Strani: 1

FIN-544124 sporočil: 5.610
[#3075161] 05.01.26 04:39
Odgovori   +    23
...ameriški poseg v Venezueli je potrdil, da svetu v sporazumu vladajo trije centri, ZDA, Kitajska in Rusija,...
Itak in logično.

Tudi februarja 1945 so se trije veliki na Jalti dogovorili, kako bo svet zgledal po 2. svetovni vojni.

Rusija in ZDA sta še vedno glavna igralca.

Britanski imperij je danes zamenjala Kitajska.

Evropejci pa pač bevskajo po svoje in jih nihče niti ne pogleda.

Aja, Zelenski ima zelo v čislih EU, še posebej Bruselj, ker mu nosijo milijarde za zlata stranišča.

In Slovenija ?

Ehhhhh, kot ena ulica nekje na Kitajskem.

No, da je vse skupaj še bolj smešno, v EU vladajo političarke, ki jih itak veliki fantje po svetu ne jemljejo resno.
crt sporočil: 28.580
[#3075166] 05.01.26 07:14
Odgovori   +    8
tito letos umre ... 2026 - 1991 = 1980 - 1945
nakar kud koji mili moji
AlojzFerluga sporočil: 160
[#3075167] 05.01.26 08:05
Odgovori   +    34
Nehajte to gnojnico od ljudi ki so v vrhu politike nasvlajati z elito - te ljudi bolje opisuje veliko drugih besed, ki pa niso zelo lepe. Če jih naslavljate kot elita, se vse bolj tudi počutijo kot elita in se tako tudi obnašajo. Žal. Dajte mediji obrniti tole vsaj po poimenovanju.
leben1 sporočil: 680
[#3075168] 05.01.26 08:11
Odgovori   +    7
Res bo potrebno ponovno zradirati celotno oblast in začeti z nule. A kaj ko ni videti nikogar, ki ni v današnjih razmerah do grla notri. Smo skoraj zadnja oaza komunizma / socializma in tudi v izumiranju. Prav ničesar se nismo naučili v zadnjih slabih 50 letih, razen da se zgodovina ponavlja kot farsa.
kzupanc sporočil: 10.774
[#3075180] 05.01.26 11:47 · odgovor na: FIN-544124 (#3075161)
Odgovori   +    4
[]
> ...ameriški poseg v Venezueli je potrdil, da svetu v sporazumu vladajo trije centri, ZDA, Kitajska in Rusija,...

Itak in logično.

Tudi februarja 1945 so se trije veliki na Jalti dogovorili, kako bo svet zgledal po 2. svetovni vojni.

Rusija in ZDA sta še vedno glavna igralca.

Britanski imperij je danes zamenjala Kitajska.

Evropejci pa pač bevskajo po svoje in jih nihče niti ne pogleda.

Aja, Zelenski ima zelo v čislih EU, še posebej Bruselj, ker mu nosijo milijarde za zlata stranišča.

In Slovenija ?

Ehhhhh, kot ena ulica nekje na Kitajskem.

No, da je vse skupaj še bolj smešno, v EU vladajo političarke, ki jih itak veliki fantje po svetu ne jemljejo resno.
A se je treba s tem sprijaznit? NEEE! V boj! A ste (računam da je tu precej bolj pomembnih od mene) dedci (in babe) ali bogi izdajalčki, ki si nič n eupate? Nekdo bo moral ZAVPITI: DOST MAMO! Seveda bo treba braniti mednarodni pravni red, demokracijo, človekove pravice, svobodo govora, lastnine, priznane meje in suverenost držav itd. Ne pa upati na AFDje, Orban-e, Babiše in podobne kretepce kot oranžni MAGA na oni strani luže.
rx170 sporočil: 6.861
[#3075200] 05.01.26 13:15
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: rx170 05.01.2026 13:25
Tokratne volitve bodo, upajmo, travestijo vsaj deloma ustavile.
Nadaljevala se bo vendar pač v drugačni obliki - kakršnikoli že.

Spomnimo, po volitvah 2011 smo dobili eno najbolj nesposobnih vlad v zgodovini s klovnom na mestu finančnega ministra, ki je z gospodinjskim vodenjem makroekonomske politike v trenutku izbrisal minimalno rast iz 2011 ter donos na obveznice nabil na preko 6%.
[#3075201] 05.01.26 13:38 · odgovor na: kzupanc (#3075180)
Odgovori   +    4
[kzupanc]
> []
> > ...ameriški poseg v Venezueli je potrdil, da svetu v sporazumu vladajo trije centri, ZDA, Kitajska in Rusija,...
>
> Itak in logično.
>
> Tudi februarja 1945 so se trije veliki na Jalti dogovorili, kako bo svet zgledal po 2. svetovni vojni.
>
> Rusija in ZDA sta še vedno glavna igralca.
>
> Britanski imperij je danes zamenjala Kitajska.
>
> Evropejci pa pač bevskajo po svoje in jih nihče niti ne pogleda.
>
> Aja, Zelenski ima zelo v čislih EU, še posebej Bruselj, ker mu nosijo milijarde za zlata stranišča.
>
> In Slovenija ?
>
> Ehhhhh, kot ena ulica nekje na Kitajskem.
>
> No, da je vse skupaj še bolj smešno, v EU vladajo političarke, ki jih itak veliki fantje po svetu ne jemljejo resno.

