Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek IZRAČUNI Bo zdravstvo za nas še dražje zaradi Golobovih prepovedi dela zdravniških s. p.
Strani: 1
sporočil: 45
Itak profitira vedno država ali ZZZS. Od nas v vsakem primeru
pobere denar. Ker so čakalne vrste dolge in nekateri ne morejo
trpeti bolečin (in če si lahko privoščijo), gredo na samoplačniške
posege. ZZZS ni treba plačati takega posega, država pa, poleg tega,
da je pobrala denar za nič, dobi še davek (in vse dajatve) od
izvajalca samoplačniške storitve. Narod vedno kratko potegne.
sporočil: 1.814
A so zdravniki neka privilegirana kasta? Če za vse sp velja odvisno
razmerje do delodajalca, pa četudi imaš pogodbo, potem naj bi tudi
za zdravnike, alj ne? Saj je to bilo že večkrat na tapeti in so
pravila jasna. Zakaj potem mene delodajalec ne bi zaposlil preko
sp.....
Dalje, če meni izpade otrok iz olajšave, a bom šel do delodajalca pa zahteval enak neto? S kakšnim argumentom? Bolj svoh je ta teorija.
V članku je polno enih če-jev, tako da kaj bo, se bo pokazalo čez čas.
Dalje, če meni izpade otrok iz olajšave, a bom šel do delodajalca pa zahteval enak neto? S kakšnim argumentom? Bolj svoh je ta teorija.
V članku je polno enih če-jev, tako da kaj bo, se bo pokazalo čez čas.
sporočil: 6.497
A mi lahko nekdo pove kaj je holobova vlada naredila učinkovito in
racionalno, da nismo pred vsem gospodarstvo to plačal ? začenši z
omrežnino predlani 500% povečanje v mojem primeru za kaj? in vsemi
nebulozami ker ta bedak od vlade ne razume da trg najde pot kot
voda .....in ja vse no dražje ker ne bo dostopno...kaj komu ni
jasno..
sporočil: 7.521
Zakaj se na zdravnike gleda kot na svete krave v Indiji? Zakaj se
iz preprostega dela zapleteno? Če je v gospodarstvu normalno, da je
konkurenčna klavzula praktično v vsaki pogodbi o zaposlivi, naj se
to uvede še za javni sektor. To je rešitev, da postanemo vsi
enakopravni kar se tiče zaposlitve. Tudi ne razumem poante avtorice
teksta zakaj bi morala za zdravnike veljati neka druga pravila
obdavčitve dohodkov kot za vse ostale profile zaposlenih tako
znotraj zdravstvenega sistema kot javnega sektorja in na splošno.
[slovenecnb1]Jaz bi bil na tvojem mestu tiho če bi se mi toliko povišal strošek omrežnine, ker to pomeni, da so do spremembe načina obračunavanja omrežnine ostali uporabniki omrežja plačevali za velik del tistega kar si ti porabil.
A mi lahko nekdo pove kaj je holobova vlada naredila učinkovito in racionalno, da nismo pred vsem gospodarstvo to plačal ? začenši z omrežnino predlani 500% povečanje v mojem primeru za kaj? in vsemi nebulozami ker ta bedak od vlade ne razume da trg najde pot kot voda .....in ja vse no dražje ker ne bo dostopno...kaj komu ni jasno..
sporočil: 3.741
[1357]Zato ker tega ni se noben probal in noben noce biti v kozi, ce se slucajno zadeva sesuje.
Zakaj se na zdravnike gleda kot na svete krave v Indiji? Zakaj se iz preprostega dela zapleteno? Če je v gospodarstvu normalno, da je konkurenčna klavzula praktično v vsaki pogodbi o zaposlivi, naj se to uvede še za javni sektor. To je rešitev, da postanemo vsi enakopravni kar se tiče zaposlitve. Tudi ne razumem poante avtorice teksta zakaj bi morala za zdravnike veljati neka druga pravila obdavčitve dohodkov kot za vse ostale profile zaposlenih tako znotraj zdravstvenega sistema kot javnega sektorja in na splošno.
Po moje se ne bo.
Le za povprecne bo slabsa storitev v js, ker vrhunski kader, ce le lahko, bo sel na svoje.
Trenutna vlada malo dreza v to, vprasanje pa koliko jim bo uspelo.
