Strani: 1

pcs sporočil: 5.553
[#3076287] 09:55
Odgovori   +    0
Po drugi strani moram priznati tudi, da je moj portfelj nagnjen k tehnologiji, pravzaprav je precej nagnjen.
Tudi moj, ampak... edini moji poziciji, ki nista tehnology, sta v precejšnjem minusu.

Mogoče je prednost, da trguješ s tistim kar dobro poznaš.

Lp,
M
FIN-267544 sporočil: 156
[#3076289] 10:05
Odgovori   +    2
Vse bolj se mi zdi, Trump manipulira s trgi v spregi s prijatelji. Nekaj zagrozi, borze padejo, nekdo to pokupi, še isti dan objavi ne bo tega ukrepa in birze gredo gor. Če že vsi skočijo na vsako njegovo besedo, ne vem zakaj ne reagirajo na del, ko je govoril o kripto državi, o zamenjavi Powla maja, o nižjih obrestih in o 2x indexa na koncu leta. On to obljublja in trgi ne odreagurajo 5-10% gor v dnevu-dveh, ker prijateljem očitno to ni v interesu. Lepo se vidi pri kriptu, da whali izgubljajo živce in počasi prodajajo, ob vsakem padcu se black rock in ostali pojavijo in vse pokupijo. Po tej logiki all in samo čakati in se ob upsih/downih zabavati s čipsom in gledati šov za striženje ovac.
ECNANIF sporočil: 64
[#3076290] 10:08 · odgovor na: FIN-267544 (#3076289)
Odgovori   +    0
Vse tako od aprila lani...
mimoidoci sporočil: 6.449
[#3076292] 10:25
Odgovori   +    1
Zlobni bralec bi najprej pomisli, da gre za analizo, ki je zgolj prevedena iz angleščine. Še posebej, ker analiza vseskozi uporablja izraz kapitalski izdatki (iz angl. capital expenditures oziroma CAPEX). Home made (doma narejeni) vlagatelj Maks bi verjetno namesto "kapitalskih izdatkov" uporabljal ponarodeli izraz investicije.

No, da gre pa pri vseh teh pomislekih o plonkanju le za zlobnost, pa nas resnični Maks potolaži v zaključku članka s pomirjujočim razkritjem: "Iskreno moram povedati, da bolj ko se poglabljam v delovanje TSCM, bolj si želim, da bi tudi sam izkoristil to konkurenčno prednost."
crt sporočil: 28.604
[#3076295] 10:36 · odgovor na: pcs (#3076287)
Odgovori   +    3
dve vreci:

- vecja glavna
- manjsa eksperimentalna

v eksperimentalni so zadeve, ki so high risk zato, ker ali po naravi stvari so (slabse likvidne, zgodnejsa stopnja razvoja podjetja, hit or miss narava posla, moat / obsolescence riziki..) ali pa jih kljub ocenjeni perspektivnosti slabse poznamo (ne moremo se na vse spoznat) in jih zato apriori obravnavamo kot visje rizicne

razmerje velikosti vrec odvisno od individualne potrebe po dobrem spanju in dopustne amoritzacije zive sile.
GV-1113 sporočil: 2.283
[#3076305] 11:38
Odgovori   +    0
Kitajska bo slejkoprej zavzela Tajvan (z vojsko, z blokado ali s prostovoljno predajo) in TSMC bo nacionaliziran. Edini lastnik bo kitajska komunistična partija, sedanje delnice pa bodo izbrisane!
0430ABAKU sporočil: 2.196
[#3076307] 12:17
Odgovori   +    0
Rewards
* Price-To-Earnings ratio (26.5x) is below the Semiconductor industry average (33.1x)
* Earnings are forecast to grow 16.74% per year
* Earnings grew by 48.3% over the past year
* Trading at good value compared to peers and industry

Risk Analysis
* High level of non-cash earnings

Jaz osebno kitajskih delnic ne kupujem. Se mi zdijo preveč politično rizične. Od danes an jutri se lahko vse spremeni z dekretom. Tajvan je geostrateško tudi preblizu Kitajske.
primvla sporočil: 1.218
[#3076326] 13:40 · odgovor na: 0430ABAKU (#3076307)
Odgovori   +    0
kitajske delnice predvsem niso naravnane na rast in dividende, ker vec vracajo v razvoj (tako firme kot drzave, tu nastopijo tvoji dekreti). ta model se bo moral v par letih izpeti, vendar bo morala vlada prepustiti del kontrole, kar je zelo tezko. zal (zanje) nimajo ameriske zunanje politike, ki bi jim odnasala rit s krajo energentov in prisilno trgovino. tudi ce se ekonomski model izpoje, bo politicno se vedno stabilna stagnacija. rast itak ne sme bit imperativ za razliko od razvoja. plus, rast sama tudi implicira inflacijo.

Strani: 1