A se je treba s tem sprijaznit? NEEE! V boj! A ste (računam da je tu precej bolj pomembnih od mene) dedci (in babe) ali bogi izdajalčki, ki si nič n eupate? Nekdo bo moral ZAVPITI: DOST MAMO! Seveda bo treba braniti mednarodni pravni red, demokracijo, človekove pravice, svobodo govora, lastnine, priznane meje in suverenost držav itd. Ne pa upati na AFDje, Orban-e, Babiše in podobne kretepce kot oranžni MAGA na oni strani luže.
Kdo bo kaj branil? Tik tok mladina? Boomerji?
trocki sporočil: 1.979
[#3075208] 05.01.26 14:53 · odgovor na: rx170 (#3075201)
Odgovori   +    4
Saj to je problem. Dokler pravice niso izgubljene, se nikomur ne zdi vredno boriti se zanje. Ko pa so, se ne da več boriti.
[#3075210] 05.01.26 15:06 · odgovor na: trocki (#3075208)
Odgovori   +    4
[trocki]
Saj to je problem. Dokler pravice niso izgubljene, se nikomur ne zdi vredno boriti se zanje. Ko pa so, se ne da več boriti.
Moje vprašanje se nanaša na to, na koga se računa, da se bo boril? Še relevantnejše vprašanje pa je "za koga" in proti komu? Za ursulo, Mertza, Microna proti Trumpu/Putinu ali komerkoli že?

To sprašujem tudi tiste gorečneže (predvsem s slovenske RINO desnice), ki nabijajo o državljanski vojni.
1357 sporočil: 7.491
[#3075225] 06.01.26 06:51
Odgovori   +    2
Ne razumem najbolje namena tega teksta direktorja in glavnega in odgovornega urednika poslovnega dnevnika Finance. Ker ko berem njegov tekst imam bolj občutek da berem tekst kakega teoretika zarot kot pa tekst enega bolje obveščenih ljudi o dogajanju v času in prostoru tako doma kot po svetu.
odvisnik sporočil: 3.708
[#3075234] 06.01.26 08:31 · odgovor na: 1357 (#3075225)
Odgovori   +    0
[1357]
Ne razumem najbolje namena tega teksta direktorja in glavnega in odgovornega urednika poslovnega dnevnika Finance. Ker ko berem njegov tekst imam bolj občutek da berem tekst kakega teoretika zarot kot pa tekst enega bolje obveščenih ljudi o dogajanju v času in prostoru tako doma kot po svetu.

Saj ti vecino pove zakljucek komentarja.
1357 sporočil: 7.491
[#3075237] 06.01.26 08:55 · odgovor na: odvisnik (#3075234)
Odgovori   +    0
Ampak saj nismo vsi zlate ribice in invalidi z 100% uničenimi čutili.
kzupanc sporočil: 10.774
[#3075250] 06.01.26 12:21 · odgovor na: rx170 (#3075201)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: kzupanc 06.01.2026 12:25
[rx170]
> [kzupanc]
> > []
> > > ...ameriški poseg v Venezueli je potrdil, da svetu v sporazumu vladajo trije centri, ZDA, Kitajska in Rusija,...
> >
> > Itak in logično.
> >
> > Tudi februarja 1945 so se trije veliki na Jalti dogovorili, kako bo svet zgledal po 2. svetovni vojni.
> >
> > Rusija in ZDA sta še vedno glavna igralca.
> >
> > Britanski imperij je danes zamenjala Kitajska.
> >
> > Evropejci pa pač bevskajo po svoje in jih nihče niti ne pogleda.
> >
> > Aja, Zelenski ima zelo v čislih EU, še posebej Bruselj, ker mu nosijo milijarde za zlata stranišča.
> >
> > In Slovenija ?
> >
> > Ehhhhh, kot ena ulica nekje na Kitajskem.
> >
> > No, da je vse skupaj še bolj smešno, v EU vladajo političarke, ki jih itak veliki fantje po svetu ne jemljejo resno.
>
> A se je treba s tem sprijaznit? NEEE! V boj! A ste (računam da je tu precej bolj pomembnih od mene) dedci (in babe) ali bogi izdajalčki, ki si nič n eupate? Nekdo bo moral ZAVPITI: DOST MAMO! Seveda bo treba braniti mednarodni pravni red, demokracijo, človekove pravice, svobodo govora, lastnine, priznane meje in suverenost držav itd. Ne pa upati na AFDje, Orban-e, Babiše in podobne kretepce kot oranžni MAGA na oni strani luže.

