdo jo je ODOBRIL in to nisi bil ti, ne glede na lastništvo ideje.

Rigelnik s svojo vulgarnostjo ni nikogar zalil.
Razen dolocenih puritancev seveda. Za vse ne bo nikoli prav.
To je njegov nacin komunikacije oz poudarjanje besedila.
Sploh ce ves da sta mu blizu Vitomil zupan in argentinec z motorno zago.

Meni tudi ni npr vsec njegov slog pisanja, je pa dejstvo, da je njemu lasten.
In ce je to le en komentar, je vse skup lahko dobra popestritev casnika.
Vseeno so finance rumene ;).
In glede na to, da si si zapomnil, je njegov naslov ziher dosegel namen ;).

Je pa dejstvo, da kvaliteta novinarstva pada.
Sam tu niso odgovorni le novinarji, ampak tudi mi bralci oz narocniki.
Za malo denarja, malo muzike pravijo.;).
Ne gre za puritantstvo, daleč od tega. Pravim le, da če spuščaš svoj nivo javnega komuniciranja, se ne zgražaj nad tistimi, ki počnejo enako.
Kar pa se tiče malo denarja in malo muzike, pa bi rekla, da letna naročnina na Finance ni nizka, je daleč v zgornjem rangu. In ja, kvaliteta novinarstva nezadržno pada, ne strinjam pa se, da smo za to krivi bralci - prej oglaševalci.
[#3076833] 30.01.26 08:42 · odgovor na: odvisnik (#3076830)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: 1357 30.01.2026 08:48
Finance in Bloomberg Slovenija ( Adria) sta konkurenta na trgu poslovnih medijev in poslovnega novičarstva, sicer vsak s svojim konceptom in strategijo ampak predvsem in samo konkurenta na trgu.
Iz objavljenega komuniciranja se vidi, da se Joc in Petra zelo dobro medsebojno poznata ( oba se tikata, oba uporabljata sleng,...).
[#3076835] 30.01.26 08:57 · odgovor na: 1357 (#3076833)
Odgovori   +    1
[1357]
Finance in Bloomberg Slovenija ( Adria) sta konkurenta na trgu poslovnih medijev in poslovnega novičarstva, sicer vsak s svojim konceptom in strategijo ampak predvsem in samo konkurenta na trgu.
Iz objavljenega komuniciranja se vidi, da se Joc in Petra zelo dobro medsebojno poznata ( oba se tikata, oba uporabljata sleng,...).

Nisem toliko natancno bral korenspodence.
Cisto mozno, da se dobro poznata.
Mogoce celo vec kot to.;).
Ce bi jaz tako pisal mail, bi se z zensko gotovo zelo dobro poznala ;)
[#3076836] 30.01.26 09:06 · odgovor na: PAC89 (#3076831)
Odgovori   +    0
[PAC89]
> [odvisnik]
> > [PAC89]
> > > [MatejRigel]
> > > Tole moram absolutno demantirati. Finance in Simona so nasprotovale uporabi pizde v naslovu mojega članka o Javierju Mileju. V osnovi pa je bila to IZKLJUČNO MOJA ideja.
> >
> > Demantirati kaj? Da je beseda bila uporabljena v naslovu prispevka v tem časniku? Nekdo jo je ODOBRIL in to nisi bil ti, ne glede na lastništvo ideje.
>
>
> Rigelnik s svojo vulgarnostjo ni nikogar zalil.
> Razen dolocenih puritancev seveda. Za vse ne bo nikoli prav.
> To je njegov nacin komunikacije oz poudarjanje besedila.
> Sploh ce ves da sta mu blizu Vitomil zupan in argentinec z motorno zago.
>
> Meni tudi ni npr vsec njegov slog pisanja, je pa dejstvo, da je njemu lasten.
> In ce je to le en komentar, je vse skup lahko dobra popestritev casnika.
> Vseeno so finance rumene ;).
> In glede na to, da si si zapomnil, je njegov naslov ziher dosegel namen ;).
>
> Je pa dejstvo, da kvaliteta novinarstva pada.
> Sam tu niso odgovorni le novinarji, ampak tudi mi bralci oz narocniki.
> Za malo denarja, malo muzike pravijo.;).

Ne gre za puritantstvo, daleč od tega. Pravim le, da če spuščaš svoj nivo javnega komuniciranja, se ne zgražaj nad tistimi, ki počnejo enako.
Kar pa se tiče malo denarja in malo muzike, pa bi rekla, da letna naročnina na Finance ni nizka, je daleč v zgornjem rangu. In ja, kvaliteta novinarstva nezadržno pada, ne strinjam pa se, da smo za to krivi bralci - prej oglaševalci.

Narocnina res ni nizka, a mora marsikaj placat.
Bolj ciljam na placo novinarjev.
Ta verjetno ni kaj nad 3 ali 4 k neto mesecno.
Ki bi jo moral nek novinar v osnovi imet za dostojno zivljenje v Lj in da ne rabi se kaj sluzit postrani.
Je pa bilo tule v preteklih letih ze jasno napisano, da svedom ni toliko do kvalitete kot do pozitivnega poslovanja.
Posledicno je tezko placat novinarje po njih potrebah ;).
0329Softb sporočil: 3.758
[#3076839] 30.01.26 10:40
Odgovori   +    7
Že par let ne sodelujem več na forumu, tokrat se bom oglasil.

Po poteku naročnine jo bom ponovno podaljšal, TUDI zaradi te reakcije Sovdatove in Toplakove.