Konkurencna klavzula v trenutnem sistemu tudi nima neke veljave, saj resne konkurence ni.
Ce nekdo opravi normirano delo v bolnisnici naj dela se popoldan, ce je to samoplacnisko.
To je pa stvar notranje organizacije.
Se delavci v proizvodnji so imeli oz imajo norme in nekateri jo lahko presegajo 100 procentov in so zato vec placani.
sporočil: 203
Dalje, če meni izpade otrok iz olajšave, a bom šel do delodajalca pa zahteval enak neto? S kakšnim argumentom?
Zakaj pa ne? A je tvoja plača v kamen vklesana in nespremenljiva?
Z argumentom "pa grem". Če imaš dovolj močno pogajalsko izhodišče, je vse možno.
...konkurenčna klavzulaPa kakšna klavzula? Konkurenčna PREPOVED.
In ja, je v VSEH pogodbah o zaposlitvi. Tudi zdravniških.
In kdor dela popoldne še drugje, ima tudi soglasje delodajalca. Ker to zdravstveni inšpektorji dokaj natančno preverjajo.
[Firma]Ok, mene bi bilo sram s tem argumentom iti do delodajalca. Seveda lahko vedno greš vprašat za dvig plače, ampak na podlagi rezultatov, pridnega dela, itd... ne pa dejstva, da imaš nižjo olajšavo in da ti zato pripada višji bruto.
> Dalje, če meni izpade otrok iz olajšave, a bom šel do delodajalca pa zahteval enak neto? S kakšnim argumentom?
Zakaj pa ne? A je tvoja plača v kamen vklesana in nespremenljiva?
Z argumentom "pa grem". Če imaš dovolj močno pogajalsko izhodišče, je vse možno.
A ti delaš za bruto al za neto plačo?
Oz. bolje vprašano: ti živiš od bruto al od neto plače?
In če se neto iz kakršnegakoli razloga zniža, je to zate slabše. In je čisto normalno, da hočeš spet dobiti enako.
In če se neto iz kakršnegakoli razloga zniža, je to zate slabše. In je čisto normalno, da hočeš spet dobiti enako.
O glavnem problemu zdravstva sva že debatirala in se ne bi
ponavljal. Da je nekaj resnice v moji tezi je potrdil tudi Miha
Brejc v odmevih 2 dni nazaj ( zdravniki naj se bavijo z
zdravljenjem, z organizacijo dela pa ljude, ki so za to
usposobljeni, zdravniki niso).
Če je tako kot trdiš je potem potrebno na odgovornost poklicati
tiste,ki izdajajo dovoljenja za popoldansko delo izven javnega
zavoda vsem tistim, ki imajo na svojih delovnih mestih prekomerne
čakalne vrste, hkrati pa delajo izven svojega matičnega zavoda.
[Firma]Nima veze za kaj delam, ker razumem, da delodajalca zanima bruto in ne neto.
A ti delaš za bruto al za neto plačo?
Bil sem na strani delojemalca in zdaj sem na strani delodajalca. Nikoli se nisem z nekom pogovarjal o neto plači, ampak vedno o bruto.
Še enkrat, popolni ignorant bi bil, če bi od delodajalca zahteval višji bruto samo zato, ker bi mi izpadla olajšava.
Ali drugače, plačilo za delavca pride iz dohodka firme, zaposleni je strošek. Ta "strošek" prejme delavec na drugi strani. Mene kot delodajalca ne zanima če ima on 8 otrok ali pa nobenega. Za tega delavca predvidim X strošek, koliko pa on ven dobi je njegova stvar.
Pa da te vprašam še tako, a če bo delavec dobil dvojčka in jih uveljavljal pri dohodnini, ali naj mu zato znižam bruto plačo (ker bo itak imel enak neto)??
sporočil: 28.588
[XDONA1]lahko poskusis; kako se bo izslo, je pa odvisno od tega, ali bosta ti ali ta delavec imela boljso drugo moznost, ce se sogovornik ne strinja. enako v primeru, da bi zaposleni zelel visjo placo. zadeve niso odvisne od neke abstrakcije, temvec od manevrskega prostora v praksi.
Pa da te vprašam še tako, a če bo delavec dobil dvojčka in jih uveljavljal pri dohodnini, ali naj mu zato znižam bruto plačo (ker bo itak imel enak neto)??
Strani: 1