Realnost je res taka. Ampak v tistem trenutku včeraj sem imel bolj v mislih ljudi na položajih, s kompetencami, elito vseh vrst. Seveda pa je tudi treba računati (saj je že Golob povedal), da čim hitreje skupaj z rezervo zberemo mogoče kakih 50 000 potencialnih vojakov. Ampak to pa res trenutno še ni aktualno. Me pa moti, da nam pri pokojnini ne bodo priznali niti 1 letnega služenja vojaškega roka, niti nič časa izobraževanja. Zdaj pa nikomur naj ne bi bilo treba biti v obrambni pripravljenosti? To bo čim prej nujno uvesti. Par mesecev urjenja in potem rezerva. Tako pač je. Ja vsi mladi bodo morali skoz to. Boste presenečeni, da vseeno ni tako malo tistih, ki jim to niti ne bo tak problem.
Ampak, kot sem rekel na začetku: Predvsem sem mislil na to, da se Evropa nima kaj sprijazniti s tem, da jo zapostavljajo. Čudi me (ali pa ne?), da je ravno Orban rekel, da bi Evropa morala ostreje reagirati glede Venezuele. Tu je seveda problem, ker Madura bi morali odstaviti že prej in ljudem zagotoviti svobodo. Trump jim je pač verjetno ne bo. Evropa bi morala reagirati predvsem na besede o Grenlandiji. Glede Ukrajine in Rusije (Putinove klike, ne Rusije kot take) pa še bolj. In potem se pojavi to, da tu na Financah, ki naj bi jih brali nekoliko bolj elitni, prevladuje putinofilija in evrofobija. To je torej pravo vprašanje: Koga postaviti na okope svobodne demokratične močne Evrope. Tiste, ki s prikritim veseljme govorijo o nemoči Evrope? Po moje ne. Treba bi bilo delati na pozitivni promociji Evrope, njene tradicije, vrednost in pomena njene moči, da enakopravno oblikuje svojo in prihodnost človeštva. Malo sanj tudi ne škodi, čeprav ne bi smele biti samo sanje.
[#3075261] 06.01.26 13:24 · odgovor na: kzupanc (#3075250)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: rx170 06.01.2026 13:27
Ampak v tistem trenutku včeraj sem imel bolj v mislih ljudi na položajih, s kompetencami, elito vseh vrst.
A ti na položajih ti delujejo kot elita? Pa ne mislim na Goloba ampak širše.
. Me pa moti, da nam pri pokojnini ne bodo priznali niti 1 letnega služenja vojaškega roka, niti nič časa izobraževanja.
To nas moti vse, ki smo služili bodisi v jugi bodisi novi državi.
Par mesecev urjenja in potem rezerva. Tako pač je. Ja vsi mladi bodo morali skoz to. Boste presenečeni, da vseeno ni tako malo tistih, ki jim to niti ne bo tak problem.
Poklicno delam veliko z mladino in mislim, da bo vlada ki bo to uvedla na naslednjih volitvah doživela polom.
Ampak, kot sem rekel na začetku: Predvsem sem mislil na to, da se Evropa nima kaj sprijazniti s tem, da jo zapostavljajo. Čudi me (ali pa ne?), da je ravno Orban rekel, da bi Evropa morala ostreje reagirati glede Venezuele.
Evropa se ne dojema kot državna enititeta predvsem zato, ker se nenehno zdi, da velike članice prevladujejo, omenjeni Orban pa mora biti tiho sicer mu priškrnemo denar. Nismo pozabili maltretiranja Grčije za potrebe reševanja njihovih kreditorjev.
Tu je seveda problem, ker Madura bi morali odstaviti že prej in ljudem zagotoviti svobodo. Trump jim je pač verjetno ne bo.
Videti je, da je režim kar lepo Madura prodal, če bo Trump za to dobil, da njegovi naftarji pomočijo kljun, bo povsem zadovoljen.

