Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Vrtne hišice pod davčnim drobnogledom: Furs zahteva 22-odstotni DDV
Strani: 1
sporočil: 81
Zadnja sprememba: tonifinance 27.01.2026 14:21
Pravilno! Naslednje so pasje ute in ptičje krmilnice. Slednji davek
bo znižan, ker je krmilnica sezonske narave.
sporočil: 611
Zadnja sprememba: FIskalnaFinta2 27.01.2026 14:24
Ta gospod ve, da muti in vsi ostali vrtni hišicarji.Sem za hec pogledal, če sploh kdo od hišicarjev nudi cenik, da bi videl stopnjo DDV in mi ni uspelo.
Vsi mutijo, čeprav je kar jasno, da je za hišice DDV 22%.
Namreč hišica ter nadsrešek nista primerljiva objekta, kot to želijo predstaviti hišicarji.
Tukaj ima FURS žal verjetno kar prav in to prakso bo potrebno spremeniti.
sporočil: 5.761
Ehhhhh, kakšen FURS.
Pride lokalni obrtnik, prijatelj in delata hiško skupaj.
Ta gnila država res ne rabi vedeti za vsako vrtno uto.
Kakšen DDV ?
Pa saj nismo od včeraj.
Pride lokalni obrtnik, prijatelj in delata hiško skupaj.
Ta gnila država res ne rabi vedeti za vsako vrtno uto.
Kakšen DDV ?
Pa saj nismo od včeraj.
sporočil: 9.157
Malo zdrave pameti, pa bi bil problem rešen. Je pa to tudi pravni
problem, ker so končni kupci v glavnem fizične osebe.
Sicer pa, kdo je svetoval temu prodajalcu, da je njegov ddv pri vrtnih lopah 9,5%? Izgovor, da se je tako vedno delalo, mi je čuden. Ali vsi tako delajo na rekla-kazala?
Sicer pa, kdo je svetoval temu prodajalcu, da je njegov ddv pri vrtnih lopah 9,5%? Izgovor, da se je tako vedno delalo, mi je čuden. Ali vsi tako delajo na rekla-kazala?
sporočil: 9.157
Bi rekel, da gre lahko za mejno vprašanje, vendar predpis pravi:
"objekti, namenjeni za trajno bivanje ter deli teh objektov"
Vrtna lopa spada v to ali ne? Lahko bi, ker tam na vrtu zraven hiše hraniš orodje za delo na vrtu... vendar je o tem težko soditi na prvi pogled. Lahko je razlaga v eno ali drugo smer. Odvisno od argumentacije, od primera samega.
Tudi razalaga Fursa, da če se lopa stika s hišo, da potem je lahko 9,5% ddv, je neumna. Če se na tak način lotevajo reševanja problema, potem je že v osnovi zavožen.
Vrtna lopa spada v to ali ne? Lahko bi, ker tam na vrtu zraven hiše hraniš orodje za delo na vrtu... vendar je o tem težko soditi na prvi pogled. Lahko je razlaga v eno ali drugo smer. Odvisno od argumentacije, od primera samega.
Tudi razalaga Fursa, da če se lopa stika s hišo, da potem je lahko 9,5% ddv, je neumna. Če se na tak način lotevajo reševanja problema, potem je že v osnovi zavožen.
Strani: 1