Pečečnik - bye !
kzupanc sporočil: 10.781
[#3076840] 30.01.26 11:43
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: kzupanc 30.01.2026 11:44
Mislim...Pečečnik je pa res do konca in čez primitiven.
Nollem sporočil: 1.101
[#3076846] 30.01.26 13:14 · odgovor na: 0430ABAKU (#3076780)
Odgovori   +    2
[0430ABAKU]
> [Nollem]
> l.1991 so jih v prvi letnik sprejeli 300... da jih je bilo 5 let pred tem skoraj enkrat več v letniku?

Jp. Vpisanih je bilo 740. Potem je bil sprejemni iz matematike. Uradno je bilo mest 500. V praksi jih je šlo nekaj več.
Pri točkah se je štelo: rezultat sprejemnega + uspeh iz srednje šole + točke glede na predmetnik srednje šole (predvsem št. tedenskih ur matematike).

Potem je v prvem letniku v drugi abecedni polovici masaker naredil prof. Savo Poberaj pri fiziki1/2. V drugi letnik se je tako prebilo približno 70% s priimkom A-K in 30% K-Ž. R. Golob je imel lažji program (prva polovica abecede), Pečečnik pa težjega.

V današnjih časih generacije na FE redko presežejo 180 študentov. Še računalnikarji so šli stran. Stavba na Tržaški mora biti hiša strahov?
pri nas je bilo na sprejemcih (MAT+ FIZ) nekaj čez 600 prijavljenih za 300 prostih mest. sem naredil, a sem se (bedak jaz) vpisal na ekonomijo - se mi je štrom zaradi par prfoksov na vegovi res preveč zameril
Dynisco sporočil: 804
[#3076855] 30.01.26 16:55
Odgovori   +    4
Tole je s strani Pečečnika res čisto mim. Ne vem, če je etično tole zapakirati pod pravico do lastnega mnenja, zaboga!?

Kot bi šel predsednik kluba veganov k frendu na koline in ga potem hvalil med krajani, kako dobro so mu ratale krvavice...?! Mal ne gre skup, ne?
pcs sporočil: 5.558
[#3076857] 30.01.26 17:13
Odgovori   +    5
Nivo komuniciranja gor ali dol, mene moti predvsem, da še eno "kao" združenje podjetnikov deluje proti podjetništvu. Ob kolhozom namenjeni GZS imamo še s politiko zlizan Slovenian Business Club.

Od GZS ni za mala/srednja podjetja nobene koristi, od Pečečnika je pa kot kaže še škoda. Q*rc pa taki podjetniki.

Lp,
M
pcs sporočil: 5.558
[#3076918] 31.01.26 17:32 · odgovor na: pcs (#3076857)
Odgovori   +    0
[pcs]
Nivo komuniciranja gor ali dol, mene moti predvsem, da še eno "kao" združenje podjetnikov deluje proti podjetništvu. Ob kolhozom namenjeni GZS imamo še s politiko zlizan Slovenian Business Club.

Od GZS ni za mala/srednja podjetja nobene koristi, od Pečečnika je pa kot kaže še škoda. Q*rc pa taki podjetniki.

Lp,
M
Karma is a bitch:

slovenskenovice.delo...pi-vodstva

M
najobj sporočil: 33.128
[#3076993] 02.02.26 15:47 · odgovor na: Noni (#3076815)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 02.02.2026 15:51
[Noni]
Ja, seveda je danes veliko ljudi, ki si znajo poiskati informacije. Ampak velik del populacije je še vedno prisesan na izključno RTV ali PoP Tv in si ne iščejo dodatnih informacij oz. ne preverjajo kaj tam slišijo (nimajo časa, nočejo, ali pa pač živijo v tej navidezni resničnosti in jo dojemajo kot edino resnico).

Za Rusijo lahko vidiš na X-u marsikaj, za S.Korejo malo manj, je pa itak splošno znano kako je z novinarstvom v diktaturah, zato mi je prišla na pamet ta prispodoba. Pred časom pa je bil, na National Geografic se mi zdi, dokumentarec, ko so enega zahodnjaka spustili v S.Korejo, da bi poročal o tej državi. Je bilo zanimivo pogledat, na vsakem koraku so mu bili odkrito ali prikrito za petami razni agenti... Je lahko videl/snemal le kar so dovolili
... ja, strinjam se strinjam s tabo, da si je danes treba znati poiskati informacije - Porošenkovega govora rumble.com/vzxhov-do...onnel.html o dolga leta pripravljeni vojni v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini v MSM na "demokratičnem" zahodu ziher ne moreš videti - ker je velik del populacije še vedno prisesan na izključno RTV ali PoP Tv - BTW, ne samo pri nas, povsod na "demokratičnem" zahodu je enako - in si ne iščejo dodatnih informacij oz. ne preverjajo kaj tam slišijo. ker nimajo časa, nočejo, ali pa pač živijo v tej navidezni resničnosti in jo dojemajo kot edino resnico ... no, ko pa sem že pri omenjeni splošno znani diktaturi na vzhodu - oni vsaj ne lažejo sebi in celemu svetu - in splošno znani demokraciji na "demokratičnem" zahodu, bi mogoče Branko Grims in Milan Zver znala kaj več povedat www.24ur.com/novice/...isiji.html , če seveda "demokratična" komanda na Trstenjakovi že spet ne bo povedala drugače ...

P.S.: čeprav sva po napisanem sodeč politično (verjetno) na različnih bregovih - OK, sam zadnje cajte nisem na nobenem - sem vedno vesel novega sogovornika na totem forumu, sploh če je civiliziran in se svoje (drugačno) mnenje potrudi argumentirat ...

Strani: 1 2