forum.finance.si/?m=...138&single
In potem se pojavi to, da tu na Financah, ki naj bi jih brali nekoliko bolj elitni, prevladuje putinofilija in evrofobija.
Torej elitnost je pogojena z naklonjemim odnosom do evro struktur?
To je torej pravo vprašanje: Koga postaviti na okope svobodne demokratične močne Evrope. Tiste, ki s prikritim veseljme govorijo o nemoči Evrope?
Ponovno: dojemanje EVrope kot federalne entitete ni širše uveljavljeno, čeprav se evrokacija morda tako obnaša.
Treba bi bilo delati na pozitivni promociji Evrope, njene tradicije, vrednost in pomena njene moči, da enakopravno oblikuje svojo in prihodnost človeštva. Malo sanj tudi ne škodi, čeprav ne bi smele biti samo sanje.
Ene take sanje smo že imeli, rekli smo jim bratstvo in enotnost. Končalo se je kakor hitro je zmanjkalo denarja oziroma ga je moralo zmanjkati, vladajoče strukture pa podobno kot danes evrokracija bile oddaljena od realnih problemov prebivalstva. Raalni problem 30 letnika ni ali bo Pokrovsk v ruskih ali kijevskih rokah ampak kako si bo kupil stanovanje.
najobj sporočil: 33.095
[#3075281] 06.01.26 20:46 · odgovor na: rx170 (#3075201)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 06.01.2026 20:59
[rx170]
> [kzupanc]
> > []
> > > ...ameriški poseg v Venezueli je potrdil, da svetu v sporazumu vladajo trije centri, ZDA, Kitajska in Rusija,...
> >
> > Itak in logično.
> >
> > Tudi februarja 1945 so se trije veliki na Jalti dogovorili, kako bo svet zgledal po 2. svetovni vojni.
> >
> > Rusija in ZDA sta še vedno glavna igralca.
> >
> > Britanski imperij je danes zamenjala Kitajska.
> >
> > Evropejci pa pač bevskajo po svoje in jih nihče niti ne pogleda.
> >
> > Aja, Zelenski ima zelo v čislih EU, še posebej Bruselj, ker mu nosijo milijarde za zlata stranišča.
> >
> > In Slovenija ?
> >
> > Ehhhhh, kot ena ulica nekje na Kitajskem.
> >
> > No, da je vse skupaj še bolj smešno, v EU vladajo političarke, ki jih itak veliki fantje po svetu ne jemljejo resno.
>
> A se je treba s tem sprijaznit? NEEE! V boj! A ste (računam da je tu precej bolj pomembnih od mene) dedci (in babe) ali bogi izdajalčki, ki si nič n eupate? Nekdo bo moral ZAVPITI: DOST MAMO! Seveda bo treba braniti mednarodni pravni red, demokracijo, človekove pravice, svobodo govora, lastnine, priznane meje in suverenost držav itd. Ne pa upati na AFDje, Orban-e, Babiše in podobne kretepce kot oranžni MAGA na oni strani luže.
... čuj, gospa sicer ne spada niti v TikTok mladino niti med Boomerje, očitno www.finance.si/jezus.../a/9038108 pa imajo tukaj na Financah eno bojevito prostovoljko pripravljeno na boj za evropske vrednote, karkoli že to pomeni ...

P.S.: ker je že nekaj cajta nazaj, se ne spomnim, v kateri oddaji zelo popularne nemške pogovorne oddaje Markus Lanz je bilo in se mi zato tiste oddaje - če je v arhivu sploh še na voljo - ne ljubi iskat, je pa en izmed gostov oddaje sicer funkcionar podmladka ene izmed parlamentarnih strank povedal, da so nekateri mladi Nemci pripravljeni zamenjati spol - šokiran voditelj Markus Lanz in ostali gosti oddaje so ostali dobesedno odprtih ust - da jim ne bi bilo treba v vojsko, ki jo za novo vojno z Rusijo zaradi izgubljene vojne svojih nacističnih prednikov countercurrents.org/...hancellor/ skupaj s svojimi zavezniki na "demokratičnem" zahodu planira nemški kancler Friedrich Merz ... aja, in ko sem že pri planirani vojni "demokratičnega" zahoda z Rusijo, glede na novico www.rtvslo.si/svet/v...ica/769217 o najnovejši okrepitvi nacifašistov iz Kijeva z "demokratičnega" zahoda niti tega ottawacitizen.com/ne...nformation o nacističnih prednikih kanadske poslanke (WTF, odstopila je, da je lahko šla v Kijev) in nekdanje ministrice Chrystie Freeland ni odveč za omeniti ... alzo, če skrajšam, ko je sovjetski maršal Žukov ob koncu WW2 v Berlinu rekel "Evropo smo osvobodili izpod nacizma in tega nam na zahodu ne bodo nikoli oprostili" , se očitno se ni zmotil, ne upam pa si ugibat, če se ni zmotil Albert Einstein v zlovešči prerokbi "I do not know with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones", ki jo je takrat verjetno nič hudega sluteč izrekel mnogo let nazaj ...

Strani: 1